Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 373

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 09 mar 2008, 16:52

Ciesze sie z powrotu RvP :) ale mam nadziej ze dziś nie zagra( bo nie będzie takiej potrzeby ofc).
Osobiście wolałbym Songa zamiast Gili w 11 (warunki fizyczne i forma Brazylijczyka nie wysoka).

Powodzenia My :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2008, 17:51

Szkoda pierwszej akcji, bo mogliśmy prowadzić po 50 sekundach, ale bramkarz wykazał się dobrą interwencją. Dominujemy przez większość meczu i wydaje się że mamy duże szanse na zwycięstwo. I dobrze bo potrzebujemy tych 3 punktów.

btw. fajna murawa :?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 mar 2008, 17:53

Pierwsza połowa- <ziew>

Ade już na początku meczu mógł strzelić gola, ale niestety zachował się jak amator w akcji sam na sam z bramkarzem. Mógł go tylko przelobować. Grałoby się już dużo łatwiej. Na mecz wyszliśmy z niezłym kopem, a potem zeszło powietrze. Obyśmy coś strzelili. Kolejnego remisu (nie daj Bóg porażki) nie przeżyję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2008, 17:53

Najlepsza okazja była w 45 .. sekundzie meczu. Cesc podał do Ade i ten prosto w Kirklanda trafił. Później było juz tylko gorzej.
To boisko nie nadaje się na II ligę angielską, a co dopiero na Premier League. Powinni ich karnie zdegradować :evil:

Piłka odbija się jak chce, to wiele z piłka nie ma wspólnego. Jak szybko po przerwie nie strzelimy, to będzie coraz trudniej, bo okazji mało, a jak biegają po takich "dziurach" to pewnie też szybciej ich siły opuszczą niż zwykle.

Póki co 0:0. Oby druga połowa była lepsza.
Almunia ani razu nie musiał interweniować, z tego co pamiętam.

Cieżko bedzie ... nie idzie 2 podań wymienić bez problemu :?

edit:

znów remis ... ale jak strzelić gola, jak podanie nie dochodzi do zawodnika, bo musi się na dziurze zatrzymać ...
murawa [*]
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 18:58 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2008, 18:57

Jestem zawiedziony. AFC zerwali sie do ataku w ostatnich minutach... a Wigan w drugiej połowie zaczął grać nawet lepiej... No cóż, niestety tylko jeden punkt. Oby za tydzień poszło nam lepiej.

edit: z tym gratulowaniem mistrzostwa to bym nie przesadzał.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 19:01 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 mar 2008, 18:58

remis :mike:

Adebayor ['] ['] To wystarczy.

Manchesterowi gratuluję mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 mar 2008, 18:59

No i w sobotę mamy nowego lidera :mike: Prawdopodobnie już do końca sezonu :P
guru pisze:Manchesterowi gratuluję mistrzostwa.
United to faworyci na chwilę obecną, racja, no ale w sobotę w najgorszym dla Arsenalu wypadku będzie tylko 1 punkt straty. Do tego jeszcze bezpośredni mecz. Na Old Trafford :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 19:01 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2008, 19:00

Ade czasami nie myśli na boisku. 1 sytuacja i później kiedy zamias lobować bramkarza, który był na 11 :!: metrze, w dodatku leżał :shock: ade uderza po ziemi prosto w niego :zgon:

.. ale swieczek bym mu nie stawiał, troche to dziecinne - najpierw teksty, ze jest zajebisty jak strzela bramki, a później - po słabszym meczu [*]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 mar 2008, 19:06

fieldy pisze:.. ale swieczek bym mu nie stawiał, troche to dziecinne - najpierw teksty, ze jest zajebisty jak strzela bramki, a później - po słabszym meczu [*]

Tacy są kibice. Jak się w takich sytuacjach nie strzela, to świeczka jest najstosowniejszym wyrazem współczucia dla danego zawodnika.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 mar 2008, 19:07

A tak swoją drogą, choć pewnie się nie zgodzicie. Czy tylko mi się wydaje, że Arsenal koncentruje się na LM? W lidze grają ostatnio naprawdę słabo, dzisiejszy mecz czy ten z Villą na bardzo słabym poziomie. Dwumecz z Milanem widziałem wprawdzie tylko w skrótach, ale Arsenal nawet w nich wykazywał większe zaangażowanie i wyglądał bardzo dobrze, zresztą na forum też chwaliliście. Choć w sumie dziwne by to było.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 mar 2008, 19:11

Giggsy King pisze:Czy tylko mi się wydaje, że Arsenal koncentruje się na LM? W lidze grają ostatnio naprawdę słabo, dzisiejszy mecz czy ten z Villą na bardzo słabym poziomie.

Ja myślę, że oni po prostu nie potrafią się zmobilizować na ligowe mecze z teoretycznie słabszymi drużynami. Dzisiaj może ich trochę tłumaczyć boisko, chociaż i tak brakowało mi polotu.

Z Birmingham był pech i zwykła głupota Clichy. Z Villa na odwrót, to oni stwarzali groźniejsze sytuacje, a dzisiaj... Średni mecz obydwu drużyn. No i Ade show.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 09 mar 2008, 19:14

Giggsy King pisze:A tak swoją drogą, choć pewnie się nie zgodzicie. Czy tylko mi się wydaje, że Arsenal koncentruje się na LM?
Nikt o zdrowych zmyslach nie koncetruje sie tylko na LM, gdy w swojej rodzimej lidze jest na... pierwszym miejscu. Moim zdaniem jest to taki maly spadek formy. W poprzednim sezonie tez mielismy maly dolek w tym okresie. Chlopaki za duzo dali zdrowia w meczach z Milanem, że teraz to wszystko wychodzi w lidze. :D

A tam po za tym dzisiejszy wynik cieszy i oby do przodu z taka forma :lol:

PS: Witam po dlugiej przerwie :glass:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 mar 2008, 19:22

A ja bardzo dobrze wiem dlaczego Arsenal dzisiaj nie wygral 8) W sumie to dosc jasna sprawa :twisted:

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 mar 2008, 19:24

Nie, nie chodzi mi o to, że Arsenal olał ligę. Mi się wydaje po prostu, że Arsenal po zywcięstwie na San Siro poczuł szansę na triumf w LM, którego jeszcze na koncie nie mają i to na nim zależy im najbardziej.

No ale nie wiem, ja się nie znam.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 09 mar 2008, 19:26

czeher pisze:A ja bardzo dobrze wiem dlaczego Arsenal dzisiaj nie wygral W sumie to dosc jasna sprawa

Bardzo inteligentna wypowiedź.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”