The Sun podawał, iż Smith ma zostać wypożyczony do Leeds United, czyli do klubu w którym wypłynął na szerokie wody wraz z Ferdinandem, Kewellem, Viduką i RobinsonemJohn Travolta pisze:A co do Smitha to ja mam dziwne przeczucie ze niedługo od nas odejdzie, on nie ma szans na miejsce w pierwszym składzie, a stawiam ze w zime dojdzie do nas nowy napastnik.
Ja uwazam ze lepiej by bylo jakby poszedl do Cardiff, tam mogbly sie odrodzic, Ferguson tez chyba tak chcial, tylko ze Smith sie nie zdecydował, przestraszył sie pewnie ze jak pojdzie to juz nie wróci....
A ja nie uważam. To jest uwstecznianie się. Cardiff może i wiedzie prym w lidze niżej, ale nie wiadomo jak to będzie w Premiership. Jak dla mnie wielki krok w tył. Mnóstwo napastników, ba, piłkarzy myslało, że jak odejdzie do słabeusza to odżyje. Przykładem był Nicolas Anelka, który grał na Higbury, na Santiago, a teraz nie potrafi się odnaleźć w Boltonie. Tak samo było z Olisadebe, który nie łapał się w Panathinaikosie, Porsmouth, a teraz ledwo ledwo wiedzie mu się w Skodzie.John Travolta pisze:a uwazam ze lepiej by bylo jakby poszedl do Cardiff