Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 373

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2008, 23:33

(L)oczkerson pisze:Piszesz o tej defensywie, która dziś straciła gola z Catanią :?: :P
Dokładnie o tej, która grając w osłabieniu niedopuściła do ani jednego zagrożenia ze strony rywala. A w sparingach z Bayernem, Benfiką, Ajaxem i Sewilla dała sobie wbić całego jednego gola. :P Niezapominajmy, że osiągnęła to grając z konieczności pomocnikiem na środku. Bez takich piłkarzy jak Samuel, Chivu czy Cordoba, którzy w ostatnich latach decydowali o sile tej formacji.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 23:36

Maciek (interista) pisze:
(L)oczkerson pisze:Piszesz o tej defensywie, która dziś straciła gola z Catanią :?: :P
Dokładnie o tej, która grając w osłabieniu niedopuściła do ani jednego zagrożenia ze strony rywala. A w sparingach z Bayernem, Benfiką, Ajaxem i Sewilla dała sobie wbić całego jednego gola. :P
Fajnie w lidzę straciliście już dwa :P
Ale wiem sparingi to też fajna sprawa :lol:
PS: w ostatanim poście troszkę dopisałem :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2008, 23:43

(L)oczkerson pisze:Ale wiem sparingi to też fajna sprawa :lol:
No lepiej oczywiści przegrać 4-1 z pół-rezerwowym Milanem :P

Co do ligi to faktycznie dramat jest te dwa gole :mrgreen:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 23:45

w takim wypadku szczerze gratuluje, że straciliście tylko jednego gola z zespołem, który oddał cały 1 strzał w światło bramki i jest chyba najsłabszym zespołem w ofensywie Serie A :mrgreen:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 wrz 2008, 23:51

Oddał jeden celny strzał bo na tyle im pozwoliliśmy. Czy jest taki słaby to zobaczymy na zakończenie sezonu.

Ale dziekujemy. Kolejne gratulacje będziesz składać już niedługo po 17 scudetto :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2008, 23:58

Maciek (interista) pisze:Ale dziekujemy. Kolejne gratulacje będziesz składać już niedługo po 17 scudetto :D
wiesz, ze właśnie rozmawiamy o baaardzo dalekiej przyszłości :> I pewnie wcześniej zdążysz zasadzić dziecko, spłodzić dom i wybudować drzewo... :P

Nie ale tak na serio to narazie słabo gracie i do meczu z Milanem was nie oglądam :]
całe dwie kolejki :smile2:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 wrz 2008, 0:14

(L)oczkerson pisze:do meczu z Milanem was nie oglądam :]
No i dobrze.

Jak Inter sie niepodoba przeciwnikom to też dobrze zresztą :P

Mi też się nie wszystko podoba, ale dużo rzeczy w Interze podoba mi się bardzo. Lokomotywa się rozpędza powoli. Powoli, ale się rozpędza. Z czasem rywalom będzie się podobało jeszcze mniej, a mi jeszcze bardziej 8)

noty na goal.com :haha:

E:
Obrazek
Inter kradnie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2008, 0:46 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

PlutoChory
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlutoChory » 14 wrz 2008, 0:40

a ja wlasnie w sprawie tej fotki, kotra kolega interista wyzej zamiescil....
oczywiste jest, ze to jakies ujecie z gry video ze zgrabine (nie tak zgrabnie bo widac jakies funfle kolo bramkarza) wmontowanym bramkarzem i oznaczeniami z relacji Sky....

niby nic, po prostu jakis zartownis pobawil sie programem graficznym po meczu... tutejsi kibice tego nie zauwazyli i powoluja sie na to zdjecie nie majac swiadomosci, ze udowadniajac nimi teze, ze Inter gra czysto tak naprawde mowia cos zupelnie innego - Inter oszukuje... oszukuje juz ine dlatego, ze gol zostal zunany bo nie duysponujemy rzeczywistym ujeciem, ktore wskazywaloby, ze bramka nie padla... ale oszukuje dajac ta fote na oficjalnej stronie w relacji meczowej... jestem z tego powodu szczerze skonsternowany :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 wrz 2008, 8:56

Da się zauważyć, że obecny Inter jeszcze przypomina "Inter Manciniego". Szczerze powiem różnicy w grze nie widzę radykalnych, a na minus Mou wychodzi to, że strzelamy mało goli w dodatku przy znacznej pomocy rywala. Jest nad czym pracować panie.

Mancini wprowadził sporo ożywienia po wejściu. Powinien zagrać w następnym meczu. Na ławkę posadzić Zlatana który faktycznie zagrał najsłabszy mecz w Interze, a dać szansę Adriano.
No i gdzie jest Cruz ? Z nim nasza skuteczność zawsze wzrasta, ale widocznie Portugalczyk musi się do Julio przekonać w późniejszym okresie.

PlutoChory wszystko wie najlepiej :mrgreen: Oficjalna strona kłamie bo zamieściła fotke z ujęciem gola :spoko:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 wrz 2008, 11:22

Sero naprawde nie widzisz, ze to co zamiescila oficjalna strona Interu to jakis tani fotomontaz, czy tylko udajesz? Gol raczej byl, ale zeby umieszczac fotomontaze na oficjelnej stronie klubu. No prosze was :roll:

R.A.B.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 14 wrz 2008, 11:30

ja widzę właśnie że to fotomontaż. tylko dałem linka do oceny. Nawet we włoszech widzę że są gazety ala Fakt

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 wrz 2008, 12:21

Wogóle jest to świństwo jakieś bo Inter został w tym meczu ewidentnie skrzywdzony przez sędziego a na siłę kreuje się rzeczywistość paranoików.

Co ciekawe brylują w tym kibice drużyny, która przez lata ustawiała ligę wedle własnych potrzeb.

Druga fota

Też fotomontaż :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 wrz 2008, 13:50

Maciek (interista) pisze:Wogóle jest to świństwo jakieś bo Inter został w tym meczu ewidentnie skrzywdzony przez sędziego
Gdzie was ten sedzie tak ewidentnie skrzywdzil? Bo chyba nie w sytuacji z Muntarim. Tam czerwona byla jak najbardziej sluszna. Czytalem na glownej, ze wam sie jakis karny nalezal, ale ja nie przypominam sobie takiej sytuacji. Z tym, ze co jakis czas na Bracelone przelaczalem wiec moglem jej nie widziec. Jesli o to ci chodzi to moglbys napisac kiedy to bylo, bo chetnie bym to obejrzal.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 wrz 2008, 14:16

Czerwień się należała :?:

Ciekawe czy tak byś twierdził gdyby sytuacja dotyczyła gracza Milanu.
Możesz przeczytać opinię (L)oczkersona, ktyóry może szalenie ciepłym uczuciem do Interu nie pała, ale w tym wypdku obiektywnie ocenił sytuację.

Co do karnego to nic nie wiem, była jakaś ręka, ale chyba nie w polu karnym i wolny został podyktowany, nic innego nie kojarzę.

To jeszcze kilka spostrzeżeń co do meczu.

W środku pola czeka Mou prawdziwy ból głowy szczególnie przy ustawieniu 4-4-2, przy takim ustawieniu do boków pomocy schodzą naturalni skrzydłowi - Figo, Quaresma czy Mancini. Zatem o dwa miejsca na środku rywalizują na dzień dzisiejszy Cuchu, Zanetti, Muntari i Vieira. Bardzo ciężką sytuację przewiduję dla Dacourta, wydaje mi się, że Mou preferuje zawodników bardziej uniwersalnych natomiast Francuz nic poza defensywą nie jest w stanie wnieść do gry.

Podobna sytuacja wygląda z graczami ofensywnymi. Wydaje mi się, że ciężkie chwile czekają duet Cruz- Crespo, Są to klasyczni wysunięci napastnicy, czekający na swoje bramkowe okazje, tymczasem Portugalczyk stawia na piłkarzy bardziej ruchliwych, o walorach szybkościowych i technicznych. Ważne jak spisywać będzie się Adriano, jeżeli nie zawiedzie to Argentyńczyków czeka zapewne Coppa Italia i nic ponadto.

Inna obserwacja dotyczy środka obrony. Graliśmy duetem wysoki/silny i szybki/niski i nie ukrywam, że to rozwiązanie zawsze najbardziej mi przypadało do gustu. Gdy graliśmy duetem wysokich Samuel-Materazzi nawet jak indywidualnie prezentowali wysoką formę nigdy nie wyglądało to za dobrze, podobnie dotyczy się to graniem niższymi zawodnikami np Cordoba-Cannavaro. W chwili obecnej czekam na powrót Samuela i oczekuję, że podstawowy środek będzie stanowić właśnie duet Nicolas-Walter.

Kolena obserwacja tyczy się Amantino. Na początku, po transferze do Interu piłkarz ten prezentował się bardzo dobrze. Później gdy zdobył gola jego gra ewidentnie obniżyłą poziom. Teraz pojawił się Quaresma, rywalizacja na pozycji skrzydlowych/bocznych pomocników wzrosła, Mancini nie znalazł się w wyjściowym składzie i poskutkowało to naprawdę pozytywnie. Może warto taki manewr zastosować z Ibrą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”