Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 39

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2006, 21:15

John Travolta pisze:A co do Smitha to ja mam dziwne przeczucie ze niedługo od nas odejdzie, on nie ma szans na miejsce w pierwszym składzie, a stawiam ze w zime dojdzie do nas nowy napastnik.
Ja uwazam ze lepiej by bylo jakby poszedl do Cardiff, tam mogbly sie odrodzic, Ferguson tez chyba tak chcial, tylko ze Smith sie nie zdecydował, przestraszył sie pewnie ze jak pojdzie to juz nie wróci....
The Sun podawał, iż Smith ma zostać wypożyczony do Leeds United, czyli do klubu w którym wypłynął na szerokie wody wraz z Ferdinandem, Kewellem, Viduką i Robinsonem
John Travolta pisze:a uwazam ze lepiej by bylo jakby poszedl do Cardiff
A ja nie uważam. To jest uwstecznianie się. Cardiff może i wiedzie prym w lidze niżej, ale nie wiadomo jak to będzie w Premiership. Jak dla mnie wielki krok w tył. Mnóstwo napastników, ba, piłkarzy myslało, że jak odejdzie do słabeusza to odżyje. Przykładem był Nicolas Anelka, który grał na Higbury, na Santiago, a teraz nie potrafi się odnaleźć w Boltonie. Tak samo było z Olisadebe, który nie łapał się w Panathinaikosie, Porsmouth, a teraz ledwo ledwo wiedzie mu się w Skodzie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 lis 2006, 13:02

Loczek pisze:Manumef, piszesz tak wielkie poematy, że aż ciężko to przeczytać :wink:
Postaram się, choć czas niepozwala mi wpadać tutaj zbyt często, także muszę się ograniczyć do wypisywania wielu zagadnień w jednym poście :wink:
Loczek pisze:A ja nie uważam. To jest uwstecznianie się.
To nie chodzi o to by Smith nauczył się czegoś nowego, by podszkolił swoje umiejętności, tylko po to by wrócił do dyspozycji sprzed kontuzji, by wszedł w rytm meczowy, odzyskał sprawność i grał te 90 minut w każdym spotkaniu. Nie ważne czy to będzie Cardiff, Leeds czy Aston Villa. Tylko ja boję się, że jeśli już Alan zostanie wypożyczony to...
John Travolta pisze:... juz nie wróci....
John Travolta pisze:Osobiscie spadkowiczów boje sie bardziej niz mocnych sredniakow, a wiesz jak bylo w tamtym sezonie.
Podzielam Twoje zdanie. Mimo, że jakoś nie chce mi się w to wierzyć, coś w tym jest, że chyba tych bieniaminków traktujemy mało poważnie. Tak było w zeszłym roku z Birmingham, WBA i Sunderlandem i tak juz było w tym sezonie z Reading.

Jednak jakoś o wynik meczu z Sheffield jestem spokojny, chociaż nawet skromne 0:1 by mnie ucieszyło. Być może nie zagra Neville, ale niech lepiej się szykuje na Chelsea. O'Shea zastąpi go godnie - wierzę w to.

Podobno na celowniku United znaleźli się tacy zawodnicy jak Rio Mavuba oraz Chinedu Ogbuke. Pierwszy to 21-letni defensywny pomocnik Girondins Bordeaux, drugi natomiast to nigeryjski napastnik znanego kibicom norweskiego klubu - Lyn Oslo. Co do pierwszego - IMO bdb DM, młody zdolny, powoływany do reprezentacji Francji, zdaje się, to on bedzie kiedys następcą Makelele. Drugi podobno ma niesamowity talent. Jeśli to ma być drugi Mikel, to ja dziękuję. :roll:

Hargreaves, Reo-Coker, Mavuba czy Makoun - to zawodnicy, którym chyba warto sie przyglądać i już w zimie spróbować sprowadzic na Old Trafford. A do wylotu powinni przygotować się talent (niespełniony) Richardson oraz David Jones. Zastanowiłbym siejeszcze nad zbednym Silvestrem, w końcu na wypożyczeniu mamy rewelacyjnego Evansa.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 lis 2006, 18:08

Hargreaves, Reo-Coker, Mavuba czy Makoun - to zawodnicy, którym chyba warto sie przyglądać i już w zimie spróbować sprowadzic na Old Trafford. A do wylotu powinni przygotować się talent (niespełniony) Richardson oraz David Jones. Zastanowiłbym siejeszcze nad zbednym Silvestrem, w końcu na wypożyczeniu mamy rewelacyjnego Evansa.
Mnie denerwuje to, że polityka Manchesteru nie rozpatruje zasilenia składu piłkarzami z Brazylii i Argentyny. Nie muszę chyba wymieniać klubów, z których można by pozyskać jakiegoś zawodnika. Wystarczy spojżeć na kapitalną według mnie polityke transferową Realu Madryt - ostatnie transfery to młodzi piłkarze z Brazylii, a przymierzani są kolejni młodzi, z River Plate.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 15 lis 2006, 19:14

Loczek pisze:Mnie denerwuje to, że polityka Manchesteru nie rozpatruje zasilenia składu piłkarzami z Brazylii i Argentyny

Nie do końca mówisz prawde. Był Kleberson? Był. Chcieli Cicinho? Co prawda nie wyszło, ale chcieli. Chcą Nani'ego ze Sportingu ? Chcą. Z drugiej jednak strony Brazylijczycy w Premiership do tej pory nic nie zwojowali. Wyjątkiem jest może Gilberto Silva, który poczyna sobie dosyć dobrze. Inni tacy jak Kleberson, Baptista, Mascherano czy Tevez nic jak dotąd nie pokazali. To, że Real kupuje młode brazylijskie i argentyńskie "gwiazdy" nie znaczy, że ManU też tak powinien robić. Tacy zawodnicy pasują do ligi hiszpanskiej, gdzyż dużą rolę odgrywa tam technika. W Anglii sama technika nie jest aż tak ważna jak waleczność czy siła.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 lis 2006, 19:39

Chcieli Cicinho ? Chyba byłem na wakacjach, bo nie pamiętam. Kleberson był i by się sprawdził, gdyby nie to, że w środku pola mieliśmy już piłkarzy i on wraz z Djembą byli na doczepkę. Poza tym nie możesz powiedzieć, że na podstawie nieudanych epizodów tych, których wymieniłeś w Manchesterze nie sprawdziłby się taki Rafael Sobins, czy chociażby wspomniany Gago. To od Fergusona zależy jak taka gwiazdka się wykreuje. Przykładem był Diego Forlan. Ja cały czas uważam, że był to dobry zawodnik dla Manchesteru. Niedobre natomiast było to, że władze nie widziały tego zawodnika przed podpisaniem kontraktu. Został on zarekomendowany. Tak jak David Bellion. I co? Wychodził i strzelał. A to, że się nie sprawdził było tylko i wyłącznie spowodowane decyzjami Fergiego.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 15 lis 2006, 20:12

Kleberson się nie sprawdził i dlatego nie dostawał nigdy za dużo szans od Ferigiego. Gdy już takową dostał to nic konkretnego nie pokazywał i to zwarzyło na jego niepowodzeniu w United. Zresztą teraz w Besiktasie też nie pokazuje nic godnego uwagi. Co do Forlana to masz rację. Zawodnik naprawde solidny i pokazywał, że potrafi grać w piłkę. Jednak jesli ma się takich rywali o miejsce w składzie jak Ruud Van Niestelrooy, to naprawde cięzko jest się przebić. Wydaje mi się, że SAF zrobił bardzo dobrze dla tego piłkarza pozwalając mu odejść. Obecnie w Villareal rozwinął się i jest ważnym punktem tego zespołu. W United napewno nie miałby takiej mozliwości.
Pisząc władze kogo masz na myśli? Bo chyba nie Fergussona, gdyż z tego co mi wiadomo to on sam nalegał aby ściągnąc Bellion'a. Jeśli chodzi o Forlana to nie wiem jak dokładnie było ;)
Z kolei Bellion to strzelal, ale.... w Pucharze Ligi ;) Wiadomo, nie dostawał szansy gry w pierwszej 11, ale najwyraźniej nie spełnił oczekiwań jakie pokładano w nim, ściągając go z Sunderlanu.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 15 lis 2006, 21:29

Chcieli Cicinho ? Chyba byłem na wakacjach, bo nie pamiętam. Kleberson był i by się sprawdził, gdyby nie to, że w środku pola mieliśmy już piłkarzy i on wraz z Djembą byli na doczepkę. Poza tym nie możesz powiedzieć, że na podstawie nieudanych epizodów tych, których wymieniłeś w Manchesterze nie sprawdziłby się taki Rafael Sobins, czy chociażby wspomniany Gago. To od Fergusona zależy jak taka gwiazdka się wykreuje. Przykładem był Diego Forlan. Ja cały czas uważam, że był to dobry zawodnik dla Manchesteru. Niedobre natomiast było to, że władze nie widziały tego zawodnika przed podpisaniem kontraktu. Został on zarekomendowany. Tak jak David Bellion. I co? Wychodził i strzelał. A to, że się nie sprawdził było tylko i wyłącznie spowodowane decyzjami Fergiego.
Sorry ale troche chrzanisz, Kleberson grał albo słabo albo miał kontuzje, to byl naprawde nie wypal, to samo Veron, Forlan jak dostawał szanse to ich nie wykorzystywał.

Real i Barca sprowadzaja wielu zawodnikow z ameryki połodniowej gdy Ci sa jeszcze niepełnoletni, w Angli uniemozliwaja to przepisy,a taki np Gago raczej by nie dostał pozwolenia na prace bo nie gra w reprezetnacji.

No i widzisz ze aklimatyzacja połódniowców róznie przebiega,(Tevez Mascherano) a my nie mozemy sobie pozwoilic na jakies wpadki bo chcemy byc ciągle na topie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 lis 2006, 14:35

Przed nami 13 kolejki Premiership. Dziś o godz. 16.00 Czerwonym Diabłom przyjdzie zmierzyć się na wyjeździe z Sheffield United. Niewątpliwie jesteśmy faworytem tego spotkania. W składzie "Szabli" zabrankie prawdopodobnie trzech zawodników. Inaczej ma się sytuacja w ekipie Man Utd. Wszyscy zawodnicy prócz Parka są gotowi do gry. Oczywiście liczę na zwycięstwo. United jest najbardziej efektywnie grającym zespołem na wyjazdach w lidze. W dotychczasowych spotkaniach stracili tylko dwa punkty w meczu z Reading.

Come on Red Devils! :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 lis 2006, 17:07

Jak narazie 1:1 . Tragiczna pomyłka Rio...Ale potem Dwie bardzo kontrowersyjne sytuacje; mianowicie faul na Saha i potem na Scholesie,po których ewidentnie powinny być karne (a sie scholes wkurzył:P) Przespaliśmy troche pierwsze minuty ale po kapitalnym dośrodkowaniu Nevilla Rooney ładnie pociągnal :D i do 45 minuty ciśniemy. Szkoda tylko że choć jednego karnego nam nie przynał sędzia...Musimy teraz strzelić gola bo Chelsea wygrywa 1:0 i może zrównać się z nami punktami.... :? Będzie dobrze! GLORY MANCHESTER!

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 lis 2006, 18:05

No i przewaga nad chelsea utrzymana. Rooney jest niesamowity. Chłopak odnalazł forme i strzela bramki na zawołanie. Ronadlo miał dzisiaj maksymalnego pecha... najpierw poprzeczka a potem z 3 metrow nie trafił do bramki :shock: No ale liczy sie samo zwycięstwo i to że mamy lidera, a Cris i tak sie jeszcze nastrzela. Mecz był ciężki, Sheffield pokazało, że Bramall Lane to trudny teren ale teren który Manchester United jest w stanie zdobyć i wywieźć z niego 3 pkt 8) :!:

nie masz opcji 'zmień' w postach ? //fieldy

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 lis 2006, 12:34

Rooney już chyba wrócił na dobre do swojej narmalnej dyzpozycji choć upodoabnia się do RvN...Strzelił bramki w trzech meczach a jest w czołwówce snajperów Premiership 8) Zawsze ciężko nam się grał z beniamnikami i ten sezon to pokazuje bo remis z Reading i dwa wymęczone zwycięstwa z Watford i SU gdzie pierwszi traciliśmy gola :roll:
Mecz można było wygrać zdecydowanie większa ilościa bramek ale trudno..przynajmniej MU w odróżnieniu od Arsenalu gdy jest danego dnia nieskuteczny potrafi wygrać :P
Cięzki tydzień sie zapowiada bo trzeba stoczyć dwie bitwy o Anglie :P

Fraizer Campbell strzelił dwie brameczki dla Royalu 8) Chyba prowadzi w klasyfikacji strzelców drugiej ligi :roll: Mam nadzieje że kiedyś będzie stanowił o sile United choć z Alexem to niczego pewnym być nie można :roll:
Freddy Adu na podobno już dzisaj odbyć swój pierwszy trening z United 8) Niech chłopak pokaże swój nieprzeciętny talent a Ferguson powinien z niego "zrobic" rzeznika :twisted: Josmer Altidore bedzie nastepny 8)

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 17:13

pewne jest toze Adu jest w MAnchesterze na testach wiec jest dobrze podobno gość jest dobra ale to saie okazde dopiero po pewnym czasie jeśli wogóle przejdzie do MU z DC U

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 21 lis 2006, 20:17

Kolejne 3 punkty na koncie United po potyczce z Sheffield United! Tym razem Rooney okazał się zbawicielem Diabłów. Warty odnotowania jest sposób w jakim było prowadzone to spotkanie. Sędzia podejmował kuriozalne decyzje, co jednak nie przeszkodziło w zwycięstwie United. Dwa ewidentne, nieodgwizdane karne i niektóre niezrozumiałe decyzje - to to, czym popisał się arbiter sobotniego meczu. Najważniejsze jednak jest zwycięstwo i utrzymanie przewagi nad Chelsea. Najlepszym zawodnikiem był Rooney, najsłabsze zawody zagrał Evra. Wayne rozkręcił się na dobre i jest we wspaniałej dyspozycji. Patrice rozegrał jak do tej pory najsłabszy mecz w tym sezonie, jednak popisał się niezwykle ważną asystą. Van der Sar nie miał zbyt dużo pracy, choć uważam, że przy bramce dla Sheffield mógł się lepiej zachować. Ferdinand i Neville zagrali na wysokim, solidnym poziomie. Gorszy mecz Scholesa, równy Giggsa i Ronaldo. Saha zagrał stosunkowo słabo, był mało widoczny. Vidić jak to już nas przyzwyczaił, zagrał bardzo pewnie. Carrick natomiast zagrał średnie zawody, ale to może jest taka rola zawodnika, który nie ma być widoczny, tylko ma wykonywać zadania taktyczne trenera. Swoją drogą znalazłem ciekawe analizy gry Vidica i Carricka.

Vidić:
Carrick:

Szczególnie radze się przyjrzeć pracy tego niedocenianego Michaela.

A w następnej kolejce pojedynek z Chelsea! :twisted:

P.S. Możnaby zmienić ankietę w związku z pojedynkiem z Chelsea:

Jak zakończy się mecz pomiędzy Man United a Chelsea?
Wygra United
Padnie remis
Wygra Chelsea

Pozdrawiam! :]

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 21:32

według mnie Manchester wygra bo graja w tym sesonie ja maszyny śa narazie nie do pobicia(pomijajac mecz-porazke z kopenhagą)

Nie nabijaj.

Uwaga - dziś wyjątkowy dzień, nasz nowy użytkownik obchodzi urodziny :jupi:

wszystkiego dobrego stary - życzę ci, aby twoje posty nie traciły na wartości :wink: Aby ManU wygrało z Chelsea i abyś zaczał pisac nazwy klubów z wielkich liter, [tak jak pizesz nazwę ManU]

najlepszego :beer: // fieldy

Wszystkiego najlepszego ziooooooooooooooooooooooooom!!!!! Milion lat w blasku świateł na pilka.pl, awansu na moderatora forum bravosportu, regulaminu w wersji drukowanej na Mikołajki i w ogóle syskiego :* // Niggaz

dzieki bardzo
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 16:59 przez Meczetinio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 29 lis 2006, 13:14

troche póżno na wnioski, ale lepiej późno niż wcale :D ja mam ogólnie mieszane uczucia po meczu z Chelsea -- MU mogło wygrać , obie drużyny prezentowały podobny poziom( z małą przewaga dla Diabłów) , spotkanie odbywało sie na OT co było dosć duzym atutem- jak juz pisałem w kilku innych postach nie zostało to potwiedzone wynikiem; zadowolony jestem ponieważ utrzymaliśmy 3punktową przewagę nad The Blues udowadniajac że zasłuzenie zajmujemy 1 miejsce w Premiership :D dzisiaj gramy ze średnim Evertonem - za to Chelsea gra z Boltonem który jest na 3 pozycji w tabeli -- oczywiście licze na porażke The Blues ale to mało prawdopodobne, chociaz moze sie tam zdażyć wyszstko :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”