Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 383

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 27 gru 2009, 23:43

Rafael zagrał całkiem niźle, szczególnie w ofensywie
Chyba mowisz o tej sytuacji w ktorej stanal przed szansa pokonania Myhilla . Akcja piekna , szkoda ze wykonczenie slabsze. A wracajac do jego wystepu - slabo w obronie ,troszke poniewierany , w ofensywie tez kiepsko , czeste straty . Mimo wszystko nie ocenilbym na + wystepu
Przy okazji co się dzieje z Edwinem? Data jego powrotu jest ciągle nieznana
Podobno na dniach pojechal gdzies do Holandii do lekarza , bo nadal nie wiedza co mu jest :|. Bardziej martwi mnie to jaka decyzje podjal , czy wogole ja podjal bo jak narazie oficjalnego stanowiska w sprawie przedluzenia umowy nie bylo.
choć mam nadzieję że Tomek stanie się tym numerem jeden.
A ja mam nadzieje ze Edwin bedzie wiecznie mlody .

A tak na powaznie - Kuszczak broni zdecydowanie pewniej od Bena , co nie oznacza ze w przyszlosci nalezy mu sie koszulka z nr 1 . Potrzeba nam bramkarza conajmniej takiej klasy jak Edwin , a Tomek ze swoja gra nogami + gra w powietrzu nigdy takiej klasy nie osiagnie

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 gru 2009, 10:55

SexyBitch pisze:A tak na powaznie - Kuszczak broni zdecydowanie pewniej od Bena , co nie oznacza ze w przyszlosci nalezy mu sie koszulka z nr 1 . Potrzeba nam bramkarza conajmniej takiej klasy jak Edwin , a Tomek ze swoja gra nogami + gra w powietrzu nigdy takiej klasy nie osiagnie
Ja bym dał Kuszczakowi jednak szanse bo swoją grą na lini i refleksem nadrabia sporo ,a jeśli trenerzy popracują nad jego nogami to nie widzę przeszkód aby dostał bluzę z numerem jeden ... Gra w powietrzu już znacznie lepiej niż kiedyś i też myślę że kwestia czasu aż trenerzy doprowadzą go do bardzo wysokiego poziomu ... Ale Polak nie Polak jak nie wykorzysta szansy ( powiedzmy zagra jeszcze w kilkunastu spotkaniach tego sezonu ) to dawać Neuera póki ten gra w Schalke :D

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 28 gru 2009, 11:30

majer13 pisze:Zapewniam Cię że jeśli Edwin wróci to raczej on będzie podstawowym bramkarzem
Oczywiście, napisałem to w formie żartu.
SexyBitch pisze:Potrzeba nam bramkarza conajmniej takiej klasy jak Edwin , a Tomek ze swoja gra nogami + gra w powietrzu nigdy takiej klasy nie osiagnie
Podpisuje się pod tym. Nie mniej jednak myślę, że Kuszczak w tym sezonie zaskoczył na plus wielu kibiców United. Zresztą ja nie przypominam sobie żeby Polak, kiedy już dostawał szansę, zawodził. W poprzednim sezonie mógł być lekko elektryczny, ale trudno się dziwić kiedy grał raz na 2 miesiące.
Taki drugi bramkarz to prawdziwy skarb, niestety Tomek jest zbyt ambitny żeby być tylko rezerwowym, dlatego kiedy okaże się, że klub kupuje nowego bramkarza prawdopodobnie zażąda transferu. I wierzę, że będzie to silny klub europejski, bo PIG w takim na pewno da sobie radę. Podobnie uczyni pewnie Foster.
Wnioski: trzeba będzie kupić nie jednego a dwóch bramkarzy :shock: :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 gru 2009, 14:45

smudge_90 pisze:Wnioski: trzeba będzie kupić nie jednego a dwóch bramkarzy

A Ja myślę że po ostatnich meczach Ben zostanie rezerwowym i to z pocałowaniem ręki władz klubu ;) Okazało się że największa nadzieja Anglików nie jest taka mocna jak się okazało iniezadość że przegrywa rywalizację z Edwinem to i Kuszczak pokazał mu ile ma jeszcze do nadrobienie ... Miał kiedyś świetny sezon w Watford ale od tamtego czasu lipa klopsi i nic więcej powiedzialbym że niezasługuje u nas obecnie nawet na miano drugiego bramkarza i taka jest obecnie prawda ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2009, 15:44

Spoko, spoko. Gomes też jeszcze niedawno był pośmiewskiem całej Anglii, a z Valdesa śmiano się równie często. W bramkarskim fachu wiele zależy od pewności siebie, a ją można bardzo szybko stracić, a niekiedy zyskać po jednym udanym meczu. Obecnie to Kuszczak prezentuje się lepiej, ale kto wie co będzie za kilka miesięcy.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 gru 2009, 15:49

Dobrze że wspomniałeś o psychice ... Tutaj Polak też jest lepszy. Ben jakoś u nas się nie może przełamać chyba nie daje rady z presją ,a Kuszczak nie ma z tym większych problemów wystarczy wspomnieć jego debiut z Arenalem gdzie obronił karnego ;) Jak dla mnie Tomek jest na tę chwilę lepszym bramkarzem od Fostera i jeśli nie stanie się cud to tak już pozostanie ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2009, 20:42

I pewnie dlatego, że Tomek jest tak mocny psychicznie to często ma problem z prostym kopnięciem piłki.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 gru 2009, 20:46

red85 pisze:I pewnie dlatego, że Tomek jest tak mocny psychicznie to często ma problem z prostym kopnięciem piłki.

To raczej wina techniki niż psychiki ;) I nie isze że Kuszczak jest zajebisty nie zrozumcie mnie źle ale chodzi o to ,że warto dać mu szanse gdyż ma w sobie duży potencjał i na chwilę obecną jest lepszy od Bena co pokazuje choćby obecny sezon :P

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 28 gru 2009, 21:55

Okienko transferowe na dniach sie otwiera i juz slyszymy o roznych przebojach.

Podobno Nani z Tosiciem na wylocie . To chyba dobra wiadomosc. O ile tego drugiego mi nie szkoda ( bardziej szkoda kasy wywalonej w bloto) to szczerze jestem strasznie wkurwiony jesli pomysle o Nanim . Tyle nadziei , taki potencjal , a koles nie potrafil wykorzystac szansy .

Ptaszki cwierkaja cos o Di Marii - szczerze nie wiem , kiedys ogladalem portugalska ale teraz nie mam pojecia kto tam jest na topie. Pewnie przewina sie jeszcze nazwiska Alexisa z Udine i Riberego .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 gru 2009, 22:10

SexyBitch pisze:Ptaszki cwierkaja cos o Di Marii - szczerze nie wiem , kiedys ogladalem portugalska ale teraz nie mam pojecia kto tam jest na topie. Pewnie przewina sie jeszcze nazwiska Alexisa z Udine i Riberego .
Jeśli chodzi o Angela to Ja bym go chętnie obejrzał ... Widziałem go parę razy w akcji w tym sezonie m.in. w meczach Ligi Europy z Evertonem i w kilku spotkaniach ligi porugalskiej - jak bym Crisa ze Sportingu widział 8) O tych dwóch panach dalej to raczej można zapomnieć ...
SexyBitch pisze:Tyle nadziei , taki potencjal , a koles nie potrafil wykorzystac szansy .
I niech idzie ,Ja go szczerze nie żałuje ,udaje gwiazde a naprawdę jest przeciętny. Myślę że można na nim trochę zarobić a kasę sporzytkować kupując jakiegośmłodego zawodnika - tyle.

Ja sam bym widział u nas właśnie Angela , fajnie by było też obejrzeć Suareza z Ajaxu ale czy po sprowadzeniu Owena w lecie to w ogóle możliwe :?: NIestety chyba nie :roll:

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 28 gru 2009, 22:21

Gdzie ty chcesz zarobic na Nanim ? Dalismy 15-17 mln funtow bo roznie zrodla podaja , a jak zgarniemy cos rzedu 10-13 to bedzie dobrze .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 gru 2009, 22:55

SexyBitch pisze:Gdzie ty chcesz zarobic na Nanim ? Dalismy 15-17 mln funtow bo roznie zrodla podaja , a jak zgarniemy cos rzedu 10-13 to bedzie dobrze .
Nierzrozumiałeś ... Chodzi o to że dostaniemy za niego kasę , za którą możemy kupić jakiegoś młodego grajka który dość ciekawie wygląda i mogą być w przyszłości z niego ludzie ... Powiedzmy kogoś z Argentyny lub Brazylii tam jest taich ludzi od groma i na pewno mamy tam swoich skauów ;)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 29 gru 2009, 15:03

majer13 pisze:udaje gwiazde a naprawdę jest przeciętny
Ciężko mi się z tym zgodzić. Uważam, że Nani ma spory potencjał. Ja ciągle pamiętam jego pierwszy sezon, gdzie odgrywał ważną rolę w klubie. Mnóstwo asyst, świetnie bite rzutu wolne i rożne, dobra technika i szybkość. Problemy tego zawodnika zaczęły się od odejścia Queiroza.
Według mnie klub powinien poczekać ze sprzedażą tego zawodnika. Za pół roku Mistrzowstwa Świata. Nani na pewno będzie miał miejsce w pierwszym składzie swojej reprezentacji, a nóż zagra tak jak pozwalają mu na to umiejętności i zgłosi się po niego jakiś klub oferujący kwotę jaką za niego zapłaciliśmy Sportingowi.
SexyBitch pisze:Podobno Nani z Tosiciem na wylocie . To chyba dobra wiadomosc. O ile tego drugiego mi nie szkoda ( bardziej szkoda kasy wywalonej w bloto)
Serb to inna historia. Jeden mecz w ciągu roku, na dodatek o nic. On także w czerwcu pojedzie na MŚ, ale zapewne jako rezerwowy. To piłkarz stracony, przynajmniej dla mnie. Tyle ile klub za niego wyłożył nie odda nam pewnie nikt, bo 7 milionów to kupa kasy.
Zeszłoroczne zakupy klubu okazały się wielką wpadką, za Zorana wyłożyliśmy sporą kasę, a "nowy Kaka", czyli Adem Ljajić nie dostał pozwolenia na prace (szczerze w to wątpię, myślę, że Ferguson zorientował się, że młody Serb nas nie zbawi, więc po co tracić pieniądze). Na tym drugim też straciliśmy, bo przecież klub od roku wypłacał mu pensję, a podobno zapłacił juz pewną część kwoty za jaką miał przyjść.
I kto się spodziewał, że najlepszym transferem zimowym poprzedniego sezony będzie Ritchie De Laet, który przyszedł z nikąd za bezcen?
SexyBitch pisze:Ptaszki cwierkaja cos o Di Marii
Ach, kolejny Argentyńczyk w United. Nigdy nie widziałem go w akcji, więc się nie wypowiadam. Aczkolwiek słyszałem niestworzone historie o tym jak wkręcał w ziemię obrońców Evertonu podczas meczu Ligi Europejskiej.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 29 gru 2009, 15:48

Nierzrozumiałeś ...
No dla mnie zarobic to sprzedac z zyskiem i uwierz mi nie jestem osamotniony w tym twierdzeniu
a "nowy Kaka", czyli Adem Ljajić nie dostał pozwolenia na prace (szczerze w to wątpię, myślę, że Ferguson zorientował się, że młody Serb nas nie zbawi, więc po co tracić pieniądze)
Tez mi sie tak wydaje . Anderson dostal jako "mlody talent" a taki Ljajic by nie dostal ? Moze nie tyle zorientowal sie ze nas nie zbawi co , zakontraktowalismy go za zbyt duza kwote. Pewno to ze Tosic zawiodl tez mialo wplyw.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 gru 2009, 15:50

smudge_90 pisze:Słyszałem niestworzone historie o tym jak wkręcał w ziemię obrońców Evertonu podczas meczu Ligi Europejskiej.
Nie wiem jakie to historie słyszałeś, że określasz je jako niestworzone, ale ten mecz Di Maria zagrał znakomicie i naprawdę obrońcy Evertonu wyglądali przy nim jakby nie wiedzieli skąd się na boisku wzięli. Zaliczył zresztą trzy asysty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”