Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 39

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 21 paź 2012, 12:18

nie miałbym nic przeciwko doktorku żeby on trafił do Interu, nam brak teraz takiego napastnika, bardzo kibicuję Wilfriedowi lubię jego sposób poruszania się z piłką, bo bez piłki wygląda jak niedźwiedź który staranuje wszystkich, ciekawy jestem czy da rade być kimś takim jak Drogba, Vitesse jest klubem filialnym Chelsea i jeśli gdzieś trafi to chyba najprędzej tam, a szkoda bo zobaczyłbym go w innym klubie z Anglii lub Serie A. W każdym razie trzymam kciuki żeby mu sie udało.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 paź 2012, 19:09

Czesc ziomy. Ktos tu w ogole zaglada oprocz mnie, coco, Bialego i Sillarda ? :lol: Zakladam, ze ktos jednak czyta nasze wypociny, a rozmawiajac z SIllardinho wpadlem na pewien pomysl, a wlasciwie pytanie:

Gdybyscie mogli wybrac 3 pilkarzy z Eredivisie do swojego ulubionego klubu, to kto by to byl ?

Mam nadzieje, ze kogo to zainteresuje :) Ja swoich faworytow podam potem jak sie troche zastanowie ;)

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 paź 2012, 22:14

Jaki jest powód tak małej liczby występów Jetro Willemsa? Jakaś kontuzja? Nie chcę mi się wierzyć, że 18 latek powołany na mistrzostwa Europy aż tak znacząco obniżył loty żeby nie łapać się do wyjściowego składu PSV, tym bardziej, że jest to obrońca a bądź co bądź ta formacja wydaję się najsłabszym ogniwem klubu z Eindhoven.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 paź 2012, 22:42

Gdybyscie mogli wybrac 3 pilkarzy z Eredivisie do swojego ulubionego klubu to kto by to byl
Alderweireld,Strootman i Classie.Mało oglądam holenderską ale ci mi wpadli w oko.Zastanawiałem się także nad Eriksenem i Maherem
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 8:06 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 paź 2012, 1:46

Jaki jest powód tak małej liczby występów Jetro Willemsa? Jakaś kontuzja? Nie chcę mi się wierzyć, że 18 latek powołany na mistrzostwa Europy aż tak znacząco obniżył loty żeby nie łapać się do wyjściowego składu PSV, tym bardziej, że jest to obrońca a bądź co bądź ta formacja wydaję się najsłabszym ogniwem klubu z Eindhoven.
A nawet nie wiem. Przespalem ostatnie kilka kolejek, ale na poczatku sezonu gral przeciez regualrnie.
Alderweireld,Strootman i Classie.Mało oglądam holenderską ale ci mi wpadli w oko.Zastanawiałem się także nad Eriksenem i Maherem
Dobry wybor, zwlaszcza, ze jestes kibicem MU, a taki Strootman przydalby sie Wam jak cholera.

Kogo ja wybralbym do Atleti ? Ciezka sprawa, ale po glebszym zastanowieniu zdecyowalbym sie na tych 3 grajkow:

Kevin Strootman - srodek pola Atleti niby gra lepiej ostatnimi czasy, ale strasznie brakuje mi pomocnika klasy Kevina. Jestem pewien, ze w ciagu 2-3 lat stalby sie liderem Atleti oraz jedna z najwiekszych gwiazd PD.

Dusan Tadic - wymiatal w Groningen, wymiata i w Twente. Wybralem go z prostego powodu - brakuje mi Jugola w Atletico :mrgreen:

Adam Maher - po odejsciu Diego na pozycji ofensywnego spora luka, a Adam ma wszelkie papiery, zeby stac sie zawodnikiem najwyzszej klasy.

Bralem jeszcze pod uwage pilkarzy takich jak: Djuricic, Willems, Bony, Clasie, Chadli, Eriksen, Sana i kilku innych :) Pomarzyc zawsze mozna ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 paź 2012, 7:48

Ja bym do Milanu wziąłbym:

Strootman - kogoś takiego brakuje. Z informacji napływających z Włoch transfer taki jest bardzo możliwy.
Eriksen - ofensywny pomocnik w Mediolanie potrzebny od zaraz.

Na trzecim się zastanawiam i gdyby nie dwaj pierwsi to wziąłbym Classie, ale skoro wskazałem pomocników to teraz pora na obrońce. Stawiam na Indiego z Feyenoordu.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 23 paź 2012, 9:33

Moje 3 typy, to:

Alderweireld - kolejny z klasowych obroncow, ktorzy juz tradycyjnie pojawiaja sie w Ajaxie, pewnie zrobi podobna kariere co Verthongen, Vermaelen i mase wczesniejszy grajkow ze Stamem i de Boerem na czele.

Bony - szkoda, ze zdecydowal sie z Czech na przenoiny do sredniaka Eredivisie, tym bardziej ze z roku na rok poziom nieco spada w lidze holenderskiej i teraz niewiele mocniejsze ligi sciagaja czolowych grajkow Eredivisie. Mam nadzieje ze po tym sezonie odejdzie, inaczej moze przegapic moment na skok w wielka pilke.

Clasie - malutki rozgrywajacy i mozg drużyny Feyenoordu, ciekawe czy dalby rade z takimi gabarytami w bardziej silowych ligach, poki co maly Bob Budowniczy druzyny z Rotterdamu prowadzi ja ku czolowce druzyn Eredivisie, a trzeba przyznac ze ostatnio z takimi lokatami w Feyenoordzie bylo krucho.

A co do samej Eredivisie, musze przyznac ze w tym sezonie mocno zaniedbalem sledzenie poczynan druzyny z tej ligi, a szkoda bo zawsze bylo to jedna z ciekawszych dla mnie lig. Sprobuje troche narobic stracone okazje w nastepny weekend ;)

Awatar użytkownika
Sillardinho
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sillardinho » 23 paź 2012, 20:37

No więc tak:
Bony Wilfried - bardzo dużo napisano o nim już w tym temacie, ale dorzucę swoje trzy grosze. Jeśli będzie się dalej tak rozwijał, być może wskoczy na poziom Drogby (z naciskiem na może), oprócz tego, że jest silny jak tur, to dysponuje baaardzo dobrą techniką, no i wielokrotnie w meczach Vitesse potrafłi cofnąć się i fajnie rozegrać piłkę, dlatego chętnie widziałbym go w Chelsea.
Marco van Ginkel - niezbyt znany gracz dla ludzi nieśledzących Eredivisie, ale jak dla mnie to pomocnik o ogromnym potencjale. W tym sezonie chociażby w spotkaniu z Feyenoordem wciągał nosem wymienianego tu wcześniej Clasie (za którym zresztą nie przepadam :)). Dobry w destrukcji, dysponujący świetnym podaniem, mocno stojący na nogach. Stylem gry przypomina trochę Xabiego Alonso. Na pewno nie jest to zawodnik, który już teraz wskoczyłby do pierwszej jedenastki jakiegoś potentata, ale za 2, może 3 lata.... Zobaczymy.
Bruno Martins Indi - patrząc przez pryzmat Chelsea - przydałby się niewątpliwie utalentowany i młody stoper, bo takiego na próżno szukać w kadrze "The Blues", stąd wybrałem Indiego, który niesamowicie mi imponuje, wg wygląda najlepiej spośród wszystkich defensorów Feye, no i przemawia za nim wszechstronność, ponieważ może grać zarówno na lewej stronie defensywy, jak i na środku.
W głowie mam jeszcze, m.in. Mahera, świetnego Tadicia, Janmaata (ciekawy boczny obrońca), czy Willemsa, ale miało być trzech tylko. :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2012, 2:02

Rozplywamy sie nad Wilfriedem i van Ginkelem, a w rezerwach Vitesse rosnie kolejna byc moze gwiazdeczka Eredivisie. Mohamed Osman - mlodziezowy reprezentant Holandii o syryjskich korzeniach. Probka jego nieprzecietnych mozliwosci (nr 10, pierwsza i druga brameczka jego):

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2012, 13:22

Absolutny debiutant Jean-Paul Boetius strzelcem wyrownujacego gola dla Feyenoordu w holenderskim El Classico ! Znakomicie gra ten chlopak, brawo dla Koemana, ze w takim spotkaniu odwazyl sie wystawic 18-latka, a ten splaca mu sie wysmienita gra. De Kuip ma nowego idola :)

Na meczu jest Guidetti - w szaliku Feye, goraco dopinguje swoich bylych kolegow - fajnie, ze tak sie zzyl z zespolem przez ten rok gry w Portowcach :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 paź 2012, 14:28

Ohhh co za gol Pelle. Przyjecie na klatke i piekny wolej pod poprzeczke ! Falcao by sie tego nie powstydzil.

Ogromne emocje w koncowce. Czerwo dla Moisandera, frontalne ataki Feye, wyrownanie, a w 93 minucie kolejna kapitalna okazja Pelle, ale jakims cudem Vermeer to wyciagnal...

Miejmy nadzieje, ze strate punktow Ajaxu wykorzystaja dzisiaj PSV oraz Twente.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lis 2012, 23:07

Twente odpadlo z Pucharu Holandii przegrywajac z drugoligowym Den Bosch :rotfl4: Z tego co widze, to wcale nie grali jakims wybitnie rezerwowym skladem... Przez wiekszosc meczu grali w 10, a konczyli w 9, no ale jednak nie wypada takiej druzynie skompromitowac sie na wlasnym boisku z drugoligowcem...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 lis 2012, 20:16

skurwiel, no po prostu prze kocur, Wilfried znowu 2 budy, oj po tym sezonie będzie transfer do lepszego klubu

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lis 2012, 20:19

Zgwalcenie Ajaxu na Arenie na pewno przyblizy go do tego transferu ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lis 2012, 3:30

http://www.footytube.com/video/sc-heere ... an_vidgrid

Niezle jaja od 2,50 min :lol: Spojrzcie w jaki sposob obronca wybija pilke reka, a nawet karnego nie ma :lol:

Cudownie wyglada obecnie tabela Eredivisie. Twente na czele, PSV drugie, a podium zamyka Vitesse. Dla mnie sezon moglby zakonczyc sie juz dzis.

Tadic nie zwalnia tempa. Tym razem brameczka i asysta w hicie z Feye 8)

Bony show na Arenie. Nieprawdopodobny sezon gra ten chlopak. Ogolnie pilkarze z Arnhem powinni wygrac wyzej, ale Reis byl bardzo nieskuteczny, a van Ginkel nieszczesliwie trafil w poprzeczke. Warto odnotowac, ze po raz pierwszy w podstawowej "11" wybiegl wypozyczony z Chelsea - Kakuta i od razu spalcil zaufanie piekna asysta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”