Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 40

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 kwie 2011, 18:50

cloner pisze:
Bienias pisze:do 22 jeszcze duzo czasu wiec zdarze wyjsc na mecz.
Co zrobisz? Wysyp analfabetów na forum :haha:
:oops: :lol:

defensywa Legii w drugiej polowie byla tak slaba ze az zal bylo patrzec na ich ustawianie sie, rozegranie, odbior pilki itd.

Ciekawe czy Jozwiak wie ze taki Jankowski jest z Warszawy? Takich chlopakow w Wawie jest na peczki a kupowane sa jakies przecietniaki za duza kase. po co przeplacac?

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 02 kwie 2011, 18:58

Legia przez większość część meczu miała przewagę w granicach 65% - 35%
Ciekawa statystyka, czyli tak jak mówiłem im dalej od własnej bramki to jakoś to wygląda a błędy są w defensywie, pare akcji i pozamiatane.
Bienias pisze:Ciekawe czy Jozwiak wie ze taki Jankowski jest z Warszawy? Takich chlopakow w Wawie jest na peczki a kupowane sa jakies przecietniaki za duza kase. po co przeplacac?
O to trzeba by się wszelkiej maści menedżerów zapytać.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 kwie 2011, 19:37

Ale się Polonia rozstrzelała, 19 minuta i już 1:3 :shock:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 kwie 2011, 21:12

petrdcm pisze:Ciekawa statystyka, czyli tak jak mówiłem im dalej od własnej bramki to jakoś to wygląda a błędy są w defensywie, pare akcji i pozamiatane.
Ruch gral pilka, szybkie podania i Legia byla rozklepania. Ruch w 2polwoie mial duzo wiecej z gry a Legia tylko przytryzmywala pilke, nie majac zadnych oakzji. Jedynie zagrozenie w 2polowie to strzal ogbuke w siatke

Rzezniczak dostal w pysk od kibica na rozbieganiu :!: Za to, ze nie pozwolil sie obrazac schodzac do szatni. Niby taki nowoczesny stadion a trzoda chodzi sobie po murawie

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 02 kwie 2011, 22:05

Dlatego stwierdziłem, że w przodzie jako tako im szło zresztą strzelili dwa gole, ale nie dość dobra gra obronna była decydująca o wyniku. Teraz tak czytam mecz ligi Esp.:
25' Mecz nie należy do porywających. Barcelona w ostatnich minutach ma chyba z 70 - 30 w posiadaniu piłki. Niewiele z tego wynika.
Chociaż widać jakieś podobieństwo :lol:
czeher pisze:Ruch gral pilka, szybkie podania i Legia byla rozklepania. Ruch w 2polwoie mial duzo wiecej z gry a Legia tylko przytryzmywala pilke, nie majac zadnych oakzji. Jedynie zagrozenie w 2polowie to strzal ogbuke w siatke
czeher, jesteś hardkorem i prowokujesz clonera do komentarzy poprawnej pisowni? :lol:
- brak polskich liter
- kilka pomyłek w tym m.in. wymieniłeś piłkarza pisząc małą literą
- brak kropki na końcu zdania
:wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 kwie 2011, 20:56

czeher pisze:Rzezniczak dostal w pysk od kibica na rozbieganiu Za to, ze nie pozwolil sie obrazac schodzac do szatni. Niby taki nowoczesny stadion a trzoda chodzi sobie po murawie
Rzeźnik wyjechał z Wawy, więc raczej wczoraj rozpoczęła się przebudowa Legii. Skorża nie sprawdził się, szczerze to do Janka Urbana nie ma się nawet co porównywać.

Wracając do sytuacji z JR. Staruch to bolączka Legii, gdyż ma za sobą grupę gówniarzy, którzy nie umywają się do kibiców Legii z lat 90tych. Koleś powinien za to beknąć, a zanosi się na szybkie zatuszowanie sprawy. Klub boi się, że kibice odwrócą się, więc raczej nie będzie chciał wznowienia protestu. Po co im pusty stadion. Ja nie doszukiwałbym się problemy w piłkarzach, bo oni są jacy są. Może trzeba zmienić coś na górze, przecież to ona składa zespół i buduje klub. Chyba już zbyt długo czekamy na przebudzenie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8787
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2011, 21:01

bartbuks pisze:Może trzeba zmienić coś na górze, przecież to ona składa zespół i buduje klub.
Jak widziałem sposób, w jaki Piech mijał Kelhara, płakałem.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 kwie 2011, 21:01

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,93382 ... e_gra.html
http://www.jagiellonia.net/?co=aktualnosci&id=5105
Aktualnie Wisła znajduje się w głębokim kryzysie. W bieżącym sezonie prowadzi ją już trzeci szkoleniowiec. Jej dorobek w trzech minionych kolejkach to trzy zwycięstwa i jedna porażka. Niby nie najgorzej, ale styl w jakim te punkty były wywalczone sprawia, że kibice nie mają zbyt wielkich nadziei na sukces w lidze w tym sezonie.
:ok:

PS. W Legii jest potrzebnych więcej takich ustawek z tvnem - http://www.tvn24.pl/-1,1697649,0,1,burz ... omosc.html

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 kwie 2011, 21:05

cloner pisze:Jak widziałem sposób, w jaki Piech mijał Kelhara, płakałem.
On go nie mijał. On go nawet nie wyprzedzał, on po porostu sobie przebiegł, jakby śpieszył się na tramwaj. Komorowski też klej w nogach, że szkoda gadać. A Antolović to tragedia. Jeszcze takich kilka spotkań i Dowhań będzie musiał sam stanąć.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 kwie 2011, 21:29

Wygląda na to, że Wisła pewnym krokiem zmierza po kolejny tytuł. Dziś w ich grze szału nie było, ale wystarczyło to bez problemu na pokonanie Jagiellonii, która grać zaczęła dopiero po stracie drugiej bramki. Oba gole zresztą stracili na swoje życzenie bo błędach CIonka i Arzumanjana. Do tego ten zmarnowany karny, którego zresztą nie powinno być. Hit wygrany, osiem punktów przewagi nad drugim zespołem i naprawdę dobra forma. Cud się stanie jeśli ktoś lub coś przeszkodzi Wiśle w sięgnięciu po mistrzostwo.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 kwie 2011, 21:42

Tak naprawdę to dziewięć punktów przewagi bo bilans bezpośrednich spotkań z Jagielonią też jest na korzyść Wisły :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 kwie 2011, 21:50

Panowie oglądał ktoś mecz Górnik-Cracovia? Chodzi mi głównie jak zagrał zespół z Zabrza,zasłużył na tę zwycięstwo itd..Ja niestety nie miałem możliwości zobaczenia tego spotkania a następny z Bełchatowem powinniem już zobaczyć...

Wynik cieszy i miejsce w tabeli również :jupi:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 kwie 2011, 22:08

ddemon pisze:Chodzi mi głównie jak zagrał zespół z Zabrza,zasłużył na tę zwycięstwo itd
Zasłużył. Może nie grał jakiegoś wybitnego meczu, ale to zwycięstwo po prostu sobie wypracowali. Cracovia atakowała sporadycznie i w dodatku nie były to żadne groźne akcje. Powiedziałbym nawet, że wynik 1:0 to najmniejszy wymiar kary dla "Pasów", bo znów dobrze bronił Kaczmarek, a bardzo groźną kontrę w końcówce desperackim wślizgiem powstrzymał w końcówce jeden z obrońców Cracovii (nie pamiętam już który). Generalnie mimo minimalnych rozmiarów zwycięstwa to Górnik kontrolował grę i na trzy punkty dzisiaj zasłużył.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8787
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2011, 22:26

Obrazek

Rzeźniczak niech się w łeb pier***nie, za takie gesty to się opony w aucie przebija :lol: :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 kwie 2011, 22:35

cloner pisze:Rzeźniczak niech się w łeb pier***nie, za takie gesty to się opony w aucie przebija
Brawo. Inna sprawa jest taka, że Rzeźnik jest obecnie jednym z najlepszych. Nie pozwolił sobie na obrażanie, a sam gest nie jest obraźliwy. Raczej mogę go nazwać ripostą. Nie pokazał fucka, wała, ani nic takiego. Szczerze, to atak na jego osobę był szczytem debilizmu ze strony atakującego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”