Polska kadra na Euro - Strona 39

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 cze 2012, 16:06

Morrow, to że mam swoje zdanie, nie znaczy, że ktoś nie może mieć swojego, ale nie przekona mnie do swoich racji i tyle. Jak dla mnie Tytoń ma swój udział przy straconym golu, możesz mi cytować wypowiedzi tysiąca dziennikarzy z całego Świata, może nawet sam Papież podkreślić, że Tytoń nie miał szans, ja widzę sytuacje i interpretuje ją po swojemu, nawet jak ktoś się z tym nie zgadza.
Poza tym, Polska musi mieć swojego bohatera. Tytoń wyciągnął karnego - właściwie jedyny moment na tych mistrzostwach jaki w jego wykonaniu zasługuje na uznanie, dalej niczym się nie wyróżnił, ale stał się pupilkiem Polaków, wielu chciało go widzieć w bramce na mecz z Czechami, media zaczęły łączyć go z AC Milan, śledzić jego biografię i wychwalać pod niebiosa, tylko dlatego, że obronił rzut karny - z resztą też w tej kwestii mam dla niego uznanie. Ale w żadnym wypadku nie jest dla mnie bohaterem kadry, tym bardziej bohaterem całej reprezentacji na turnieju jak to pokazują bulwarówki - bo to Błaszczykowski był najlepszym zawodnikiem naszej reprezentacji, nie Tytoń, który zakotwiczył się w pamięci kibiców obroną rzutu karnego, dzięki czemu przywrócił nam nadzieję, bo pewnie bez tego mecz z Czechami był by nie istotny.
Patrząc z perspektywy, że w meczu z Czechami wszyscy zagrali padakę, to nie dziwie się, że Tytonia uznano najlepszym zawodnikiem, w sumie przodu nie mieliśmy, obrona była wbijana w ziemię, tyle, że Czesi groźnych strzałów w bramkę mieli jak na lekarstwo na dobrą sprawę. Tytoń popełnił błąd przy golu, błąd którego nawet on jest świadomy, gdy wspominał o spóźnionej reakcji, fakt, że obrońcy przed nim interweniowali i mogło to go zmylić, ale piłka zdecydowanie była do wyciągnięcia i nie pieprz głupot, że nie miał przy niej żadnych szans. Niech to będzie maskotka tych mistrzostw, ale więcej obiektywizmu, sam zawodnik w pewnym sensie jest krytyczny wobec siebie, ale inni muszą mu posmarować dupę miodem, bo przecież jest bohaterem narodowym.

z gazetawrocławska.pl :
Gdyby wybierać polskiego bohatera tych mistrzostw, to na pewno byłby nim Pan...

Wolałbym być innym bohaterem, tym wygrany, który z drużyną przechodzi dalej. Odpadamy z turnieju i na nic się zdała moja gra. Szkoda, ale myślę, że daliśmy wiele radości polskim kibicom. Ciężko mi w tym momencie na gorąco cokolwiek powiedzieć. Nie chcę, żeby coś zostało źle odebrane. Szkoda, że już nas nie ma w tym turnieju.
Może z tą fachową opinią też się zgadzasz ?
bohaterem według nich nie jest Błaszczykowski jaki strzelił gola z Rosją i asystował w meczu z Grecją, tylko Tytoń jaki obronił jeden rzut karny i właściwie nic więcej - podkreślam - jeden rzut karny - rozumiem, że nagle za to pokochała go cała Polska - ale bez przesady.

EDIT :

Ten cytat co dałeś mnie rozbawił :
Przemysław Tytoń – (8) Najlepszy piłkarz polskiej reprezentacji na boisku. Bramkarz PSV był pewny w grze na przedpolu, ale nie był w stanie sam wygrać meczu.
Widziałeś może sytuację z Milanem Barosem w pierwszej połowie, jak uciekł przed pułapką offsajdową i był praktycznie sam na sam, Tytoń zamiast wyjść do piłki, to czekał aż Baros ją sobie przyjmie, na szczęście, ten jest totalnie bez formy i nie umiał opanować prostej piłki.

żebyś miał pojęcie o czym mówię - - od 1:10
Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, 16:32 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 17 cze 2012, 16:30

No obronił jeden rzut karny, bo więcej nie było.

Szczęsny by wpuścił karnego, obroniłby z Czechami, z Ruskimi wpuścił kolejne 2...
Jasne, teraz Tytoń się wybił z kadry, jest po trochu jej gwiazdą, ale zdarzyłby mu się 2-3 głupie błędy i plułaby na niego cała Polska.

Ot, ciężka dola idola.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 cze 2012, 16:52

Wilmore pisze:przyszedł Leo, w mniemaniu piłkarskich analfabetów odniósł straszliwą klęskę w eliminacjach
A wcześniej nie pamiętali z jakiej grupy wszedł na EURO 8)

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 17 cze 2012, 16:56

Dajcie spokój z tym Tytoniem - to nie on miał być pohaterem z Czechami. Grał dosyć pewnie, w przeciwieństwie do Szczęsnego który się spalił w pierwszym meczu. Na mundialu w Korei było jeszcze gorzej pod tym względem - wielki bramkarz Liverpoolu Dudek wpuścił 6 bramek w 2 meczach, w tym niezapomnianą szmate z Koreą, gdzie piłka przeszła mu po rękach po niegroźnym strzale. W 3 meczu wyszedł przeciętny Majdan i zagrał dobry mecz. Mimo wszystko Majdana później już prawie w kadrze nie było, a Dudek bronił dalej, dopóki nie nastały czasy Boruca.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 cze 2012, 17:32

To jest [k****] żałosne. Sali dupy po całości, a kapitan najważniejsze o czym mówi zaraz po meczu, że bilecików nie mieli tyle ile chcieli. Toć nie osłabiajcie mnie. A potem (polecam posłuchać o w rozmowie telefonicznej tutaj: http://www.sport.pl/euro2012/10,109079, ... e_sie.html ), że drugim najważniejszym mankamentem było to, że nie znali wysokości premii! Szybko się zmieszał, ale powiedział co wiedział. Bileciki najważniejsze o premie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 cze 2012, 17:33

To jest niepojęte, że w momencie swojej największej życiowej porażki w karierze kapitan potrafi wypomnieć brak biletów dla psa i babci. Ceniłem Błaszczykowskiego za walkę, bo jako jednemu z nielicznych widać było, że zależało całym sercem, ale takie rzeczy to kpina. Niby dobrze, że lecą pomyje na PZPN ale zabierają się od tego z dupy strony.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 cze 2012, 17:37

Boromir pisze:To jest niepojęte, że w momencie swojej największej życiowej porażki w karierze kapitan potrafi wypomnieć brak biletów dla psa i babci. Ceniłem Błaszczykowskiego za walkę, bo jako jednemu z nielicznych widać było, że zależało całym sercem, ale takie rzeczy to kpina. Niby dobrze, że lecą pomyje na PZPN ale zabierają się od tego z dupy strony.
Posłuchaj tego nagrania, które podesłałem jak mówi o wysokości premii! Trzeba było wkupić całą lożę VIP za 1/10 pensji miesięcznej w Dortmundzie i mieć problem z głowy. Dużo, chyba aż za dużo stracił w w moich oczach Błaszczu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 cze 2012, 17:43

Od dawna powtarzam, że gra w kadrze powinna być darmowa. Nie grałyby gwiazdeczki, tylko Ci, którym naprawdę zależy. Poziom sportowy poszybowałby mocno w dół, zdaję sobie z tego sprawę, ale gdybym patrzył na poziom sportowy to bym kibicował Hiszpanii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2012, 17:45

To są gwiazdory. Na bilet go ku.wa nie stać. Aż szkoda gadać. I przez to na meczach kadry nie ma kibiców, są sponsorzy, rodzina sponsorów, piłkarze, ich rodziny, itp.

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 17 cze 2012, 17:52

Szkoda i wielki żal, że zamiast choćby skromnego 'przepraszam' jakieś wyrzuty o brak biletów... no bez przesady.

Mimo wszystko, odpowiedź Laty dobra, to nie są biedni ludzie. Chciał żeby go babcia oglądała? To mógł kupić jej bilet i się nie szamotać i robić z tego aferę w mediach.
Trochę wychodzi co dla kogo jest ważniejsze, dobry występ czy milionowe premie...

Kuba989
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba989 » 17 cze 2012, 18:32

K... 11 biletów na łeb dostali i jeszcze im źle. Żonka do VIPów, bezczelny typ po prostu. Stracił w moich oczach sporo po sprawie z "dynamiczniejszym logiem", a teraz już się tylko pogrąża. "Kapitan" jego mać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 cze 2012, 19:05

Kuba nie jest specjalnie mądry i powinien mówić głównie grą na boisku. Wiadomo, kapitanem powinnna być osoba bardziej myśląca. Fatalne wyczucie czasu. Ta wypowiedz mi przypomina wypowiedz premiera o zabijaniu sędziego w nicnieznaczącym meczu z Austrią. Wpadka, pokaz głupoty, ale też bez znaczenia.
Mam płonną nadzieję, że media bardziej skupią się na wypowiedziach (głupocie, hipokryzji, głupocie, chamstwie i głupocie) Smudy z całego roku. Po tych mistrzostwach Smuda powinien być równie skompromitowany co Beenhakker po Austrii.

Przy okazji, po porażce żal mi było trochę ze względu na ludzi, którzy kibicowali tej reprezentacji, ale po rozmowach zmieniłem zdanie. Eksperci potrzebują materiału do analizy, za tydzień zmienimy tylko sport na politykę.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 cze 2012, 19:28

To uważacie, że nie powinni dostać biletów dla swoich rodzin? :D TO KTO [k****] MA TE BILETY DOSTAWAĆ?
Nie dostali żadni zasłużeni reprezentanci jak Młynarski, Boniek (on miał akurat z racji tego że jest ambasadorem EURO) , Krzynówek...
Nie dostali żadni zasłużeni dla Polski sportowcy jak Małysz.
Nie dostały rodziny piłkarzy.

Oczywiście Błaszczykowski się ośmieszył wychodząc teraz z takimi brudami, ale te bilety im się [k****] należały. Chociażby dlatego, że Ci piłkarze mieli w tym czasie skupić się tylko i wyłącznie na meczach. Zupełnie niczym innym. Błaszczykowski przesadził, ale to nie znaczy, że mili sami latać za tymi biletami. Lato to burak i tyle.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 cze 2012, 19:30

Kuzyn, ale o czym Ty piszesz? Przecież każdy piłkarz dostał 11 biletów na każdy mecz. Łącznie 33 bilety dla każdego zawodnika. Mało?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”