Valencia CF (zbiorczy) - Strona 40

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 11:57

Valencianista pisze:Z innej beczki:dzisiejsze wydanie Valencia Hui donosi o transferze serbskiego giganta na Mestalla.Do ugody miało dojść wczoraj w późnych godzinach nocnych.Zigic podpisze 5-letnią umowę na mocy której zrobi 1,2 mln Euro rocznie.Póki co żadna ze stron nie potwierdziła oficjalnie tej informacji.
Bo jeden z klubów angielskich (Manchester City bodajże) przebił ofertę Valencii w płacy dla zawodnika i wszystko stanęło w miejscu.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 sie 2007, 12:01

Ja już podchodzę do tych wszystkich spekulacji transferowych z dystansem. Manchester City w tym okienku transferowym zawojował i kupił już prawie cały skład, więc nie zdziwiłbym się, jeżeli na Zigicia także mieli ochotę. Tym bardziej, transfer wydaje mi się nielogiczny, że Pernia chce za Zigicia 20 milionów euro. To lekka przesada. Wiem, że jest dobry, w przeciętnym Racingu strzelił 13 goli, ale to i tak za mało na Valencię. I przede wszystkim za drogo. Jak dla mnie przynajmniej.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 09 sie 2007, 12:05

RealFan pisze:
Valencianista pisze:Z innej beczki:dzisiejsze wydanie Valencia Hui donosi o transferze serbskiego giganta na Mestalla.Do ugody miało dojść wczoraj w późnych godzinach nocnych.Zigic podpisze 5-letnią umowę na mocy której zrobi 1,2 mln Euro rocznie.Póki co żadna ze stron nie potwierdziła oficjalnie tej informacji.
Bo jeden z klubów angielskich (Manchester City bodajże) przebił ofertę Valencii w płacy dla zawodnika i wszystko stanęło w miejscu.
Nom tak było bodaj przedwczoraj.Anglicy zaoferowali mu 2,5 mln brutto rocznie.Agent chciał byśmy również podnieśli ofertę.Rozmowy wstrzymano zaś Pernia zakomunikował Serbowi,że jeśli nie urządzają go ustalone warunki może pozostać na kolejny sezon w Santander (z zarobkami rzędu 500 tyś.).Soler dał do zrozumienia jasno (wstrzymując rozmowy),że na więcej nie ma co liczyć i zgodnie z doniesieniami VHui wczoraj w późnych godzinach nocnych udało się zamknąć rozmowy transferem Serba.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 12:11

Jeśli się zgodził to znaczy, że zależało mu na transferze właśnie do Valencii tylko próbował wyciągnąć więcej dla siebie :naughty: Leci na kasę, ale nie leci, bo tak poszedłby do City. Zobaczymy czy się potwierdzi, media lubią wszystko potwierdzać przed faktem dokonanym.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 sie 2007, 12:19

A ja swoją drogą jestem ciekawy co będzie dalej z Fiore. Po tych wszystkich wypożyczeniach i tak dalej. We Włoszech grał w miare, ale tak czy tak nikt go ciągle nie chce. Soler stwierdził, że nie będzie podejmował pochopnych decyzji. Mi jest on obojętny. Chociaż przydałby się ktoś na prawą stronę jeszcze, chociaż jest Joaquin, Angulo i ktoś jeszcze ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2007, 17:12

Zigic jednak w Valencii :roll: W takim układzie Morientes odchodzi? Bo nie wiem po co Zigic skoro jest lepszy El Moro. Co prawda nowy nabytek może i pasuje do Valencii bo będzie miał od kogo dostawać piłki, ale ja tam i tak jestem zaskoczony.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 sie 2007, 17:17

:zgon: A miałem nadzieje, że to tylko czyste spekulacje. W takim razie, ktoś powinien odejść. Oby nie Morientes, bo on jest świetny. ;)

Zarabiać będzie 1,3 miliona euro. Nie wiadomo jeszcze za ile. Podobno coś koło 15 - 20 milionów euro, przez co do klubu już więcej już raczej nikt nie przejdzie. Miałem nadzieję na jakiegoś klasowego napastnika, ale nie miałem na myśli tutaj Zigicia. Nie pasuje mi głównie jego styl gry. Przypomina troche Croucha i Kollera jak już kiedyś pisałem, no ale trudno. Widocznie Soler zadecydował, że się przyda.

Zresztą niewielu kibiców Ches będzie zadowolonych z tego transferu. Oby nie był to sezonowy transfer.

Ed. Ten gol Croucha przewrotką to było coś 8)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2007, 17:22 przez Lisek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 09 sie 2007, 17:20

lisek_chz pisze:Przypomina troche Croucha
u stary Croucha przypomina tylko wzrostem
Gdyby Zigic posiadał takie umiejetności jak Crouch to byłoby fantastyczne wzmocnienie dla netoperków. Crouch jest bardzo dobrym piłkarzem, nie wiem czemu, ale mam do niego spory sentyment. Który dwumetrowiec posiada taką technikę, taki drybling i co najaważniejsze u tak wysokich graczy - ZWINNOŚĆ ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sie 2007, 17:26

Ciekawy pilkarz, torche drogi... widać Racing zrobił świetny interes... Nie wiem czy to wyklucza Morientesa ze skladu ale raczej nie, przecież i tak bezie to 3 napastnikow, a El Moro nie jest okazem zdrowia, wiec pewnie zostanie. Choć z innej strony keidyś mowiono o Lyonie, a tam by sie przydał pod nieobecnosc Freda.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 sie 2007, 19:49

20 baniek za takie drewno :o jestem w szoku

a ktos kiedys pisal ze przeplacilismy ze henry'ego...

stawiam ze bedzie to totalny niewypal

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 sie 2007, 20:52

rkoeman pisze:20 baniek za takie drewno
a ja myślałem ze Real przepłaca tylko

toż to niebotyczne pieniadze za piłkarza który jest wg. mnie gorszy od pozostałych zawodników na pewno Villi i Morientesa

w tej cenie Valencia mogłą mieć np. Martinsa

Santander zrobił giga interes
rkoeman pisze:stawiam ze bedzie to totalny niewypal
jak Valencia przeniesie sie na ten sezon do Anglii to może transfer bedzie
udany na dziś dzień kompletnie nie rozumiem dlaczego miałby grać
Zigic kosztem np. Morientesa :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 21:08

Morientesa mieli włączyć do transferu Kallstroma...takie były informacje jakiś czas temu :lol:

Jeśli tak zrobią, będzie to głupota, niezależnie od tego, że Kim byłby piłkarzem przydatnym Valencii. Niby już sprawa miała być zamknięta, ale kto wie.

Zigic przepłacony o 100%. Powinien kosztować 10 mln, ale to szczegół. Pewnie wejście Manchesteru City bardzo podbiło cenę...

.:EL NINO:.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .:EL NINO:. » 09 sie 2007, 22:04

20 mln to cena transferu + 5letnia placa Zigicia. Na konto Racingu zostanie przelane 14 mln, a Zigic dostanie 1,3mln x 5 = 6,5mln. Czyli w sumie 20,5mln:) Czy ja wiem czy 14 mln to az tak bardzo przeplacone? I raczej Valencii do przeplacania Realu jeszcze troche brakuje;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2007, 22:15

Tak czy inaczej jest to sporo, ale już nie aż tyle. Da się przyjąć :wink:

Chociaż Valencia wielkich pieniędzy na transfery wydawać nie może, a Zigic będzie raczej rezerwowym, jeśli nic się nie zmieni :P

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 sie 2007, 22:18

No właśnie - te 20 mln to nie jest cena zakupu tylko cena zakupu+5-letnie uposażenie dla Zigicia. Więc już tak nie przesadzajcie z tym przepłaceniem :P .

rkoeman pisze:20 baniek za takie drewno jestem w szoku
Nie zgodziłbym się z Tobą. Zigić pomimo że jest tak wysoki to jest dość szybki (to na pewno przez te długie nogi :lol: ), technicznie jest poprawny. Może jeśli chodzi o taką zwykłą ruchliwość to troszkę z tym gorzej, ale ogólnie nie jest źle. Ale w życiu nie nazwał bym go drewnem. Mam przeczucie, że pomimo tego, że poszło na niego masa pieniędzy to jeszcze będziemy z niego się cieszyć.

Nie wydaje mi się, żeby sprowadzenie Zigicia miało jakiś związek z planowaniem pożegnania Morientesa. Wydaje mi się, że oni obaj będą walczyć o miejsce w składzie, a przecież sezon jest długi to każdy z nich sobie troche pogra. Wydaje mi się, że Quique będzie chciał grać dwoma napastnikami ale w konfiguracji ruchliwy-wysoki, czyli np. Villa-Moro bądz Arizmendi-Zigić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”