Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 paź 2005, 22:32

ja Ci wiele, nie powime, bo mecz oglądałem z łuku na Łazienkowskiej i zbyt wiele nie było widać, ale atmosfera na stadionie świetna...mecz tylko towarzyski, ale klimat świetny...
mecz niezły, świtny gol Baszczyńskiego, ale niestety zbyt wiele nie widziałem, co nie zmienia faktu, ze i tak wole oglądać mecze na stadionie, niz przed telewizorem ;)

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 07 paź 2005, 22:34

Naprawde nie wiem co Rasiak robi w 11 Reprezentacji Polski no ale niestety to nie ode mnie zalezy.Jeśli pomocnicy strzelają bramki to cos naprawde jest złego z napadem.Wogole niewidoczny był Żuraw ale i tak grał lepiej o Grześka Rasiaka.Podobała mi sie gra Ebiego Smolarka widać że chłopak umie w piłke grac i oby sie jeszcze rozwijał a na pewno nie będziemy mieli powodu do wstydu :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2005, 22:44

hehe, wiedzialem, ze wszyscy dzis beda najezdzac na Rasiaka - fakt, zagral slabo, ale nie on jeden, czemu nikt nie najezdza az tak na Rzase :?: Zurawski tez nic nie pokazal :!: Tak jak napisalem wczesniej, nawet raz dostal prostopadle podanie od Grzegorza i je zmarnowal :!:

ogolnie wynik pozytywnie :)
styl gry - negatywnie :(

pozdro

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 paź 2005, 23:17

cloner nie wim czy zauważyłes ze niektórzy reprezentanci Polski specjalnie unikaja podań do Rasiaka.
Nawet Żuraw juz mu nie chce podawac nawet na pusta bramke.Czesto sobie przeszkadzaja, widać ze nie potrafi znaleźć z soba wspolnego jezyka na boisku.Jedyny sensowne podania do Grzesia to podania góra ale jak chyba zauwazyłes to tez dziś mu nie wychodzilo.Wszyscy to widza oprócz dwoch osób:ciebie i trenera Janasa.
cloner pisze:Zurawski tez nic nie pokazal Exclamation Tak jak napisalem wczesniej, nawet raz dostal prostopadle podanie od Grzegorza i je zmarnowal Exclamation
Grzesiu tez swoich sytuacji nie wykorzystał a druga sprawa nie zauważyłem aby specjalnie starał sie w nich się znaleźć.
Dziwisz się ze na Rasiaka wszyscy najeżdzają po słabym meczu w jego wykonaniu a na Żurawskiego nie.Kwestia ile ta reprezentacja zawdzięcza Żurawskiemu a ile Rasiakowi, ile tych dobrych meczy rozegrał Żurawski a ile Rasiak.Juz nie wspomne o tym ze Zurawski na boisku zawsze walczy a Rasiak pozoruje gre.
Fenomen Rasiaka skonczył sie szybko.Transfer do Tottenhamu byl opcja zastepcza tylko aby miec czterech napastników w kadrze, a nie udało im sie sciągnąc Lucarelliego z Livorno, dwa dobre występy w kadrze na turnieju w Kijowie i mit o cudownym Grzesiu upadł.Została ławka w klubie chodź Grzes wie ze moze zawsze liczyc na wujka Pawła.Wcale sie nie zdziwie jak Tottenham po sezonie sprzeda Rasiaka.
cloner pisze:czemu nikt nie najezdza az tak na Rzase
O nim to juz w ogóle szkoda gadać.
Niestety Janas ma swoich ludzi w kadrze.Może to w nich ukryta jest cała siła kadry.Kosowski(ostatnio gra nawet nieźle), Rasiak, Rzasa pełnią role talizmanu i to nie dzieki Zurawskiemu, Frankowskiemu, Krzynówkowi, Szymkowi itp.(wielu by wymieniac)odnosimy zwycięstwa, a dzieki wyzej wymienionej grupie i to ona ma największy wkład w sukces kadry.
cloner czasmi poprostu trzeba spojrzec obiektywnie i nie patrzec na sympatie do danego zawodnika tylko w to co on prezentuje na boisku.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

OCENA KADROWICZÓW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 07 paź 2005, 23:22

A ja powiem tak: Boruc niby pewny, ale dwie bramy puscił z przeciętną Islandią, Rząsa na pole do ziemniaków, Żewłakow ciut lepszy od Rząsy, w drugiej połowie poprawnie zagrał, Jop obecnie najlepszy środkowy obrońca w Polsce, Bąk ładnie rozpoczyna ataki, spokojny, występ pozytywny, Krzynówek mówcie co chcecie ale bez formy, wolny, mało dynamiczny, za mało się wracał, potrzebuje ogrania, Kosowski bardzo dobry występ, dużo kiwał mało strat, kilka dobrych odbiorów, szkoda nie wykorzystanej okazji, Sobolewski bardzo dobry defensywny pomocnik, kilka ładnych podań. Kazimierczak raczej nie gotowy do gry w kadrze, do Szymka mu duuuużo brakuje, za mało prostopadłych podań, przyspieszających piłek, za mało biegał, Rasiak nie ta bajka, kompletne dno, zero przyjęcia, dryblingu, wielki jak dąb a miał brame z bani to nie strzelił na miejscu Janasa bym poczekał, aż zaczne grać w swoim klubie, Żurawski jak zwykle nie zchodzi po niżej pewnego poziomu, ruchliwy, stwarzał zagrożenie, szkoda że nie strzelil nic (ale z angolami bdzie dobrze) ZMIENNICY: Smolarek obecnie najlepszy pomocnik w Polsce, bardzo dobry występ z Anglią musi zagrać, KACZMAREK to nazwisko trzeba zapamiętać, oglądałem go wiele razy na żywo i wiem jakim kapitalnym dryblingiem dysponuje, znakomitą szbkościa i przeglądem pola, szkoda że nie zagrał od pierwszej minuty :D bo przez te 15 minut pokazał więcej niż Kazimierczak przez cała połowę, Baszczyński moim zdaniem pewny punkt na prawej obronie, ładna bramka byle nie ostatnia, Mila ojjjjjjjjjjjj cinko, Lewandowski nigdy za nim nie przepadałem styl podony do Świerczewskiego podania tylko do tyłu.

Mój skład na Anglię:
BORUC-BASZCZYŃSKI,JOP,BĄK,ŻEWŁAKOW-SMOLAREK,SOBOLEWSKI,LEWANDOWSKI ( NIESTETY), KOSOWSKI-ŻURAWSKI,FRANEK

PS: Nie wiem dlaczego Janas nie powołał Adamskiego ten koles gra w lidze mistrzów w Rapidzie i trener Juventusu nawet go chwali. A po drugie jest to lewy obrońca, a właśnie tam brakuje nam zawodnika. POZDRO co sądzicie o mojej ocenie :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 paź 2005, 23:26

Babel pisze:cloner czasmi poprostu trzeba spojrzec obiektywnie i nie patrzec na sympatie do danego zawodnika tylko w to co on prezentuje na boisku.
to patrz teraz na ten moj text, napisalem go zaraz po meczu (dokladnie to o 19.01) :
cloner pisze:Rzasa, Rasiak, Zurawski - slabo
no i :?: zatkalo Cie :?:
napisalem obiektywnie, ze Rasiak zagral slaby mecz :!:
ale wiekszosc uzytkownikow (pewnie nawet nikt nie przeczytal moich 2.postow dot. spotkania) nadal mysli, ze moim zdaniem Grzegorz zagral dobry mecz :lol:

ehhhh, nadal u Polakow zawodzi czytanie ze zrozumieniem :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 paź 2005, 23:40

Spokojnie cloner, ja czytałem :>.
Prawdziwy spektakl przygotowała telewizyjna „Dwójka”. Już o 20.10 rozpoczną się „Wielkie emocje piłkarskiej »Dwójki «” Program poprowadzą Włodzimierz Szaranowicz i aktor Teatru Narodowego Maciej Kozłowski. Ten ostatni grał kiedyś w Borucie Zgierz - zespole, którego wielkim rywalem był Włókniarz Pabianice, klub... Pawła Janasa.

Gośćmi programu będą Jerzy Dudek, Maciej Żurawski, Jacek Krzynówek. - O ostatecznym składzie zadecyduje mecz z Islandią. Zobaczymy, jak będą się czuli nasi zawodnicy. Jeśli jakiś piłkarz w sobotę wieczorem będzie musiał przejść odnowę biologiczną, to trudno, zaproszenie zostało jednak skierowane do wszystkich reprezentantów - mówi "Gazecie" Tomasz Ziółkowski, szef sportu w TVP 2.

Jakie atrakcje czekają polskich kibiców? - Mamy przygotowane trzy scenariusze. Jeśli Anglia nie wygra z Austrią, a przecież teoretycznie jest to możliwe, wtedy nasz program zamieni się w świętowanie awansu na mundial. Maryla Rodowicz zaśpiewa piosenkę przygotowaną specjalnie na tę okoliczność - mówi Ziółkowski.
A gdzie Edyta Górniak :>? Zaczynam się zastanawiać, czy chcę awansu w sobotę.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 07 paź 2005, 23:48

Mi najbardziej podobała się gra Rasiaka........ŻART.....chłopak jest beznadziejny.....nie mogę sobie wytłumaczyć dlaczemu taki oot obywatel zajmuje miejsce lepszym...bo niewątpliwie mamy jeszcze lepszych napastników w Polszcze nish Rasialdo....Prawdą jest że Żuraw był troche niewidoczny...Bezkonkurencyjnie zagrał natomiast Ebi..fenomenalny gracz..i niestety widać, że nie był za młodu ćwiczony w Polsce...a szkoda..taki fighter z niego ....i to się chwali na boisku...i jesczze coś może o obronie...albo lepiej nie...1 ostrzeżenie mi jush na dzisiaj wystarczy :lol:
Pozdrawiam

ddaamm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddaamm » 08 paź 2005, 9:54

kibic_korony napisał
ja powiem tak: Boruc niby pewny, ale dwie bramy puscił z przeciętną Islandią, Rząsa na pole do ziemniaków, Żewłakow ciut lepszy od Rząsy, w drugiej połowie poprawnie zagrał, Jop obecnie najlepszy środkowy obrońca w Polsce, Bąk ładnie rozpoczyna ataki, spokojny, występ pozytywny, Krzynówek mówcie co chcecie ale bez formy, wolny, mało dynamiczny, za mało się wracał, potrzebuje ogrania, Kosowski bardzo dobry występ, dużo kiwał mało strat, kilka dobrych odbiorów, szkoda nie wykorzystanej okazji, Sobolewski bardzo dobry defensywny pomocnik, kilka ładnych podań. Kazimierczak raczej nie gotowy do gry w kadrze, do Szymka mu duuuużo brakuje, za mało prostopadłych podań, przyspieszających piłek, za mało biegał, Rasiak nie ta bajka, kompletne dno, zero przyjęcia, dryblingu, wielki jak dąb a miał brame z bani to nie strzelił na miejscu Janasa bym poczekał, aż zaczne grać w swoim klubie, Żurawski jak zwykle nie zchodzi po niżej pewnego poziomu, ruchliwy, stwarzał zagrożenie, szkoda że nie strzelil nic (ale z angolami bdzie dobrze) ZMIENNICY: Smolarek obecnie najlepszy pomocnik w Polsce, bardzo dobry występ z Anglią musi zagrać, KACZMAREK to nazwisko trzeba zapamiętać, oglądałem go wiele razy na żywo i wiem jakim kapitalnym dryblingiem dysponuje, znakomitą szbkościa i przeglądem pola, szkoda że nie zagrał od pierwszej minuty bo przez te 15 minut pokazał więcej niż Kazimierczak przez cała połowę, Baszczyński moim zdaniem pewny punkt na prawej obronie, ładna bramka byle nie ostatnia, Mila ojjjjjjjjjjjj cinko, Lewandowski nigdy za nim nie przepadałem styl podony do Świerczewskiego podania tylko do tyłu.

Mój skład na Anglię:
BORUC-BASZCZYŃSKI,JOP,BĄK,ŻEWŁAKOW-SMOLAREK,SOBOLEWSKI,LEWANDOWSKI ( NIESTETY), KOSOWSKI-ŻURAWSKI,FRANEK

PS: Nie wiem dlaczego Janas nie powołał Adamskiego ten koles gra w lidze mistrzów w Rapidzie i trener Juventusu nawet go chwali. A po drugie jest to lewy obrońca, a właśnie tam brakuje nam zawodnika. POZDRO co sądzicie o mojej ocenie
Popieram
:evil: :twisted:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 paź 2005, 10:00

kibic_korony pisze:Nie wiem dlaczego Janas nie powołał Adamskiego

Też nie wiem czemu. Właśnie oglądam mecz Juventus - Rapid i stwierdzam, że Adamski jest najlepszy na boisku z piłkarzy z Wiednia. I w ataku i w obronie. A to co wyprawia Rząsa woła o pomstę do nieba. No, ale mimo wszystko Janas ma chyba tego trenerskiego 'nosa' i chcąc czy nie chcąc musimy mu zaufać.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 08 paź 2005, 10:11

adekk pisze:...Bezkonkurencyjnie zagrał natomiast Ebi..fenomenalny gracz..i niestety widać, że nie był za młodu ćwiczony w Polsce...a szkoda..taki fighter z niego ....i to się chwali na boisku...
Wiadomo szkolka Feyenoordu 8)
Co do meczu, to wiedzialem ze Rzasa nic dobrego nie zrobi, juz to pisalem przed meczem. Jak on ma problemy z zatrzymaniem przecietnych skrzydlowych w Eredivisie, to co dopiero bedzie z Anglia. Bardzo podobala mi sie gra Smolarka i Sobolewskiego, szkoda ze Ebi nie zagral od poczatku :? Rasiak- ten zawodnik kompletnie nie radzi sobie w kadrze. Jak on mogl tyle bramek dla Derby strzelic :shock: Moze z Anglia cos pokaze, w koncu zna ten styl gry i ma dobre warunki fizyczne. Cos mi sie zdaje, ze mecz z Anglia to bedzie mecz towarzyski, bo dzis Austria lub Holandia zalatwi nam awans. :D I juz dzis bedziemy swietowac :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 paź 2005, 10:12

cloner pisze:no i Question zatkalo Cie Question
napisalem obiektywnie, ze Rasiak zagral slaby mecz Exclamation
ale wiekszosc uzytkownikow (pewnie nawet nikt nie przeczytal moich 2.postow dot. spotkania) nadal mysli, ze moim zdaniem Grzegorz zagral dobry mecz Laughing

ehhhh, nadal u Polakow zawodzi czytanie ze zrozumieniem
1.Nie zatkało mnie
2.Przeczytałem twoje posty
3.Czytanie ze zrozumieniem u mnie nie zawodzi
4.W moim poscie zwróciłem Ci uwage dlaczego na Żurawskiego nikt nie najeżdza po niewątpliwie słabym meczu a na Rasiaka wszyscy
5.O obiektywizm nie chodziło mi w twoich postach dotyczących tego spotkania ale ogólnie chodziło mi o obiektywizm dotyczacy jego umiejętności piłkarskich

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 paź 2005, 10:16

Moze i ma dobre warunki fizyczne ale co z tego jak pilki przyjac ani opanowac nie potrafi!!! jedynie to te zgrania glowa ale co z tego!!! dla mnie to pomylka
Co do Ebiego to coraz lepiej sobie chlopak radzi dobrze ze w kadrze strzela bo ostatnio w bvb skutecznoscia nie grzeszyl zwlaszcza z Stuttgartem :!:
No moze watro Adamskiego sprawdzic ale ja widzialbym, jeszcze Hajte!!! moze Ledwonia -fakt stary juz ale walczy na boisku. Tak czy owak z ta obrona trzeba cos zrobic!!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 paź 2005, 10:18

mimek pisze:Rasiak- ten zawodnik kompletnie nie radzi sobie w kadrze. Jak on mogl tyle bramek dla Derby strzelic Moze z Anglia cos pokaze, w koncu zna ten styl gry i ma dobre warunki fizyczne.
Moze i ma dobre warunki fizyczne ale co z tego jak pilki przyjac ani opanowac nie potrafi!!! jedynie to te zgrania glowa ale co z tego!!! dla mnie to pomylka
Co do Ebiego to coraz lepiej sobie chlopak radzi dobrze ze w kadrze strzela bo ostatnio w bvb skutecznoscia nie grzeszyl zwlaszcza z Stuttgartem :!:
No moze watro Adamskiego sprawdzic ale ja widzialbym, jeszcze Hajte!!! moze Ledwonia -fakt stary juz ale walczy na boisku. Tak czy owak z ta obrona trzeba cos zrobic!!!

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 08 paź 2005, 10:28

czeher pisze:Moze i ma dobre warunki fizyczne ale co z tego jak pilki przyjac ani opanowac nie potrafi!!! jedynie to te zgrania glowa ale co z tego!!! dla mnie to pomylka
Ale w meczu z Anglikami, bedzie potrzebny ktos wysoki, dobrze grajacy glowa, a Rasiak glowa grac potrafi. Wiem ze nie potrafi przyjac i opanowac pilki, ale wiekszosc stalych fragmentow gry, jest i bedzie kierowana do niego, bo on jest stworzony do gry glowa(nic poza tym :wink: )
We wczorajszym przegladzie czytalem ze w meczu Czechy- Holandia nie zagraja m.in. Nedved, Baros, Koller, Jankulovski. Jezeli to jest prawda to bedziemy dzis swietowac awans :D :D :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”