Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 377

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2007, 16:48

Dosc sensacyjna informacja. Wiele mowilo sie o Interze czy jego powrocie do Wloch, a tu nagle USA. Z drugiej strony, pilkarz nigdy nie ukrywal ze kocha Stany i chcialby tam kiedys zagrac. W LA ma swoja szkolke pilkarska, wiec bedzie mogl dogladac interesu. Victoria jest pewnie wniebowzieta - Hollywood i te sprawy :D Z drugiej strony troche szkoda, ze opuszcza Europe, jak dla mnie moglby jeszcze troche pograc na wyspach :wink:
Poczekajmy jeszcze na potwierdzenie...

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 11 sty 2007, 17:47

makis pisze:Dosc sensacyjna informacja. Wiele mowilo sie o Interze czy jego powrocie do Wloch, a tu nagle USA. Z drugiej strony, pilkarz nigdy nie ukrywal ze kocha Stany i chcialby tam kiedys zagrac. W LA ma swoja szkolke pilkarska, wiec bedzie mogl dogladac interesu. Victoria jest pewnie wniebowzieta - Hollywood i te sprawy :D Z drugiej strony troche szkoda, ze opuszcza Europe, jak dla mnie moglby jeszcze troche pograc na wyspach :wink:
Poczekajmy jeszcze na potwierdzenie...
To ostateczna decyzja Beckhama a informacja jest juz potwierdzona w USA.Jezeli MLS na swojej oficjalnej stronie podaje, ze Beckham jest juz od sierpnia zawodnikiem Los Angeles Galaxy to pewne na 100%.

http://web.mlsnet.com/news/mls_news.jsp ... &fext=.jsp

http://www.nbcsports.com/sports/817457/detail.html

http://www.yahoo.com/ nawet pierwsza strona yahoo o tym pisze

http://sports.yahoo.com/sow/news;_ylt=A ... &type=lgns

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2007, 17:58

Wiec jednak :wink: To chyba oznacza, ze definitywnie zrezygnowal z walki o powrot do kadry. Watpie by Mclaren powolywal pilkarza z MLS. Z tego co wyczytalem, Becks chce przyczynic sie do wzrostu popularnosci pilki noznej w USA. Jesli jakis pilkarz moze tego dokonac, ty chyba wlasnie on :wink:
Mam nadzieje, ze to dopiero poczatek "oczyszczania" i Roni z Cassano (ostatnio mowi sie o Interze) rowniez znajda sobie nowe kluby juz zima :wink:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, 18:01 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 11 sty 2007, 18:00

makis pisze:zy jego powrocie do Wloch
Chyba powrocie do Anglii :wink:

A co do Beckhama to zrobił tak jak większość powli kończących karierę gwiazdeczek :lol: No może nei tak powoli bo kontrakt pięcioletni :lol: Gra w USA to raczej nie jest żadne większe wyzwanie, ale kasa zawsze jest. Chociaż chyba nie miał propozycji z Kataru bo wtedyby wybrał chyba cieplejszy klimat :warrior:
A Victoria na bank jest zadowolona. W końcu Broocklyn został spłodzony w U.S.A więc tak jkaby jego pierwsza ojczyzna :P

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 11 sty 2007, 18:13

A Victoria na bank jest zadowolona. W końcu Broocklyn został spłodzony w U.S.A więc tak jkaby jego pierwsza ojczyzna Razz
Gdybym nazywał się Broocklyn to bym chyba rodziców zamordował...

Co do Beckhama, przeczytałem kiedyś że przymierzany jest do Barcelony, ale chyba zdawał sobie sprawę, że tam zbyt wiele nie zagra. Inter - cóż, pieniądze pewnie nie zbyt duże, prestiż skąpy czyli również nic ciekawego. A Victoria jest chyba naprawde zadowolona, i to nie ze względu na synka lecz na to, że będzie o rzut kamieniem od Hollywood - jak nie poszło w śpiewaniu to może pójdzie w aktorstwie. Naprawdę trzeba o tym poważnie pomyśleć, wkońcu za te pięć lat będzie miała na garnuszku dzieci w wieku szkolnym i męża - stypendystę ZUS'u bez prawa do świadczeń.

Z drugiej strony Beckham chciałby sobie trochę pograć, wybrał słabszy zespół zeby do końca kariery wybiegać w wyjściowej jedenastce, oczywiście cele marketingowe nie były bez znaczenia ale warto zauwazyć że przy pięcioletnim kontrakcie nie są jedyną korzyścią gry w USA.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 sty 2007, 18:38

Goguś pisze:Gdybym nazywał się Broocklyn to bym chyba rodziców zamordował...

Dzieciak ma szczescie, ze nie urodzil sie np w Cycowie, Suchej Psinie, Swornychgaciach, Stolcu, Wagliku, Nowych Rumunkach, czy w Wodce bo mialby w liceum niezle przekichane :roll:

Weszcie nadszedl ten moment, w ktorym wielki Becks zdecydowal sie na pilkarska emeryture, bo ja tak traktuje gre w MLS. Widac jego dalsze utrzymywanie juz przestalo sie oplacac i mimo, ze to byla decyzja Davida, to jednak nie wierze, ze gdyby jego koszulki tak swietnie sie sprzedawaly jak kiedys, to by go wypuscili. Zreszta jeszcze nie tak dawno, David mowil pod publike, ze mu dobrze w Madrycie i zamierza tam zostac nawet do konca kariery, ale wiadomo, ze z kobieta nie wygrasz.
Liczylem, ze nawet jak odejdzie to jeszcze powalczy 2-3 sezony w jakims pozadnym klubie z czolowki europejskiej, ale widac kalifornijski styl zycia mu bardziej pasuje.

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 11 sty 2007, 18:49

Sorry za OT, ale po prostu nie mogę w to uwierzyć !!!!

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65082,3843415.html

Beckham za 5 lat gry zarobi w Los Angeles Galaxy 250 mln :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :!:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 sty 2007, 18:55

Goguś pisze:Co do Beckhama, przeczytałem kiedyś że przymierzany jest do Barcelony
ehh, był wtedy Prima Aprilis w wykonaniu Hiszpanów, dlatego była taka informacja.

Co do Beckhama to szkoda że jego kariera dobiega końca. Był to jeden z moich ulubionych piłkarzy kiedy przywdziewał trykot Man U, po za tym moja pierwsza koszulka piłkarska była z Becksem. Teraz w Realu zwolni sie jedno miejsce na prawej więc czekam aż kupią Jesusa Navasa, choć może być trudno, to na pewno o wiele łatwiej niż mogłoby to być w przypadku Barcy. Nadal będzie zarabiał miliony więc różnica będzie praktycznie "tylko" jeśli chodzi o klasę sportową.

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 11 sty 2007, 19:15

proevo pisze:Sorry za OT, ale po prostu nie mogę w to uwierzyć !!!!

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65082,3843415.html

Beckham za 5 lat gry zarobi w Los Angeles Galaxy 250 mln :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :!:
Nie tak dokładnie. Beckham w sumie z wszystkimi kontraktami reklamowymi - a Galaxy ma mu przyzwalać na grę w ogromnej ilości reklam - ma w ciągu pięciu lat zarobić taką sumę łącznie. Gazeta przeinaczyła newsa, którego czytałem gdzieś indziej. Ponoć pensja piłkarza ma wynosić 10 mln dolarów rocznie, czyli w ciągu 5 lat - 50 mln, a te 200 pochodzą z rekam z udziałem piłkarza i innych akcji promocyjnych.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 sty 2007, 19:47

Goguś pisze:10 mln dolarów rocznie, czyli w ciągu 5 lat - 50 mln, a te 200 pochodzą z rekam z udziałem piłkarza i innych akcji promocyjnych.

Co nie zmienia faktu że będzie to 250 mln $$$ :zgon:

Przynajmniej nie przejdzie do Interu z czego się cieszę. W Realu gra teraz tyle co nic, bo 7 spotkań ligowych (w dodatku pewnie większość niepełnych) i zarobki jakie miał mieć w Nerazzurri nie szły by w parze. Zresztą Beckham nie jest przebojowym piłkarzem, więc niewiele mógł zaproponować. Teraz spokojnie spełni swoją obietnicę zakończenia kariery w USA. W LA pewnie wiedzą już jak te 250 mln dolarów potroić dzięki Anglikowi :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 sty 2007, 20:21

Fabio podal 11 na dzisiejszy mecz z Betisem, ktory juz o 21:
W bramce Diego Lopez, w obronie od lewej: Roberto Carlos, Helguera, Ramos i Torres, w pomocy: Diarra i Gago, na skrzydlach Reyes i Robinho, nieco cofniety Higuain i w ataku Ruud
Bardzo dobry sklad IMO. Canna odpoczywa, Higuain debiutuje, Torres ogrywa sie przed niedzielnym meczem, w ktorym najprawdopodobniej zastapi Salgado :wink:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 11 sty 2007, 21:12

vakabayashi - zapomniałem wcześniej o to spytać więc teraz to zrobię. Powiedz mi, co Cie tak bardzo cieszy w fakcie, że z klubu odchodzi najlepszy strzelec Realu ostatnich 3 lat, do tego napastnik który nawet bez formy należy do najskuteczniejszych? Zadziwia mnie ta radość. Beckham - ok. Ale R9?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 sty 2007, 21:47

moze dlatego ze zarabia prawie 10 milionow, nic nie gra, tyje, nie trenuje, psuje atmosfere w druzynie i lata z innymi kolegami z brazylii po klubach nocnych?

real to nie organizacja charytatywna a klub ktory ma wygrywac

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 sty 2007, 0:32

cru pisze:bez formy należy do najskuteczniejszych
cru tu bym sie z Tobą spierał, ale po kolei odpowiem dlaczego choć uważam ze rkoeman prawie wyczerpał temat :lol:

Po pierwsze : ambicji Ronaldo-brak ja wiem ze stanie całe 90min na boisku charakteryzowało "el gordo" - ale na takich piłkarzy nie ma w Madrycie miejsca koniec ,kropka albo jesteś pilkarzem i jesteś w stanie sie poświęcić albo nie ma miejsca dla ciebie w klubie:!:

Po drugie: mozliwe ze nie wiesz co tak naprawde Ronadlo wyprawia w madrycie jak skonczy trening wieczorem: alkohol imprezy i modelki to sie w zyciu Grubasa liczy - klub na to przymykał oko ale jak Ronadlo zabrał ze sobą na imprezę Robinho i Marcelo to dla Capello przebrał miare

Moze w polskiej lidze jest ok jak sie zjawi pilkarz na tzn "kacu" od którego smierdzi alkoholem - ale dla kogoś kto bierze 10mln :!: 10 mln euro :!: rocznie - po prostu nie przystoi, a juz dla klubu :evil:

Po trzecie najważniejsze wypadkowa dwóch poprzednich: Real Madryt to klub który ma tradycje laaaaata historii lata wybitnych pilkarzy osiągnięć zdobytych pucharów i też wielkich porażek . Real to też ogromne rzeszze kibiców m.in ja nim jestem i Ty cru jak widze po awatarze pewnie też wiec dla mnie jako kibica jako "madridisty" nie liczy sie czy ktoś strzelił 100 goli czy miał 100 asyst czy miał 10 meczy świetnych a 3 złe czy grał mniej czy wiecej liczy sie REAL MADRYT nie Ronaldo

Tymbardziej nie Ronaldo który jako człowiek-piłkarz nie zasłużył sobie na szacunek mój jako kibica Realu .Było wielu wielkich piłkarzy na SB ale szacunek pośród kibiców mają tylko nieliczni Redondo (pośród kibiców Milanu nawet ma - spytaj Zazy za co może wie :wink: ) Morientes, Hierro, Sanchis , nawet Pedja Mijatovic ale Ronadlo nigdy :!:

Real Madryt zremisował 0:0 w meczu z Betisem w pucharze wynik nie cieszy gra jakoś też nie ale jedno cieszy - Torres młody gracz CAstilli dostał szanse od CApello i zagrał swietnie inna pozytywna wiadomosć gracze Realu nareszcie biegali :!: 8)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 sty 2007, 1:28

owszem. ale kompletnie bez ladu i skladu. ilosc strat i gra na afere mnie przerazila :o

torres faktycznie bez kompleksow.

ponoc carlos wyleci na ponad miesiac bo naderwal miesien lydki. mecz ogolnie bez historii i slaby. widac ze mlodzi maja chec biegac ale brakuje umiejetnosci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”