Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 39

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2009, 16:55

Jarzinho pisze:Sam jestem ciekaw jak bedzie wygladać obrona Białej Gwiazdy
Stawiałbym na: Zieńczuk, Głowacki, Baszczyński, Singlar, Ćwielong, Sobolewski, Diaz, Jirsak/Cantoro, Małecki, Boguski. Nie wiem jak Wisła ma zamiar wygrać, na papierze nie powinna mieć większych szans, ale już pokazała w tym sezonie, że niekoniecznie musi być słabsza od czołówki. Mam więc nadzieję, że przynajmniej remis wywiozą. Nie taki z Lecha mistrz, jak go malują.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 kwie 2009, 20:16

Legia wygrała na wyjeździe z Arką Gdynia 1:0. Jedyną bramkę w spotkani strzelił Chinyama. Mecz oglądałem od drugiej połowy. Przeważaliśmy, ale jakoś to nie przekładało się na bramkowe akcje. Jakoś tak brakuje pomysłu na grę pod polem karnym. W ogóle to murawa była okropna. Widać było, że piłkarzom źle jest grać z pierwszej piłki.

Po dzisiejszym spotkaniu mamy tyle samo oczek co Lech. Jak Wisła jutro wygra, to wszystkie 3 drużyny będą miały po 44 punkty. :haha: Ja liczę na remis. :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 kwie 2009, 20:27

guru pisze:Mecz oglądałem od drugiej połowy
:o :arrow:
guru pisze:Przeważaliśmy
:shock: :boje się: :haha:

Nie wiem cos ty ogladal, moze pierwsza polowe? nawet z perspektywy calego spotkania nie mozna raczej takiego sformulowania zastosowac a co dopiero w 2polowie gdzie to Arka zasluzyla na remis

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 kwie 2009, 20:31

czeher pisze:Nie wiem cos ty ogladal, moze pierwsza polowe? nawet z perspektywy calego spotkania nie mozna raczej takiego sformulowania zastosowac a co dopiero w 2polowie gdzie to Arka zasluzyla na remis
Ej no weź. :shock: Na pewno od początku drugiej połowy do co najmniej 80 przeważaliśmy (tak, w 80' SopCast mi się zyebau :evil: ).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 kwie 2009, 20:34

Moze inaczej Arka grala tak jak Legia chciala. Wynik byl i szczescie dopisalo. Szkoda ze z kontry nic nie strzelili

Danton
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danton » 04 kwie 2009, 21:08

warszawiacy wygrywaja i jutro w Poznaniu wsyztsko sie wyjasni co do czuba tabelii -przynajmiej na dwie kolejki

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 kwie 2009, 23:17

Ale bramka Chinyamy zajebista.
Sędzia liniowy za taką decyzję powinien nagrodę dostać. Pomimo, że z oczywistych względów życzyłem Arce zwycięstwa, to bramka niezła. Meczu całego nie oglądałem, bo mecz Polonii oglądałem. Niestety polegliśmy na całej linii. Z 90 minut, zagraliśmy łącznie nieźle kwadrans, a to za mało.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 kwie 2009, 1:43

Cloner chyba okulary zdjales albo cos. Liniowy zachowal sie na poziomie. Gdyby gwizdnal to by popelnil kardynalny blad. Polecam ogladac mecze

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 kwie 2009, 1:48

Mi sie wydaje, że jemu właśnie oto chodziło, że liniowy zachował sie bardzo dobrze, że chyba każdy przed powtórką postawiłby pieniądze, ze był spalony, a okazało się że nie było i całe szczęście, iż sędzia to wychwycił.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 kwie 2009, 8:48

Bienias czytamy ze zrozumieniem, z clonerowskiego posta wynika ---> chwala sedziemu za taka decyzje....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 kwie 2009, 10:27

Oj Bienias, wszyscy przeczytali mój post prawidłowo, Ty jak zawsze problemy. Niech ktoś napisze jak wyglądał mecz Cracovii z Ruchem, bo czytam, że sędzia skrzywdził Craxę nie dyktując karnego, a dwie czerwone kartki dla gości to co? Widział ktoś :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 kwie 2009, 10:36

Skrzywdzil :think: raczej bym tego tak nie ujal, co nie zmienia faktu, ze sedzia byl dramatycznie slaby - kartki dla Ruchu na wyrost... zreszta Dudzic(?) powinien otrzymac odrazu czerwona - nie dostal nic... w zamian kartke zolta otrzymal Grodzicki (w konsekwecji czerwona)... Kilka jeszcze zoltych dla Craxy powinno byc .. Karny tez powinien byc, chociaz troche mi sie teraz zlewaja dwa mecze, ow Craxy i Odry z Lechia, gdzie tez sedzia .... lepiej przemilczec

Craxa moze miec pretensje do siebie, bo miala kilka setek... ale widac ze tam frustracja spora, skoro nawet Filipiak sie gotuje i pieprzy 3 po 3

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 kwie 2009, 11:16

W takim razie przepraszam. Pisalem pozno wiec zle zinterpretowalem posta Clonera.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2009, 20:18

Dobre widowisko w Poznaniu. Myślę, że remis zasłuzony w pełni. Świetna i twarda walka w środku pola, to co robił Sobol to mania, ostatnie dwa spotkania zapiernicza za 3 na boisku. Dzisiaj kto by nie był przeciwko niemu byłby raczej na straconej pozycji. To tyle o Wiśle. Co do Lecha, to wygladało to dobrze, byłem ogromnie ciekaw występu Kikuta, ja go pamietam nie tylko z meczu Udinese, ale przedewszystkim z kapitlanej formy z wiosny poprzedniego sezonu. Dzisiaj było dobrze z jego strony, akcji po jego stronie także nie było za wiele, wiecej napewno po stronie Wilka i Ivana. Bramka takze stracona frajersko, wchodzi prawy obronca, ktory w spotkaniu praktycznie sie nie zapedzał wchodzi w pole karne bez zadnego krycia i strzela bramke. Świetne zawody ze strony Lecha w wykonaniu Peszki, świetnie dzisiaj ciagnal prawa strona.
Co do kontrowersji czerwona kartka ewidentna, choć moze gdyby była inaczej stałby mur, kartka dla Diaza takze. Tak naprawde powinien ja dostać kilka minut wcześniej. Pewnie gdyby dzisiaj Skorża mialby kogos w jego miejsce sciągnalby go juz po 50 minutach. Dobrze zrobil Skorża, ze wprowadził Beto, bo to on stracił pilke gdzie faulowany był Lewy i rzut wolny wykorzystał Semir i wreszcie te jego zachowanie w murze.
Dzisiaj pokazali przed spotkaniem murawe, miałem ogromne zastrzezenia do neij juz podczas psotkania z Arka. Nie wiem co oni na niej zrobili, ale wyglada tragicznie.
Smuda ponownie mnie zawiódł, czekałem az wprowadzi kogos do ofensywy, a on wprowadza Cueto za Wilka. Jesli tak dalej będzie to ten Handzic i Golik w tym sezonie nie zagrają. :?

Jaga kolejne dobre zawody, poraz kolejny dobrze wypadli Zawistowski, Franek, Grosicki czy Bruno. Ciezko im bedzie ten team utrzymać, chyba, ze znajdzie sie naprawde mocny sponsor.

W nastepnej kolejce Lech jedzie do Gliwic, Piast gra bardzo konsekwentnie i jesli znowu wyjdzie dwojka defensywnych pomocnikow, moze być spotkanie podobne do tego z Górnikiem czy Arka. Legia gra z Cracovia, ktora walczy o utrzymanie, mam nadzieje, ze Pasy zrobia wiecej dla Lecha niż Arka. Wisła zagra z Jaga, oby Franek sie przypomniał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 kwie 2009, 20:30

Czerwonej kartki dla Głowackiego absolutnie nie było. Bardzo dobra decyzja sędziego.
Drugiej żółtej dla Diaza również (pięknie przyaktorzył Peszko), ale wytłumaczeniem dla sędziego jest to, że jego już od jakiegoś czasu na boisku być nie powinno, bo grał na czerwoną dłuższy czas.
Mecz ze wskazaniem na Lecha, który sam jest sobie winny, że nie wygrał, najwyraźniej im strzelać nie kazano.
Gorszą murawę widziałem chyba tylko w meczu z Irlandią Płn.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”