Barcelona - AC Milan - Strona 39

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 kwie 2012, 12:44

tekst z pokeballem był do niejakiego brzycho, nie do Ciebie stary. To po pierwsze, nie wiem czemu się tak poczułeś.

Po drugie, napisałem, że w ostatnich latach a nie historii futbolu.

Przelewaj mi hajs za aktywność na forum a będę częściej. Bez spiny.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 kwie 2012, 12:45

Zwracam honor.
Aj wkurzony jestem.Można przegrać.Barca była obiektywnie patrząc piłkarsko lepsza.Ale po ch wmieszał się w to wszytko sędzia?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 kwie 2012, 12:48

A ja Ci się wcale nie dziwie.

Uwierz, że gdybym wiedział czemu się wmieszał to sam bym to napisał tutaj. Niestety nie wiem, ale bardzo chciałbym wiedzieć. Sędzia huj i taka prawda jest.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 kwie 2012, 12:50

Ebi pisze:A jeszcze jedno - z roku na rok frustracja i gniew postronnych kibiców narasta, można raz, można dwa, ale żeby co roku? To musi kiedyś pęknąć - ludzie się zbuntują i wyjdą na ulicę - tak jak przeciwko komunie, ACTa, Putinowi tak wyjdą przeciwko uefie i drukowaniu pod ppilków z katalunii. :rotfl4:
Na pewno ktoś się przejmie bandą pryszczatych dzieciaków z nadwagą krzyczących coś o Barcelonie piskliwym głosikiem. Jak oczywiście będą mieli odwagę się zebrać a nie szczekać przed monitorem :lol:

Obydwa karne słuszne. Karny na Zlatanie powinien być. Tyle w temacie. Jedyne czym jestem zażenowany w przeciwieństwie do Kowala to nasza skuteczność. Powinno być spokojnie 5-X i żadnych wątpliwości.
Piłkarze Milanu w przeciwieństwie do pewnych drużyn nie frustrują się po porażce. Barca była lepsza, więc awansowała.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 kwie 2012, 12:58

Jak sedzia juz gwzidnal karnego za trzymanie za koszulke to spokojnie powinien dac karnego za faul na Ibrze. Jestem tak samo ciekaw jak Realfan co do faulu Nesty. W momencie trzymania za koszulke pilka byla w narozniku. Pod tym wzgledem nie wiem czy sedzia mogl podyktowac rzut karny.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 kwie 2012, 13:00

Bienias pisze:Jestem tak samo ciekaw jak Realfan co do faulu Nesty. W momencie trzymania za koszulke pilka byla w narozniku. Pod tym wzgledem nie wiem czy sedzia mogl podyktowac rzut karny.
Gwizdnal dopiero po upadku Busquetsa, a wtedy pilka byla juz w grze...Ale pewnosci tez nie mam.

Edit: zapomnialem, a juz kilka razy mialem o tym napisac:
WYPASIONY avatar Mazur! :beer:
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 13:02 przez Emerald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 kwie 2012, 13:02

Professor Chaos pisze:
Ebi pisze:A jeszcze jedno - z roku na rok frustracja i gniew postronnych kibiców narasta, można raz, można dwa, ale żeby co roku? To musi kiedyś pęknąć - ludzie się zbuntują i wyjdą na ulicę - tak jak przeciwko komunie, ACTa, Putinowi tak wyjdą przeciwko uefie i drukowaniu pod ppilków z katalunii. :rotfl4:
Na pewno ktoś się przejmie bandą pryszczatych dzieciaków z nadwagą krzyczących coś o Barcelonie piskliwym głosikiem. Jak oczywiście będą mieli odwagę się zebrać a nie szczekać przed monitorem :lol:
Jak już się napinamy to opisałeś większość kibiców swojej drużyny. :lol:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 04 kwie 2012, 13:17

Professor Chaos pisze: Karny na Zlatanie powinien być
Właśnie też mi się tak wydawało, ale transmisja okrutna była ;/ A powtórek nie widziałem. Ma ktoś link może pod ręką?
Emerald pisze:Gwizdnal dopiero po upadku Busquetsa, a wtedy pilka byla juz w grze...Ale pewnosci tez nie mam.
To też zastanawia. Może i powinien przerwać, tego nie ogarniam jeżeli chodzi o przepisy, ale nie oszukujmy się, Nesta bardzo pomógł w takiej a nie innej decyzji sędziego.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 kwie 2012, 13:24

Bardzo fajnie calosc podsumowal Gall - nikt nie neguje tego ze Barca byla lepsza, ale rowniez z checia bym popatrzyl jak Barca sobie radzi z Milanem majacym 1:1 i broniacym (brak dyskusyjnego karnego) lub tez przy wyniku 2:2 (konskekwencja sedziego i podyktowanie karnego na Ibrze). Pewnie i tak byscie wygrali, ale mecz bylby bardziej emocjonujacy, a nikt tu potem by nie robil pretensji do sedziego. No ale, szkoda.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 kwie 2012, 13:26

Emerald pisze:Edit: zapomnialem, a juz kilka razy mialem o tym napisac:
WYPASIONY avatar Mazur! :beer:
Dzięki :smoke:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 kwie 2012, 13:32

Rezus pisze:
Professor Chaos pisze:
Jak już się napinamy to opisałeś większość kibiców swojej drużyny. :lol:
Nie przeczę. Komentarzy na stronach FCB nawet się nie chce czytać, taki burdel. Co nie znaczy, że inne drużyny takowych nie mają. Napinają się głównie te same osoby w kwestii Barcy. Jeśli te bzdury, które wypisują piszą poważnie, to zostawiam to bez komentarza.
Wracając do teamtu liczyłem na lepszy mecz po tym co działo się w pierwszym. Głównie skuteczność Barcy tak jak pisałem. Milan także mnie zawiódł oddając trzy strzały na Camp Nou. Słabsze drużyny pokazały, że z Blaugraną da się lepiej. Trudno, 0-0 na San Siro to był najlepszy mecz w tej edycji LM IMO. Ewentualny finał Real-Barca będzie okropny. Chciałbym żeby Bayern coś ugrał ale to marzenia ściętej głowy...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 kwie 2012, 14:07

Professor Chaos

Nie skreslaj bracie Bayernu. Ich obecna forma zwiastuje bardzo ciekawy polfinal z Realem, w ktorym wszystko sie moze zdarzyc. Choc final byc moze juz jest znany.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 kwie 2012, 14:45

Na chłodno po meczu.

Barcelona była lepsza piłkarsko i awansowała. Gratulowałem po meczu i robię to po raz kolejny. Szkoda, że sędzia zepsuł widowisko karnym na Busquetsie i nie odgwizdaniem karnego na Zlatanie. Inaczej schodziło by się do szatni przy stanie 1-1. Nie podoba mi się praca arbitra. W kluczowym momencie dwumeczu popełnił błędy.

Zaimponował mi Milan wszystkimi 4 meczami mimo iż dostaliśmy wpierdol z przebiegu gry (nie mogłem się powstrzymać, bo kilku userów zapewne liczyło na dość wysoki pogrom) :D . Będąc drużyną słabszą, osłabiona graliśmy mądrze taktycznie i przez chwilę można było czuć szansę na awans. Tak bywa. Za rok jeżeli Allegri dostanie to co chce wrócimy mocniejsi. Nie mam do tego wątpliwości.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 kwie 2012, 15:13

Ozdobny pisze:Professor Chaos

Nie skreslaj bracie Bayernu. Ich obecna forma zwiastuje bardzo ciekawy polfinal z Realem, w ktorym wszystko sie moze zdarzyc. Choc final byc moze juz jest znany.
wynik nawet jest znany :D :D :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 kwie 2012, 15:30

Podzielam mniej wiecej zdanie Chlopaczka - w tym meczu sedzia sprzyjal Barcelonie, ale po pierwsze nie bylo to takie ochydne sprzyjanie, ktore mogloby tlumaczyc gadanie drukowaniu, a po drugie jesli popatrzymy na dwumecz to nie wyglada to juz tak jednoznacznie...

Nie chodzi o to, ze kibice Barcy (np. ja) zawsze uwazaja, ze sedzia wszystko robi dobrze jesli to jest na korzysc Barcelony, ale o to, ze po meczu w Mediolanie nie bylo krucjaty i palenia kukiel ani ze strony kibicow Barcy, ani ze strony innych kibicow, a sedzia mylil sie na korzysc Milanu.
ładnie napisane, tylko zero faktów w tym co piszesz. Dla was(Ciebie) nigdy nie jest dość żeby to nazwać ohydnym sprzyjaniem. Zawsze znajdzie się jakaś bzudra, którą będziecie powtarzać(o czym za chwilę) i nigdy się nie uderzycie w pierś, tak sędzia nam sprzyjał. Spotkałem wczoraj ziomka co go nie widziałem parę lat, pogadaliśmy trochę o piłcę jako fan Arsenalu mi rzekł o meczu z Evertonem, że wkurwił go mocno ten mecz patrząć na to jak skręcili Everton. I to zwycięstwo go wcale nie cieszy. I co ja do gościa mogę mieć? Nic, przecież to nie jego wina, że Arsenalowi sędzia pomagał, a ma jaja, żeby przyznać, że to robil.

Co mogę mieć do fanów Barcy? Że co by się nie stało, jaki wał by nie przeszedł wchodzi taki Emerald i piszę ładnymi słowami, że właściwie nic się nie stało bo to nie był ohdyny druk(jak Chelsea to nie był ohydny druk to z łaski swojej mi wskaż jakiś mecz w historii, który takim można nazwać(sic!) jakieś wyliczanki, ciuje muje i zaprzeczanie rzeczywistośći. To już nawet Kowalczyk jeden z najbardziej zaślepionych fanów Barcelony w Polsce potrafi przyznać, że jest mu wstyd. A Bieniasy i Emeraldy z tego forum dalej będą rżnąć głupa. Doprawdy panowie prezentować niższy poziom niż Wojciech to sztuka. Gratuluje.

Co mogę mieć do graczy Barcelony? Już napisał bodaj Mazur. Pajacują po prostu pajacują, wymuszają kartki jak Xavi w mediolanie czy już słynne pielgrzymki do sędziego łącznie z biegnącym przez całe boisko do arbitra Valdesem , aktorzą, żeby osłabić przeciwnika oszukują sędziego, po meczu krytykują arbitra. To wszystko wpływa na sędziego i na jego decyzje, szczególnie dwa pierwsze przypadki. Więc skończmy już z tą świetością graczy Barcy, którzy nic złego nie robią.
Za dwa lata beda te teksty wykorzystywane zeby udowadniac jak to mecz zostal wydrukowany, a nikt nie bedzie pamietal jak bylo naprawde w dwumeczu (zupelnie jak z Chelsea...)
co do przepychania? Chelsea... tam bykly dwa mecze. Wszyscy pamietaja ten drugi bo bylo w nim smrodu co niemiara... pierwszego nikt nie pamieta, ale w nim to Barca byla dobrze krecona... Teraz Milan i sytuacja taka sama...
O jakim "dobrym kręceniu" ty facet mówisz? W pierwszym meczu na CN było wielkie kręcenie? WTF. Sam uwierzyłeś w swoją propagandę. Tam była JEDNA kontrowersyjna sytuacja. Rzekomy karny na Henry? Prosiłem już kiedyś tutaj innych fanów. Wklejcie no kuźwa wklejcie ten wielki wał jakim był ten karny na Francuzie :roftl3: To była sytuacja pół na pół. Henry i tak już stracił piłkę i został lekko pociągnięty za rękę, co i tak nie wiele zmieniło bo do piłki by nie doszedł. Widziałem w życiu parenaście takich lekkich łapań w polu karnym i w wiekszości z nich sędzia nie dał karnego. Pewnie jakby podytkował to by podstawy miał, tak jak wczoraj miał. Ale smrodu by było co nie miara jakby to gwizdnął. I ty to porównujesz do meczu na SB? Gdzie rzecz jasna zachowujecie się jak hipokryci(tak uwielbiam to stwierdzenie bo pasuje do was jak ulał) czyli Chelsea należał się tylko jeden karny na SB, bo reszta to były miekkie karne. A ten już legendarny karny na Henrym to może nie był miekki karny? Oto te podwójne standary fanów Barcy i jej propagandy. Na SB rozgrzeszamy co najmniej jeszcze dwie jedenastki dla Chelsea bo były miekkie, ale tworzymy legendę o wielkim smrodzie na CN bo nie gwizdnięto miekkiego karnego na Henry.

Jak czytam o wielkim smrodzie w dwumeczu Barca-Chelsea i czytam, że ten smród na CN był równie wielki jak na SB, to jakbym słuchał Niemieckiej propagandy, że może i myśmy Zydków mordowali, ale Polacy mieli w tym takim sam udział i są równie odpowiedzialni. I jak to do cholery was traktować poważnie? Gdybyście mieli odrobinę odwagi i przyzwoitości to nikt by was się nie czepiał, bo kibicie to są ostatnie osoby na których można zwalać winę za błedu arbitrów. Ale jak po paru latach słyszę, że druk tej dekady w Europejskich Pucharach pana Ovrebo to nic takiego, bo trzeba pamiętać o "smrodzie" na CN to ja dziękuje ja wysiadam, bo to jest szczyt szczytów zaślepienie kibicowskiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”