sickstick

Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 23 lis 2012, 21:33
Mourinho? Nie chcę mi się wierzyć, żeby Mourinho wyznaczający sobie coraz to nowsze cele, miał drugi raz wejść do tej samej, Niebieskiej rzeki. Anglia? Prędzej czy później.Ale Chelsea? Guardiola? To najpoważniejszy kandydat. Nowe warunki, klasowy zespół, pieniądze na transfery, z dajmy na to Falcao, jedna z absolutnie najlepszych kadr na świecie. Ale też Benitez to trener zupełnie innej rangi niż Di Matteo - jeżeli osiągnie sukces z Chelsea będzie miał znacznie bardziej aniżeli Włoch u Abramowicza ugruntowaną pozycję. A czy osiągnie? Jeżeli w zimowym okienku uda się Abramowiczowi pozyskać wartościowego napastnika (dajmy na to Bony), to naprawdę nie będzie trzeba wielkiego trenera, żeby z tak napakowanej talentem Chelsea zbudować klasowy team.huragan3000 pisze:Moim zdaniem, trenerem zostanie Benitez. Jeśli nie wygra PL, to Roman pożegna się z nim latem i zatrudni Guardiole albo Mourinho
Bouma
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 23 lis 2012, 21:47
(dajmy na to Bony)
Biały
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 23 lis 2012, 22:09
Zależy, co masz na myśli. Kryzys Chelsea, kryzysem, ich problemy to niewspółmiernie więcej jak brak klasowego napastnika, to na pewno. Ale pozyskanie wartościowego zawodnika do napadu to konieczność, i to pt. tu i teraz, zakładając, że w zimie Falcao i Martinez to za wcześnie, to jednak transfer Bony'ego jest bardzo prawdopodobny. Iworyjczyk gra jak na razie niesamowity sezon i wydaje się zawodnikiem gotowym do gry na najwyższym poziomie (obiektywny nie jestem), idealnie pasuje do Chelsea, piłkarsko problemów z adaptacją w Anglii (co zresztą jest mocno wyświechtanym powiedzonkiem, bo jeżeli jesteś wystarczająco dobry, to w tak wszechstronnej lidze jaką obecnie jest liga angielska nie ma się żadnych problemów z wkomponowaniem w swój zespół) mieć na pewno nie będzie. Bony ten z zawodników, który po zmianie zespołu na znacznie lepszy może wskoczyć na światowy poziom. Życzę mu osobiście tego transferu.Biały pisze:Serio uważasz, że Wilfried jest w stanie na ten moment wnieść coś do Chelsea?
Bouma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lis 2012, 22:22
99% narzekan w tym temacie dotyczy pozycji srodkowego napastnika, wiec tak, Bony bylby w stanie wniesc cos do gry CFC. Ten chlopak dawno juz przekroczyl poziom Eredivisie. Nastepnym krokiem powinien byc transfer do lepszego klubu z lepszej ligi.Serio uważasz, że Wilfried jest w stanie na ten moment wnieść coś do Chelsea?
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 23 lis 2012, 22:23
Biały
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2012, 22:25
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lis 2012, 22:32
No co Ty powieszPrędzej widziałbym go np w Liverpoolu
Jezeli beda chcieli, to nic ich nie powstrzyma. Na te chwile Falcao zostaje na VC albo idzie do CFC. Innej opcji nie widze.to pewnie tego Falcao będą chcieli kupić. Oby im się nie udało
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 23 lis 2012, 22:35
Bony to już jest w pełni ukształtowany piłkarz. Nie wydaje mi się, żeby było dla niego za wcześnie. I nie wydaje mi się, żeby sobie nie poradził, bo jak już wspomniałem, po prostu to piłkarz stworzony dla Chelsea grającej jednym napastnikiem, której brakuje kogoś takiego jak Bony. Do tego bilans "risk-task" w jego przypadku wydaje się nader korzystny, bo ta jego cena na pewno w przypadku ewentualnego transferu wywindowana do góry nie będzie.Biały pisze:Za wcześnie dla Wilfrieda na przejście do klubu o renomie Chelsea.
Jeżeli Torres nagle nie zacznie grać - a nie zacznie (ktoś się łudzi?) - to nie wyobrażam sobie, żeby w styczniu Chelsea kogoś nie pozyskała. Operacja z Falcao w zimowym oknie może być niemożliwa (myślę, że odejdzie, ale dopiero w lato), z kolei Bony nie będzie drogą a w związku z tym graniczącą z ryzykiem inwestycją.fieldy pisze:Jest Lukaku jeszcze na wypożyczeniu ... pewnie póki co Romek będzie czekał, czy Rafa coś z Torresa wyciśnie, jeśli tak to Hiszpan zostanie + są Lukaku, czy Sturridge. Jak nie, to pewnie tego Falcao będą chcieli kupić. Oby im się nie udało
Bouma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 lis 2012, 22:36
Myślisz, że nie ma szans na Real lub Barcelone ?Dr.Football1 pisze:Na te chwile Falcao zostaje na VC albo idzie do CFC. Innej opcji nie widze.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 23 lis 2012, 22:39
Statystyki strzeleckie trochę maskują ten aspekt gry, Suarez od początku pobytu na wyspach nigdy nie błyszczał skutecznością.ktory z wykanczaniem akcji nie ma wiekszych problemow
Komu?Lepiej dawajcie wiecej szans Yesilowi
Biały

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lis 2012, 22:40
Nie. Z Realem jest pakt o nieagresji, a Tito mowil niedawno, ze Falcao nie pasowalby do Barcelony.Myślisz, że nie ma szans na Real lub Barcelone ?
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2012, 0:19
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 lis 2012, 0:32
Daaaamian
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio