Mercato Nerrazzurich! - Strona 40

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
potwor
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: potwor » 11 lip 2006, 18:45

riquelme to zajebisty pilkarz, ale raczej watpie, zeby przeniosl sie do wloch, po tak udanym sezonie w hiszpanii :] aimar to bardzo dobry pilkarz, napewno przydal by sie nam, tylko co zrobimy jesli zaczna nekac go kontuzje ??
moze szymkowiaka na srodek ?? :D

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lip 2006, 23:27

potwor pisze:moze szymkowiaka na srodek ??
To może odrazu Milę? :lol:
Riquelme za drogi. Jeśli odejdzie to pewnie do ManU, które ponoć ma jakąś częśćjego karty

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lip 2006, 23:42

Co się dzieje na tym świecie ? Mamy do wyboru co najmniej pięciu znakomitych defensywnych pomocników i praktycznie żądnego świetnego rozgrywacza. Moim zdaniem w gre wchodzi tylko Riquelme i Kaka ale dobrze wiadomo, że szansa na ściągnięcie któregokolwiek z nich jest bardzo mało, żeby nie powiedzieć żadna. Jak na mój gust trzeba będzie zaufać jednak Pizarro bo nie widzę lepszych od niego realnych kandydatów na tę pozycje.

W obronie mamy już chyba komplet. Według mnie tak to powinno wyglądać jeśli chodzi o tę formację: Zanetti (Maicon) – Matrix (Cordoba) – Samuel (Burdisso) – Grosso (Maxwell).

Jeśli chodzi o Toniego to jestem dziwnie spokojny o jego przyszłość :> :p

Niestety Recoba podpisał już podobno nowy kontrakt. Moratti się chyba nigdy z niego nie wyleczy. Co cóż trzeba mieć nadzieję, że Alvaro wreszcie pokaże na co go stać i kontuzje będą go omijać. :roll:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lip 2006, 13:12

Zico_FCI pisze:Co się dzieje na tym świecie ? Mamy do wyboru co najmniej pięciu znakomitych defensywnych pomocników i praktycznie żądnego świetnego rozgrywacza. Moim zdaniem w gre wchodzi tylko Riquelme i Kaka ale dobrze wiadomo, że szansa na ściągnięcie któregokolwiek z nich jest bardzo mało, żeby nie powiedzieć żadna.
No to warto pójść za przykładem Milanu i Barcelony, które ściągnęły wymienionych zawodników za rozsądne pieniądze. Gdzieś ci rozgrywający są, trzeba tylko dobrze poszukać. A co do defensywnych pomocników to moda na nich pojawiła się po sukcesach Mourinho w Porto. Portugalczyk lubuje się w grze na dwójkę DM z szybkimi skrzydłowymi - najczęstsze używane ustawienie na mistrzostwach 1-4-2-3-1. No i po drugie łatwiej jest wyszkolić chłopaka, który będzie odbierał piłki niż chłopaka, który będzie świtnym rozgrywającym. Do tego trzeba iskry bożej, a DM może być zwykłym rzemieślnikiem.

Najczęściej mówi się, że potrzebujemy dobrego rozgrywającego, ale mi się wydaje, że większe problemy możemy mieć z obstawieniem bramki w tym sezonie. Jeśli nic w tym kierunku się nie zmieni to zostanie Toldo, który jest już bardzo zaawansowany wiekowo i Julio Cesar, który nie zagrał chyba ani jednego meczu, w którym by mnie przekonał do siebie. Moje spostrzeżenie jest jedno: rozgrywający OK by się przydał, ale bardzo dobrego bramkarza potrzeba nam bardziej.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 lip 2006, 13:18

Podobno jest moda na Kuszczaki? :D
Tak naprawdę Inter mógłby zawalczyć o Amelię póki cena jest jeszcze do przełknięcia chyba że issakson ale wątpie żeby Rennes dało się rozkupić jeszcze bardziej

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lip 2006, 13:33

j1mmy pisze:Tak naprawdę Inter mógłby zawalczyć o Amelię póki cena jest jeszcze do przełknięcia chyba że issakson ale wątpie żeby Rennes dało się rozkupić jeszcze bardziej
Też o nich myślałem. Można by poobserwować Oscara Ustariego. Fakt, że to kolejny Argentyńczyk, ale jest całkiem niźle zapowiadającym się bramkarzem. 20-to latek jest mistrzem świata w kategorii (chyba) U-17.
Ewentualnie polski rynek płodzi sporo dobrych bramkarzy. Kuszczak mógłby dać radę, można też spróbować z Fabiańskim :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lip 2006, 18:03

Takie info a tu cisza ? Zlatan Ibrahimović piłkarzem Interu od nowego sezonu :!: [nieoficjalne] źródła zblizone do gracza [jak to ładnie zawsze piszą] potwierdzają fakt że napastnik Starej Damy zasili ekipe Manciniego. Skandynawia aż chuczy, Zlatan na wakacjach a Inter przygotował umowe :wink: Co Wy na to nie Luca - Adriano a Zlatan - Adriano w przyszłym sezonie ?:>

Przypomne że Szwedowi za rok kończy sie umowe z Juve - wiec to dla Starej ostatni dzwonek by go sprzedać bądz podpisać nowa umowe [rząda 6 milionów za sezon negocjajce trwajka już 5 miesiąc :roll: Zaczą Lucek skończy Moratti ? :roll: ]

Bedzie ciekawie jeszcze :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 18:14

Ibrahimovic? W sumie może być ciekawy i młody atak. Jedynym problemem jest to, że w ostatnim czasie ani Zlatan ani Adriano nie strzelali tyle ile od nich oczekiwano. Jeśli jednak obudzą się z głębokiego gwiazdorskiego snu i zaczną prezentować to co naprawdę potrafią, wówczas Inter będzie miał atak kosmiczny. Pamiętamy jak obaj grali dwa lata temu. Zapewne wrócą do tej formy bo wciąż niedużo na karku :wink: Tylko kiedy :?: Ibrahimovic drogi być nie powinien jeśli wyrok będzie niekorzystny dla Juve...z resztą sama możliwość transferu jest od tego zależna. Zobaczymy jak Inter podejdzie do tej sprawy. Nieoficjalne źródła nic nie znaczą. Ten transfer jednak pomijając trudny charakter zawodnika i wygórowaną pensję może wyjść Nerazzurim na dobre :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lip 2006, 18:24

RealFan ale nie patrz na ewentualny transfer przez degradacje ...

Od 5 miesięcy wiadomo że negocjował nową umowe ale postawił takie warunki że hola hola jak mówi poseł Cymanski :P I normalna kolej rzeczy - nie podpisze nowej umowy idzie na liste, przeciesz nie oddadzą go za rok za free - sporo kupili za blisko 22 miliony i to na raty :wink: A to że nie podpisze umowy jes wielce prawdopodobne bo jesli Buffon zarabie 5, Zambrotta 5, to nie dadza jemu 6 za sezon ...

Nie było mowy o wyroku czy karach gdy już była zagadka tego kontraktu Zlatana. Nie łaczył bym tego za bardzo. Oczywiscie może miec wpływ wyrok na jego decyzje i na cene ale to inna para kaloszy. Pamiętaj że Real też był w kręgu zainteresowanych ... :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 18:32

*_Zaza_* pisze:ale nie patrz na ewentualny transfer przez degradacje ...
Jasne. Ale sam powiedz czy bez tego ten transfer jest możliwy? Oczywiście zakładając dogadanie się w sprawie nowego kontraktu :> Mogą się nie porozumieć to fakt. Lecz zobacz, że Juventus zrobi wówczas wszystko żeby zatrzymać Zlatana i być może da mu te 6 mln. Swoją drogą ciekawe, że Szwed jest aż tak nieugięty. Jak chciałby pozostać to problemów tego rodzaju by nie robił i wziął nawet 4 mln za sezon. No ale cóż...Zlatan się rozgwiazdorzył i uważa, że co to nie on więc musi zarabiać najwięcej w drużynie. Zobaczymy lecz myślę, że przy łagodnym wyroku w końcu dojdą do porozumienia i przedłużą umowę.
*_Zaza_* pisze:Pamiętaj że Real też był w kręgu zainteresowanych ...
Był. Tylko wtedy Juve oczekiwało za niego 70 mln euro... :roll: Tyle to on wart nie jest :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lip 2006, 18:43

Wiesz sądze że na pewnie łatwiej było by mu podpisać nowa umowe jak by nie było widma degradacji. Jednak już w trakcie sezonu zaczą rozmowy i ona doś długo stały w miejscu ... a do teraz. To już nie tylko może chodzić 6 baniek za sezon ale długośc umowy i inne sprawy o którym my nigdy nie będziemy wiedzieć. A jestem pewny że jeśli nadal rząda 6 milionów euro to zostanie sprzedany teraz by za rok działacze Juve nie pluli sobie w brode. Nie patrząc na wyrok. Bo 6 milionów na 100% mu nie dadzaa [jak Buffon, Zambrotta czy Del Piero zarabiają 5] tym bardzie że gdy zaczą rozmowy na temat nowej umowy ... zaczą tak grać za 1 milion to za dużo :roll:

Juve oczekiwało za niego 70 milionów ? gdy w pierwszym sezonie pokazał wiele - to nie ulega wątpliwośc że grał czasem jak w transie ale drugi sezon obrażył go i jego gra czasem od niechcenia. Obrońcy byli już inaczej nastawieni i sprawdziło się stare przysłowie. Syndrom drugiego sezonu :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 18:59

Widzisz zatem. Wszystkie znaki na niebie i ziemii mówią, że Zlatana powinni sprzedać.Zagrożenie Calciopoli, tylko rok do końca kontraktu i trudności z dogadaniem się w sprawie przedłużenia umowy. Jeśli nikt nie pójdzie na ustępstwa to...Inter będzie miał spore pole do popisu i przypuszczam, że transfer będzie możliwy i to za niezbyt wygórowaną cenę. Żyć nie umierać.

Tak. Od Realu oczekiwano 70 mln :roll: "Królewscy" kusili Szweda zarobkami takimi, jakich sobie zażyczył w negocjacjach z Juve. Bianconerri się odcięli zaporową kwotą i było po temacie. Tej kasy to nawet Perez nie mógł dać, mimo rozważania przez niego takiej możliwości.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lip 2006, 19:54

Sam nie wiem :roll:
Zarówno Adriano jak i Imbrahimovic mieli łagodnie mówiąc - słaby sezon. Może zaczną grać jak przed dwoma laty, ale może to reprezentacja też wygrać przyszłe mistrzostwa Europy ;) Mam nadzieję, że to kolejna kaczka dziennikarska i zamiast Zlatana zobaczymy Toniego w roli nerazzuro

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lip 2006, 22:32

Martin Pellegrino pisze:Sam nie wiem
A ja wiem :? to jest jakiś niesmaczny żart. Ibra jest ostatnim zawodnikiem Juve jakiego bym widział w Interze. Pomijając już jego "wspaniały" sezon w Serie A i "wspaniałą" grę na Mistrzostwach Świata. Nie wyobrażam sobie go w jednej drużynie z Matrixem - ich miłość mogłaby nie przetrwać tej próby :lol: Jak pisałem - potrzebny jest nam skuteczny napastnik a nie gwiazdor strzelający kilka bramek na sezon.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 13 lip 2006, 8:41

Zico_FCI pisze:Jak pisałem - potrzebny jest nam skuteczny napastnik a nie gwiazdor strzelający kilka bramek na sezon.
Zawsze istnieje szansa, że Zlatan się przełamie :lol:
Jak pisałem - potrzebny jest nam Luca Toni ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”