Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 376

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sty 2007, 0:40

rkoeman pisze:ale w klubach nie ugral za wiele
rkoeman no i trafiliłeś własnie w sedno tak naprawde Ronaldo NIGDY nie wygrał Ligi Mistrzów z żadnym klubem w jakim grał :!:

Lige wygrał tylko RAZ :!: z Realem w sezonie 03/04
Puchar UEFA z Interem i TYLE w klubie z bardziej znaczących pucharów (m.in interkontynentalny)

Za to mase indywidualnych nagród, no i reprezentacyjne MŚ i takie tam :wink:

rkoeman pisze:ronaldo nigdy nie nalezal do tytanow pracy jak i do tytanow sportowego trybu zycia
I z tego względu uważam ze rozsądnie dla niego pójść śladem Figo i pieniędzy czyli do Kataru, potem wrócić do Brazylii zakończyć kariere.
Nie wierze ze jakas druzyna europejska mająca realne szanse na LM go wezmie wg. mnie Ronaldo jako piłkarz zgasł

rkoeman pisze:i do tytanow sportowego trybu zycia
po pierwszym sezonie gry w Realu gdy zdobył mistrzostwo Ronadlo piłkarz znikł. Pojawił sie Ronadlo - playboy, pijak ,imprezowicz, i grubas

o samym jego upadku świadczy obecny przydomek 'el gordo' - grubas
a pamietamy ze miał wczesniej okreslenie 'el fenomeno'

Ronadlo pół roku temu
Obrazek

Ronadlo w barwach PSV

Obrazek

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 sty 2007, 0:46

na tym zdjeciu sprzed pol roku wyglada jak by sie przygotowywal na zawody Strong Man :D

A tak na powaznie to podzielam zdanie rkoemana. Wedlug mnie Ronaldo nie ma juz ambicji, zeby cos wygrac. Sam pewnie uwaza, ze juz dosyc w footballu osiagnal i dlatego ma juz takiej motywacji.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2007, 1:05

Ambicje ? wielu piłkarzy np z Ligue 1 teraz wchodzi w jego miejsce i wnosi wiecej do gry :] I nie mówie o napadach klasy Fredzia, tylko napastnikach że środka tabeli.

To jest chyba bardzie złożony problem, niż kasa, forma czy sukcesy. Każdy piłkarz chce wygrywać, po to gra. Tylko jeden długo pracuje na to, a inni ma wszystko odrazu. Real płaci za lata sukcesów, bo Ci "niechciani piłkarze" to nie kondony, że spełniłi swoje zadanie i do kosza. A tym chyba nikt nie pomyslał jakiś czas temu.

To też jest problem tego że dziś sie robi gwiazdy z 16 latków, oczywiscie nie problem odnoście Ronaldo czy Real ale ogółem, bo jak łepek od 17 roku gra o najwyższe cele to jak on ma sie motywować na lidze w wieku 29 ? Problem jest w tym że nie każdy wie kiedy jest już "nie mile widziany". Bo zauważcie że taki Rivaldo jest obecnie "Bogiem" dla fanów Olimpiakosu. I nadal czuje cheć gry, mimo że w Milanie mu nie poszło jakoś max, choć zaliczył puchar europy na swoje konto. Odszedł i dla fanów Barcy zawsze bedzie wielki, mimo że teraz sobie pogrywa w słabej lidze Greckiej...

Ta fotka też wymowna ... a co zrobią ? Problemem nie jest pozbycie sie tych piłkarzy, problemem jest to że nikt o tym nie pomyslał wcześniej. Bo jesli sie pisze że Roberto Carlos jest już nie potrzebny a on 2 tygodnie temu podpisał nową umowe to hola hola jak tu wierzyć w to ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 sty 2007, 2:11

Puchar UEFA z Interem i TYLE w klubie z bardziej znaczących pucharów (m.in interkontynentalny)
no jeszcze z barca pzp
dszedł i dla fanów Barcy zawsze bedzie wielki, mimo że teraz sobie pogrywa w słabej lidze Greckiej...
nie po tym co powiedzial. nie po tym :D

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2007, 10:03

Zaza pisze:To też jest problem tego że dziś sie robi gwiazdy z 16 latków, oczywiscie nie problem odnoście Ronaldo czy Real ale ogółem, bo jak łepek od 17 roku gra o najwyższe cele to jak on ma sie motywować na lidze w wieku 29?
Dokladnie. I potem tacy pilkarzy jak Raul, Ronaldo czy Kluivert okolo 30 traca swoje walory i popadaja w przecietnosc. Wyeksploatowany organizm to jedno, ale mentalnosc juz tez nie ta. IMO podobnie bedzie z Rooneyem.
Poszperalem troche i... oto sukcesy Roniego:
Mistrzostwo Świata → 1994, 2002;
Wicemistrzostwo Świata → 1998;
Copa América → 1997, 1999;
Puchar UEFA → 1998
(F.C. Internazionale Milano);
Puchar Zdobywców Pucharów → 1997
(F.C. Barcelona)
Puchar Hiszpanii → 1997
(F.C. Barcelona);
Puchar Holandii → 1996
(P.S.V. Eindhoven);
Ważniejsze sukcesy z Realem:
Puchar Interkontynentalny → 2002;
Superpuchar Europy → 2002;
Mistrzostwo Hiszpanii → 2003;
Superpuchar Hiszpanii → 2003;
Trofeo Santiago Bernabéu → 2005; <--- :lol:
Do tego 3 razy FIFA World Player (96,97,2002), 2 razy Zlota Pilka (97, 2002) i kilka tytulow krola strzelcow

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sty 2007, 10:07

Zaza zasadniczo masz racje gdyby to chodziło o klub który prowadził normalna polityke kadrową ale tak nie było. Ronaldo, Beckham, Figo ci piłkarze - 'Galacticos" Pereza to byli najemnicy skuszenii wizją gry za oooogromne pieniądze, racja ze w wiekszosci przychodzili do druzyny która na ówczas była najlepsza na świecie - ale glównie chodziło o pieniądze czy mieli sportowe ambicje - ja uważam ze miał ją Zidane i Figo reszta w zaden sposób nie identyfikowała sie z klubem nie strała zostać jego legendą - tak Zidanowi sie udało, Figo mozliwe ze tez ale Ronaldo Beckham zawsze beda symbolem upadku.

Mozliwe ze o Raulu bedzie sie tak mówić stąd rozsądne jest zeby spróbował sił w innej lidze jak hiszpańska Guti - bedzie określony wiecznym niespełnionym talentem. Co do R.Carlosa, jak dla mnie zasługuje na szacunek ale juz dawno powienien był odejsc daaaawno

Nie wierze ze ktoś w wieku Carlosa kto wygrał w futbolu wszystko :!: Taki 35 lat bedzie dawał w meczu z Nastic na SB z siebie wszystko tak jak 20 latek -biegał walczył jest tylko mentalność : 'postoje sama piłka przyleci'
I taka mentalnośc pokazal Real w meczu z Recreativo

I dlatego Capello powiedziłał przed sezonem ze potrzeba walki za biała koszulke i konieczne jest odzyskanie ducha Realu Madryt; dlatego Calderon dał ogromnie pieniądze na nowe transfery graczy którzy La Liga widzieli tylko w TV.

A ja myśle ze wiekszą uwagę trzeba zwrócić na wychowanków i w tym jest klucz do odzysaknia tego aby pilkarz walczył za swój klub

Tomas Rocerno dziennikarz AS dzis (nie poraz pierwszy) udowodnił swój idotyzm i oderwanie od rzeczywistości : pisząc ze "ronaldo zasługuje na szacunek kibiców Realu" "Ronaldo jest wolnym duchem - wzwiazku z tym powinien miec przywileje" i "Capello jest niewypałem - bo rusza Ronaldo"

Zaza pisze:Bo jesli sie pisze że Roberto Carlos jest już nie potrzebny a on 2 tygodnie temu podpisał nową umowe to hola hola jak tu wierzyć w to ?
Nie podpisał, agent pilkarza to dementował juz wczesniej rozmowy sa porwadzone Carlos ma umowe z Realem do 2007 (albo o rok dłuższa) jezeli zagra w tym sezonie 32 mecze (a juz ma 20) to umowa sie przedłuży o rok - kluby i pilkarz dyskutowali co dalej ale porozumienia narazie nie ma

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2007, 12:51

Ronald a co takiego powiedział, bo nie pamietam ? masz na mysli "pożegnanie" :wink: ?

To nie jest tylko problem Realu, wiec nie może na to patrzec tylko na przykładzie Królewskich, bo ani Figo, ani Ronaldo, czy Zizou nie grali na Bernabeu od 17 roku życia. To jest na swój sposób "moda" w dzisiejszej piłce, oczywiscie są tacy których trzeba podziwiać nawet w wieku 19 czy 18 lat. Bo grają jak nie jeden doświatczony piłkarz. Ale czasem sie robi wieksze "halo" niż to jest potrzebne. Stare powiedzenia mówi że 28/29 rok życie to najlepszy okres dla piłkarza, teraz trzeba by je zmienic na 22/23 :wink: W Realu jest troche inna sytuacja, inna pod wzgledem tego że nie dośc iż wygrali swoje, to teraz musili by być w najlepszej formie by mogli przebierać w ewentualnych ofertach, nic nie tracąc. Głupi przykład - Beckham vs. Juninho - Anglik miał swój okres do czasu, był ikona i biły sie o niego wielkie kluby, no własnie był a Brazylijczyk mimo upływu lat z rok na rok jest tylko lepszy. Mimo że sam przyznał iż oferty były kosmiczne, nadal pozostał w Lyonie. A obecna sytuacja pokazuje jak odbiło sie na Angliku "powodzenia" i show z przed lat, a jak Juninho pracował na to by teraz był najlepszym wykonawca wolnych.

Jestem przekonany że jaka kolwiek rewolucja nie znaczy zaraz "skład do 22 roku życia" Bo to jest głupota. Młodym trzeba dawaś szanse ale i tak nie wiek sie liczy a umiejetnosci i nastawianie. Rewolucja nie jest konieczna pod wzgledem wieku ale własnie ambicji, checi reprezentowania barw, bo jeśli Ronaldo zarabia ok. 10 milionów to jak ma sie jeszcze motywować ? Real za taką pensje sprowadza np. takiego Pascala Feinduno z Saint Etienne i np. Amauriego z Palermo i oni dwaj zarabiają teraz łacznie z 4 miliony ! A ich gra może okazać sie strzałem w "10" - A w ryzyko jest znacznie miejsze. Nie wierze w tą "czarną liste" ale jestem bardzo ciekawe jak oni sobie poradzą w innych klubach. Bo nie może ich całkowicie skreślić, poprostu oni już wiecej Realowi nie dadzą. Może oprócz Raula bo w tym wypadku mówimy o kimś wiecej niż piłkarzu Real z sporym kontraktem. To jest inna sytuacja.

Fabio Capello bedzie w stanie zrobić porządek, i nie mam na myśli wyników czy stylu ale ambicji i woli walki. Problemem jest to że nie może w każdej chwili powiedzieć "temu panu juz dziekujemy" bo po 1 - okno nie trwa cały sezon, a po 2 - wiele zależy od tego czy Real tak naprawde jest gotowy na to by podziekowac kilku piłkarzą, nawet rozwiązac umowy, bo jesli bedzie czekał na oferty rzedu 15 czy 20 milionów to to nawet Fabio nie pomoże. Macie przykład na słowach agenta Beckhama, może i on bredzi, ale jeśli za kilka dni pojawi sie info że podpisał nową umowe to jest jasny znak.

Vakabayashi nie podpisał ? ale gdyby nie podpisał umowa wygasała by już teraz ? A sam wiesz że tak nie jest, wiec albo o rok przedłużył kontrakt, albo coś tu nie gra. Bo ja widziałem nawet konferencje prasową z Roberto Carlosem jak by po nowej umowie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2007, 12:55

Rivaldo podobno stwierdził, że nigdy nie czuł dumy zakładając koszulkę Barcelony. Przypuszczam, że o to chodziło kumanowi. Nie mniej jednak nie wszyscy kibice przywiązują do tej wypowiedzi jednakowo wielką wagę. Dla niektórych będzie bogiem a dla innych nie.
No chyba, że chodziło o coś innego :P

Roncero mistrz! :lol2: Jemu trzeba zafundować leczenie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2007, 13:12

Głupota, nie wierze w to, bo gdyby tak było to by skorzystał z wcześniejszych ofert. A nie czekał aż taka sytuacja zaistnieje. Może tak powiedział coś na "odchodne", bo może go bolało rozstanie :wink: Wtedy w żalu człowiek mówi różne rzeczy. Jego przewrotki na 3:3 chyba nikt mu nie zapomni nigdy :twisted:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2007, 13:31

Jesli chodzi o kontrakt Carlosa, to zostal on przedluzony do 2008 roku. Tak wiec informacje o jego rzekomym odejsciu mozna wlozyc miedzy bajki. Chyba, ze klub zmienil co do niego plany i go sprzeda (w co bardzo watpie)
Real Madryt pragnie poinformować, iż doszedł do porozumienia w sprawie przedłużenia kontraktów z Gutim oraz Roberto Carlosem. Piłkarze ci przedłużyli swoje umowy kolejno do 2010 i 2008 roku. Kontrakty podpisane zostaną po meczu z Olympique Lyon.
Doszliśmy do porozumienia zarówno z Gutim, jak i z Roberto Carlosem - oświadczył Predrag Mijatović. - Dzięki niemu obaj będą dalej tutaj grać. Jesteśmy bardzo usatysfakcjonowani, bo po pierwsze zostaną oni z nami na kolejne lata, a po drugie grają bardzo dobrze, na wysokim poziomie. To dobra informacja dla wszystkich. Oczywiście nie będziemy rozmawiać o liczbach, jednak muszę powiedzieć, że to o czym się mówiło ostatnio w prasie nie jest do końca prawdą. Prezydent dotrzymał danego słowa i wszyscy są bardzo zadowoleni.
Takie info pojawilo sie na oficjalnej stronie Realu bodajze 20 listopada.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 sty 2007, 14:14

makis pisze:na oficjalnej stronie Realu bodajze 20 listopada
makismasz racje pomyliłem sie co do momentu wygasniecia kontraktu Carlosa :oops: Ale zapis o 32 meczach i automatycznym wydłużeniu o rok dłużej na pewno tam jest :wink:

Dziś mecz z Betisem w La Copa de La Rey
trudny...
prasa zapowiada ze Capello posadzi Emersona, Raula, Casilliasa a zadebiutuje Higuain

Diego Lopez-Ramos-Helguera-Cannavaro-R.Carlos-Diarra-Gago-Reyes-Higuain-Robinho-Van Nisterlooy

Młodzież w natarciu... :?

Nie mały zamęt powstał w związku z wywyaidem Pedji odnośnie kontraktu Becksa wg. mnie spowoduje to ze anglik odejdzie - zreszta Capello pokazał mu gdzie jego miesjce mimo ze Beksio grał mało to nie zabrał go na mecz w którym mógł anglik pograć 90min.

Ronaldo ponoć pogodził sie z odejsciem z klubu i rozważa oferty jedna z kataru a drugą "tajemniczą" moze z Anglii :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2007, 14:58

Vakabayashi gdyby była pewnośc że to oferta z Angli stawiam na Bolton :] Big Sam lubi dawac drugie życie :wink: A z Królewskich miał tam Hierro, ma Anelke i Ivana Campo :)

Co do meczu to Betis sie ostatnio obudził, 2 kolejne mecze = 2 zwyciestwa w tym jedno jeszcze za Irurety. Ostatnio Sobis do pustej na 1:0 - dobił strzał gdy bramkarz był już innym rogu :wink: Ale świetny mecz zagrał Marcos Assunsao. Jednak wątpie że w tym meczu Betis powalczy. Real bedzie umotywowany. To niby tylko puchar itd ale zwyciestwo jest potrzebne. Co najważniesze jak przypuszczałem Diarra od początku i po mecz Marca: nie ma konfliktu a Malijczyk schodząc z boiska podziekuje Fabio za mecz na oczach widzów :wink:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, 15:15 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2007, 15:02

vakabayashi pisze:Ale zapis o 32 meczach i automatycznym wydłużeniu o rok dłużej na pewno tam jest :wink:
Tez mi sie tak wydaje. Jestem przekonany, ze Roberto rozegra wymagana liczbe spotkan, szczegolnie w obliczu dluzszej kontuzji Marcelo. Jesli chodzi o "stara gwardie", to jego odejscie nie jest IMO tak naglace jak reszty. Niech sie Marcelo od niego na razie uczy :wink:
vakabayashi pisze: Diego Lopez-Ramos-Helguera-Cannavaro-R.Carlos-Diarra-Gago-Reyes-Higuain-Robinho-Van Nisterlooy
Dobre zestawienie IMO. Diarra i Robinho wreszcie w skladzie. Mlodzi Argentynczycy rowniez (debiut Higuaina). Mam nadzieje, ze Fabio da troche pograc Torresowi, przypominam, ze mamy problem z prawa obrona przed meczem z Saragossa bo Ramos i Salgado nie zagraja. Osobiscie wolalbym tez, zeby Canna odpoczal w tym meczu. Zobaczymy czy ten sklad potwierdzi sie wieczorem
Co do Becksa, to zainteresowanie jego uslugami oglosil trener Manchesteru City Steward Pearce. Ciekawe czy jesli Anglik odejdzie, to zdecyduje sie zagrac w druzynie rywala swojego bylego klubu :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 11 sty 2007, 16:25

Sensacja rewelacja Beckham odejdzie do USA :!:

David Beckham po zakończeniu bieżącego sezonu odejdzie z Realu Madryt i podpisze pięcioletni kontrakt z drużyną amerykańskiej ligi MLS - Los Angeles Galaxy. Piłkarz osobiście powiadomił o swojej decyzji agencję Reutersa.

W tym tygodniu Real spytał, jak widzę swoją przyszłość i zaoferował mi przedłużenie kontraktu o dwa lata - powiedział Beckham dziennikarzowi agencji Reuters. - Po przedyskutowaniu sprawy z rodziną i moimi doradcami zastanawiałem się, czy zostać w Realu, czy dołączyć do innej drużyny brytyjskiej lub europejskiej. Po namyśle zdecydowałem w sierpniu dołączyć do LA Galaxy i grać w MLS - stwierdził pomocnik Realu.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 11 sty 2007, 16:40

makis pisze:franz skad masz ta informacje

Gazeta Wyborcza

makis pisze:Podaj jakiegos linka
http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65082,3843415.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”