Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Don Juan
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 10 sty 2007, 17:58

p.Wałdocha
A wiecie, że on pochodzi z tych stron gdzie ja mieszkam. On jest wnuczkiem mojego byłego sąsiada i mojej byłej sąsiadki, a oprócz tego jest kuzynem mojego kolegi. Na serio!

taa, a ja mieszkam obok Giertycha ... na serio :o

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2007, 18:11

czeher pisze:czyli kolejny pomocnik odchodzi z LKSu

Kolejny - 3 z podstawowej lini pomocy ? Niżnik, Kolendowicz i teraz Kowalski ? I pozostanie tylko Madej i Mysona, a tak mała rewolucja w drugiej lini :) A to LKS był Mila przymierzany, wiec miał by gdzie grać regularnie. Tylko za inne pieniądze.
czeher pisze:Dokladnie jaka by nie byla ta nasza liga to i tak juz nie moge sie doczekac

No mowa, narzekać można na poziom czy coś ale zawsze coś sie dzieje i przeciesz nie trzeba porówywać nic do premiership :P Dobre do Polskie ! Dla tego mogli by zaczać grać bo strasznie jestem ciekawy jak dalej bedzie sezon wyglądał.

Macko a może Legia nie tyle walczyła o Magdonia, tylko spytała sie i dowiedziała sie że jest już bardzo blisko BOT'u :wink: bo wątpie że załatwili wszystko raz dwa byle przed Legią :wink:

P.S. Fieldy gdyby nie moja broda pomyslał bym że jeszcze mi ocene z zachowania wystawisz :lol: i zawale rok w tej klasie :P Ale dobrze że nie spisz :wink: dzieki !

To jak LookAsh - Niżnik może wrócić do LKS, przeciesz już podpisał umowe z Leczną ?
Ostatnio zmieniony 10 sty 2007, 18:37 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 10 sty 2007, 18:31

czeher pisze:za to jest Konopelsky - zobaczymy jak sobie poradzi w naszje lidze ten polski amerykanin Laughing

Ponoc to talent choc takie okreslenia akurat to mnie nie przekonuja bo talentow pilkarskich to mamy wiecej niz magistrow z zarzadzania, ale efektow zadnyc. Ale o nim bardzo pochlebnie wypowiadal sie Globisz, mowiac ze to jeden z najbardziej uzdolnionych juniorow z ktorym mu przyszlo pracowac a nalezy podkreslic, ze trenowal mistrzow Europy juniorow. Znajduje sie on tez wsrod amerykanskiej kadry nadziej olimpijskich. Wiec to dobry tarnsfer i dobrze, ze w koncu zakupili kogos przed trzydziestka bo jak narazie to tylko Klos, czy inny mlody bog - Niznik, ktory mozliwe, ze powroci do LKSu.

Do LKSu przyszedl tez inny mlody zwodnik. Podobno talent wiekszy niz Kuba Blaszczykowski, a przeszedl z rezerw Korony :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 20:54

Zaza pisze:Kolejny - 3 z podstawowej lini pomocy ? Niżnik, Kolendowicz i teraz Kowalski ?
Zapomniales jeszcze o Klusie :!: Ktory wyladowal w Cracovii czyli totalna wymiana 2linii - wszak w duzej czesci to oni stanowili o sile tejze formacji.

Co do Madeja to roznie czasem lawa czasem 1sklad teraz pewnie bedzie bedzie mial zagwarantowane miesjce - Mysona podobnie czasem chyba nawet w obronie grywal :think:
Zaza pisze:A to LKS był Mila przymierzany, wiec miał by gdzie grać regularnie. Tylko za inne pieniądze.
przeciez byl rowniez przymierzany do starego teamu - Groclinu - zdaje sie ze juz podczas ostatniego meczu bylo cos na rzeczy jakies kontakty i pogadanki ale jak widac cos nie wyszlo bo juz cisza :!: Mila dla mnie juz koles przegrany :!: Smigal w Austrii gdy byla bardzo silna, pieknie grala w UEFA, naprawde byla konkurecnja w skladzie a Mila sobie radzil i wazne bramki strzeal a teraz :roll: :roll: :roll: :roll: w Bardzo slabej Autriii nie gra :roll: :roll: :roll: - Nie wiem co on sobie wyobraza ale ja go nie widze w zadnej znaczacej lidze :!:

Zaza pisze:Dla tego mogli by zaczać grać bo strasznie jestem ciekawy jak dalej bedzie sezon wyglądał.
no, w dodatku ten sezon berdzo ciekawy i kescytujacy :wink:
LookAsh pisze:Znajduje sie on tez wsrod amerykanskiej kadry nadziej olimpijskich.
Gral przeciez w kadrze USA podczac MS w Poznaniu
LookAsh pisze:Niznik, ktory mozliwe, ze powroci do LKSu.
A ci to za rewelacje :?:

LookAsh pisze:Do LKSu przyszedl tez inny mlody zwodnik. Podobno talent wiekszy niz Kuba Blaszczykowski, a przeszedl z rezerw Korony
No podobno grali razem w Czestochowie - a przyszedl za sprawa 2 coacha LKSu i podpisal 3letni kontrakt - widac zmiana warty 8)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 10 sty 2007, 21:22

Co do tego całego Konopelsky`ego - widziałem go tylko na mistrzostwach. I powiem szczerze, iż zastanawiałem się ile on musiał zapłacić trenerowi, żeby wziął go do reprezentacji. Oczywiście jest możliwe że wtedy rozegrał 2 najgorsze mecze w życiu, ale faktem jest, że zrobił wtedy bardzo słabe wrażenie - tracił piłki, niedokładne podania, dużo chaosu.

Ale mam nadzieje że się chłopak wyrobi(ł).

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 10 sty 2007, 21:49

czeher pisze:Gral przeciez w kadrze USA podczac MS w Poznaniu

Albo Tobie, albo mne cos sie pomerdalo chyba :P W Poznaniu to byly mistrzostwa Europy do lat 19 a Andrzej gral w kadrze Polski bo zreszta jak USA moglo grac na ME :roll:
No chyba, ze mowimy o dwoch roznych turniejach :D
czeher pisze:LookAsh napisał:
Niznik, ktory mozliwe, ze powroci do LKSu.

A ci to za rewelacje Question

Gdzies przeczytalem, ze jezeli Leczna zostanie zdegradowana, to Niznik na 100% wraca do Lodzi, ale znajac zycie, to pewnie nic z tego nie bedzie.
czeher pisze:No podobno grali razem w Czestochowie - a przyszedl za sprawa 2 coacha LKSu i podpisal 3letni kontrakt - widac zmiana warty Cool

Tylko ciekawi mnie to, ze skoro to taki talent, to czemu nie gral w pierwszej druzynie Korony :roll:

A co do Mili, to mnie szkoda chlopaka bo zapowiadal sie z niego dobry pilkarz. Zdecydowanie najwiekszy pracus z kadry Globisza. Gdy jego druzyna zdobywala wicemistrzostwo Europy do lat 16, to byl tam zaledwie rezerwowym, ktory na dodatek malo gral. Na MS U-17 byl juz podstawowym zawodnikiem a na ME U-19 byl jednym z najmocniejszych punktow druzyny mistrzow starego kontynentu.
Pozniej tez robil najwieksze postepy z tej ekipy. Gral dobrze w lidze, dostawal powolania do reprezentacji i spisywal sie naprawde niezle. Na dodatek pograzyl Manchester City pieknym golem z wolnego.
Gdy wydawalo sie, ze jego kariera uklada sie wrecz wzorcowo, i ze ma szanse zrobic pozadna kariere zagranica, to on wybiera gre w Austrii i kompletnie sie zagubia. Musi sie jak najszybciej stamtad wyrwac, ale napewno nie do takich lubow jak LKS czy Groclin. Powinien pograc w jakiejs polskiej druzynie, ale takiej ktora ma realne szanse walczyc o puchary np Zaglebie czy Belchatow. Poprostu musi byc zauwazony przez Beenhakera bo ja go nie skreslam i wierze, ze jeszcze przyda sie kadrze.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2007, 21:56

Nie zauważyłem żeby ktoś wspominał o dwóch wydarzeniach, więc ja to zrobie. Od dzisiaj były zawodnik Jagielloni Białystok, Michał Trzeciakiewicz jest piłkarzem Korony, natomiast Cezary Wilk został wypożyczony z naszego klubu do ŁKS-u. Wypożyczenie ma trwać pół roku.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 22:00

LookAsh pisze:
czeher pisze: Gral przeciez w kadrze USA podczac MS w Poznaniu

Albo Tobie, albo mne cos sie pomerdalo chyba Razz W Poznaniu to byly mistrzostwa Europy do lat 19 a Andrzej gral w kadrze Polski bo zreszta jak USA moglo grac na ME Rolling Eyes
No chyba, ze mowimy o dwoch roznych turniejach Very Happy
Oczywsicie moj blad :!: w poznaniu byly ME a Konopelsky gral w Polskiej kadrze :!: napisalem z rozpedu MS bo mysallem ze gral w kadrze USA(a jak napisales jak USA moglo grac w ME :P) - bo zdarzalo sie mu rowniez to :lol: na jakis turniejach towaryztskich
LookAsh pisze:Gdy wydawalo sie, ze jego kariera uklada sie wrecz wzorcowo, i ze ma szanse zrobic pozadna kariere zagranica, to on wybiera gre w Austrii i kompletnie sie zagubia.
w sumie racja ale zauwaz ze poczatkowo wydawalo sie ze dobrze zrobil bo podczas pierwszego sezonu kiedy to Autsria grala fenomenalnie w UEFA a wlasciciel planowal zbudowac potege Mila wymiatal neizle mial asysty i bramki, a nawet jak wchodzil z lawki zawsze wporwadzal cos do gry - problemy pojawily sie pozniej :roll:
LookAsh pisze:Musi sie jak najszybciej stamtad wyrwac, ale napewno nie do takich lubow jak LKS czy Groclin.
A ja mysle ze to dla niego odpowiednie kluby - powinien wg mnie wrocic do klubu w ktorym swiecil najwieksze triumfy :P mysle ze w innych mialby klopoty :!: w Takim Zalebiu pryz tej kadrze nie widze go wogole w podstawopwym skaldzie, w Belchatowie rowniez moglby miec ciezko - no chyba ze cudo tworca Lenczyk cos by poradzil :P

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 10 sty 2007, 22:14

czeher pisze:w sumie racja ale zauwaz ze poczatkowo wydawalo sie ze dobrze zrobil bo podczas pierwszego sezonu kiedy to Autsria grala fenomenalnie w UEFA a wlasciciel planowal zbudowac potege Mila wymiatal neizle mial asysty i bramki, a nawet jak wchodzil z lawki zawsze wporwadzal cos do gry - problemy pojawily sie pozniej Rolling Eyes

No wlasnie moze problem lezal w samym zawodniku. Austria sie wzmacniala i Mila mial coraz wieksza konkurencje i chyba nie przywykl do takiej sytuacji. A wiadomo, ze Seba nie nalezy do twardzieli a z natury jest raczej takim spokonym facetem, nie ktorzy nazywali go nawet mazgajem wtedy, gdy zaczal mowic o koncu kariery. Nie ma charakteru chlopak i tyle...

czeher pisze:A ja mysle ze to dla niego odpowiednie kluby - powinien wg mnie wrocic do klubu w ktorym swiecil najwieksze triumfy Razz mysle ze w innych mialby klopoty Exclamation w Takim Zalebiu pryz tej kadrze nie widze go wogole w podstawopwym skaldzie, w Belchatowie rowniez moglby miec ciezko - no chyba ze cudo tworca Lenczyk cos by poradzil Razz

Skoro uwazasz, ze ciezko byloby mu wywalczyc meijsce w skladzie GKSu, to w ogole nie warto o nim mowic. Dyskutujemy tu o nim jako potencjalnym kadrowiczu a skoro mialby miec problemy przebic sie w Belchatowie, to w ogole powinien juz wyjechac do Kataru odcinac kupony od jego wielkich osiagniec :roll: On ma 25 lat i pzyszlosc przed nim i wg mnie nawet w Wisle, czy Legii znalazlby miejsce.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sty 2007, 22:23

LookAsh pisze:No wlasnie moze problem lezal w samym zawodniku. Austria sie wzmacniala i Mila mial coraz wieksza konkurencje i chyba nie przywykl do takiej sytuacji. A wiadomo, ze Seba nie nalezy do twardzieli a z natury jest raczej takim spokonym facetem, nie ktorzy nazywali go nawet mazgajem wtedy, gdy zaczal mowic o koncu kariery. Nie ma charakteru chlopak i tyle...
No ja sadze wrecz odwrotnie Mila gral dobrze gdy mial wieksza konkurencje w Austrii, wtedy byl podstawowym zawodnikiem badz tez 1rezerwowym - tak czy owak wazna czescia zespolu. jednak po tym sezonie Austria zdobywajac msitrza nie przeszla el. lm i zaczeto wyprzedaz zespoly - teraz to juz jedynie zgliszcza pozostaly :!: Zawodnicy sciagneici z sredniakow ligi austriackiej czy tez z drugiego teamu Austrii a Mila na ... trybunach czy tez lawie

LookAsh pisze:Skoro uwazasz, ze ciezko byloby mu wywalczyc meijsce w skladzie GKSu, to w ogole nie warto o nim mowic. Dyskutujemy tu o nim jako potencjalnym kadrowiczu a skoro mialby miec problemy przebic sie w Belchatowie, to w ogole powinien juz wyjechac do Kataru odcinac kupony od jego wielkich osiagniec Rolling Eyes On ma 25 lat i pzyszlosc przed nim i wg mnie nawet w Wisle, czy Legii znalazlby miejsce.
O potencjalnym kadrowiczy :think: bron Boze :!: napewno ja go w taki sposob nie odbieram :!:
Z tym Katarem cos jest na rzeczy
:lol: :lol: :lol: bo widac ze ewidetnie patrzy na kase a nie na odbudowanie formy :!: zrobil cos jak Dudek w Liverpoolu
Legia, Wisla - z tym co prezentowal w ostatnich meczach kadry to naprawde ciezko widziec go w skaldzie Groclinu a ty Tu z Wisla i Legia wyjezdzasz - w Legii uwazam ze bylyby trybuny

Poza tym aktualnie takich druzyn jak BOT czy Zaglebie nie uwazam wcale za gorszcyh od Wisly czy Legii

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sty 2007, 7:05

Zagłebie Lubin pozyskało kolejnego zawodnika, tym razem wypozyczyla do konca sezonu Andersona Pedro z Pogoni Szczecin. Natomiast z Zagłebia do Śląska odejdzie kolejny zawodnik, tym razem Fernando Morales... Widac Zagłebi kupuje bardzo ciekawych zawodnikow Kolendowicz, "Grzybek" teraz Pedro, a pozbywa sie zaowdnikow jedynie zapełniajacych kadre Cap, Pokorny, Morales. Troche jeszcze obcokrajowcow "niewypałow" zostało, ale Czesiu pewnie i ich sie pozbedzie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 11 sty 2007, 7:14

Mistrz Belgii i wicelider Jupiler League, RSC Anderlecht jest zdecydowany na pozyskanie reprezentanta Polski Marcina Wasilewskiego.

26-letni obrońca Lecha Poznań przebywał przez ostatnie kilka dni na hiszpańskim zgrupowaniu Anderlechtu w La Mandze. Wystąpił w sparingowym meczu przeciwko drugoligowemu niemieckiemu 1.FC Kaiserslautern (0-1). Podobno klub już uzgodnił z zawodnikiem warunki czteroletniego kontraktu. Menedżer klubu Herman Van Holsbeeck, wyjezdza do Polski, gdzie będę negocjował szczegóły umowy transferowej. Lech Poznań żąda za Wasilewskiego 800 tys. euro.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 sty 2007, 12:55

czeher pisze:Z tym Katarem cos jest na rzeczy
:lol: :lol: :lol: bo widac ze ewidetnie patrzy na kase a nie na odbudowanie formy
widac moj wywod (pewnie nie tylko moj) w jakis sposob znalazl odzwierciedlenie w rzeczywistosci
Jeszcze w styczniu Sebastian Mila, były reprezentant Polski i gracz Dyskobolii Grodzisk, chce się pożegnać z Austrią Wiedeń, która właśnie poinformowała grodziski klub, że nie jest zainteresowana wykupieniem 25-letniego pomocnika.
- Szukamy dla Sebastiana klubu - twierdzi menedżer Karol Glomb. - Zgłaszają się też zespoły z Polski, ale mają raczej małe szanse, by sprostać naszym oczekiwaniom finansowym - dodaje.

- Sprawa może się wyjaśnić w ciągu najbliższego tygodnia - mówi Mila. - W grę wchodzi kierunek niemiecki, gdzie zaletą byłoby to, że po pobycie w Austrii łatwiej byłoby się tam porozumieć. Ponadto do Bundesligi łatwiej trafić z Austrii, gdzie co kolejkę jest wielu wysłanników z Niemiec. To byłby raczej transfer definitywny.

Bundelsiga :boruta: :boruta: :boruta: on chyba nie wie co plecie - z czym do ludzi, jezeli juz znalazlby sie jakis klub to czekalo by go to samo co w Austrii chyba raczej Regionalliga - no ale nic kasa ponad wsyztsko - zamieni trybuny na trybuny
Moze troche zelazna dedykcja ale jezeli nie lapal sie do zespolu ogona Max-Bundesligi to co on chce robic w lidze bez przedrostka Max :think:

W tym momencie przypomina mi od troche Swierszcza, gdy ten byl u schylku swojej "zagranicznej" kariery

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 sty 2007, 13:02

Jarzinho pisze:Widac Zagłebi kupuje bardzo ciekawych zawodnikow

Ale zauważ że coś cicho o "Kogutach" z White Hart Lane :twisted: To była by jazda, Widzew ma Włochów, Zagłebie Anglików :P Tylko czekać aż to Niemcy beda marzyli o grze u nas :P hehe

Pedro to też pomocnik tak ? czyli ławka wzmocniona poważnie, Kolendowicz, wspomniany "Grzybek" który był juz chyba graczem Miedziowej jedenastki teraz Pedro - tylko jak na moje oko żaden z nich nie wygryzie tej magiczne 4 którą stworzył Franz Smuda - Chałbiński na szpicy, Iwański z tyłu i na bokach Lobodziński Piszczek - chyba tego ostatniego na lewej stronie bedzie najłatwiej "wygryź" - no i wolne jedno miejsce na pivocie, bo kapitana Szczypkowskiego nie ruszą :) Inna sprawa że pod koniec rundy Czesiu grywał 4-4-2 :twisted:
Jarzinho pisze:Troche jeszcze obcokrajowcow "niewypałow" zostało, ale Czesiu pewnie i ich sie pozbedzie.

No własnie chyba tylko Arboleda jest pewny miejsca w kadrze, i może ten rezerwowy bramkarz który udanie zastąpił Liberde w czasie kontuzji. A reszta ? Alundelis, jakiś Serra, jest ich tam kilku :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sty 2007, 13:19

Zaza pisze:Ale zauważ że coś cicho o "Kogutach" z White Hart Lane To była by jazda, Widzew ma Włochów, Zagłebie Anglików Tylko czekać aż to Niemcy beda marzyli o grze u nas hehe
Moze i Anglicy zawitaja, ale to dopiero po zakonczeniu seoznu, przynajmniej tak w 2X45 kiedys mowil Michniewicz.
Zaza pisze:No własnie chyba tylko Arboleda jest pewny miejsca w kadrze, i może ten rezerwowy bramkarz który udanie zastąpił Liberde w czasie kontuzji. A reszta ? Alundelis, jakiś Serra, jest ich tam kilku
Serra chyba go nie ma, jeszcze pamietam ten jego faul. Alunderis i Felipe pewnie zostanie podobnie Vaclavik, jednak Kalousek, Jovanovic, Visevic i Sunday :P powinni odejsc bo nic nie wnosza. A Pedro to obok Ediego najlepszy z koloni Brazylijczykow, a miejsce bedzie mu bardzo trudno, bedize pewnie zastepował Iwanskiego/Szczypkowskiego. To transfer spowodowny kontuzja Jackiewicza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”