Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 374

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 wrz 2008, 17:10

Elo już wiem skąd pochodzi "fotomontaż" :mrgreen:

Sytuacja dla Interu krystalizuje się bardzo pozytywnie. Jeżeli do 10 kolejki Roma i Milan nie pozbierają się jedynym rywalem w walce może pozostać Juve, no , ale najpierw poczekajmy na to co pokarzą Turyńczycy dzisiaj wieczorem. Początek sezonu jednak niewątpliwie pasjonujący i świadczący o coraz bardziej wyrównanym poziomie ligi.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 14 wrz 2008, 18:43

Jeżeli do 10 kolejki Roma i Milan nie pozbierają się jedynym rywalem w walce może pozostać Juve
Odnośnie tej pierwszej obawiam się, że jest tylko kwestią czasu kiedy zaczną zdobywać punkty. Druga idzie na dno... a to jest Bogu miłe !

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 wrz 2008, 13:13

Muntari zawieszony na trzy kolejki [*]

Nie bójmy się słów -skandal, skandal, skandal. Po raz kolejny władze ligi pokazują swoją stronniczość, zapewne większość kibiców calcio przypomina sobie w tym momencie pewien bezprecedensowy wyrok wobec Adriano.

Dzisiaj rusza CL i nieukrywam, że liczę na zwycięstwo. Dwa pierwsze mecze mają strategiczne znaczenie, zwycięstwa nie tyle otwierają nam drogę do awansu ile praktycznie zapewniają pierwsze miejsce w grupie.

Ponoć Adriano ma wybiec w wyjściowym składzie, ale to sie okaże dopiero jak Mou poda składy. Ja jednak osobiści cieszyłbym się takim obrotem sprawy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2008, 13:38

To jest już normalne. Jak w poprzednim sezonie Maicon dostał czerwona z Livorno "za nadmierna ostrośc w grze" w wyniku walki przydzielili mu platnu urlop na 3 kolejki już mnie nic nie zdziwi. Wczesniej kary dla Samuela ktory rzekomo opluł Nedveda, jak napisałes bezprecedensowa i nigdy nie powtorzona kara 3 spotkaniach dla Adriano za nurkowanie to juz klasyka. To nie jest stronniczość to jest głupota. Ludzie FIGC juz nie raz potwierdzali swoja niekompetencje.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 17 wrz 2008, 0:01

Tam czerwona byla jak najbardziej sluszna.
Z dupy, a nie słuszna... A te 3 mecze kary którego na niego nałożyli to jakaś kpina...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 wrz 2008, 8:48

Sorry po przypomnieniu sobie z kim gramy w 5 kolejce uważam, że decyzja jest stronnicza.

Teraz LM. Mecz z Panathinaikosem mozna podsumowac najkrocej tak: wynik swietny, gra raczej nie. O ile w pierwszej połowie w ofensywie było dośc przyzwoicie, to w drugiej caly zespoł jakby siadł. Groźne strzały Quaresmy, Ibry, swietna asysta Maicona do Ibry, któremu podczas sytuacji sam na sam właczyły sie skumulowane pokłady altruizmu i szukał podania nie wiadomo do kogo. Potem Szwed ośmieszył obrone Pao, podał do Manciniego i ten dopełnił formalności. Drugi gol to kolejna swietna asysta Zlatana do wprowadzonego Adriano i ten nie mogł nie strzelić z tej pozycji. W drugiej połowie skrzydłowi padali z sił i w pewnym momencie nie dało sie ogladac Quaresmy i Manciniego. Choć juz widac, że jak to trio bedzie w formie to kazda obrone bede mogli rozkładac na łopatki bezproblemowo. Jak juz przywyklem ofensywnym zawodnikom czesto brakuje wsparcia pomocników podczas akcji, tak był tez za Manciniego.

Gra defensywna to nasz mankament. Materazzi nie jest juz w stanie grac na wysokim poziomie. Uciekanie od rywala gdy ten pedzi na bramke to zły pomysł. Tak to sie kryje Ronaldinho zostawiajac mu góra 3 cm szescienne na oddychanie. Poza tym ten człowiek jest nierefolmowalny i jak nie ma do kogo zagrac to po prostu wybija piłke (dobrze ze naszym napastnikom nie brakuje cm).Rola Matrixa w tym sezonie ograniczy sie do bycia doswiadczonym Włochem w kadrze. Może za rok skupi go Milan :P. Mam nadzieje, że Samuel, Chivu i Burdisso wroca jak najszybciej. Cordoba indywidualnie wypadał najlepiej, ale on musi miec czas na zgranie. Maxwell nie bardzo radził sobie w destrukcji i po jego stronie był gorzej choc Maicon potrafi grać wiele lepiej w obronie.

Podsumowujac. Zespoł ma duzy potencjał, ale jeszcze uczy sie nowych schematów i wyglada to słabo. Ale jak bedziemy wygrywac to ta forma, zrozumienie, ostatni szlif może przyjśc w maju.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 wrz 2008, 10:16

Grę Interu można ocenić na przykładzie Ibry. Gdyby nie 26 i 84 minuta to by padło sporo ostrych słów. Niestety Szwed znowu zaczyna przyzwyczajać do marnowania dogodnych sytuacji. Podobno to nie była próba podania, tylko próba lobu bramkarza, tak powiedział sam zawodnik po meczu (próba lobu po ziemi no no :P ). Natomiast bramki wypracował perfekcyjnie, pokazując do jakiej gry jest stworzony. Przy pierwszym golu to co zrobił z obrońcami to mistrzostwo było, przy drugim za to popisał się kapitalnym podaniem w tempo do Adriano, ten wykończył akcję w swoim starym dobrym stylu czyli bardzo silnym, precyzyjnym strzałem. Tym samym Brazylijczyk popisał się prawdziwym wejściem smoka zdobywając gola po dwóch minutach gry.
Podoba mi się współpraca na linii Ibra - Mancini (gol z Sampdorią, dwie okazje Zlatana wypracowane przez Manciniego z Catanią, wczorajsza bramka), czekam aż podłączy się pod ten duet Quaresma.

No i to na tyle co dobrego mogę napisać. Co prawda było jeszcze kilka niezłych akcji w pierwszej połowie, ale nie ma co się rozdrabniać.

Kilku zawodników wydaję się być w słabszej formie - mam tu na myśli głównie linię pomocy, a konkretnie naszych Argentyńczyków, kilku innych ma silne wahania formy. Środek obrony Materazzi -Cordoba był optymalny, ale dwa lata temu. Również Maxwell nie wystrzegł się prostych strat. On świetni czuję się w ataku, ale jeżeli chodzi o defensywę napewno pewniejszy jest Chivu. Decyzja będzie należała do Mourinho.
Ibra pokazał, że rola najbardziej wysuniętego napastnika nie do końca mu odpowiada. I tutaj jest pole do popisu dla Adriano, ten gol duzo znaczy, zwłasza biorąc pod uwagę naszą kiepską skuteczność na początku sezonu, Brazylijczyk napewno niedługo dostanie swoją szansę w wyjściowej jedenastce zobaczymy co wtedy pokaże.

Warto dodać, że przełamaliśmy niemoc w meczach otwarcia LM, w ostatnich sezonach zaczynaliśmy te rozgrywki od porażek, teraz jest inaczej to dobry znak 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2008, 15:04

Maciek (interista) pisze:Podoba mi się współpraca na linii Ibra - Mancini (gol z Sampdorią, dwie okazje Zlatana wypracowane przez Manciniego z Catanią, wczorajsza bramka), czekam aż podłączy się pod ten duet Quaresma.

Właśnie też o tym miałem pisać. Obaj rozumieją się jakby bez słów, kontry w ich wykonaniu mogły by być zabójcze gdyby Ibra popisywał się lepszą skutecznością. No, ale przynajmniej Szwed wypracowuje bramki. Mimo wszystko jeśli Zlatan ma grać to u jego boku koniecznie musi być Mancini inaczej dupa.
Słabiej wczoraj Quaresma. Mogę się mylić jednak narazie wygląda na takiego który jest pewien swego miejsca w podstawowym składzie. Niech Adriano wraca i pogoni trochę Kłarezme do roboty :]

Ciągle natomiast irytuje mnie Vieira. Ok ma kilka odbiorów na mecz, jednak zdecydowanie za często kładzie się na murawę i wstaje z niej 5 minut :? Nie ma u niego zaangażowania.

Matrix ? zgadzam się, że to już tylko schyłek Marco sprzed 2 lat. Czekamy na powroty pozostałych kontuzjowanych obrońców.

Forza Inter

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 wrz 2008, 15:53

Słabiej wczoraj Quaresma.
W poprzednim meczu też nic specjalnego nie pokazał. No może poza bramką z dupy...

Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 18 wrz 2008, 20:12

Aklimatyzacjia w niektórych przypadkach trochę trwa, więc napewno RQ jeszcze w tym roku zacznie grać jak w Porto.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 wrz 2008, 20:24

Aklimatyzacjia w niektórych przypadkach trochę trwa, więc napewno RQ jeszcze w tym roku zacznie grać jak w Porto.
Nigdzie nie napisałem, że tak nie będzie. Żywię ogromną nadzieje, że będziemy mieli z niego pożytek... Już teraz serce chciałoby krzyczeć RQ graj, ale rozum karze zamknąć mordę.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 wrz 2008, 12:33

Mamy dwóch nowych ludzi w drużynie.

Pierwszy to Obinna, który już trenuje z zespołem.

Drugi to Maradona :mrgreen: , który ma pełnić rolę obserwatora na Amerykę Południową czyli wyszukiwać Interowi nowe talenty.

Nie wiem jak będzie się wywiązywał se swojej roli, ale mieć kogoś takiego po swojej stronie to ogromny sukces choćby i tylko propagandowy. Wiadomo jednak jaką miłością się cieszy w Argentynie, może być niezwykle pomocny przy pewnych transferach. Forza Diego.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 wrz 2008, 19:27

Maciek (interista) pisze: Drugi to Maradona :mrgreen: , który ma pełnić rolę obserwatora na Amerykę Południową czyli wyszukiwać Interowi nowe talenty.

Nie wiem jak będzie się wywiązywał se swojej roli, ale mieć kogoś takiego po swojej stronie to ogromny sukces choćby i tylko propagandowy. Wiadomo jednak jaką miłością się cieszy w Argentynie, może być niezwykle pomocny przy pewnych transferach. Forza Diego.
Ja mam teorię, że zatrudnienie Maradony to początek starań o pozyskanie Sergio Aguero. Wszyscy wiedzą, że młody Latynos za narzeczoną ma córkę boga futbolu i ten już wcześniej nieśmiało namawiał go na transfer do Mediolanu. Teraz gdy stanie się on częścią naszej rodziny to być może te namowy będą bardziej śmiałe i w następny sezon rozpoczniemy z czteroma napastnikami w składzie: Ibra, Balotelli, Adriano i Aguero - na papierze wygląda to imponująco.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 wrz 2008, 19:34

Prawda jest taka, że Boski Diego pozwoli nam teraz na ściągnięcie praktycznie każdego Argentyńczyka, grającego w rodzimej lidze. Nie wiem jak u niego ze scoutingiem, pewnie jakimś wielkim profesjonalistą w tym nie jest, ale Maradona siedzący podczas negocjacji może okazać się kluczowy przy wielu transferach. Ja się bardzo cieszę, ale fajnie jakby ściągnięto jeszcze taką brazylijską wersję :P .

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 wrz 2008, 17:39

Martin Pellegrino pisze:Ja mam teorię, że zatrudnienie Maradony to początek starań o pozyskanie Sergio Aguero. Wszyscy wiedzą, że młody Latynos za narzeczoną ma córkę boga futbolu i ten już wcześniej nieśmiało namawiał go na transfer do Mediolanu.
pilka.pl pisze:Napastnik Atletico Madryt i reprezentacji Argentyny - Sergio Aguero ma być pierwszym zawodnikiem, którego Diego Armando Maradona pomoże sprowadzić Interowi Mediolan. Żywa legenda światowego futbolu na dniach rozpocznie współpracę z mistrzami Włoch - poinformowała "La Gazzetta dello Sport".
Jeszcze trochę i zasłużę na miano "Almost Special One" :P A tak na poważnie to ta informacja bardzo mnie ucieszyła. Chciałbym aby zamiast zasłużonych już Crespo, Cruza czy (troszkę mniej zasłużonego) Suazo sprowadzić Kuna i "Fokę" Kerlona. Gra obu zawodników bardzo mi imponuje, ten drugi ostatnio przeżywa trudniejsze chwile lecząc groźną kontuzję (w tym momencie chyba jest już w pełni sił). Obecnie zasilił Chievo i zobaczymy jak poradzi sobie w najlepszej lidze świata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”