Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 373

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lis 2009, 20:56

Mogę wiedzieć jacy to kibice United nie wiedzieli kto to De Rossi ? Osobiście nawet się na temat Włocha nie wypowiadałem, a tymczasem słyszę jak to fani United nie wiedzą kto to jest. Ciekawe, na tyle, że prosze uprzejmie o wskazanie odpowiednich postów. Co bym za kilka tygodni przy innej okazji nie usłyszał, że nie wiem kto to jest De Rossi :lol: Już nie z takimi kwiatkami mieliśmy tutaj doczynienia.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 22 lis 2009, 21:51

MazurXIII pisze:
Notorycznie piszesz o Owenie H.
Pierwszy raz o nim wspomniałem w tym temacie :roll: Krótka rada - przenieś się na główną - tam znajdziesz ludzi mniej więcej na twym poziomie intelektualnym oraz z wiedza o piłce podobną twojej (wielki mancio i inne tuzy),chociaż widzę,że pozostali kibice MU tutaj jakoś specjalnie od ciebie w tej kwestii nie odbiegają - rozumiem,że można nie doceniać Ambrosiniego,Momo czy nawet Cambiasso (za Manciniego najlepszy DMF świata),ale nie wiedzieć kto to De Rossi?WSTYD.
Jeszcze nie zgłupiałem żeby słuchać rad kogoś takiego jak ty. Jedynym powodem dla którego odpisuje na twoje wypociny jest to, że wypisujesz brednie w temacie o klubie któremu kibicuje. Do tego używasz śmiesznych argumentów żeby udowodnić swoje racje, tak jak to, że nie wiemy kto to jest Ambrosini czy De Rossi, choć nie wiem skąd to wzioleś bo nikt tutaj czegoś takiego nie napisał. Dlatego ranga Osioł lub Klaun byłaby dla ciebie odpowiednia. Przynajmniej od razu każdy wiedziałby z kim ma doczynienia :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lis 2009, 22:21

Co bym za kilka tygodni przy innej okazji nie usłyszał, że nie wiem kto to jest De Rossi
Niestety nas to czeka. Kibice United jak jeden mąż stwierdzili, że Ibra jest lepszym graczem od Berbatova, jednak do dziś ten klaun wpisuje tu swoje brednie jakoby kibice MU twierdzili Ibra>Berba.
Niepotrzebnie odpisywaliście na jego wypociny. Ja sobie włączyłem ignora i tylko dlatego, że dyskusje podjęli inni zabrałem głos. Skoro Martinho dostał bana to i ten koleś powinien dostać. Bodaj Mentor pisał tutaj, że udało się na tym forum osiągnąć pewien poziom i Ci którzy go zaniżają notorycznie będą piętnowani. Chyba z każdym kolejnym postem i każdą kolejną kompromitacją Mazura widać, że sieje tutaj tylko zbędny ferment, toteż admini powinni pomyśleć co z tym zrobić.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 lis 2009, 22:42

MGiggs pisze:Clichy lepszy od Evry? :rotfl: :rotfl:
W chili obecnej zdecydowanie nie, ale jeżeli tylko Gaela omijały kontuzje to śmiem twierdzić, że spisywał się lepiej od Evry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lis 2009, 22:48

Problem w tym, że Gael coś nie moze się od tych kontuzji opędzić, w końcówce poprzedniego sezonu nie grał, teraz znów uraz. Ciężko ustabilizować formę w takiej sytuacji.
Evra w tej chwili błyszczy i tego nie da się ukryć. Jeśli dobrze pamiętam juz teraz po 1/3 sezonu ma więcej asyst niż w całym poprzednim.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lis 2009, 22:51

W chili obecnej zdecydowanie nie, ale jeżeli tylko Gaela omijały kontuzje to śmiem twierdzić, że spisywał się lepiej od Evry.
Form Is Temporary, Class Is Permanent. Evra czwarty sezon błyszczy, poza pojedynczymi meczami głównie ze Spurasmi. Clichy miał jeden świetny sezon 07/08 gdzie i też popełnił parę baboli jak np. w Birmingham. Twierdzenie, że Clichy jest lepszy od Evry jest czymś nie poważnym.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 lis 2009, 23:06

Widzę, że nie do końca rozumiesz o co mi chodzi Kamil. W żadnym wypadku nie twierdzę, że Clichy jest lepszy od Evry, choć jak już napisałem wcześniej uważam, że jeżeli tylko Gaela omijają urazy jest on w stanie zagrać lepiej od Pata. Niestety, gracz Arsenalu łamie się znacznie częściej aniżeli wasz grajek co znacznie utrudnia mu wypracowanie tak dobrej formy jaką obecnie prezentuje Evra. Mam ogromną nadzieję, że w końcu Clichy doprowadzi się do stanu używalności na dłuższy okres niż 4-5 miesięcy a wtedy z całą pewnością zrozumiesz o co mi kaman :] .

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 lis 2009, 23:17

Mówienie o Fletcherze jako najlepszym na świecie na swojej pozycji to moim zdaniem póki co jeszcze przesada ale jeśli dalej będzie tak grał to nie zdziwi mnie jego obecność w "11" sezonu. Trzeba mu oddać, że przez te dwa-trzy lata zrobił kolosalne postępy. Gra równo, nie zawodzi a w ważnych meczach można w ciemno obstawiać, że będzie jednym z najlepszych na boisku po naszej stronie.

Evra też błyszczy ale zdążył już nas do tego przyzwyczaić. Jeszcze jak grał w Monaco marzyłem o tym żeby trafił na OT i niezmiernie się cieszę, że tak się stało bo piłkarz to naprawdę świetny. Clichy w sezonie kiedy trafił do "11" sezonu był w porównywalnej formie co Pat ale czy w lepszej?(pamiętam, że to była wtedy dyskusyjna kwestia, który z nich miał lepszy sezon). Gael sprawia na tę chwilę wrażenie zawodnika o nie do końca wykorzystanym potencjale. Urazy zdecydowanie zbyt często eliminują go z gry.

Na drugim biegunie mamy Naniego, dla którego miał to być sezon prawdy a ta okazuje się bolesna. W tej chwili wygląda niestety na to, że ten piłkarz w United kariery nie zrobi.

Cieszą swoją drogą 3 pkt z Evertonem. Cały czas nie ma w naszej grze tej chemii, którą mieliśmy 2 lata temu ale nie jest najgorzej. Chelsea w tej chwili jest strasznie mocna ale mają w perspektywie dwa ciekawie zapowiadające się mecze na wyjeździe z Arsenalem i City więc zobaczymy jak z tego wyjdą, do tego dojdzie PNA, który trochę przewietrzy kadrę i myślę, że w PL będzie jeszcze w tym sezonie ciekawie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lis 2009, 23:21

Morrow pisze:Chelsea w tej chwili jest strasznie mocna ale mają w perspektywie dwa ciekawie zapowiadające się mecze na wyjeździe z Arsenalem i City więc zobaczymy jak z tego wyjdą, do tego dojdzie PNA, który trochę przewietrzy kadrę i myślę, że w PL będzie jeszcze w tym sezonie ciekawie.
Tylko wiesz, wczoraj grali bez Lamparda, Deco, Ballacka i .. Drogby !! a i tak roznieśli Wolves. Oczywiście ktoś powie, że to tylko Wolves, ale rywale z którymi przyjdzie im się zmierzyć podczas PNA, to podobny poziom.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lis 2009, 23:50

Mówienie o Fletcherze jako najlepszym na świecie na swojej pozycji to moim zdaniem póki co jeszcze przesada
Nie widziałem, aby ktokolwiek - głupawych wywodów Mazura oczywiście pod uwagę nie bierzemy - mówił podobne rzeczy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lis 2009, 0:03

red85 pisze:
Mówienie o Fletcherze jako najlepszym na świecie na swojej pozycji to moim zdaniem póki co jeszcze przesada
Nie widziałem, aby ktokolwiek - głupawych wywodów Mazura oczywiście pod uwagę nie bierzemy - mówił podobne rzeczy.
Odniosłem się generalnie do całej dyskusji i porównań :)
fieldy pisze:Tylko wiesz, wczoraj grali bez Lamparda, Deco, Ballacka i .. Drogby !! a i tak roznieśli Wolves. Oczywiście ktoś powie, że to tylko Wolves, ale rywale z którymi przyjdzie im się zmierzyć podczas PNA, to podobny poziom.
No tak, Hull, Sunderland, Birmingham i Burnley to nie są drużyny, którymi można straszyć ławkę Chelsea ale kto wie. Forma w styczniu też już nie musi być taka a np. z takim Burnley na wyjeździe wszystkim gra się ciężko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lis 2009, 1:37

No tak, Hull, Sunderland, Birmingham i Burnley to nie są drużyny, którymi można straszyć ławkę Chelsea ale kto wie. Forma w styczniu też już nie musi być taka a np. z takim Burnley na wyjeździe wszystkim gra się ciężko.
Sunderland pokazał z nami czy z Arsenalem że potrafi każdemu uprzykrzyć życie. Birmingham również na OT nie odstawało, a na Anfield pokazali ze potrafią ukuć. To jest Premiership tu nie ma ogórasów, Wigan dostaje od nas piątke od Arsenalu czwórkei Spursów dziewiąke :mrgreen: by potem wygrać z Chelsea i na Villa Park. Każda drużyna jak będzie miała dobry dzień i trochę farta może wygrać nawet z najlepszymi.

W żadnym wypadku nie twierdzę, że Clichy jest lepszy od Evry, choć jak już napisałem wcześniej uważam, że jeżeli tylko Gaela omijają urazy jest on w stanie zagrać lepiej od Pata
W pojedynczych meczach pewnie tak, ale w przekroju całego sezonu nie. Na pewno ma Clichy lepsze dośrodkowania niż Evra, nic więcej nie widzę w czym byłby lepszy od Pata. Ale to żadna ujma bo nikt na świecie nie jest lepszy 8)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 23 lis 2009, 2:20

Mala dygresja, Clichy mistrzem wrzutek raczej nie jest, wrecz jest dosc przecietny w tym aspekcie gry wiec jak wrzuca Evra jesli Clichy jest w tym lepszy? :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2009, 9:56

dokładnie, Sagna bije Clichy'ego na głowę jeśli chodzi o wrzutki, ba Traore, który jest 3 lewym obrońcą bije i Clichy'ego i Sagne jeśli chodzi o dośrodkowania :P
Clichy bardzo dobrze broni, co jest najważniejsze, ale również kapitalnie potrafi się włączyć do akcji ofensywnych. Ma szybkość i dobry balans, dzięki czemu może skrzydłem pędzić jak Theo - podobnie jak u Anglika - wrzutki u niego kuleją.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lis 2009, 12:11

Ja zapamiętałem Clichy'ego jako tego co potrafi nieźle dośrodkować. Ot przypominaiją mi się gole Adebyaora sprzed 2 lat z meczu z Fulham, gdzie jedna na pewno wpadła po świetnej wrzutce Clichy'ego. Druga to choćby gol wyrównujący w 90 minucie Gallasa z spotkaniu z nami na Emirates również 2 lata temu. Cała zamieszanie zaczęło się od świetnej wrzutki Clichy'ego. Było jeszcze parę takich sytuacji. No a jeśli chodzi o wrzutki Evry to lekko mówiąc są przeciętne :P Mógłby nad tym popracować mocniej, bo wtedy byłby niemal kompletny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”