Seriale - Strona 39

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 11 paź 2011, 21:54

Kwiatek był w przedostaniom odcinku. Najpierw rewolwer wskazał 2 razy na WW, a później na kwiatek. Vince Gilligan scenariuszem roz*ierdolil system. Osobiście nie podobała mi się scena z Gusem, zupełnie nie pasująca do serialu, ale i tak odcinek finałowy 4 sezonu był mindblowing. Sezon , który wydawało mi się że lekko odstaje od pozostałych, ostatnimi odcinakami wskoczył może i na czub. Już nie mówie o tym, że spokojnie mogloby skończyć na tym ten genialny serial. Większość wątków rozwiązana, ale zobaczymy. Na 100% nie ma co się bać że popsują serial 5 sezonem. Nie oni. Jak dla mnie najlepszy serial ever. A jak słysze od kumpli "ło kórwa, obczaj nowa terra nove, super serial" to mi się niedobrze robi.

"I won" Mówiłem już, że Bryan Cranston niszczy system?;]
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 0:08 przez Frosty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 11 paź 2011, 23:01

Ja nie do końca zgodzę się z przedmówcami. Pierwsza połowa serialu była strasznie nudna, popiątym odcinku przestałem oglądać. Kolega mnie później przekonał żeby dokończyć, ale sceny Walt-Walt Jr. , Marie, czy rozmowy Walta z żoną doprowadzały mnie czasem do białej gorączki i większość później przewijałem. Zakończenia na wysokim poziomie, ale mimo to pozostaje spory niesmak.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 paź 2011, 23:08

niesmak? niesmak to był trzeci sezon praktycznie w całości , ten sezon był świetny a zakończenie tak jak juz ktos napisal mindblowing i to dobry.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 12 paź 2011, 17:17

Etus2 pisze:niesmak? niesmak to był trzeci sezon praktycznie w całości , ten sezon był świetny a zakończenie tak jak juz ktos napisal mindblowing i to dobry.
Kwestia gustu, po trzecim byłem niezadowolony z cliifhangera, bo to tania zagrywka. Jednak patrząc na wszystkie odcinki to znacznie lepsze wrażenie pozostawił na mnie trzeci sezon. Nie ulega jednak wątpliwości, że zakończenie czwórki jest lepsze niż trójki.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 paź 2011, 19:01

Możecie polecić jakis równie niesmaczny serial jak 3 sezon Breaking Bad, z checia zobacze.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 paź 2011, 12:13

Świetnie się skończył ostatni odc. 4 sezonu BB to trzeba przyznać :) Fani się głowią nad tym czy to nie mógłby być ostatni epizod całej serii BB, ale według mnie dobrze by było jak poleci jeszcze jeden ciekawy sezon z dobrymi pomysłami :D

Nie przeglądałem ostatnich stron tematu więc nie wiem czy już ktoś wspominał, że wrócili Sons of Anarchy :) serial dalej trzyma poziom i z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój :) również z entuzjazmem powitałem z powrotem House'a, Dextera, HIMYM, Castle, The Boardwalk Empire( Omar :jupi: ) i ze smutkiem pożegnałem Entourage :( life goes on...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 paź 2011, 0:13

Jestem po ostatnim odcinku 4 sezonu BB. Dali czadu,trzeba im przyznac.

*SPOJLER*

Scena kiedy Gus wychodzi z pokoju bez polowy twarzy zajebista. W ogole same jego wejscie do domu starcow bardzo klimatyczne,od razu czulo sie,ze cos wielkiego sie wydarzy. Jestem piekielnie ciekaw jak teraz sie to wszystko potoczy w 5 sezonie. Serial genialny przez duze g - to trzeba przyznac.

Cholera co teraz ogladac w oczekiwaniu na piaty sezon ??? :(

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2011, 0:48

SPOILER
Dla mnie właśnie ta scena była słaba i w ogólnie nie pasowała. Mam na myśli 'połowę' Gusa, która wychodzi i nagle pada. Normalnie jak z filmu klasy C. Poza tym jednak finał oczywiście mi się podobał podobnie jak cały sezon i serial w ogóle.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 26 paź 2011, 21:48

Ogląda ktoś na bieżąco Sons of Anarachy??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 paź 2011, 21:55

Ja ogladam. 4 sezon ogladam z przyjemnoscia. Troche bylem zmeczony tymi watkami z IRA i jestem zadowolony ze teraz fabula opiera sie na czyms innym.

Zrezygowalem z ogladania Terra Nova. Familijny Jurassic Park w ogole mnie nie przekonal.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 paź 2011, 22:01

here :> chyba jeszcze nie złapałem ostatniego odcinka, ogladalem jak sie wyhuśtał wiadomo kto.

jak na razie sezon mi sie podoba , dużo lepszy od poprzedniego i fabuła fajnie się zapętla.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 26 paź 2011, 22:08

Sons of Anarchy godne zawieszenia oka?. Kolega mnie namawia, a szczerze powiem nie mamy podobnych gustow odnosnie filmow i seriali. Probuje obejrzec The Wire ale na razie prozno szukam odcinkow online.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 paź 2011, 22:15

Wystarczy przeglądnąć kilka stron wstecz i będziesz miał jakieś wzmianki o Sonsach jak dobrze pamiętam, warto zdecydowanie obejrzeć serial. A ściągnąć The wire nie możesz :?:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 26 paź 2011, 22:25

Szczerze powiedziawszy to mam slaby internet na stacjonarnym komputerze, wiekszosc rzeczy robie na sluzbowym ojca, a tam nie zezwolono mi na sciaganie niczego :). Poczytalem, chyba sie skusze na SoA, bardzo dobre recenzje, chociaz tematyka dla mnie niezbyt pociagajaca.
Ogladalem 2 i pol z Ashtonem i dla mnie tragedia. Co chwile lapie sie na mysli ze 'zaraz Charlie cos uratuje', a tu nic. Jake'a w tym serialu juz nie powinno byc, Alan nie nadaje sie na praktycznie glowna postac, a Ashton jako surogat Sheena jest po prostu absurdalny. Chuck, czas skonczyc farse.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2011, 23:14

Sons of Anarchy naturalnie też oglądam i jest świetne :) Długo trzeba było mnie namawiać na danie szansy bo wydawało mi się, że nie to nie moje klimaty, ale jak wystartowałem tak pierwszy sezon w dwa czy trzy dni obejrzałem. Drugi też nadrobiłem szybko i dopiero trzeci oglądałem wolniej bo nie chciałem mieć za długiej przerwy przed czwartym :P Teraz oglądam na bieżąco choć ostatniego odcinka jeszcze nie widziałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”