AC Milan : Juve - klasyka - Strona 40

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 15 maja 2010, 21:51

Taka mała uwaga, bo o meczu na razie szkoda pisać. Niby to Milan gra z Juve, a atmosfera z dÓpy... Rozumiem, że obie ekipy grają o nic, ale nawet My - kibice - nie czujemy tego specjalnego dreszczyku emocji związanego z tym spotkaniem, przynajmniej ja. Ba, komentator na C+ też w tym nie pomaga...

Resztę po meczu...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 maja 2010, 22:46

Komentatorzy dziś wprawili mnie w zakłopotanie - nie wiedziałem, czy słabsi byli oni, czy piłkarze Juventusu.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 15 maja 2010, 23:32

Sezon zakończony, w podsumowanie raczej nie ma się co bawić, wszystko zostało powiedziane(napisane) w przekroju całego sezonu. Skupie się tylko na meczu z Milanem. W końcu trzeba żyć teraźniejszością , a nie wspominać piękne czasy Lippiego czy nawet Capello. W każdym razie przyszłość widzę w jaśniejszych barwach, po prostu takiemu klubowi jak Juventus dwa tak słabe sezony nie przystoją. Chociaż - wszystko co nie przystoi Juve zostało obalone w tym sezonie :lol: . Lał nas każdy...

To co dzisiaj zobaczyłem wcale mnie nie zdziwiło. Milan wcale nie grał wyśmienicie, po prostu miał słabego rywala. Zupełnie bez pasji, charakteru, bez chęci udowodnienia czegoś kibicom. Cóż... chłopaki już od dłuższego czasu czekali na koniec tego sezonu, więc po co mam się nad nimi pastwić. Ciekaw tylko jestem czy w większości z nich tkwi sportowa złość spowodowaną chęcią rewanżu w przyszłym sezonie.
Indywidualnie chyba tylko Del Piero nie zawiódł, i tak dobrze, że w takim wieku jeszcze potrafi zagrać na przyzwoitym poziomie, znów to na nim opierała się nasza gra. Iaquinta - brakuje mu zwrotności, zbyt łatwo przegrywał pojedynki jeden na jeden, bo w porównaniu z Amaurim Vicenzo potrafił stworzyć zagrożenie, szkoda tylko, że bezproduktywne. Coś tam Marchisio próbował, reszta raczej słabo.
Trochę lepsza druga połowa, ale to raczej zasługa Milanu, który grał na totalnym lajcie.

Szkoda, że boski Alberto bawi się eksperymenty w takim momencie... :jupi:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 maja 2010, 23:49

Marcinhp pisze:Taka mała uwaga, bo o meczu na razie szkoda pisać. Niby to Milan gra z Juve, a atmosfera z dÓpy... Rozumiem, że obie ekipy grają o nic, ale nawet My - kibice - nie czujemy tego specjalnego dreszczyku emocji związanego z tym spotkaniem, przynajmniej ja.
Całe szczęście na trybunach były emocje i ciśnienie na Juve(szczególnie Cannavaro), Inter i Genoę.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 maja 2010, 10:45

Wilmore pisze:Nie pojmuję, jak Diego, nawet w tak przeciętnej formie, Zac mógł nie wystawić, a wystawił Candrevę. Przecież on ma fantastyczne możliwości, na pewno w grę nie weszła żadna kontuzja?
Jeśli ktoś o coś w tym meczu o nic walczył, to byli to piłkarze walczący o wyjazd na mundial. I dlatego Candreva dostał od Zaccheroniego na "ostatnie pożegnanie" 90 minut.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6779

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 maja 2010, 12:12

Najbardziej niepokoją mnie wypowiedzi Buffona, bo ma prawo chłop się wkurzyć. Oby z tą kontuzją nie było nic poważnego, bez niego defensywa Italii to będzie kosmos...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1325

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 paź 2010, 15:52

Jutro klasyk a w temacie cisza. Jak wygląda sytuacja kadrowa w Juve. Kto po za Milosem jutro nie będzie mógł zagrać :?: :?:

Kiedyś to już tydzień przed meczem na forum trwała wielka napinka a teraz tak jakby każdy się ukrócił... może to i dobrze :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 paź 2010, 15:59

Buffon, Grygera, Amauri i Iaquinta kontuzjowani. Co do Krasicia zostało złożone odwołanie, aczkolwiek rewelacji nie przewiduję.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 paź 2010, 16:14

Są problemy w ataku, gdzie nie będzie ani Vicka ani Amauriego, czyli JUVE będzie grał bez wysuniętego napastnika (zagra Del Piero i Quagliarella), oraz JUVE jest pozbawiony opcji z 3 napastników jaką Del Neri potrafił stosować po zdjęciu Krasica z boiska. Sporo to komplikuje. Nie ma tez Grygery, który doszedł do dobrej dyspozycji i załatał dziurę na prawej obronie w ostatnich meczach. Zastąpi go Motta, który wypadł ze składu po tym jak w meczu z Sampą ośmieszał go Cassano. No i oczywiście Krasic czyli nasza największą gwiazdę tego sezonu + standardowo Buffon.
11 będzie wyglądała tak:
-Storari
-Motta-Bonucci-Chiellini-De Ceglie
-Martinez-Melo-Aquilani-Marchisio
-Quagliarella-Del Piero

Bramka mimo braku Gigiego wygląda w tym sezonie świetnie.
W obronie stare problemy, ale trzeba też zauważyć ewidentny postęp w grze obronnej (w ostatnich 5 meczach 2 stracone gole). Środka obrony jestem pewny, bo Chiellini najlepiej na świecie wie jak pilnować Zlatana, na lewej też ostatnio lepiej bo De Ceglie w ostatnich meczach wyglądał dobrze. Nie był taki zamotany, zaliczał sporo odbiorów (w tym przeciwko Maiconowi) i był bardzo aktywny. Zresztą ciężko mi nie wierzyć, że lepsza forma Paolo nie ma związku z ustawieniem na lewej pomocy Marchisio. Del Neri zapytany o Claudio na tej pozycji powiedział, że on doskonale asekuruje 3 osobową obronę gdy gra na lewej stronie (pozostałości po Zaccheronim i jego 3-5-2). Lewa obrona w każdy razie nie jest już autostradą dla rywali. No i strona prawa, która wygląda bardzo kiepsko zarówno w obronie jak i w pomocy. Krasica pewnie zastąpi Martinez bo dał ożywczą zmianę z Bologną i fizycznie chyba wreszcie może być gotowy do dobrej gry, ale to absolutnie nie jest pewny punkt JUVE. W 2 linii natomiast jestem spokojny o dobry mecz Melo i Aquilaniego, którzy doskonale się uzupełniają i są w dobrej formie. Ciągnęli JUVE wraz z Krasiciem w ostatnich meczach pewnie i z Milanem będą wyróżniającymi się punktami.
Atak Del Piero-Quagliarella już funkcjonował i JUVE wtedy strzelał dużo goli, ale wielki udział we wszystkim miał Krasic więc ciężko ocenić jak bez niego to będzie działało.
A w Milanie jak?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6779

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 paź 2010, 16:15

Kiedyś to już tydzień przed meczem na forum trwała wielka napinka a teraz tak jakby każdy się ukrócił... może to i dobrze
Bo i emocji w tym roku mało. Juventus bez Krasicia nie ma prawa wygrać tego meczu. W ataku Del Piero i Fabio, tu można jeszcze liczyć na jakiś strzał życia obu tych panów bo każdy z nich to potrafi, w pomocy Melo powinien ogarnąć słabego Pirlo czy Seedorfa ale w obronie Motta z De Ceglie sobie z Ronaldinho czy Pato nie poradzą. Jedynie Kielon sobie z Ibrą poradzi, zresztą dobrze by było żeby cygan dostał z łokcia czy z czegoś innego.

Na moje oko wyjdziemy takim składem:
Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Melo, Aquillani, Marchisio - Del Piero, Quagliarella.

Delneri zdecydował się na wariant z Marchisio w meczu z Interem kosztem Pepe, więc nie wierzę, że zagra Martinez. Podobnie jak w pierwszym pojedynku na San Siro, remis biorę w ciemno.

Edit: Wiedziałem, że mnie (L)oczek uprzedzi :warrior:
(L)oczkerson pisze:Zastąpi go Motta, który wypadł ze składu po tym jak w meczu z Sampą ośmieszał go Cassano
Raczej Pastore z Palermo go ośmieszył jeszcze bardziej. A to tylko pokazuje, jak ośmieszyć go może Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 paź 2010, 16:22

Boromir pisze: A to tylko pokazuje, jak ośmieszyć go może Ronaldinho.
Ja mam nadzieję, że to Robinho będzie robić, Ronaldinho jak ma zagrać to niech wejdzie w 2 połowie. Jeszcze tylko zostawić na ławce Seedorfa, modlić się o występ Thiago Silvy i będzie git.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 paź 2010, 16:23

Ronnie raczej jutro usiądzie na ławce. Allegri liczy na niego w środę kiedy trzeba odegrać się na Hiszpanach. Na jego pozycji zagra ktoś z dwójki Seedorf Robinho jednak dla mnie oczywistym jest że będzie to Brazylijczyk a te zastanawianie się MAxiego to tylko przed kamerami. Allegri rozumie że potrzeba nam ludzi biegających i walczących dlatego wyjdą na 99% Boateng i Gattuso. Ten drugi wraca do świetnej formy z przed lat. Z nowu ma ten zapał, chęć, no i kondycyjnie wygląda zajebiście. W obronie Zambro raczej nie wróci i zagra Bonera, Silva już jest zdrowy ale też decyzja podjęta ma być przed samym meczem czy wyjdzie na plac gry.
Kadrowo Juve nie powala ale jak zawsze zagrają na 120% i to może być klucz do sukcesu. Milan ma w zwyczaju odpuszczać mecze oby tak nie było jutro na Meazza.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 paź 2010, 16:28

A Antonini zagra? Z Napoli ładnie w czerep dostał...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 paź 2010, 16:30

A Antonini zagra? Z Napoli ładnie w czerep dostał...
On uważa że jest gotowy i decyzja należy do Coacha. W mediach też go się podaje do pierwszego składu. Oby zagrał bo na bokach może być ciężko.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 paź 2010, 16:41

Odwołanie w sprawie Krasicia odrzucone. Szkoda, bo Krasic by rozszarpał wasze boki obrony. Skoro zrobił z Chivu głupka to z Antoninim też by nie miał problemu.

A Silva zagra bo Papasthopoulos w meczu z Napoli wypadł bardzo blado.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”