Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 39

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2010, 21:47

brylancik pisze:Z tym że Cazorla gra w drugiej linii a Pedro napastnika
Wiem o tym, ale reprezentacji bardziej się przyda Pedro do ataku niż Cazorla w drugiej linii.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2010, 22:10

brylancik pisze:Z tym że Cazorla gra w drugiej linii a Pedro napastnika
Dla mnie ani Navas ani Cazorla do tej reprezentacji nie pasują. Bardziej pasuje Cazorla bo mimo wszystko może pełnić rolę taką jak Iniesta, ale pojedzie wg. mnie Jesus. Sfinks coś tam próbował grac bardziej klasycznymi skrzydłami, ale w tym momencie takich nie ma, Riera w ogóle coś gra w LFC, ponownie przed ważna imprezą nic sobą nie prezentuje. Teraz ponownie będzie to co sobie wymyślił Aragones, czyli Iniesta z prawej i Silva z lewej. Bo tak gra Hiszpania, Iniesta właśnie z prawej, choć jest masa wymienności, ale to Andresito jest nominalnie tam wystawiany.
Jeszcze o Busim i jak to go zjada Alonso. Nie chcę wyrokować kto będzie grał, ale ostatnio to Alonso grał chyba dlatego, że Senna zmagał się z urazami, bo to Sergio był ostatnimi czasy numerem jeden jeśli chodzi o defensywnego pomocnika. Pół roku temu byłem zdania, że Senna albo Xabi nie pojedzie na Mundial, bo pierwszy zmagał się z urazami, a drugi grał słabo(jak dla mnie).

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 maja 2010, 22:19

ponoć piszecie już petycje żeby te słaby piłkarzyny z Madrytu nie grały w kadrze w ogóle bo każdy piłkarz Barcy ich zjada.

śmiech na sali te wywody o tym jak to piłkarze Realu nie zasługują na kadre a każdy piłkarz Barcy zasługuje na nią z urzędu.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 maja 2010, 22:23

Jeśli Alonso grał słabo to jak grał Busquets. Oczywiście, trzeba mu przyznać, że pierwszy sezon miał świetny ale w tym mocno obniżył poziom. Jak dla mnie to coś jest nie tego w wystawianiu kogoś w reprezentacji tylko dlatego że jest świetnym materiałem na przyszłość.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2010, 22:26

Bez przesady. Valdes zasłużył a pewnie nie pojedzie i każdy jest z tym pogodzony. Pedro pewnie skończy podobnie. Bojana do kadry nie wpychamy. Busquets to pewniak choćby nie wiem jak bardzo go niektórzy nie lubili. Xabi Alonso naturalnie również jest pewniakiem do wyjazdy i nie wiem na co w tym temacie liczy Jarzinho. Inna sprawa to ilość minut jak spędzi na murawie.

Dla Gutiego w kadrze miejsca nie było i tyle. Miał pecha w postaci strasznej konkurencji. Raula też nie było potrzeby powoływać.
brylancik pisze:ak dla mnie to coś jest nie tego w wystawianiu kogoś w reprezentacji tylko dlatego że jest świetnym materiałem na przyszłość.
Równie dobrze można napisać, że w przypadku reprezentacji ma to większy sens bo w klubie masz możliwość przeprowadzania transferów a jak więcej zawodnik jest za słaby to masz multum możliwości wymiany. W kadrze jest trudniej i trzeba w 100% wykorzystać to co masz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2010, 22:41

Etus2 pisze:ponoć piszecie już petycje żeby te słaby piłkarzyny z Madrytu nie grały w kadrze w ogóle bo każdy piłkarz Barcy ich zjada.

śmiech na sali te wywody o tym jak to piłkarze Realu nie zasługują na kadre a każdy piłkarz Barcy zasługuje na nią z urzędu.
Człowieku nie wiem do jakich ty dochodzisz wniosków, ale nie wmawiaj czegoś co nie miało miejsca. Czy ja napisałem, ze Arbeloa nie zasługuje, Iker nie zasługuje, Albiol. Ramos dla mnie najsłabszy punkt defensywy w Hiszpanii, tak było na poprzednim Euro i tak jest zazwyczaj, piszę nieprawdę. :?: To, że widzę w Azpilicuecie świetny materiał na pierwszy skład Hiszpanów w przyszłości to jakieś farmazony. Wierz mi nie jestem jedyny. :?: To, że od kilku lat nabijałem się z kibiców Realu, którzy psioczyli o braku Gutiego, Raula, a śmieszność otarli się w momencie Granero to moja opinia. Aragones i Sfinks także to podzielili. O Alonso niżej.
brylancik pisze:Jeśli Alonso grał słabo to jak grał Busquets. Oczywiście, trzeba mu przyznać, że pierwszy sezon miał świetny ale w tym mocno obniżył poziom. Jak dla mnie to coś jest nie tego w wystawianiu kogoś w reprezentacji tylko dlatego że jest świetnym materiałem na przyszłość.
Ja nie wiem na jakiej podstawie piszesz ostatnie zdanie. Oglądasz spotkania Hiszpanów- ja każde. Każde. To, że Sergio wdarł się szybko do kadry i do pierwszego składu to nie dlatego, że jest perspektywiczny. Miał świetną formę, a przede wszystkim w tych spotkaniach, nawet w debiucie wyglądał zazwyczaj bardzo dobrze. Nie zawiódł.
W tym sezonie miał różne momenty, choć dużych zastrzeżeń do niego nie można mieć, to, że Yaya nie gra to nie jest przypadek. Jestem zdania że Toure mógł grać więcej ale nie dlatego, że Busquets grał słabo, bo tak nie było. Pojedyncze spotkania tego nie zmieniają. Od kiedy Alonso zaczął grać dobrze w Realu. :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2010, 23:00

Mentor pisze:Dla Gutiego w kadrze miejsca nie było i tyle. Miał pecha w postaci strasznej konkurencji.
Jeśliby w tym przypadku decydował tylko poziom sportowy w tym sezonie, to dla Gutiego nie byłoby tu żadnej konkurencji, która uniemożliwiłaby mu wyjazd.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 10 maja 2010, 23:31

haha. dobre. naprawde dobre.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 11 maja 2010, 3:01

Jarzinho, z tym Ramosem jako najslabszym punktem defensywy, to rozumiem ze przylepiles mu taka latke i juz sie tego trzymasz, a meczy nie ogladasz bo nie ma po co? Bo ja ogladajac mecze Realu i Barcy wyraznie widze, ze Ramos przez ostatnie pare miesiecy popelnia mniej bledow niz taki np. Puyol, ale w zadnym wypadku nawet nie probuje kwestionowac pozycji Carlesa, bo obronca jest wciaz znakomitym. Sergio naprawde wiekszosc tego sezonu gra po profesorsku i jest naszym najlepszym obronca, szczegolnie grajac na srodku. Fakt ze przy ostatnich wyczynach obrony Realu to nie brzmi szczegolnie dumnie, ale jednak cos oznacza. A warte uwagi jest przede wszystkim to, ze w koncu sie uspokoil z kartkami - i powoli przestaje bic rekordy.

Nikt tu nie mowi zeby wstawic Raula za Torresa czy Gutiego za Xaviego, bo to bylby syndrom skrajnej glupoty. Ale kwestionowanie pozycji Ramosa, ktory jest jednym z 3 najlepszych prawych obroncow na swiecie, tez jest raczej slabe.

Ciekawi mnie za to wybor partnera dla Villi w przypadku nie w pelni zdrowego Torresa, jak rowniez obsada pierwszego DMF w druzynie. Trzymam sie zdania, ze przy zdrowym Sennie, Busquets pierwszej 11 raczej nie powacha. Jego pozycja w Barcelonie i gra kosztem Toure jest dla mnie i nie tylko dla mnie zagadka, ale to rozmowa na inny temat.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2010, 6:47

Czy ja pisałem coś odnośnie formy Ramosa w Realu w tym temacie. Czy ja kwestionowałem jego osobę na Mundial, raczej także nie, to, że napisałem, że był najsłabszym punktem na Euro w tej formacji to nie zmienia faktu, że teraz będzie grał, musi i powinien. O Azpilicuecie napisałem w kontekście budowy drużyny po Mundialu. Skrajna głupota by była gdyby pisał ze powinien grać np. Cesar. Wiem ile zagrał Sergio spotkań w gronie tych, którzy zapewne będą grać także w RPA i ile w meczach o stawkę a ile np. Azpilicueta.

Nie wiem jak Sergio gra i to mi wisi, choć nie raz i nie dwa w tym sezonie nie omieszkałem wspomnieć o jego trzymaniu linii. A najlepsze recenzje zbierał chyba grając na środku.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 19 maja 2010, 21:29

No i poznaliśmy 23 kadrowiczów mundialowiczów.

Porteros: Casillas, Reina y Diego López.
Defensas: Albiol, Arbeloa, Capdevila, Marchena, Piqué, Puyol y Sergio Ramos.
Mediocampistas: Xabi Alonso, Busquets, Cesc, Iniesta, Senna, Silva y Xavi.
Delanteros: Navas, Pedro, Llorente, Torres, Villa y Mata o Güiza.

Nie ma najlepszego bramkarza wszechświata VV. Guiza i pan Llorente chyba walczą o miejsce bo graczy w tej liście jest 24.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 21:37

Toudinho pisze:Nie ma najlepszego bramkarza wszechświata VV.
To nic. Na szczęście jest najlepszy bramkarz ubiegłego sezonu w La Liga - Iker Casillas.

Równie śmieszne czy trochę bardziej?
Toudinho pisze:Guiza i pan Llorente mogli by być zastąpieni za innych lepszych.
Ja tu widzę 24 nazwiska więc pewne pojedzie Mata albo Guiza.

Pedro \o/ :mike:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 maja 2010, 21:42

Toudinho pisze:Nie ma najlepszego bramkarza wszechświata VV. Guiza i pan Llorente mogli by być zastąpieni za innych lepszych.
Granero, Guti i Raul jednak obeszli się smakiem. Zagranie nie fair Sfinksa wobec innych reprezentacji. Są za mocni.
Pedro musiał jechać, bo sobie zasłużył, z każdym miesiącem robił postępy. Dziwi mnie brak Negredo mimo wszystko, a ostatnie miejsce walczą zapewne Llorente i Guiza, Mata pojedzie.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 19 maja 2010, 21:57

Pedro - jak wszyscy wiemy, zdobył on bramki we wszystkich rozgrywkach, w jakich brał udział. Gdyby jeszcze tak zdobył bramkę na MŚ to tylko pogratulować. Będzie miał co wnukom opowiadać.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 19 maja 2010, 22:05

Jarzinho pisze:
Toudinho pisze:Nie ma najlepszego bramkarza wszechświata VV. Guiza i pan Llorente mogli by być zastąpieni za innych lepszych.
Granero, Guti i Raul jednak obeszli się smakiem. Zagranie nie fair Sfinksa wobec innych reprezentacji.
O Gutim i Raulu od 3 jak nie 4 lat bynajmniej ja nie myślę w kontekście powrotu do reprezentacji. I w pełni się zgodzę, ze to nie nie poziom reprezentacyjny dlatego nie grają, chociaż Guti jeśli grał to grał naprawdę przyzwoicie :P ale na kadrę to za mało. Granero z kolei po świetnym sezonie w Getafe, gra totalny piach poza chyba pierwszymi 3 czy 4 meczami w których grał tak by na ławce w kadrze prawie zasłużyć, ale do reprezentacji potrzeba przebłysku i stabilizacji, a nie 2 dobrych meczy.

Co do bramkarzy to zamiast Reiny bądź Lopeza wziął bym młodzika z Atletico, choć mundial to nie zabawa. Totalnie nie pasuje mi Llorente i Guiza, już lepszy był by Cazorla lub Negredo.

Jesli już mialbym kogoś skreslić to Llorente.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”