AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 390

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 mar 2008, 17:25

maestro pisze:Dlaczego tak uważasz?? moim zdaniem błędna, piłkarze Romy nie złamali przepisów
Już wcześniej pisałem, że takich "sztuczek" nie można tolerować. Równie dobrze każdy rożny mógłby być tak wykonywany bo przecież tą piłkę trzeba w tym narożniku ustawić, a można to zrobić nogą. Gdyby Pizarro kopnął ją tak, że opuściłby narożnik to ok.
Jak tu można widzieć błąd sędziego? To sędzia za każdym razem ma się przyglądać czy ktoś przypadkiem nie smyrnie piłki?

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 16 mar 2008, 17:31

Zico_FCI pisze:dobrze każdy rożny mógłby być tak wykonywany bo przecież tą piłkę trzeba w tym narożniku ustawić, a można to zrobić nogą.

Nie do końca, bo każdy staly fragment musi być wykonywany z piłki stojącej w miejscu. (Pizarro najpierw ustawił ją rękoma).
Zico_FCI pisze:To sędzia za każdym razem ma się przyglądać czy ktoś przypadkiem nie smyrnie piłki?

Takie jest właśnie jego zadanie.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 mar 2008, 17:33

Problem w tym, że przepisy tego nie precyzują. Jest to zwykłe cwaniactwo, tak jak np szybko wykonany rzut wolny zanim się ustawi mur. W świetle przepisów zagranie to było prawidłowe. Chyba, że jakiś regulamin tego zabrania ale ja przynajmniej o tym nie słyszałem ;) a sędzia niestety od tego jest, żeby się przyglądać. Skoro musi wyłapać spalonego w ciągu sekundy, to i taka sytuacja nie powinna być problemem, boczny w końcu stoi przy narożniku w momencie wykonywania rożnego. Moim zdaniem przepisy powinny coś takiego precyzować, np jakiś nakaz ustawienia piłki ręką, a dotknięcie nogą to już stały fragment wykonany. Dopóki (jeśli) tego nie precyzują, to zagranie Romanistów IMO prawidłowe.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 mar 2008, 17:47

Początkowo wyglądało to bardzo zabawnie - ćwierćfinalista LM i wicelider Seria A a ma piłkarzy którzy nie potrafią wykonać rzutu rożnego :lol2: Już raz nie potrafiliśmy wybić prawidłowo autu i skończyło się to utratą gola i zremisowaniem meczu :roll:
Ale jak się przyjrzeć sytuacji z meczu z Milanem to też uważam ze zagranie było prawidłowe. Nie mogło być to wyraźne kopnięcie piłki bo wtedy nikt by się nie oszukał a takie były zamiary - oszukać rywala. Problem w tym że sędziowie to gapy i sami dali się nabrać. Nie znam dokładnie przepisów ale nie chce mi się wierzyć że nie można smyrnąc piłki jak pisze Zico. Gdzie jest napisane że piłka ma być kopnięta na więcej niż kilka centymetrów :?: Nie dziwię się Spallowi i reszcie piłkarzy że się tak wkurzyli bo wiedzieli co jest grane. Ale tu oczywiście uważa się że skoro Totti się kłócił o absurdalną wg nich rzecz to reszta ślepo w niego zapatrzona nie mając racji skakała w ten ogień :roll: Zresztą przy wykonywaniu wolnego też wystarczy dotknąć piłkę i dalej można z nią robić co sie chce bo gra została wznowiona.

PS maestro coś czułem że jesteś Romanistą a teraz już nie mam wątpliwości :lol:

Już jak Ty coś czujesz, to zawsze jest odwrotnie :P //maestro

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 16 mar 2008, 17:53

Yukasz pisze:Początkowo wyglądało to bardzo zabawnie - ćwierćfinalista LM i wicelider Seria A a ma piłkarzy którzy nie potrafią wykonać rzutu rożnego Już raz nie potrafiliśmy wybić prawidłowo autu i skończyło się to utratą gola i zremisowaniem meczu

Ja tam od razu wiedziałem, co jest grane - aż tak głupich piłkarzy nie mamy. A wręcz przeciwnie, bo dzięki sprytowi parę bramek wbili już.

EDIT

A co do tych przepisów: piłka musi wykonac pełen obrót wokół swojej osi czy jakoś tak :think:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 mar 2008, 19:54

W meczu z Sampdoria , moze zabraknac Kaki,Seedorfa i Gourcuffa czyli wszystkich ofensywnych pomocnikow , az boje sie pomyslec jak to moze wygladac jesli nasza pomoc bedizie sie skaldac z Ambro , Rino , Pirlo Emersona(Brocchigo) .Strach pomyslec o tej finezji :? Jesli sie nie wykuruja chyba Pato bedzie musial grac na OP a Gila z Paloschim na Napastnikow wysunietcyh bo innej opcji nie widze ,ale mam nadzieje ze choc jeden z nich wydrowieje :pray:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 16 mar 2008, 20:11

Einar pisze: piłka musi wykonac pełen obrót wokół swojej osi czy jakoś tak

Z tego co ja wiem to nie musi. Musi wykonać ruch, nawet minimalny. Bład sędziego, spryt Romy choć takie zagranie to nic nowego :wink:

Jak ja grałem mecze to się sedziemu przed spotkaniem mówiło że może być taki coś, na tym poziomie to on sam powinien wiedzieć :)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2158

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 16 mar 2008, 20:58

myhalek_acm pisze:W meczu z Sampdoria , moze zabraknac Kaki,Seedorfa i Gourcuffa czyli wszystkich ofensywnych pomocnikow , az boje sie pomyslec jak to moze wygladac jesli nasza pomoc bedizie sie skaldac z Ambro , Rino , Pirlo Emersona(Brocchigo) .Strach pomyslec o tej finezji :? Jesli sie nie wykuruja chyba Pato bedzie musial grac na OP a Gila z Paloschim na Napastnikow wysunietcyh bo innej opcji nie widze ,ale mam nadzieje ze choc jeden z nich wydrowieje :pray:
Patrząc na obecny sezon jeszcze jedną opcją jest wystawienie Serginho w pomocy, obok Pati i Paloschiego/Gilardino.
obie opcje jednak są niewesołe, Milan musi liczyć na obecność kogoś z dwójki: Kaka/Seedorf.
Bo Gurki to żadna opcja (o ile wyzdrowieje).

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 16 mar 2008, 21:17

venomiq: Serginho ma kontuzję ;) w ogóle to niezły szpital w Milanie.
Yukasz pisze:PS maestro coś czułem że jesteś Romanistą a teraz już nie mam wątpliwości :lol:

Już jak Ty coś czujesz, to zawsze jest odwrotnie :P //maestro
czasami jest też Milanistą :D ale ciii... :P

Ewuni po nocach śnią się różne rzeczy he he :D ale ciii... :oops: //maestro :P

a Tobie zawsze śni się to samo? :D

Niestety, nie zawsze. Za piękne by to było :twisted: //maestro

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 17 mar 2008, 15:39

Działacze włoskiego klubu AC Milan rozpoczęli podobno rozmowy z Bayernem Monachium w sprawie transferu Luki Toniego.
Jesli to prawda to Berlusconi wyjdzie na debila - poprzedniego lata mieli z nim podpisany kontrakt wstepny, ale Berlusconi wkroczyl do akcji i anulowal go.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 16:19

Nie macie szans. Media ciągle wymyślają coś z Lucą.
Krótka piłka: on jest nie na sprzedaż. Jak wróci do Włoch, to tylko do Violi. Taką mamy umowę z Fiorentiną, Uli dał im słowo.
Zresztą u nas nie ma debili i nikt nie będzie Luci sprzedawał, zwłaszcza, że on dobrze sie u nas czuje, co sam podkreśla w wywiadach.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 928

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 mar 2008, 16:31

Może i dobrze się w Monachium czuje, ale zapewne lepiej się będzie czuł we Włoszech, a zwłaszcza w takim klubie jak Milan, chyba nie masz co do tego wątpliwości?

A jeśli chodzi o sam news, to kto wie, ale mając na uwadze zeszłoroczny transfer Toniego (a zarazem jego brak do Milanu) nie sądzę, żeby miało się to sprawdzić. Jednak Milan jest na chwilę obecną w "potrzebie" i kto wie co Berlusconi wymyśli.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 734

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 mar 2008, 16:35

Jesli to prawda to Berlusconi wyjdzie na debila - poprzedniego lata mieli z nim podpisany kontrakt wstepny, ale Berlusconi wkroczyl do akcji i anulowal go.
mozna isc dalej. prasa trabila ze mielismy kontrakt z Tonim Riberym i Buffonem.jezeli popatrzyc to sa to pilkarze ktorzy graja na takich pozycjach ktore u nas w tym sezonie kuleja z roznych przyczyn.czyli Galliani Braida potrafia dzialac po cichu i mysleli ale wmieszal sie Sylvio i wyszlo jak wyszlo.teraz Bayern powinien nam dziekowac ze Sylvio odpuscil im tych dwoch znakomitych pilkarzy

teraz nie ma takiego pilkarza jak Ribery dostepnego w mercato.nie dosc ze wszechtronny to mlody i do tego cena nie byla zbyt wygorowana.o ile sie nie myle 25 mln.

wiec zezeli popatrzec 25 Ribery 15 Pato i 10 Toni daje 50 mln wiec nie wielkie straty.a teraz 50 baniek to minium musi wydac Syvlio na zakupy

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2008, 16:47

mete pisze:o ile sie nie myle 25 mln.
dokładnie. Cena, z tego co sie orientuję, może dojść do 30 mln po spełnieniu paru warunków.

mete pisze:teraz Bayern powinien nam dziekowac ze Sylvio odpuscil im tych dwoch znakomitych pilkarzy
jeśli chodzi o Francka to wy wmieszaliście sie za późno. Ancelotti zadzwonił dopiero do Francka, jak ten był już z nami ugadany i wszystko było niemal dopięte. Wtedy sobie przypomniał i chciał go namówić do zmiany decyzji. Niezbyt uczciwie, ale nic się nie stało.

Jak z Luca i Milanem było to sam już nie wiem. Slyszałem parę wersji, wiec nie do końca się orientuję.

Nebula RN pisze:zapewne lepiej się będzie czuł we Włoszech, a zwłaszcza w takim klubie jak Milan, chyba nie masz co do tego wątpliwości?
nie mam wątpliwości, że czułby się lepiej we Włoszech, czy akurat w Milanie to tego nie wiem.

Luca jest naszym piłkarzem i w tej kwestii nic się nie zmieni przez co najmniej 2 najbliższe lata.
Jeśli Luca będzie do kupienia to najwcześniej w 2010 roku, na rok przed końcem kontraktu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 mar 2008, 16:51

Akarin stfu i oddawaj Luce :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”