Ogólna dyskusja o polityce - Strona 373

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 maja 2014, 20:47

Carbon pisze:Co do gender i homoseksualistów - to jest zło wszelakie. Polska to państwo chrześcijańskie. Katolicy nigdy nikogo nie atakują bez przyczyny, niech sobie Ci "waginosceptyczni" żyją. Ale dzieciom trzeba wpajać, że normalna rodzina jest tylko jedna. Bo tak nas Bóg stworzył. A jeśli tak nie uważasz to Twój syn musi być homo.
Ty tak na serio?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 maja 2014, 20:50

Wilmore pisze:Ci, którzy uważają Europę za przegniłą i wymagającą odnowy moralnej, a gender i homoseksualizm za zło wszelakie.
:rotfl4: Po co się hamować - ci, których światopogląd różni się od światopoglądu Wilmore'a = faszyści (a i tak pewnie nazizm miał na myśli, tylko biedaczek nie rozróżnia tych pojęć :wink: ). A jak wiadomo faszystów trzeba zamykać...może otworzymy w Polsce coś na kształt gułagów, by resocjalizować tych faszystów, co? Albo odbierzemy im prawa wyborcze...

Co do gender - ja tylko czekam, aż ktoś poprosi w szkole by moja córka przebrała się za chłopca...będę miał niezły ubaw :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 maja 2014, 20:54

NoName1989 pisze: Cement napisał(a):

Wilmore napisał(a):Ci, którzy uważają Europę za przegniłą i wymagającą odnowy moralnej, a gender i homoseksualizm za zło wszelakie.

:lol: Widzę, że faszyzm został na nowo zdefiniowany na forum swiatpilki.com :lol:

Wrocil Wilmore do tematu to i od razu watki humorystyczne sie pojawiaja.
Sądzę, że powinniśmy zmienić hasło reklamowe portalu. Zamiast "o futbolu z pasją", damy postępowe i modne "nowe definicje faszyzmu - tylko u nas!" :lol:
raf2 pisze:http://www.antykwariat.waw.pl/ksiazka,1 ... 44073.html
Co Ty tu wrzucasz?! Pewnie napisała to jakaś "łysa pała"/"historyczny ignorant".

Swoją drogą ciekawa jest ewolucja zacietrzewienia i nienawiści tego pana. Nawet nie próbuje udawać że ma jakieś argumenty, tylko po prostu jak z karabinu maszynowego - wali inwektywami. Masz choćby o milimetr inne zdanie, no to jesteś: "łysa pała", "historyczny ignorant", "człowiek niepoważny, "nie trzeźwy", "prostak", "półgłówek", "chuligan", "pseudo-historyk","paszkwilant", "sekciarz", oszołom", "klaun".

Całe te zacytowane szambo znajduję się tylko w jednym poście, w którym nawet nie próbował odnieść się merytorycznie do konkretów wrzuconych przez Boro. Nic zero. Chamskie inwektyw rzucone w stronę zasłużonego i odznaczanego członka opozycji demokratycznej w PRL, pominę milczeniem.

Każdy kto próbuję dyskutować z tym panem jest albo "jakiś dziwny", albo nie ma życia/strasznie się nudzi, bo jest to na prawdę walka z wiatrakami.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 maja 2014, 20:56

Rolnikszukazony.pl

TVP TAKIE PIĘKNE :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 maja 2014, 21:17

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1489
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 21 maja 2014, 21:22

Kod: Zaznacz cały

Murzynka i azjatka od razu zakładają, że będą pobierały zasiłek dla bezrobotnych
:lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2014, 21:43

Cement pisze:Jest niestety dokładnie odwrotnie - to Ty definiując faszyzm podajesz elementy w istocie z nim związane (nietolerancja, antykomunizm połączony z terrorem), ale przemycasz przy tym elementy nie mające z faszyzmem nic wspólnego (sprzeciw wobec homoseksualizmu oraz niewątpliwego moralnego upadku jaki przeżywa obecnie zachód).
:rotfl:
To jak rozmawiać o fizyce z przedszkolakiem. Niby jakieś słówko kiedyś słyszał, ale o nauce to pojęcie ma zerowe.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 maja 2014, 21:47

Czytając posty tego wieśniaka zawsze jest beka :roftl3: Nigdy do ignore'a nie trafi :P

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 maja 2014, 21:55

Dokładnie cloner. Nie rozumiem ludzi wrzucających lewą nóżkę (ma - hmmm - lewicowe poglądy i wszędzie widzi lewe nogi
Obrazek) do ignorowanych - forum bez niego traci dużo kolorytu :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2014, 21:55

Dla innych ignorantów, jak cloner czy Cement:
Dla faszyzmu odnowa moralna jest jednym z fundamentów tej ideologii, we Włoszech było to bardzo daleko posunięte, w opozycji do "dekadenckiej" Francji czy Anglii, gdzie panowała zgnilizna moralna. Założeniem faszystów była praca z młodzieżą i budowanie w niej tradycyjnych wartości, by nie poddawali się tak łatwo zagranicznym przykładom - tępiono też homoseksualizm.
No ale żeby o tym wiedzieć, to trzeba gdzieś być, coś widzieć, coś przeczytać, a nie jak Cement - wyrwać coś z kontekstu i wyjść na ignoranta.

Poza tym, Cement, nadal nie odrobiłeś lekcji.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - nie jesteś faszystą, jeśli jedynie nawołujesz do odnowy moralnej, ale już nim jesteś, jeśli za tym idzie szereg innych poglądów, które wymieniłem.
Pomyśl, że masz pewnie ok. 98% genów orangutana, ale dopiero spełniając parę dodatkowych przesłanek stajesz się człowiekiem.
Przykro mi, że wziąłeś się za rozmowę o faszyzmie bez elementarnej wiedzy na ten temat.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 maja 2014, 22:01

Cloner naśmiewanie się z osoby ze sporymi problemami jest nieetyczne z punktu widzenia prawie wszystkich systemów filozoficznych, religijnych i czysto humanistycznych/ludzkich. No i oczywiście niezgodne z moralnymi wskazówkami chrześcijaństwa, którego wszyscy jesteśmy kulturowymi dziedzicami.

Pomyśl sobie co by było gdybyś kogoś takiego miał w rodzinie. To już nie jest taka wesoła perspektywa, co nie? :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 maja 2014, 22:05

Nie odpisywałem ze względu na wydarzenia związane z weekendem i w ogóle, teraz nadrabiam zaległości i powoli odpisywać będę.
Kamil232 pisze:Za związkami zoofiliskimi albo kazirodczymi również jestes? Skoro ktoś ma ochotę się ożenić ze swoim psem, albo córką, dlaczego mu tego zabraniać? Liczy się wszak wolność każdego człowieka. Czyż nie?
Bo wolność każdego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego. Uznaliśmy, że człowiek musi być dorosły, żeby podejmować pewne decyzje, a pies takim "człowiekiem" ani "dorosłym" nie jest. Z córką? Cóż.. Jeśli chodzi ogólnie o małżeństwa to ja po prostu jestem za zlikwidowaniem czegoś takiego, małżeństwa zostawmy dla kościoła a prawnie zróbmy związek partnerski (z braku laku tego terminu użyłem, wiadomo o co chodzi).
Kamil232 pisze:A co do aborcji. Czy jeśli małżeństwo zrobi sobie dziecko i po paru latach mu się znudzi to jesteś również za ich wolnością by mogli je sobie odstrzelić? Każdy niech bierze odpowiedzialnośc za swoje czynny. Skoro nie potrafi używać środków antykoncepcyjnych niech potem nie płaczę, że ma na głowie problem.
Do kiedy coś jest nazywane antykoncepcją a aborcją? Czy tabletki antykoncepcyjne które są brane 48h po stosunku które mogą zablokować rozwój płodu/powstanie go są dalej antykoncepcją czy już aborcją? W mojej opinii jest zbyt wcześnie żeby mówić o człowieku, aczkolwiek jeśli nie, to nawet początkowa faza jest potencjalnie człowiekiem, którego zabijamy nie dając się rozwinąć antykoncepcją. Po pewnym czasie można jednak już mówić o człowieku - też trudny temat, ale skłaniałbym się ku temu, że po samym poczęciu jest za wcześnie by mówić o zabójstwie, jeśli nie chcemy mówić o zabójstwie przy antykoncepcji.
Kamil232 pisze:Z ciekawości jeszcze jedna kwestia Magnumie jaka jest Twoja opinia na temat kary śmierci?
Moja opinia na temat samej istoty kary śmierci się zmieniała i pewnie zmieniać będzie. Trudny temat. Jestem zdecydowanie przeciwko karze śmierci ze względu na to, że uważam, że jest zbyt duża szansa, że zabijemy niewinnego człowieka biorąc pod uwagę historię oraz to, ile niewinnych osób siedzi w więzieniu, a ponadto ze względu na zbyt dużą możliwość manipulacji - tzn. obóz rządzący mógłby po prostu sobie legalnie kogoś zabić w pokazowym procesie itp itd. Brzydka sprawa.

A co do samej istoty to nie wiem, ciężko mi się zdecydować. Z obu stron silne argumenty. Z jednej strony kim jesteśmy, by sobie uzurpować brawo do pozbawienia kogoś życia? Ale z drugiej, czyż ten, kto odbiera komuś życie, sam nie pozbywa się prawa do tego życia? Trudna sprawa, ciężki temat.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 maja 2014, 22:29

Magnumie jeśli jesteś katolikiem i masz wartości chrześcijańskie to nie powinieneś nawet pytać o tabletki :P to grzech :mrgreen:

Co do Aborcji to sobie sam musisz zadać pytanie czy wierzysz w naukową wersje momentu od którego zaczyna się zycie ludzkie czy od momentu włożenia :wink: imo widze że nie należysz raczej do betonu.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 maja 2014, 22:31

Wilmore pisze:
Cement pisze:Jest niestety dokładnie odwrotnie - to Ty definiując faszyzm podajesz elementy w istocie z nim związane (nietolerancja, antykomunizm połączony z terrorem), ale przemycasz przy tym elementy nie mające z faszyzmem nic wspólnego (sprzeciw wobec homoseksualizmu oraz niewątpliwego moralnego upadku jaki przeżywa obecnie zachód).
:rotfl:
To jak rozmawiać o fizyce z przedszkolakiem. Niby jakieś słówko kiedyś słyszał, ale o nauce to pojęcie ma zerowe.
Obraźliwe podjazdy ad personam i zero argumentów merytorycznych, niczego więcej się nie spodziewałem.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 22 maja 2014, 0:29

Wilmore pisze:Dla innych ignorantów, jak cloner czy Cement:
Dla faszyzmu odnowa moralna jest jednym z fundamentów tej ideologii, we Włoszech było to bardzo daleko posunięte, w opozycji do "dekadenckiej" Francji czy Anglii, gdzie panowała zgnilizna moralna. Założeniem faszystów była praca z młodzieżą i budowanie w niej tradycyjnych wartości, by nie poddawali się tak łatwo zagranicznym przykładom - tępiono też homoseksualizm.
No ale żeby o tym wiedzieć, to trzeba gdzieś być, coś widzieć, coś przeczytać, a nie jak Cement - wyrwać coś z kontekstu i wyjść na ignoranta.

Poza tym, Cement, nadal nie odrobiłeś lekcji.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - nie jesteś faszystą, jeśli jedynie nawołujesz do odnowy moralnej, ale już nim jesteś, jeśli za tym idzie szereg innych poglądów, które wymieniłem.
Pomyśl, że masz pewnie ok. 98% genów orangutana, ale dopiero spełniając parę dodatkowych przesłanek stajesz się człowiekiem.
Przykro mi, że wziąłeś się za rozmowę o faszyzmie bez elementarnej wiedzy na ten temat.
:lol: No cóż, kompromitujesz się nadal jak widzę, a historię faszyzmu i czym on jest znam, dlatego też widzę do jakiego stopnia manipulujesz tym pojęciem (zresztą nigdzie nie zarzucałem Ci nazywania mnie faszystą, wskazuje tylko na Twoje błędne i zbyt szerokie rozumienie tego pojęcia). Manipulację jakiej dokonujesz sam zresztą częściowo obnażyłeś pisząc o odnowie moralnej w połączeniu z szeregiem innych poglądów - odnowa moralna do której nawołują osoby o poglądach prawicowych nie ma nic wspólnego z kontekstem faszystowskim (nie ma w tej chwili w Polsce żadnego liczącego się ugrupowania - nie mówię o jakiś partiach kanapowych - o poglądach które można zaklasyfikować jako faszystowskie, nie widzę też nikogo takiego na forum), ale oczywiście dobrze jest rzucić paroma ogólnymi hasłami, przyczepić każdemu kto nie ma podobnie lewackich poglądów łatki i kreować się na forumowego znawcę historii. Homoseksualizm był tępiony w wielu innych kontekstach i środowiskach, zupełnie nie związanych z faszyzmem. Teksty które tutaj piszesz są na poziome TVN-u niestety. Bełkot o orangutanie bez komentarza.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”