AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 389

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 12:16

DominoWalcz pisze:Ja Was na prawde nie rozumiem.
Ja Ciebie też. Piszesz wszędzie i o niczym, a teraz chcesz zgrywać specjalistę w temacie, gdzie nie jesteś w temacie.
Daj sobie chwilę odpoczynku, ja się nie wymądrzam o Schusterze, bo nie znam faceta, Ty nie wymądrzaj się o Ancelottim, bo najwyraźniej też masz blade pojęcie o temacie.
DominoWalcz pisze:Jak mozna wygrac Lige Mistrzow z powodu swoich bledow?
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie pierwszy raz zresztą.
Mógł wygrać po finale na OT - to był dramat w ćwierćfinale. Mógł wygrać z Liverpoolem - to drużyna po przerwie wyszła totalnie sflaczała - Benitez pokazał Ancelottiemu, co znaczy w szatni psycholog, a nie kumpel.
DominoWalcz pisze:Ciekawe w jakim byliscie nastroju
DominoWalcz pisze:w maju 2007?
Byłem zachwycony piłkarzami i wściekły, że znów Carlo uratowali skórę Inzaghi, Kaka, Seedorf.
No i to, że Carlo wynalazł romb, zaiste, wieczna chwała mu za to, ofiarę idę złożyć na jego ołtarzyku. :!:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 16 mar 2008, 12:23

O nie, nie Wilmore. Specjaliste zgrywasz na tym forum tylko ty. Na kazdym kroku podkreslasz, ze jestes jakims ta trenerem, choc nikomu nigdy nie powiedziales co trenujesz. Wyzywasz Ancelottiego od idiotow i nie okazujesz mu w ogole szacunku. W tym temacie nie trzeba byc specjalista, zeby to zauwazyc i o to mi wlasnie chodzi, o brak szacunku. Moze wyslij swoje CV do Berlusconiego i Gallianiego i od przyszego sezonu zobaczymy jak ty sobie poradzisz?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 12:30

DominoWalcz pisze:nikomu nigdy nie powiedziales co trenujesz.
Tobie nie.
Zauważasz różnicę?
DominoWalcz pisze:o to mi wlasnie chodzi, o brak szacunku.
Nie zasługuje na szacunek. Wymyślił romb, ok, jako trener był dobry przez 2-3 pierwsze lata. Góra. Teraz jest trenerem zwyczajnie marnym w Milanie i na szacunek za wyniki i styl gry nie zasługuje.
Ba, za całokształt twórczości - przygotowanie, styl, piłkarze, nie zasługuje.
Jako od trenera ze światowej czołówki wymaga się od niego o wiele więcej, niż pokazuje. Ja jestem pikuś marny przy nim, nie oszukujmy się, jednak widzę wady - gdybym potrafił im zaradzić, to bym pracował dawno na zachodzie - i to wady podstawowe, których nie popełnia trener o klasie, jaką wydawałoby się ma Ancelotti.
I dlatego mam pełne prawo do krytykowania go.
A Ty wzbudzasz pusty śmiech najwyżej kolejnym nabitym postem bez większego sensu. Pogadaj sobie z Drawkiem, czy jak mu tam, on Cię na pewno doceni.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 16 mar 2008, 12:37

Wilmore pisze:Ja jestem pikuś marny przy nim, nie oszukujmy się,
skoro jego nazywasz idiota...

Od 3 lat slaby trener - ok. Ale rok temu wygral LM. Stad szacunek mu sie nalezy. Wystarczy jedna opinia inna od twojej i juz sie plujesz i atakujesz innych. Wielka Wyrocznia Wilmore. Moze sie okaze, ze pod ksywka "Wilmore" ukrywa sie Wspanialy Jerzy Engel! Z ta praca na zachodzie by sie zgadzalo. Rowniez z mniemaniem o sobie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 12:42

DominoWalcz pisze:Wystarczy jedna opinia inna od twojej i juz sie plujesz i atakujesz innych.
Nie, atakuję tylko Ancelottiego i kogoś, kto łazi do każdego topicu i wszędzie dorzuca swoje trzy grosze, choć często nie ma po co.
Z resztą dyskutuję.
Ale cóż, nie widzisz różnicy, nie dziwi mnie to.
EoT, nie ma sensu zaśmiecać tematu.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 16 mar 2008, 12:46

Wilmore pisze:Nie, atakuję tylko Ancelottiego i kogoś, kto łazi do każdego topicu i wszędzie dorzuca swoje trzy grosze, choć często nie ma po co.
Dorzucam, bo po to sie zalogowalem na tym forum, zeby wyrazac swoje opinie i dyskutowac z innymi. Ty z kolei na kazdym kroku chcesz zrobic z siebie wielkiego trenera i fachowca i chyba dlatego tutaj piszesz. A to, ze jestem fanem Realu nie znaczy, ze nie moge sie wypowiedziec o Ancelottim.

Konczmy temat, mozemy dokonczyc na privie choc wiekszego sensu nie widze.

:!: //maestro

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 13:04

Luciano Spalletti mimo zwycięstwa swoich podopiecznych, w wywiadzie dla telewizji Sky komplementował drużynę Milanu: "Były takie momenty podczas meczu, kiedy nasi przeciwnicy kontrolowali mecz. Było 1-0, a mogło być jeszcze więcej. Moi piłkarze jednak poradzili sobie bardzo dobrze i udało się. Milan zagrał wielki mecz, jeżeli oni by wygrali, to nic byśmy nie powiedzieli, a tylko pogratulowali. Mogliśmy w kilku sytuacjach lepiej zachować się w polu karnym, jednak goście dobrze się bronili".
No dobra, dobra, nie słódź już, bo się zachowujesz, jakbyś miał w lecie u nas pracować :wink: 70 minut to nie cały mecz, ale cieszy sprawiedliwa wypowiedź Spallettiego.
Współpracownik Milanu Leonardo pracuje bardzo ciężko, żeby znaleźć swojemu byłemu klubowi największe piłkarskie perły. Według brazylijskich źródeł na celowniku Rossonerich stanął Jo, napastnik CSKA Moskwa. Jo jest także obserwowany przez Valencię, w Milanie miałby być alternatywą dla Amauriego bądź Drogby.
A miał grać w Pogoni Szczecin, tylko go nie chcieli. :lol: Dla mnie to sensowny transfer, bo chłopak strzela gole i zbiera niezłe recenzje za grę w Rosji, tyle że... Nigdy go nie widziałem, to niewiele wiem.
Dodatkowym atutem jest wiek.
"Jest czego żałować. Czasami przegrywa się po prostu niezasłużenie. Giallorossi wykorzystali nasze chwilowe rozluźnienie(1) i wygrali spotkanie. Zagraliśmy bardzo dobrze, ale niestety straciliśmy pewne punkty. Szczerze mówiąc, nie oczekiwałem tego wieczoru tak dobrej gry mojej drużyny,(2) kontrolowaliśmy mecz, objęliśmy prowadzenie i próbowaliśmy dalej atakować. Naprawdę na poziom gry nie mogę narzekać, ale znów przegraliśmy" - powiedział po meczu Carlo Ancelotti.
1. 20 minut (70-90') to oczywiście tylko chwilka w meczu. Kończ waść, wstydu sobie oszczędź.
2. Pięknie - chciałem docenić zespół, a wyszedłeś na kogoś, kto zwyczajnie nie wie, na co tę ekipę stać. Tydzień temu mówiłeś, że mamy czas na odpoczynek i zagramy wielki mecz, a po wielkim meczu mówisz, że nie spodziewałeś się, że tak zagramy. :roll:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 16 mar 2008, 15:45

Wilmore pisze:Druga bramka nie padłaby, gdyby nie Favalli.
Tak, ciekawe czemu tak uwazasz. Ogladalem ta sytuacje chyba ze 20 razy i nie widze tam wielkiego bledu Favaliego. Moglbys napisac czemu uwazasz, ze gdyby nie Favalli to nie stracilibysmy 2 bramki.
Wilmore pisze:I dlatego mam pełne prawo do krytykowania go.

IMO kazdy z Nas ma prawo krytykowac Carlo, jesli na to zasluzyl. Nikt z Nas nie powinien go obrazac w taki sposob w jaki Ty to zrobiles. To jest tylko moje zdanie, ktorego nie zmienie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 15:51

Mates pisze:Moglbys napisac czemu uwazasz, ze gdyby nie Favalli to nie stracilibysmy 2 bramki.
Nie trzymał krycia, nie trzymał linii spalonego.
Pierwsza bramka - ok, drobny błąd, mógł zapobiec, ale nie zdołał, zdarza się. Druga bramka w całości na jego konto.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 mar 2008, 16:29

A Fiorentina wygrywa 3-0 z Genoa , Zjebiscie :evil:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 16 mar 2008, 16:38

Zbocze nieco z tematu:

Na powtórce wyraźnie widać jak Pizarro ustawia piłkę rękoma, trąca ją czubkiem buta i cofa się kilka kroków... Co działo się dalej wszyscy wiedzą. IMO spory błąd sędziego, który pozbawił Romę bramkowej szansy. Zwłaszcza zawinił liniowy, który stał przy chorągiewce, więc co jak co, ale powinien wszystko widzieć...

Trzeba jednak oddać sędziemu, że była to jedyna znacząca pomyłka, bo cały mecz prowadził bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 mar 2008, 16:43

No Pizzaro dotknal i co z tego :?: Tak za kazdym razem sie dotyka pilki np przy rzutach wolnych i sedziowie kaza wznawiac gre . Moim zdanie mdobrze sie zachowal bo te dotnkiecie pilki nie bylo takie za wyrazne , moze nie dokonca znam sie na tym ale to wygladalo jakby Sam do siebie podal Taddei.

Ps. Blagam nie wspominajciej uz o tym meczu bo , szajby mozna dostac jak sie przypomni i na doddatek Fiorentina wygrala i pewnie Juve wygra ,

Czarne chmury zbieraja sia nad naszym udzialem w Lm ,ale jescze 10 kolejek wiec trzeba ostro brac sie za gre i nie ogladac na inncy htylko wygrac te 10 meczy .

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 mar 2008, 17:03

Bardzo dobra decyzjna sędziego.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 mar 2008, 17:17

Zico_FCI pisze:Bardzo dobra decyzjna sędziego.
Dlaczego tak uważasz?? moim zdaniem błędna, piłkarze Romy nie złamali przepisów :)
myhalek_acm pisze:moze nie dokonca znam sie na tym ale to wygladalo jakby Sam do siebie podal Taddei.
i tak właśnie miało wyglądać ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 17:18

Einar pisze: Trzeba jednak oddać sędziemu, że była to jedyna znacząca pomyłka, bo cały mecz prowadził bardzo dobrze.
Powiedziałbym, że bezbłędnie. Poza niektórymi nadgorliwymi kibicami Romy, którzy wymyślają jakiś niby jego błąd, nikt się go nie czepia, bo zwyczajnie nie ma do czego.
Chociaż jeden dobry sędzia we Włoszech? Może by go objąć ochroną, jak zagrożone gatunki? :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”