Mocne? Co w nim mocnego? Jak mniemam nie zgadzasz się z pierwszą częścią jakoby Villa nie grał lepiej niż Zlatan w analogicznym okresie?Bienias pisze:Mocne stwierdzenie tym bardzej jestem ciekaw na czym opierasz swoje zdanie.
Gdybym miał ocenić dotychczasowe występy Davida to mógłbym mu dać 4 w skali szkolnej. Nie więcej. Oczywiście widać, że łatwiej mu się gra z kolegami niż Zlatanowi, ale nie przekłada się to jakoś szczególnie na bramki. Oczywiście pewnych rzeczy zmierzyć się nie da, ale dlatego właśnie napisałem 'pod kątem indywidualnym'.
David Villa po 22 rozegranych w lidze spotkaniach ma na koncie 15 goli i 5 asyst. Szwed po 22 rozegranych w lidze meczach miał 13 goli i 6 asyst. W Lidze Mistrzów Villa póki co 2 gole i 0 asyst po 5 meczach. Zlatan po 5 meczach miał gola i asystę.
Ibra był krytykowany ostro i wyraźnie. Ja rozumiem, że David pasuje lepiej, gra z nim wygląda lepiej, ale nie powiedziałbym, że gra tak jak się oczekuje. Różnica powinna być wyraźniejsza i tyle. O Zlatanie mówiło się, że ratują go liczby i podobnie jest z Davidem, który miał kilka dobrych spotkań, ale miewa też takie gdzie jest mało użyteczny i czasem uratuje się golem a czasem nie. Ze Sportingiem chociażby grał przecież słabiutko, ale gola ładnego i ważnego strzelił więc gitara. Nie oznacza to jednak, że El Guaje gra bardzo dobrze bo tak nie jest. Nie spodziewałem się, że Pedro będzie lepszy