Ostrzeżenia - komentarze - Strona 40

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 02 kwie 2005, 23:46

ludzie dajcie spokoj !!!
moim zdaniem te wypowiedzi co sie tak posypaly wp powinno zodstac anulowane przynajmij troche zmijszone pozniewaz kady o wiesci ze Papiez moze umrzec byl bardzo zdenerwowanyw eic go emocjie poniosły a nie którzy ludzie nie wierza w koscio papieza i wyminily sie zdania wiec poslży ostre słowa... wiec dlatego uwazam ze powinno sie zmiejszyc liczbe wp !!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 02 kwie 2005, 23:47

Chlopaczek pisze:Bellus nie przesadzaj.Jak nie zauwazyles ze to byl cytat to cofnij ostrzezenie a nie zmieniaj zdanie ze dales za cos innego.To pachnie troche totalitaryzmem i komunizmem.Dajcie mi czlowieka a cos na pewno na niego znajdziemy.
Chłopaczek sam chciałeś bana dal tych ludzi.
PO konsultacji z kostkiem jako modem o większym doświadczeniu zrobiłem tak jak on radził za wielokrotne przekleństwa i obrażanie urzytkownika dałem WP do 9. Aby każdy sobie mógł przemyśleć swoje postępowanie.

Fakt mea culpa ze sie pomylilem. NIe zauważyłem. Jednak nazwanie mnie Hitlerem nie mieści sie w granicach których miały nauczyć tamte WP.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 kwie 2005, 23:50

Chcialem bany ale nie dla Maja on mnie nie atakowal.

Nie mozesz sobie tak o zmieniac wedle wlasnego widzimisie za co przyznajesz wp.To przekracza pewne granice.Pomysl o tym:/

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 02 kwie 2005, 23:51

Od Maja:

Bellus rozmawialem z Dzidziusiem juz kiedys o kontach na stronie i powiedział mi, ze
posiadanie 3 kont jest nielegalne, a 2 to nic. Wiec odbanuj mnie bo postąpiłes nie zgodnie
z regulaminem...
to chial ze bym napisal
wiec bellus odblokuj maja bo on nic ze posiadanie 2 kont to nic wiec za co on dostal bana ??

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 02 kwie 2005, 23:59

Chcialem bany ale nie dla Maja on mnie nie atakowal.

Nie mozesz sobie tak o zmieniac wedle wlasnego widzimisie za co przyznajesz wp.To przekracza pewne granice.Pomysl o tym:/
Chłopaczek widzisz Ty chciałes zebym ukarał banem tych którzy atakowali Ciebie. Jednak mod jest od tego by strzec wszystkich przed wszystkimi ze się tak wyraże. Poziom "dyskusji" w wiadomym temaci był taki, że za stosowne uznałem przyznanie takiej a nie innej liczby WP.

A czy ja przekraczam granice? hmm ja działem w ramach prawa. Obrażanie użytkownika jakiegokolwiek jest karane.
LAZIO pisze:Od Maja:

Bellus rozmawialem z Dzidziusiem juz kiedys o kontach na stronie i powiedział mi, ze
posiadanie 3 kont jest nielegalne, a 2 to nic. Wiec odbanuj mnie bo postąpiłes nie zgodnie
z regulaminem...
to chial ze bym napisal
wiec bellus odblokuj maja bo on nic ze posiadanie 2 kont to nic wiec za co on dostal bana ??
stosowny fragment regulaminu

Kod: Zaznacz cały

Niedozwolone jest logowanie się tej samej osoby pod różnymi nickami oraz/lub z użyciem fałszywych adresów e-mail. Takie logowania będą usuwane niezwłocznie po ich wykryciu przez Administratorów Forum. W szczególności niedozwolone jest logowanie się pod innym nickiem w celu ominięcia udzielonego bana (zakazu dostępu do Forum).

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2005, 0:02

Ja go zbanowałem bo tak jest w Regulaminie. Regułke macie wyżej. Dostał bana na wcześniejsze konto i założył sobie nowe więc nie ma o czym mówić.

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 03 kwie 2005, 0:03

aha mam jeszcze jedno

"Serwis pilka.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy" to sa słowa ktre swiadcza ze serwis nie odpowieda za komentarze wiec za co te bany ??

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 kwie 2005, 0:12

LAZIO pisze:aha mam jeszcze jedno

"Serwis pilka.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy" to sa słowa ktre swiadcza ze serwis nie odpowieda za komentarze wiec za co te bany ??
Tego typu zastrzeżenia są nawet na gazeta.pl , która oprócz tego mówi, że jesli komentarz przekracza wszelkie normy (na przykład komuś grozono), to autorem zajmuje się policja :lol:.

Oczywiście nie trzeba mówić, że tam tesh moderują 8). Prawda?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2005, 0:19

Albo mi się wydaje albo to nie jest żadne wytłumaczenie LAZIO i źle to rozumiesz. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy - tu nie ma żadnego drugiego dna (chyba) i chodzi o to po prostu, że serwis nie odpowiada za wszelkie komentarze które mogą kogoś urazić czy też w jakiś inny sposób być niestosowne. Każdy jest odpowiedzialny za to co pisze. Rolą moderatorów jest natomiast urzymanie porządku i dbanie o to aby przestrzegane były pewne elementarne zasady. Wszystko to odbywa się po to aby serwis utrzymywał swój wysoki poziom. Jeśli pojawiaja się sytuacja która rzutuje na cały serwis to jasne jest, że moderatorzy mają prawo (obowiązek wręcz) reagować.
Jak można zadawać pytanie "za co te bany?" - wystarczy poczytać niektóre komentarze/posty i wszelkie wątpliwości znikają.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 kwie 2005, 0:28

A co tych wszytkich co oburza zbanowanie Maja, to mam przykład.

Skazany składa apelację, twierdząc, że otrzymał zbyt wysoki wymiar kary. Kiedy sędzia stara uzasadnić swoje stanowisko, wpieniony interesant wyzywa go od Husajnów i Hitlerów. No cóż co można w tym przypadku zrobić? Kara za obrazę sądu jest chyba logicznym następstwem...

Bellus jest nie tylko forumowiczem, ale również pełni pewną władzę na tym forum. Nalezy mu się szacunek, a takie bezsensowne pyskowanie i podważanie decyzji powinno być wcześniej "nagrodzone". Tyle z mojej strony.

Zbytnia cierpliwość czasem nie popłaca :roll:.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 kwie 2005, 9:53

Niggaz pisze:

Albo mi się wydaje albo to nie jest żadne wytłumaczenie LAZIO i źle to rozumiesz. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy - tu nie ma żadnego drugiego dna (chyba) i chodzi o to po prostu, że serwis nie odpowiada za wszelkie komentarze które mogą kogoś urazić czy też w jakiś inny sposób być niestosowne. Każdy jest odpowiedzialny za to co pisze. Rolą moderatorów jest natomiast urzymanie porządku i dbanie o to aby przestrzegane były pewne elementarne zasady. Wszystko to odbywa się po to aby serwis utrzymywał swój wysoki poziom. Jeśli pojawiaja się sytuacja która rzutuje na cały serwis to jasne jest, że moderatorzy mają prawo (obowiązek wręcz) reagować.
Jak można zadawać pytanie "za co te bany?" - wystarczy poczytać niektóre komentarze/posty i wszelkie wątpliwości znikają.
No i właśnie to jest bardzo dobre wytłumaczenie znaczenia słów: "Serwis nie odpowiada za treść komentarzy". Także Lazio nie wiem do czego tutaj się czepiasz...

Ja w pełni popieram decyzję Bellusa co do ilości przyznania WP najbardziej krewkim użytkownikom w znanym wszystkim temacie. Może poza tym drobnym błędem, gdy nie zauważył "cytatu". Choć z drugiej strony skąd mógł wiedzieć, że to był cytat skoro było to napisane w taki sposób, że domyśleć się tego było nie sposób... :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2005, 15:05

Dzisiaj nastapilo zdarzenie ktorego sie obawialem.Cenzura na pilka.pl.
News w ktorym dyskusja o odwolaniu meczow LM przerodzila sie w klotnie bo ktos (czyli ja) mial inna opinie od "pograzonego w smutku ogolu" pseudokatolikow.

Ale ja nie o tym.
Chodzi o ostrzezenie dla Piccolo ktory w tym skasowanym newsie napisal zebym "jebnal sie mlotkiem w glowe" a do tego nazwal mnie judaszem.
Prosze o interwencje i bana dla tego osobnika.PVD czy jak mu tam tez skakal i obrazal ale mniejsza z nim.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2005, 15:10

Chlopaczek pisze:Dzisiaj nastapilo zdarzenie ktorego sie obawialem.Cenzura na pilka.pl.
News w ktorym dyskusja o odwolaniu meczow LM przerodzila sie w klotnie bo ktos (czyli ja) mial inna opinie od "pograzonego w smutku ogolu" pseudokatolikow.

Ale ja nie o tym.
Chodzi o ostrzezenie dla Piccolo ktory w tym skasowanym newsie napisal zebym "jebnal sie mlotkiem w glowe" a do tego nazwal mnie judaszem.
Prosze o interwencje i bana dla tego osobnika.PVD czy jak mu tam tez skakal i obrazal ale mniejsza z nim.
Spytaj się Agnieszki czy nie interweniowała bo widziałem, że wypowiedziała się w tym temacie i niewiem czy dała WP :?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 kwie 2005, 15:13

Chlopaczek pisze: Ale ja nie o tym.
Dałem na razie jedno ostrzeżenie dla użytkownika Piccolo za tę wypowiedź, ale news został skasowany i nie wiem czy coś tam jeszcze nie zasługiwało na "nagrodę"....

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2005, 15:16

Sprawa juz zalatwiona bo dostal bana :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”