Valencia CF (zbiorczy) - Strona 39

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 sie 2007, 13:42

lisek_chz pisze:prawdopodobnie Morientes przejdzie do Lyonu w pakiecie za Kallstroma.
A podobno już zrezygnowaliście z Kallstroma bo nie idzie się dogadać z Lyonem który nie chce dalej osłabiać zespołu. To znowu wznowiliście negocjacje :?: - serio pytam.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 13:45

Tak pisze na angielskiej stronie Morientesa, ale ile w tym prawdy to już sam nie wiem. Zawsze kończyło się na obietnicach, tak było już z Lucho i ze Sneijderem, ale teraz podobno działacze Valencii są zdeterminowani, żeby ściągnąć Szweda. A Lyonowi zależy na napastniku, bo oddali już Johna Carew (nie wiem jak to się odmienia ;))

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 13:52

Moro nie odejdzie, a jeśli tak to będzie to głupota ze strony Valencii, bo zostanie im jeden Villa. Jak Morientes nie będzie strzelał wielu bramek to Arizmendi i Mata tym bardziej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2007, 13:59

lisek_chz pisze:nie chcę zobaczyć znów Valencii na 4 miejscu na koniec.
Jeżeli naprawdę chcecie się pozbyć Morientesa to na wyższą lokatę bym nie liczył. Zamiast się wzmacniać to się osłabiacie. No i jak El Moro odejdzie to dopiero będzie można powiedzieć, że macie tylko jednego klasowego napastnika.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 14:06

Sprzedawać piłkarza który w 28 spotkaniach w całym sezonie zdobył 18 bramek jest lekko mówiąc nie logiczne i włodarze Valencii chyba nie są takimi idiotami aby to zrobić. Wymysły prasy i nic więcej o czymś trzeba pisać.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 14:06

Mentor pisze:Jeżeli naprawdę chcecie się pozbyć Morientesa to na wyższą lokatę bym nie liczył. Zamiast się wzmacniać to się osłabiacie. No i jak El Moro odejdzie to dopiero będzie można powiedzieć, że macie tylko jednego klasowego napastnika.
Racja, ale jeżeli pozbędziemy się Morientesa, przyjdzie Kallstrom, ofensywny pomocnik co będzie też wzmocnieniem. Chociaż wtedy rzeczywiście będziemy odczuwać brak jeszcze jednego dobrego napastnika, bo Arizmendi i Mata za słabi. Wobec tej sytuacji trzeba byłoby sprowadzić jakiegoś napastnika. Podobno Valencia rozmawia już z Niangiem i z ... Zigiciem. (:roll:). Nie chce Zigica, bo przypomina mi nudną jak flaki z olejem grę Kollera i Croucha.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 sie 2007, 14:11

lisek_chz pisze:Nie chce Zigica, bo przypomina mi nudną jak flaki z olejem grę Kollera i Croucha.
Hehe wielu by chciało grać tak nudną jak flaki z olejem grę owych panów. Zigic może i jest dobry jednak w Valencii zostanie Morientes więc po co Zigic ??

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 03 sie 2007, 14:24

Posty liska zasługują na jakiś osobny dział , bo tylu bzdur nawet w Fakcie i Superexpresie razem wziętnych nie wyczytam.
Niepokoi mnie natomiast zbyt częsta gra Gavilana. Na domiar tego gra on słabo, mimo to zyskuje on sobie w oczach Floresa (nie wiem czym). Ale Gavilan raczej gra po to, aby jakaś drużyna się nim zainteresowała i złożyła za niego ew. propozycję
Ciekawe skąd ta teoria. Pomijając już fakt, że Gavilan prezentuje sie w pretemporadzie naprawdę nieźle (poza meczem z Lokomotivem), nie widzę żadnego powodu, dla którego mielibyśmy się go pozbywać. Może wyjaśnisz nam te rewelacje?
Co do Silvy to już duża przesada. Wyszedł mu mecz z Interem w miarę, ale dobra. Jest on naturalnym lewym pomocnikiem, następnie został przestawiony na OPŚ i niech tak zostanie, bo na tej pozycji zdecydowanie najlepiej sobie radził.
Mam przez to rozumieć, że Silva nie jest klasowym zawodnikiem i kibice zachwalają go tylko za jeden mecz z Interem. Miano objawienia sezonu i najlepszego zawodnika VCF w tym roku to oczywiście tez zasługa tego spotkania.

A David nie jest naturalnym lewym pomocnikiem, na dobrą sprawę dopiero w ostatnich dwóch latach zaczął tam grać. W Celcie grywał na skrzydle, ale bardzo często schodził do środka, zaś w młodzieżowej reprezentacji zawsze grywał w srodku.
Według mnie nie jest jakiś zachwycający. Może i w Lidze Mistrzów troche goli strzelił, ale za to w La Liga za bardzo zawodził, czym nadszarpnął zaufanie Floresa. A nie jest klasowym napastnikiem, dlatego że nie poradził sobie w innych ligach. [...] A Morientes nie dał rady w Liverpoolu, gdzie grał bardzo rzadko, grał bardzo słabo w Monako, a w Valencii gra co najwyżej przeciętnie.
Henry nie sprawdził sie we Włoszech, Ayala takoż, Crespo zawodził w Anglii - czy to znaczy, ze to nie są klasowi zawodnicy? Morientes z całą pewnoscią należy do czołówki hiszpańskich snajperów,a juz argumenty o tym, że grał słabo w Monaco nie są nawet śmieszne. Tytuł króla strzelców LM, który zdobył grając w tym zespole to oczywiście przypadek.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 14:33

Dobra więc tak:

Gavilan nie jest nam potrzebny z tego powodu, że mamy świetnych bocznych pomocników. (patrz Vicente, Joaquin, Silva). Chyba, że na rezerwe.

Nie pisałem, że Silva nie jest klasowym zawodnikiem czy coś takiego. Pisałem tylko, że irytuje mnie takie przestawianie zawodników z pozycji na pozycję. To było tak jak z Kiełbowiczem, zaczynał na ataku, następnie przenieśli go do pomocy, a skończył na obronie. Ja chcę tylko, aby Flores znalazł dla niego optymalną pozycję, a nie przestawiał go.

Morientes został najlepszym strzelcem Ligi Mistrzów nie przez przypadek, ależ naturalnie. A czy ja w ogóle pisałem, że jest on słaby? W takim razie, wychodzi na to, że Villa jest gorszy od Morientesa, bo nie strzelił tyle goli co El Moro w Lidze Mistrzów i nie grał w tylu ligach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2007, 14:35

:angry2:

Napisałeś, że Morientes nie jest klasowym napastnikiem i cała nadzieja w takich tuzach jak Arizmendi czy Mata. To wystarczy, aby się uśmiechnąć czytać Twój post.

Nikt oczywiście nawet nie wspomniał słowem o Davidzie, ale przecież musisz się jakoś bronić. Szkoda, że tak nieudolnie.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 03 sie 2007, 14:44

No i właśnie na rezerwę Gavilan jest nam potrzebny. On i Vicente to jedynie klasyczni lewoskrzydłowi w naszym składzie. Silva w zeszłym roku grał na flance z konieczności i jeśli teraz nasi skrzydłowi będą zdrowi, David grać będzie jako mediapunta.

Stwierdziłeś, ze Morientes nie jest klasowym piłkarzem, czym deprecjonujesz jego umiejętności. Zajrzyj w statystyki, a dowiesz się jak skutecznym Moro jest snajperem. Nie jest to oczywiście gracz o takich umiejętnościach technicznych jak Villa, ale jeśli chodzi o wykanczanie, to nawet Guaje się przy nim kryje.
W takim razie, wychodzi na to, że Villa jest gorszy od Morientesa, bo nie strzelił tyle goli co El Moro w Lidze Mistrzów i nie grał w tylu ligach.
Nie wiem czy miał być to zart, czy jakiś argument, ale Twój tok myslenia jest naprawdę powalający.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 03 sie 2007, 16:09

lisek_chz pisze:Gavilan nie jest nam potrzebny z tego powodu, że mamy świetnych bocznych pomocników. (patrz Vicente, Joaquin, Silva). Chyba, że na rezerwe.

Na rezerwę :?: Po tym co w Twoim wykonaniu czytam na temat Jaime wnioskuję,że nie widziałeś nawet jednego meczu kiedy grał w Getafe.Zaliczył tam bodaj 11 asyst i 4 bramki.Zerwane więzadła w ostatnim sezonie przystopowały jego rozwój ale jest to piłkarz,który może zdominować pozycję lewoskrzydłowego.Talent ma przeogromny i tylko czekać aż eksploduje.

lisek_chz pisze:Nie pisałem, że Silva nie jest klasowym zawodnikiem czy coś takiego. Pisałem tylko, że irytuje mnie takie przestawianie zawodników z pozycji na pozycję. To było tak jak z Kiełbowiczem, zaczynał na ataku, następnie przenieśli go do pomocy, a skończył na obronie. Ja chcę tylko, aby Flores znalazł dla niego optymalną pozycję, a nie przestawiał go.
Litości :lol: a kogóż miał tam wystawić QQ w poprzednim sezonie gdy kontuzje leczyli:Vicente,Gavilan i Regueiro :?: Jako,że nasz młody Kanaryjczyk grywał już na tej pozycji z Celcie Vigo był idealnym zastępcą.Obecna pretemporada pokazuje,że na lewej flance Silvę zobaczymy chyba tylko w przypadku kolejnej (tfu tfu :suicide: ) plagi kontuzji.

lisek_chz pisze:Racja, ale jeżeli pozbędziemy się Morientesa, przyjdzie Kallstrom, ofensywny pomocnik co będzie też wzmocnieniem. Chociaż wtedy rzeczywiście będziemy odczuwać brak jeszcze jednego dobrego napastnika, bo Arizmendi i Mata za słabi.

Informacja przeterminowana :roll: Jedyna na chwilę obecną możliwość pozyskania Szweda to jego osobista chęć.Jeśli postawi się Aulasowi to może wymusić transfer na Mestalla.Napastnika potrzebujemy i to mimo tego,że Moro nigdzie nie odejdzie.Arizmendi i Mata nie są za słabi.To transfery z myślą o przyszłości ale oczywiście nie ma co oczekiwać po nich cudów już teraz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 16:15

lisek_chz pisze:Gavilan nie jest nam potrzebny z tego powodu, że mamy świetnych bocznych pomocników. (patrz Vicente, Joaquin, Silva). Chyba, że na rezerwe.
Nie chcesz, żeby Silvę przenoszono z pozycji na pozycję, a piszesz, że Gavilan jest niepotrzebny. Vicente to szklanka więc w obliczu jego kontuzji, kto miałby grać na lewej stronie :?:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 17:38

Dobra, dobra. Macie racje. Gavilan się przyda, Morientes to świetny napastnik. Głupoty pisałem.

Zmieńmy temat:

W 3 rundzie el. Ligi Mistrzów Valencia spotka się z Debreceni VSC lub IF Elfsborg. Rywale mało wymagający, więc Valencia bez problemy powinna sobie z nimi poradzić. A jutro już mecz z Manchesterem City, który ostatnio bardzo się wzmacnia. Zakup Elano z Szachtara i Garrido z San Sebastian. Sam mecz jest tylko jednym z elementów przygotowawczych, więc wynik nie musi być korzystny dla Valencii.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 09 sie 2007, 11:28

Znamy już rywala w 3 rundzie el. LM.Będzie nim szwedzki Elfsborg.Skandynawowie są w środku ligowego sezonu ale nawet to nie powinno nam przeszkodzić w awansie.

Z innej beczki:dzisiejsze wydanie Valencia Hui donosi o transferze serbskiego giganta na Mestalla.Do ugody miało dojść wczoraj w późnych godzinach nocnych.Zigic podpisze 5-letnią umowę na mocy której zrobi 1,2 mln Euro rocznie.Póki co żadna ze stron nie potwierdziła oficjalnie tej informacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”