FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 390

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 cze 2007, 13:42

iceald pisze:A tak w ogóle, to Chivu może grać na lewej stronie Question
Może, baaa z tego co wiem na lewej mu lepiej idzie niż na środku iceald 8)
iceald pisze:Bo jak tak, to olać Abidala (zwłaszcza za taką cenę) i ściągnąć Rumuna i Andrade
Bask pisze:W sumie to może być i Chivu i Andrade. Abidala wtedy można odpuścić
:beer:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 13:45

iceald pisze:Sam na tego Kreta podeślę Laporcie pudełko Kreta. Tego zwykłego, polskiego, do kanalizacji i będziecie mieli skórę na bębenek, a nie kreta w Katalonii.
Najpierw go zidentyfikujcie bo jeszcze załatwicie nie tego gościa co trzeba, a wtedy to dopiero się zacznie :P

Zrobił się trochę OT więc trzeba to zmienić.

El Mundo podaje, że Henry na pewno zagra w Barcelonie, a kwota transferu wyniesie około 35 mln. Nie jest to najbardziej pewne źródło pod Słońcem, ale zawsze coś :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 cze 2007, 14:02

RealFan pisze:a kwota transferu wyniesie około 35 mln
Bajki dla grzecznych dzieci :lol:

Wczoraj oficjalnie został zaprezentowany bramkarz Barcelony numer 3 oraz jednocześnie pierwszy Barcelony B :) Jest nim Oier Olazabal. Blaugrana kupiła go z Realu Union. Warto wspomnieć, że młodym Baskiem :) interesował się też Real Madryt oraz Liverpool.
Kilka słów od samego Baska:
"Moje marzenia się spełniają, ponieważ od zawsze chciałem tutaj grać. Jestem bardzo zadowolony i najchętniej już teraz zacząłbym okres przygotowawczy. Zaczynam w rezerwach, ale będę robił wszystko, by małymi kroczkami przybliżać się ku pierwszej drużynie"
Powodzenia :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 14:08

Bask pisze:Bajki dla grzecznych dzieci
Jak to w El Mundo :lol: O Asie nie wspominając :o
Bask pisze:Warto wspomnieć, że młodym Baskiem interesował się też Real Madryt oraz Liverpool.
Muszę pryznać, że nic nie słyszałem o zainteresowaniu Realu tym młodzienem. Widać Barca sprowadziło sobie bramkarza na "jutro". Swego czasu były też informacje na temat goalkeapera na "dziś", którym miałby zostać jakiś Argentyńczyk (zapomniałem nazwiska :roll: ). Co z nim? Sprawa zamknięta i transferu nie będzie :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2007, 14:09

Toure już jest nasz z tego co podaje prasa. W obliczu długotrwałej absencji Edmila ([']) możemy być niemal pewni, że w klubie pozostanie Thiaga Motta. Tak w ogóle to wizja sześciu transferów (o których wspominał Laporta) momentalnie nabrała sensu :roll:
Spośród trójki Chivu, Andrade, Abidal ten ostatni pasuje mi zdecydowanie najmniej. Fajnie by było gdyby Barcelona wypięła się na nieugiętego Aulasa i sprowadziła tych dwóch pierwszych panów zamiast Erica :P
A z przyjściem Henryka już się pogodziłem jeżeli można to tak ująć :wink: Zagadką pozostaje kwota transferu, której być może nie poznamy nigdy :lol:
RealFan pisze:Swego czasu były też informacje na temat goalkeapera na "dziś", którym miałby zostać jakiś Argentyńczyk (zapomniałem nazwiska Rolling Eyes ). Co z nim? Sprawa zamknięta i transferu nie będzie
Była chyba mowa o Ustarim, ale jest za drogi na rezerwowego a nikt Valdesa nie ma zamiaru ruszać.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 cze 2007, 14:12

RealFan pisze:tórym miałby zostać jakiś Argentyńczyk (zapomniałem nazwiska Rolling Eyes ). Co z nim? Sprawa zamknięta i transferu nie będzie Question
Ustari :) Nie będzie. Około 2 tygodnie temu Unzue(trener bramkarzy) powiedział, że Barcelona ma zamiar kupić doświadczonego bramkarza. Wszystko w związku z tym, że odchodzi Ruben. Mówiło się o Molinie czy Pratcie i innych. W końcu jednak zarząd zdecydował się kupić młodego utalentowanego bramkarza i tak nowym graczem jest Oier Olazabal. Pozdro :wink:

[EDIT]

Giuly ma ofertę z Marsylii :)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 22 cze 2007, 14:16

Mentor pisze:możemy być niemal pewni, że w klubie pozostanie Thiaga Motta
Eee, to ja już bym wolał go włączyć w transfer któregoś z wcześniej wspomnianych obrońców czy w ogóle sprzedać a Marquez niech rywalizuje z Toure. W to że Marquez w następnym sezonie odzyska formę nie jest mi trudno uwierzyć - a nawet się tego spodziewam; dużo trudniej mi uwierzyć natomiast że Thiago zacznie grać jak powinien a do tego nie złapie żadnej kontuzji. Czasami mam wrażenie, że to człowiek-szklanka :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2007, 14:19

Ja też opowiadałbym się z takim rozwiązaniem jakie zaproponowałeś, ale nie sądzę, aby zarząd tak do tego podszedł. Gdyby Edmil nie dostał kontuzji to pewnie jakiś DM by nas opuścił, ale w takiej sytuacji chyba nie mamy co na to liczyć.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 14:23

Czyli zmian w bramce nie będzie :wink:
Bask pisze:Giuly ma ofertę z Marsylii
Następca Ribery'ego. Może jak pójdzie do Ligue 1 i zacznie grać regularnie to odzyska formę z Monaco.

Toure na pewno będzie pierwszym DM'em (jak przejdzie), a drugim pewnie będzie właśnie Marquez bo należy się spodziewać przybycia jakiegoś dobrego stopera. Może na początku seonu sytuacja będzie nieco inna przez kontuzję Puyola, ale gdy ten wróci to Motta prawdopodobnie sobie nie pogra za wiele. Chociaż znając Rijkaarda to nie raz da mu okazję do gry.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 22 cze 2007, 15:08

No i wszystko wskazuje na to, ze Yaya Toure juz niebawem zostanie pilkarzem Azulgrany. Mnie sie wydawalo, iz na tak newralgicznej pozycji, najwazniejszej jezeli chodzi o mozliwe wzmocnienia, szczegolnie biorac pod uwage kolejna fatalna kontuzje Edmila, zostanie zakupiony pilkarz absolutnie swiatowej klasy, prezentujacy najwyzsza jakosc w grze i bedacy na swej pozycji w czolowce najlepszych pilkarzy na swiecie. Nie chodzilo mi tutaj nawet o Essiena, ktory od poczatku byl nie do wyjecia, alisci na przyklad o DM-a klasy Xabiego Alonso. Ten jednak zdecydowal sie, jak wiadomo pozostac w Liverpoolu, wiec liczylem chociaz na Sissoko, tudziez De Rossiego, wzglednie Tiago Mendesa (ktory ostatecznie wybral Juventus). Ergo: zawodnika ogranego, doswiadczonego i gwarantujacego wysoki poziom od zaraz.

Yaya Toure pamietam jeszcze z ostatnich MS, gdzie spisywal sie doprawdy niezle. Ogladalem jego kilka meczow w Monaco, to pilkarz o dobrych warunkach fizycznych, szybki, zwrotny, dobry w odbiorze oraz posiadajacy niezla technike. Nie jest to jednak jeszcze DM pokroju Essiena czy Diarry, a na takiego prawde mowiac liczylem.

Pozostaje miec nadzieje, iz zarzad powaznie przemyslal te decyzje przed jej podjeciem i chcialbym w to wierzyc. Nadal jednak licze na transfer jeszcze jednego DM-a, gdyz w przypadku rozczarowujacej gry Toure w FCB (odpukac :P), oraz powaznego urazu Edmila, kontuzjogennosci Motty a takze slabej formy w poprzednim sezonie Marqueza, znowu bedziemy fukac, ze miedzy innymi poprzez brak klasowego DM-a gra naszej ulubionej druzyny nie wyglada najlepiej i kolejny sezon bedzie pasmem rozczarowan...

Defetyzm? Coz, poczekamy, zobaczymy 8)

P.S. Chivu przybywaj :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2007, 18:20

RealFan pisze:Popatrz na Messiego. Czy on został w Barcy od razu rzucony na głęboką wodę jako kluczowy zawodnik

W tym momencie bym polemizował, a nawet stwierdził, że tak został szybko na dzień dobry rzucony na głęboka wode.

Co do kontuzji Tarzana, niestety te zdarzenie pokazało prawdziwy sens spotkan takich jak ten w RPA czy wczesniej z Al Ahly. Doprowadził wg. mnie takze do transferu środkowego obroncy.

Yaya i Henry... moze być. Jeszcze Abidal i seplni sie sen wiekszosci jeszcze niedawno.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 22 cze 2007, 19:23

Jarzinho pisze:Yaya i Henry... moze być. Jeszcze Abidal i seplni sie sen wiekszosci jeszcze niedawno.
Yaya juz tak ? a Henry tez tak ? :] w tamtym roku juz tez bylo niby tak a tu lipa, Abidala niechce bo pojdzie za niego co najmniej 15 mln Chivu to dobry transfer moze grac zarowno na srodku jak i na lewej i przedewszytskim jest duzo tanszy
Andrade pleaseeee

lipa z Edmlem duzo kasy za niego obecnie nie zostaniemy nie mam takze ochoty by zostawal bo jego bycie w szeregach Barcy wiaze sie z odejsciem Motty a wole Freda jest kto godzic przynajmniej :P
lipa straszna

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 cze 2007, 19:32

czyżby HENRYK w Barcie :P ... na as'ie pisze ze za 24 Miliony poszedł ... czekamy na dalsze oficialne wiesci :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2007, 19:36

Stało się. Thierry Henry w Barcelonie :] Nie byłem może największym zwolennikiem tego transferu, ale jestem zadowolony. Brawo Txiki :]

\o/

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 cze 2007, 19:39

swoją drogą to przypomina mi to troche transfer Ruuda ... też wysoki bramkostrzelny napastnik przychodzący z dobrego kluby Angielskiego do "Vice"Mistrza Hiszpani . Nie sądzicie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”