Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 387

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sty 2010, 11:15

Proponuję zluzować trochę i te teksty o synkach i zwłaszcza świniach sobie darować.

Rzekłem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sty 2010, 14:03

Proszę - świnka nadal mówi że pada deszcz,kiedy plują jej w twarz...'Wiesz,to że Ferguson mówił,że kupuje wysokiego napastnika i AKURAT przypadkiem takiego brakowało w MU po odejściu RvN to zbieg okoliczności". :haha:

Miej honor i wklej ten cytat dotyczący wzrostu albo zamilknij na wieki
Matko gdzie się tacy rodzą jak ty?
RVN grał w United na szpicy, był typowym snajper, goście który wykańczał akcji, rzadko kiedy ruszał się z pola karnego, tam "żył" przez większą cześć spotkania. Jego zastępca powinien grać chyba podobonie, a Berbatov od SAMEGO POCZĄTKU co już udowodniłem grał głębiej, nie jako typowy snajper. Więc powiedz mi id**** jakim cudem można kogoś takiego nazwać następcą RVN? Jakim cudem niby Ferguson sprowadzał go jako zastępcę Holendra skoro go od SAMEGO POCZĄTKU całkiem inaczej ustawiał na boisku? Wytłumacz mi to?
I skończ bredzić o jakimś honorze i jakiś świniach to, że Ferguson wypowiedział się, że jedną z cech Berbatova jest wzrost który przyda się do gry obok Roo tzn. że w zamyślę sprowadzał go jako następcę Holendra? i potem go całkiem inaczej ustawił na boisku...Matko człowieku ty sobie kpisz, ty piszesz to poważnie? Ludzie święcie gdzie się tacy goście rodzą?
o manipulujesz faktami (np. natychmiast usuń ten wykres z meczu Chelsea,jakoś nie pasuje do twojej teorii).
Jeszcze nie dawno typ zarzucał brak umiejętności czytania ze zrozumieniem,a tu się okazuje, że typek nawet sam nie umie czytać :lol:
1 raz na Stamford Berba był wysunięty, tak to zawsze grał głebiej
:mrgreen:

Miszczu! I pamiętaj wciąż czekam na cytaty, np. takie
http://mufc.pl/aktualnosci/9836/pallist ... y-cantona/
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... k_cantona/
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... k_cantona/
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... ostu_soba/
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... berbatowa/
itd
Wszyscy go porównywali do RVN i głosili, że to jego zastępcą :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 sty 2010, 14:20

Pragnę zauważyć, ze w Leverkusen Berba też grał zwykle bardziej cofnięty. Franca bądź Voronin zwykle grali bardziej z przodu.
Sama liczba bramek tego nie pokazuje :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sty 2010, 14:26

To ten Fergie to ładny kret na zastępce najlepszego lisa pola karnego sprowadzał gościa który grał już w Leverkusen grał głębiej no i od poczatku go tak ustawiał. To może w Realu RVN miałbyć zastępcą Zidane, tylko tak wyszło, że grał całkiem inaczej :warrior:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 sty 2010, 17:32

Zabawne...
Kamil stara sie dowodzic mazurowi, ze Berbatow to cofniety napastnik przedstawiajac statystyki z poszczegolnych spotkan z biezacego sezonu, co oczywiscie jest prawda, jednoczesnie pamietamy jak prawil wczesniej, ze Cristiano to skrzydlowy. Przejrzalem sobie statystyki z owej strony, z ktorej takze i kamil bral, przegladnalem wszystkie spotkania, w ktorych zagral ronaldo w zeszlym sezonie i okazuje sie, ze taki z Portugalczyka skrzydlowy jak z Bulgara wysuniety napastnik. :lol:
Z 42 spotkan, ktore rozegral Cristiano w lm i premiere leauge tylko z Sunderlandem, Manchesterem City x2, Interem x2, West Hamem, Boltonem i Stoke operowal w bocznych sektorach boiska, a to i tak strasznie naciagane, poniewaz w niektorych z tych spotkan pelnil role aczej bocznego napastnika anizeli skrzydlowego tudziez po prostu bocznego pomocnika. Tylez mniej wiecej samo spotkan zagral jako srodkowy napastnik. :lol:

To ostatnie 10 spotkan Cristiano z zeszlego sezonu:

z Barcelona
Obrazek
z Hull
Obrazek
z Arsenalem
Obrazek
z Wigan
Obrazek
z mc
Obrazek
kolejny z Arsenalem
Obrazek
ponownie Arsenal
Obrazek
z Tottenhamem
Obrazek
z Porthsmouth
Obrazek
z Porto
Obrazek

To jak to jest kamil, jestes hipokryta i w przypadku Berbatowa statystyki maja zastosowanie a w przypadku Cristiano juz nie? :lol:

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 04 sty 2010, 18:11

arek_ahig pisze:To jak to jest kamil, jestes hipokryta i w przypadku Berbatowa statystyki maja zastosowanie a w przypadku Cristiano juz nie?
Ale zauważ, że drugi ze skrzydłowych także grał blisko środka. Numery 17 (Nani) i 11 (Giggs), wyjątkiem jest Park (13). A jeszcze inaczej sytuacja wyglądała kiedy to Rooney występował na lewym skrzydle - końcówka poprzedniego sezonu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2010, 18:46

Dzizas, nie wracajmy znowu do tematu Ronaldo. Nigdy nie było kłótni o to na jakiej pozycji grał w poprzednim sezonie. Rozbiegało się o rozgrywki w których strzelił ponad 40 goli.

Sam przedstawiałem screeny z tego samego serwisu, tyle tylko że z sezonu wcześniej bo o tym wtedy była mowa. Warto niekiedy jest pomyśleć przed napisaniem posta, a nie rzucać się na rozmówce niczym hiena na padlinę :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sty 2010, 19:02

jednoczesnie pamietamy jak prawil wczesniej, ze Cristiano to skrzydlowy
Cristiano Ronaldo zapytany jak określić jego pozycję rzekł "I'm a winger". Fergie zapytany o to samo "Ronaldo is a winger"
Tak więc szydzcie sobie dalej :) Cudownie być w takim towarzystwie :) Oczywiście również zapomniałeś dodać, że pisałem, że Ronaldo nie gra jak typowy skrzydłowy, że jest praktycznie wolnym elektronem i operuje tam gdzie mu się podoba i że cieżko określić tą pozycję, ale jeśli trzeba to nazywam go skrzydłowym nie określając czy skrzydłowy to napastnik czy pomocnik po prostu skrzydłowy. I jak Red pisał mówiłem o sezonie 07/08.
Poza tym popatrz ty się na to co wkleiłes bardzo często równie wysunięty jest Nani czy Giggs to też są środkowi napastnicy? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 sty 2010, 21:48

Kamil323 pisze:Oczywiście również zapomniałeś dodać, że pisałem, że Ronaldo nie gra jak typowy skrzydłowy, że jest praktycznie wolnym elektronem i operuje tam gdzie mu się podoba i że cieżko określić tą pozycję, ale jeśli trzeba to nazywam go skrzydłowym nie określając czy skrzydłowy to napastnik czy pomocnik po prostu skrzydłowy.
Ja też twierdze że Ronaldo jest wolnym elektronem z tym że na pewno nie jest TYPOWYM skrzydłowym. Wypowiedzi Fergusona i samego Ronaldo odnośnie tego gdzie gra moim zdaniem idą w tą stronę żeby jeszcze bardziej podkreślić jego wielkość bo przecież inaczej brzmi napastnik który strzela 40 bramek a inaczej skrzydłowy.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 09 sty 2010, 18:06

Skład na Birmingham:
Kuszczak - Rafael, Brown, Evans, Evra - Scholes, Carrick, Fletcher - Valencia, Rooney, Park.
Ławka rezerwowych: Amos, Neville, Fabio, Giggs, Anderson, Owen, Diouf.

Wygląda na to, że nasz nowy nabytek jest tak znakomity, że z miejsca wygryzł ze składu Berbatova :)
Niestety Ferguson nadal obstaje przy swoim i uważa, że Rooney z Owenem nie mogą grać razem. Skazani więc jesteśmy na Rooneya samego w ataku, a jak to wygląda wszyscy wiemy :?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 sty 2010, 18:09

Nie chodzi o Owena i nie chodzi o Berbaova. Fergie zdecydował się na grę 433, a na szpicy nie widzi w tym sezonie nikogo innego jak Rooney. Ot cała tajemnica.

Lubię 433, ale nie bez żadnego "mobilnego" CMa i nie z Parkiem po boku.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 09 sty 2010, 18:23

red85 pisze:Fergie zdecydował się na grę 433
A mi wydaje się, że zdecydował się na to z musu. Gdyby miał do dyspozycji Berbe (co mu się stało teraz?) ustawienie byłoby 4-4-2. Mam nadzieje, że Berbie nic poważnego się nie stało. Tak samo z Fletcherem, który w kadrze meczowej się znajdował, a na ławie nie ma po nim śladu. A dziś by się przydał.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 sty 2010, 18:28

Drogi Arku,nikt nie przeczy że Ronaldo grywal jako środkowy napasatnik, jednak cześciej grał na skrzydle.Owe obrazki pokazuje tylko 1 miejsce gdzie najczesciej przebywał,ja polecam poszperanie w tym temacie i zobaczenie tego co ja kiedyś wkleiłem o Ronaldo a wiec jego kontaktyy z pilka i poruszanie sie po boisku.Dałem również przykład Torresa Abedayora i innych napastników i pokazałem roznice jaka dotyczy np Torresa od Ronaldo-tyle.

Z Berba zrobie to samo jak bede miał troszke czasu.Odejscie Rvn dało nam wielkie sukcesy i rozkiwit telntu Ronaldo oraz Rooneya,nikt nie płakał po holendrze i nie wiem czemu brakowało nam takiego napastnika. z mazurem nie dyskutuje bo rozowych internetowych napinaczy lepiej omijac

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 09 sty 2010, 18:36

Fletch w pierwszym. Nie wiem jak mogłem to przegapić :shock:

Wygląda na to, że jest juz pozamiatene. Birmingham nie traci punktów kiedy strzela pierwszą bramkę, my nie zdobywamy kiedy ją tracimy. I pewnie nie inaczej będzie dzisiaj.
Nie zmienia nawet tego to, że nie schodzimy z połowy gospodarzy, bo prawda jest taka, że nie przeprowadziliśmy żadnej składej akcji. Jedno długie podanie Valencii do Rooneya to troche za mało.

I tutaj kłania się taktyka 4-3-3 (a prawde mówiąc 4-5-1). Może i wychodzi to z klubami z wielkiej czwórki i w Lidze Mistrzów, może wychodziło to z Ronaldo, który tak naprawde zchodził ze skrzydła i był środkowym napastnikiem, ale w meczach ligowych, gdzie trzeba przejąć inicjatywę to czyste samobójstwo. Rooney częściej przebywa na lewym skrzydle, Park gdzieś się tam pałęta, a wedle życzeń, mobilnym pomocnikiem ma być... Carrick.
I ciężko znaleźć nawet kogoś kto odmieniłby coś w tej grze. Ewentualnie Giggs, bo Owen pewnie nie wejdzie przed 70 minutą :nein:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 sty 2010, 19:32

gdzie trzeba przejąć inicjatywę to czyste samobójstwo.
Oglądasz mecz? Nie mamy inicjatywy? :rotfl: Nie ma składnych akcji ? :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”