Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 390

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 sty 2010, 17:19

MGiggs pisze:Ozil to bardzo fajny grajek ktoirego warto oglądac.

Ceny w lecie znowu beda ogromne i nie daj boże że taki OZil pokaże pare dobrych zagrań i cene bedzie dużo wyzsza.
Ozilowi kończy się za rok kontrakt a on na razie wszelkie rozmowy przeciągał i nie wyglada to najlepiej dla Werderu jeśli chodzi o przedłużenie kontraktu.
Dlatego jeśli nie wyjaśni się do lata czy Ozil przedłuża czy nie, to najprawdopodobniej zostanie sprzedany, bo inaczej Werder straciłby troche kasy :wink:

BTW. I tak wyląduje w Bayernie ;p

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 11 sty 2010, 23:12

Jak obiecałem, nazwiska:
Silvestre, O'Shea, Fletcher, Fortune, Smith, Brown czy cała plejada byłych bramkarzy.
Od razu zaznaczam, że nie są to zawodnicy, którzy są/byli za słabi na United, a jedynie w pewnym momencie ich kariery ich widok w pierwszym składzie powodował pytania typu: "Znowu on?! Jak słabo musi grać, żeby został odstawiony od składu?!"

Przypominam także, że po przyjściu Rio Ferdinanda kibice mieli do niego mnóstwo zastrzeżeń, nie grał na poziomie jakiego od niego oczekiwano. Co więcej później przyszła kilku miesięczna dyskwalifikacja. Wtedy to też gazety co rusz znajdywały dla Rio nowy klub. Wątpię, aby dziś żałował ponad 40 milionów wydanych na Anglika.
Carlos_7 pisze:to czysta fantazja angielskiej prasy
Raczej hiszpańskiej prasy, bo Benzema, podobnie jak Berbatov nie gra na miarę ogromnych oczekiwań. Gazety angielskie podchwyciły temat i robi nam się kolejna telenowela :? Szansę na zakup Benzemy są zresztą bardzo małe, żeby nie powiedzieć, że żadne.
MGiggs pisze:Nie wiem co ma Szewa do Berby bo Ukrainiec nie pokazał nawet 1/10 tego w Chelsea co berba w MU
Tu jak najbardziej zgodzę się z MGiggsem. Ja osobiście nie uważam transferu Bułgara za nietrafiony, nie wspominając już o jak to nazwałeś flopu transferowego. A skoro kibic Chelsea zaszczycił nas swoją obecnością, chciałbym zapytać jak stoją sprawy podpisania nowego kontraktu z Joe Colem? Byłbym zachwycony gdyby Ferguson zarzucił sieci na Anglika, bo to piłkarz o nieprzeciętnych umiejętnościach, a w czerwcu kończy mu się kontrakt. Niestety pozostaje to raczej w sferze marzeń :cry:

http://www.manutd.com/default.sps?pageg ... id=6644908

O możliwym zawieszeniu Fergusona. Od siebie dodam tylko, że drugą żółtą uważam za jak najbardziej słuszną.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 11 sty 2010, 23:43

smudge_90 pisze:jak stoją sprawy podpisania nowego kontraktu z Joe Colem?
Poruszony został też temat Joe Cole'a. Ostatnio wiele się mówi, że Chelsea niebezpiecznie igra z 27-letnim Anglikiem, nie przedłużając z nim kontraktu, który przecież kończy się tego lata.

„Z Joe Colem jest podobnie jak z Anelką („Chcemy go u nas zatrzymać, a on chce tutaj zostać. Jest bardzo blisko podpisania nowego kontraktu z klubem.″). Chcemy go u nas zatrzymać, a on chce tu zostać. Rozmawiamy z nim, ale mogę zdradzić tylko techniczne sprawy. W sprawach czysto ekonomicznych pytania należy kierować do klubu.″

„Mamy zaufanie do Joe. Jest ważnym ogniwem w naszym składzie i istotnym piłkarzem dla fanów. Kibice go lubią, więc sądzę, że będzie chciał z nami zostać.″
cytat z newsu z chelsea.pl

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 12 sty 2010, 0:36

Joe Cole kiedyś chyba wygadał sie, że był kibicem Man Utd.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 sty 2010, 0:41

Jak obiecałem, nazwiska:
Silvestre, O'Shea, Fletcher, Fortune, Smith, Brown czy cała plejada byłych bramkarzy.
Od razu zaznaczam, że nie są to zawodnicy, którzy są/byli za słabi na United, a jedynie w pewnym momencie ich kariery ich widok w pierwszym składzie powodował pytania typu: "Znowu on?! Jak słabo musi grać, żeby został odstawiony od składu?!"
No widzisz, bo ja zawsze miałem/mam znacznie inne zdanie o tych zawodnikach. Jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć, jakie role ci zawodnicy mieli/mają w klubie i wymagają od nich cudów to nic na to nie poradzę.

A kibicem United to był Terry. O Colu nie słyszałem :>

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 12 sty 2010, 9:51

Obrazek

Wlasnie mialem pisac o Cole'u , a tu prosze njus nawet na onecie ... Jestem jak najbardziej za ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 sty 2010, 13:07

Ma ktoś skrót do meczu z Birmingham? Chcialbym zobaczyc czy Kuszczak rzeczywiście zagral takie dobre spotkanie czy polskich dziennikarzy znów troche poniosło.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 sty 2010, 13:25

Wyłapał to co w niego leciało (chyba, że o czymś zapomniałem). Zagrał dobrze, ale w mojej opinii wiele pismaków (włącznie z brytyjskimi!) przesadza.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2010, 14:15

Nie miał jakichś zapierających dech w piersiach interwencji, większość strzałów, choć mocna, szła prosto w niego i parował to do boku, to przed siebie. Na pewno można się pokusić o stwierdzenie, że uratował remis, bo tych strzałów groźnych kilka było, co ciekawe nie popełniał błedów przy wykupach, co wcześniej było na porządku dziennym,

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 sty 2010, 15:28

Cole jest chyba w trakcie negocjacji nowego kontraktu ,Daily Mail napisało że nie może dojść do porozumienia z Chelsea co do kasy niby chce 130tyś. czyli zarabiać tyle jak np. Essien czy Anelka a klub upiera się przy 100tyś. ile z tego jest prawdy to nie wiem. J.Cole jest wierny klubowi i nie odejdzie jeśli coś by było nie tak to zapewne zawodnicy by go poparli u władz klubu w staraniach o nowy kontrakt. Jakbyście chcieli mieć Cole'a to co byście zrobili z Valencia ? Joe może grać na środku i na prawej stronie ,na lewej to chyba tylko z przymusu.

red85

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 sty 2010, 0:01

Ciekawy artykuł na caughtoffside. -> http://www.caughtoffside.com/2010/01/11 ... -deserves/
Dimitar Berbatov and Andrei Arshavin are unquestionably two of the most technically gifted players in the Premier League. They’re both important creative influences at their respective clubs but both regurlarly find themselves being accused of contributing very little for long periods in matches, and yet one is a seemingly-untouchable media darling (Arshavin) whilst the other is dismissed as a failure (Berbatov). Why is this?

Their league statistics so far this season:

Berbatov: 12 starts, 17 appearances, 6 goals, 3 assists
Arshavin: 15 starts, 17 appearances, 6 goals, 2 assists

As you can see, considering the fact that Berbatov has been carrying a troublesome knee injury since October, his contribution (at least statistically) actually looks marginally better.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2010, 0:08

Arshavin nie gra już tego co w poprzednim sezonie, ale też zwróćmy uwagę na to gdzie gra. Od kontuzji Robina, czy kilku kolejek później musi grać na środku ataku, co mu niespecjalnie pasuje. Wcześniej grał na skrzydle i też mówił głośno, że woli grać w środku pomocy. Pewnie gdyby Wenger grał nim na jego ulubionej pozycji, to i statystyki miałby lepsze.

Choć zgodzę się, że na Arshavina media patrzą łaskawszym okiem. Nie wiem z czego to wynika. Może Bułgara po prostu nie lubią, Arshavina nie sposób nie lubić :)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 sty 2010, 0:37

the other is dismissed as a failure
Moze to dlatego ze Berbatov kosztowal duze pieniadze wiec zwraca na siebie szczegolna uwage

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 sty 2010, 12:09

Arshavin napastnikiem nie jest w przeciwieństwie do Berbatova.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2010, 12:25

KajoFC pisze:Arshavin napastnikiem nie jest w przeciwieństwie do Berbatova.
a jednak Arshavin gra na środku ataku, a Berba jest cofnięty :lol: i bądź tu mądry

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”