Liverpool (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 04 maja 2005, 15:31

Prawda w oczy kole :lol: Świezo upieczony mistrz kraju, klub z milionami Romana A. - Chelsea Londyn, przegral z zalediwe 5 w tabeli Liverpoolem, mimo trzech wczesniejszych wygranych w sezonie - to musi byc trudne do przelkniecia. Ale taka jest prawda, Chelsea zagrala tak slabo, ze nie potrafila pokonac obrony klubu, ktory jak to mowili niektorzy kibice "w ogole nie ma obrony".

A tutaj jest zdjecie, w momencie, w ktorym pilka przekracza linię bramkową, a Gallas dopiero przyklada do niej nogę. Juz tyle komentzarzy fanow Chelsea slyszalam o nieprawidlowo zdobytej bramce, ze mysle, ze calkiem zapomnieli o ich niepoprawnej bramce w meczu z Barcą:
Obrazek

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 maja 2005, 15:34

Mecz porywający nie był, ale trzymał w napięciu ;)
Kilka ładnych akcji i niewykorzystanych sytuacji - ogólnie było na co popatrzeć.
Liverpool zasłużył całkowicie na to zwycięstwo. Niebiescy nie pokazali nic...
Cieszę się bardzo, bo pewność siebie pana Mourinho była już męcząca

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 04 maja 2005, 15:37

A najlepsze jest to, że na tym forum znów pozostaje pytanie bez odpowiedzi :) :) http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... 0172f26bbd

No, no ja tam na BARCE liczyłem , skzoda.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 04 maja 2005, 15:40

BUNCH pisze:A najlepsze jest to, że na tym forum znów pozostaje pytanie bez odpowiedzi :) :) http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... 0172f26bbd

No, no ja tam na BARCE liczyłem , skzoda.
zmniejsz se go tym programikiem jego rozmiar tylko

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 maja 2005, 15:43

mona jaka prawda :? liverpool zagral zdyscyplinowanie i uwaznie w obronie, reszta formacji zagrala miernie :? zablokowali dostep do bramki i chwala im za to :? co do bramki po cholere znow do tego wracasz :? ??

dla jasnosci nie jestem fanem chelsea !!!! :twisted: :twisted:

i tak the blues to bohaterzy sezonu i nic tego nie zmieni !! obok barcy byli najlepsi !!

kazda porazka jest trudna do przelkniecie to jest sport

a co do pewnosci mourinho na jego miejscu mialbym ja dalej, jak sam powiedzial przegral lepszy :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 maja 2005, 15:49

Szkoda, że nie umiał udowodnić, że jest lepszy :roll:

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 04 maja 2005, 15:50

smitu pisze: a co do pewnosci mourinho na jego miejscu mialbym ja dalej, jak sam powiedzial przegral lepszy :twisted: :twisted:
A co wedlug ciebie takiego wielkiego pokazala Chelsea, ze była lepsza :/ Jak zagrala ich pomoc, jak atak? Lepsza na papierze nie znaczy lepsza na boisku. Lepsza w Premiership, nie znaczy lepsza w LM. W woli scislosci Mourinho dodal takze: Bronili się z pasją i zaangazowaniem. Po prostu robili to świetnie.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2005, 15:58 przez Mona_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 04 maja 2005, 15:55

Ja nie wiem, dlaczego Smitu myśli i mówi, iż to Chelsea była lepsza... Cóż takiego pokazała? Strzeliła bramkę? Potrafiła się bronić? Atakowała bramkę i wykorzystywała swoje sytuacje? Odpowiedź na te pytanie brzmi: NiE! Liverpool strzelił bramkę, która dała im awans, i chwała im za to. Nie wiem, dlaczegoż uważasz, że tylko obrona grała dobrze - atak i pomoc były osłabione, gdyż brakowało Xabiego Alonso i napastnicy są już zmęczeni, a Cisse dopiero wraca do formy po kontuzji. :?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 04 maja 2005, 15:57

Ja w sumie też uważam, że to jednak Chelsea była lepsza w tym rewanżu (trochę). Przecież Liverpool przez większą ilość czasu bronił się na swojej połowie. Bronić się też trzeba umieć i to jednak The Reds zagrają w finale (i bardzo dobrze!!).

Juruś powstrzymał Drogbę i Lamparda. Sheva pilnuj się! :twisted:

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 04 maja 2005, 16:03

Ja jestem pelen podziwu dla Dietmara Hamanna!.. zastapil Xabi Alonso wielka prejsa lezala na jego barkach!... zagral bardzo dobry mecz otrzymal note 8 i zdecydowanie zasluzyl na nia!...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 maja 2005, 16:03

A dla mnie lepsi nie byli.
Wiadomo, że nie zawsze wynik świadczy o przebiegu meczu, ale moim zdaniem to Liverpool zasłużył na finał... :wink:
Teraz czekam na Milan-PSV, chociaż i tak wszyscy wiemy kto przejdzie [chyba, że będą niespodzianki ;)].

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 04 maja 2005, 16:08

bardzo mi się podobała gra Jimmiego Carraghera pare razy miał udane interwencje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 maja 2005, 16:10

Jest kilka osob ktore wokol siebie robia szum i lubia wywolywac kontrowersje. Nie chce tutaj nikogo wytykac , czy tym bardziej obrazac , ale Smitu to , ze Mourinho to twoj idol ( chyba ) nie znaczy , ze prowadzona przez niego druzyna byla lepsza. Owszem mi takze ten trener imponuje poniewaz ma inne spojrzenie na futbol. Mysle , ze Ty Smitu sie na nim troche wzorujesz i starasz sie nasladowac wypowiedzi Jose. Pozdr

i zaraz pojawi sie ten diabelski usmieszek :twisted:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 maja 2005, 16:26

serek408 pisze:Jest kilka osob ktore wokol siebie robia szum i lubia wywolywac kontrowersje. Nie chce tutaj nikogo wytykac , czy tym bardziej obrazac , ale Smitu to , ze Mourinho to twoj idol ( chyba ) nie znaczy , ze prowadzona przez niego druzyna byla lepsza. Owszem mi takze ten trener imponuje poniewaz ma inne spojrzenie na futbol. Mysle , ze Ty Smitu sie na nim troche wzorujesz i starasz sie nasladowac wypowiedzi Jose. Pozdr

i zaraz pojawi sie ten diabelski usmieszek :twisted:

idol to za duzo powiedziane, to taki wzor ze osoba jak moze wiele osiagnac i dzieki niemu bede dalej jaki jestem :twisted: :twisted: nie wzoruje sie na nim i nie nasladuje :roll: :wink: to byloby za latwe :twisted:
Anka pisze:Ja nie wiem, dlaczego Smitu myśli i mówi, iż to Chelsea była lepsza... Cóż takiego pokazała? Strzeliła bramkę? Potrafiła się bronić? Atakowała bramkę i wykorzystywała swoje sytuacje? Odpowiedź na te pytanie brzmi: NiE! Liverpool strzelił bramkę, która dała im awans, i chwała im za to. Nie wiem, dlaczegoż uważasz, że tylko obrona grała dobrze - atak i pomoc były osłabione, gdyż brakowało Xabiego Alonso i napastnicy są już zmęczeni, a Cisse dopiero wraca do formy po kontuzji. :?
co pokazala ? dominacje !! na boisku !! po cholere mieli sie bronic jak the reds nie potrafili przez 85 min w bramke trafic :? atakowac atakowali caly szans :? zabraklow wykonczenia !!!! hehehe bo grali slabo !! straty i niecelnego strzaly, nic nie pokazali !! jak to lubicie mowic, brak xabiego zapelnil idealnie hamman !! drogba czy robben tez wracaja do formy wiec na atak nie zganiaj !!
Mona_ pisze:
smitu pisze: a co do pewnosci mourinho na jego miejscu mialbym ja dalej, jak sam powiedzial przegral lepszy :twisted: :twisted:
A co wedlug ciebie takiego wielkiego pokazala Chelsea, ze była lepsza :/ Jak zagrala ich pomoc, jak atak? Lepsza na papierze nie znaczy lepsza na boisku. Lepsza w Premiership, nie znaczy lepsza w LM. W woli scislosci Mourinho dodal takze: Bronili się z pasją i zaangazowaniem. Po prostu robili to świetnie.
juz napisalem co pokazali nie raz i nie bede sie powtarzal !! lepsza na papierze i na boisku to raz !!! a dodajac te slowa mourinho pokazal szacunek !! zachowal sie jak mistrz !!

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 04 maja 2005, 16:38

smitu pisze:!! po cholere mieli sie bronic jak the reds nie potrafili przez 85 min w bramke trafic :? atakowac atakowali caly szans :?
To chyba jednak The Reds zdobyli bramke, wiec jesli mowa o umiejetnosciach trafiania w bramke, to Chelsea wypadla w tym meczu jeszcze gorzej. Pozatym po co Liverpool mial atakowac, skoro wynik byl korzystny i dawal awans do finalu, najczesciej w takich wypadkach druuzyna sie broni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”