FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 386

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 cze 2007, 0:03

Bask pisze:Najlepiej taki, który może grać na obydwu flankach.
Wszechstronny Olaguer :wink: :lol: Jakiś fałszywy napastnik, jest takich kilku Daniele Carvalho by się pewnie nadał :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2007, 0:06

Też sądzę, że nadawałby się. Jakiś czas temu (już dosyć dawno) pisałem o tym, że można by rozważyć jego kandydaturę. Na ławkę opcja IMO bardzo dobra.

Zgadzam się z Baskiem co do tego, że przybycie 6 nowych piłkarzy (co wiązałoby się oczywiście z odejściem podobnej liczby grajków) można by nazwać przynajmniej małą rewolucją. Czy jest potrzebna? Moim zdaniem nie. Wystarczą nam 3-4 transfery w zależności od tego ilu piłkarzy opuści klub. Myślę, że trzy nowe twarze zobaczymy na 100%.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 20 cze 2007, 0:55

Zgadzam się z Baskiem co do tego, że przybycie 6 nowych piłkarzy (co wiązałoby się oczywiście z odejściem podobnej liczby grajków) można by nazwać przynajmniej małą rewolucją. Czy jest potrzebna? Moim zdaniem nie. Wystarczą nam 3-4 transfery w zależności od tego ilu piłkarzy opuści klub. Myślę, że trzy nowe twarze zobaczymy na 100%.
Jakiś czas temu też myślałem podobnie, że powinniśmy ściągnąć góra trzech nowych piłkarzy. Ale po przemyśleniu coraz bardziej zaczynam się skłaniać do takiej "małej rewolucji". Małej - bo dotyczącej przede wszystkim ławki rezerwowych. Do pierwszego składu na gwałt potrzebny jest tylko DM i ew. lewy obrońca, cała reszta potrzebuje jedynie odpoczynku i dobrze przepracowanego sezonu przygotowawczego, więc tutaj więcej transferów jest niepotrzebne. Natomiast na ławce rezerwowych tak kolorowo to już nie wygląda. Przecież w tym sezonie jedynie Iniesta (choć jego trudno nazwać rezerwowym) i Thuram reprezentowali jakiś poziom. Z całej reszty chyba tylko Belletti zaliczył niezły okres gry na początku sezonu.
Gdyby przewidywania dziennikarzy odnośnie "czarnej listy" okazały się prawdą i z klubem mieliby się pożegnać Saviola (on akurat już to zrobił), Ezquerro, Giuly, Edmilson/Motta, Belletti i Sylvinho to jakoś szczególnie by mi to nie przeszkadzało. Przynajmniej do momentu w którym by się nie okazało, że nie zadbano o klasowych następców. Na razie nie chcę rzucać nazwiskami tychże, bo z transferami to różnie bywa :wink:
Natomiast co do odejścia Marqueza i Thurama to mnie krew zalewa jak o tym czytam :arrow: mam nadzieje, że akurat te donosy to zwykłe plotki. Co do Eidura, to sam nie wiem :? może jakby oferta za niego była naprawdę opłacalna i sam by chciał odejść...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2007, 1:12

Ewentualne odejście Eidura uzależnione jest właśnie od tego czy pojawi się jakaś naprawdę korzystna dla klubu oferta. Sam zawodnik pewnie chciałby odejść a więc jego transfer jest możliwy.
Nie jest wcale pewne, że wszyscy zawodnicy znajdujący się na 'czarnej liście' opuszczą klub. Cześć pewnie to zrobi, ale niekoniecznie wszyscy. Dostaną oni jedynie sygnał, że nie będą mogli liczyć na regularne występy w Barcelonie i od nich (oraz oczywiście od ewentualnych chętnych do ich zakupu) będzie zależało czy pozostaną w klubie.
Gdyby to ode mnie zależało to dałbym spokój (w sensie, że nie chciałbym się go pozbywać) Bellettiemu. Jako rezerwowa opcja na prawą stronę wystarczy. Chociaż z drugiej strony jeżeli klub nie chce dalej korzystać z usług Juliano to może oznaczać, że postaramy się o chociażby ... Alvesa :P Z drugiej strony jednak informacje na temat Abidala sugerują inną taktykę zarządu.
Jeśli chodzi o lewą flankę to ja zrezygnowałbym akurat z Gio a nie z Sylvinho. Obaj prezentują zbliżony poziom, ale ja jakoś zawsze wolałem tego drugiego. Poza tym wydaje mi się, że Gio będzie łatwiej sprzedać.
Jeżeli Giuly i Ezquerro odejdą to wtedy będziemy potrzebowali więcej niż jednego nowego napastnika.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 20 cze 2007, 9:36

Gdyby to ode mnie zależało to dałbym spokój (w sensie, że nie chciałbym się go pozbywać) Bellettiemu. Jako rezerwowa opcja na prawą stronę wystarczy. Chociaż z drugiej strony jeżeli klub nie chce dalej korzystać z usług Juliano to może oznaczać, że postaramy się o chociażby ... Alvesa
I ty dalej w tego Alvesa wierzysz :?: :P Dla mnie to mało prawdopodobne, zwłaszcza że Zambro już dawno temu powiedział, że lepiej się czuje na prawej flance. Więc raczej on zostanie jako prawy obrońca (i dobrze :wink: ) z Ulką albo Juliano (bo w sumie masz rację, że może zostać) jako zmiennikiem. Albo obydwoma, jeśli dojdzie do transferu również środkowego obrońcy - wtedy Oleguer będzie zapewne pełnił rolę zapchajdziury w defensywie w jakichś nagłych wypadkach. Czy odejdzie Gio czy Sylvinho to mi obojętne. Choć możliwe, że odejście tego pierwszego jest bardziej realne, chyba Feyenoord o niego pytał, przynajmniej coś mi się tak kołacze.
Mentor pisze:Jeżeli Giuly i Ezquerro odejdą to wtedy będziemy potrzebowali więcej niż jednego nowego napastnika.
Jeśli Eidur odejdzie to nawet i trzech nowych ściągnijmy, do tego do pierwszej drużyny zapewne dojdzie dos Santos. Albo zróbmy z Islandczyka zmiennika dla Deco, i też ściągnijmy trzech nowych napastników. Trójka Ezquerro, Saviola, Giuly wiele ostatnio nie oferowała w ataku. Zresztą, lepiej cierpieć na nadmiar bogactwa niż mieć problemy ze zmiennikami, jak w tym sezonie :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2007, 11:19

Z tym Alvesem to już tak pisałem pół żartem, pół serio bo wiem, że jego transfery jest mało prawdopodobny. Lubię go i chciałbym, aby grał w Barcelonie, ale z drugiej strony zdaję sobie sprawę z tego, że Zambro lepiej gra na prawej i jest wystarczająco dobry, aby mieć prawą flankę dla siebie.

Będzie bardzo ciekawe mercato. Kilku zawodników opuści klub, przyjdzie kilku nowych. Nie mogę się doczekać pierwszych decyzji :P

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 20 cze 2007, 19:45

a jak wyglada sprawa z Chivu ?
Mentor pisze:Zambro lepiej gra na prawej i jest wystarczająco dobry, aby mieć prawą flankę dla siebie.
racja ! Zambro w tym sezonie kilka razy wystpeowal na lewej flance i nie wychodzilo mu to zbyt dobrze zreszta sam kiedys na konferencji wypowiadal sie ze owiele bardziej woli grac na prawej stronie Abidal chcialbym by jego transfer doszedl do skutku ale za taka sume jak byla podawana (20) to moim zdaniem mozna by poszukac zawodnikow o mniejszej renomie w europie ale trzymajacaych poziom, jednak najbardziej bym chcial by na CN zawital Bale, Gareth Bale z ekipy świetych w wieku zaledwie kilkunastu lat trzyma poziom i jest jednym z najlepszych graczy Southamptonu a rowniez reprezentantem swojej ojczyzny... wlasciwie to nie wiem jak to z nim wyglada ale podobno interesowal sie nim MU i Totenham i wlasciwie niewiem na 100% czy z ekipa z londynu nawet niepodpisal juz kontraktu :P
Mentor pisze:Ewentualne odejście Eidura
jest rozchwytywany z wielu klubow PL i moim zdaniem jezeli chca to trzeba dac a jezeli mielibysmy na tym transferze niestracic to jak najbardziej jestem za podobno mamy juz zaklepanego Palacio a wiec owszem czemu nie :wink:
Mentor pisze:Będzie bardzo ciekawe mercato. Kilku zawodników opuści klub, przyjdzie kilku nowych. Nie mogę się doczekać pierwszych decyzji
wkoncu cos ruszy :? zastanawiam sie tylko kiedy zaczniemy wykonywac konkretne ruchy w celu pozyskania tych nazwisk ktore przewijaja sie od kilku miesiecy.. a moze zarzad nas zaskoczy ? :>

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 cze 2007, 19:47

kon2r pisze:Gareth Bale z ekipy świetych
Nie kupicie Garetha Bale'a z ekipy Świętych, ponieważ z ekipy Świętych wykupił go Tottenham.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 20 cze 2007, 19:49

tak jak pisalem niebylem na 100% pewny :/

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 cze 2007, 19:55

kon2r pisze:podobno mamy juz zaklepanego Palacio
Z tym Palacio to już się pogubiłem. Raz było podawane, że będzie w Barcy, a raz, że nie. Ponoć jakieś prawa do niego mają aż trzy kluby i ze wszystkimi trzeba się dogadać, aby były zadowolone :shock: Jak to z nim w końcu jest? Zaklepany już przez Barcę czy jeszcze nie :> Jeśli miałby przyjść Rodrigo to nawet transfer Henry'ego nie jest taki konieczny, chociaż skoro mają odejść wszyscy środkowi napastnicy poza Eto'o... :o

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 20 cze 2007, 20:05

RealFan pisze:Z tym Palacio to już się pogubiłem. Raz było podawane, że będzie w Barcy, a raz, że nie. Ponoć jakieś prawa do niego mają aż trzy kluby i ze wszystkimi trzeba się dogadać, aby były zadowolone Shocked Jak to z nim w końcu jest? Zaklepany już przez Barcę czy jeszcze nie Łypiący
Przepychają się o pieniądze i na razie nic nie wiadomo. Tak naprawdę to chyba nie wiadomo nawet czy Barca dogadała sie z Boca i zostało tylko dogadanie się Boca z tymi pozostałymi dwoma klubami czy też dopiero mamy rozmawiać z Argentyńczykami. Ogólnie czeski film :?
RealFan pisze:Jeśli miałby przyjść Rodrigo to nawet transfer Henry'ego nie jest taki konieczny, chociaż skoro mają odejść wszyscy środkowi napastnicy poza Eto'o...
Henry czy inny środkowy, to swoją drogą :arrow: ale Palacio równie dobrze może grać na boku, więc przydałby się niezależnie od ściągnięcia środkowego napastnika, zwłaszcza że z rezerwowych może zostać tylko Eidur.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 cze 2007, 20:07

kon2r pisze:a jak wyglada sprawa z Chivu ?
Roma dzisiaj wydala oficjalne oswiadczenie, ze tobila targu z Interem, ale tylko w sprawie Pizzarro, a nie jak sugerowala Corriere rowniez Chivu. Wydaje mi sie, ze bedzie gral u nas od przyszlego sezonu, czas pokaze.
RealFan pisze:
kon2r pisze:podobno mamy juz zaklepanego Palacio
Z tym Palacio to już się pogubiłem. Raz było podawane, że będzie w Barcy, a raz, że nie. Ponoć jakieś prawa do niego mają aż trzy kluby i ze wszystkimi trzeba się dogadać, aby były zadowolone :shock: Jak to z nim w końcu jest? Zaklepany już przez Barcę czy jeszcze nie :> Jeśli miałby przyjść Rodrigo to nawet transfer Henry'ego nie jest taki konieczny, chociaż skoro mają odejść wszyscy środkowi napastnicy poza Eto'o... :o
Wydaje mi sie, ze to czy przyjdzie do nas Palacio zalezy w duzej mierze od tego czy przyjdzie Henry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 cze 2007, 20:25

Bask pisze: Myślisz, że Dos Santos jest w stanie zagrać 20 meczy(lub więcej) w pierwszym składzie jeśli kontuzji dostanie Messi(odpukać)
Ja myśle, że dałby rade w 38 spotkaniach w pełnym wymiarze :P

Henry a Palacio, jesli maiłbym taki wybór, to nie mialbym watpliowsci który... Argentyńczyk. W gre wchodzi wszystko od uniwersalnosci do wieku. Francuz to prawdziwy idol, tylko mi on kompletnie nie pasuje i drogi i nie jest uniwerslany, czyli do d... :P
Dodatkowo tak dzisiaj czytałem kilka ntematów aby nadrobić zaległosci i pojawily sie postacie Edu, Reyes, Woody dodałbym od siebie Piresa. Czy te postacie coś łaczy. żaden z nich po transferze z Premeirship nie dał rady obciazenia w La Liga, a podobno to Premiership jest najbardziej wymagajace. Henry takze w Juve nie dał rady i to nie przez kontuzje. Coż w tym jest.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 cze 2007, 22:28

Jarzinho pisze: pojawily sie postacie Edu, Reyes, Woody dodałbym od siebie Piresa. Czy te postacie coś łaczy. żaden z nich po transferze z Premeirship nie dał rady obciazenia w La Liga, a podobno to Premiership jest najbardziej wymagajace. Henry takze w Juve nie dał rady i to nie przez kontuzje. Coż w tym jest.
A z drugiej strony Van Nistelrooy, Beckham, Kanoute, którzy w tym sezonie byli wyrózniającymi się piłkarzami ligi czy chociażby taki Van Bronkhorst, który także Barcy wstydu nie przynosił.

Będąc na miejscu działaczy Barcelony też skłaniałbym się ku Palacio ale mając za sobą jakby nie patrzeć nieudany sezon widać wyraźnie, że chcą kupić "kogoś z mocnym nazwiskiem" żeby wynagrodzić fanom przegrane w La Liga i LM.

Henry w Juve nie dał rady ale to wtedy był zupełnie inny piłkarz i w dodatku miał zaledwie 21 lat a Carletto ustawiał go na skrzydłach a nie w ataku więc trudno porównywać ówczesnego Henrego z obecnym. Nikt nie mówi, że tu będzie tak świetny jak za najlepszych czasów w Arsenalu bo może też być niewypałem na miarę Shevy w Chelsea ale równie dobrze Henry w formie może być też wielkim wzmocnieniem Barcelony. Piłkarze z Wysp też mogą sie sprawdzić czego przykładem może być Nistelrooy, bez niego trudno mi sobie wyobrazić Real na pierwszym miejscu po tym sezonie.

Zwolnienie Rijkaarda byłoby największą głupotą ze strony działaczy Barcelony i dobrze, że nic takiego się nie stało. Kto wie czy takie posunięcie nie miałoby konsekwencji jak zwolnienie Del Bosque w Realu. Można mówić, że to Ten Cate, że takie gwiazdy w składzie ale to jednak Holender zbudował team, który znowu był na ustach wszystkich kibiców. Ten sezon był niewypałem bo aspiracje były wielkie ale liga została przegrana w zasadzie na własne życzenie a w LM odpadli z finalistą. Nie jest to żadne pocieszenie dla kibiców Blaugrany bo to nie była Barca z poprzedniego sezonu ale jednak dalej licząca się druzyna.Choć pewnie jeśli następny sezon skończy się jak ten to Ryjkowi nie dadzą kolejnej szansy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 cze 2007, 23:03

Jarzinho pisze:dodałbym od siebie Piresa.
Tak, piłkarz, który przez większość sezonu leczył poważną kontuzje kolana jest wpisany przez Jarzinho na listę "niewypałów". ['] Dodajmy, ze po powrocie rozegrał 8 meczów, strzelając 3 bramki + asysta.
Morrow pisze:Będąc na miejscu działaczy Barcelony też skłaniałbym się ku Palacio
Oby tak sie stało.
Morrow pisze:Henry w Juve nie dał rady ale to wtedy był zupełnie inny piłkarz i w dodatku miał zaledwie 21 lat a Carletto ustawiał go na skrzydłach a nie w ataku więc trudno porównywać ówczesnego Henrego z obecnym. Nikt nie mówi, że tu będzie tak świetny jak za najlepszych czasów w Arsenalu bo może też być niewypałem na miarę Shevy w Chelsea ale równie dobrze Henry w formie może być też wielkim wzmocnieniem Barcelony.
Taki piłkarz jak Henry poradziłby sobie w La Liga bezproblemowo. Oczywiście jak będzie grał taj jak w Arsenalu za dawnych czasów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”