Liverpool (zbiorczy) - Strona 391

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 sty 2012, 16:44

Ustosunkowałem się jedynie do tej wypowiedzi:
Jego Ekscelencja Daaaamian pisze:Przecież jasno i wyraźnie napisałem, że nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Jeszcze raz, żebyś zrozumiał - nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Powtórzę również to, co pisałem w poprzednim poście - wkleiłem kiedyś wypowiedź Kristiana Walsha, który pisał, ze Evra już wcześniej oskarżał o rasizm Finnana i jednego z pracowników Chelsea.
Ja wcale nie twierdzę, że w następnych postach tego nie zdementowałeś. Widzę, że później to zrobiłeś. Ale piszesz, że nigdy nie sugerowałeś, że Evra oskarżył już kogoś o podobne zachowanie, co jest nieprawdą. Mało tego. Nie dość że sugerowałeś (poprzez wklejanie wypowiedzi pewnego gentlemana o nazwisku Walsh'a - bo inaczej po cą tą wypowiedź wkleiłeś? dla ciekawostki?) to jeszcze sam powiedziałeś to wprost ("(...) to nie pierwsze oskarżenia Evry o rasizm. Wcześniej również kogoś oskarżał, ale nikt nie został ukarany."). Fakt, że potem się z tego wycofałeś (w dość dziwaczny mówiąc, że jesteś gotów zwrócić honor, "ale nie wiesz komu"). Ciężko mi zaakceptować w związku z tym fakt, że nigdy do takiej sugestii się nie posunąłeś, a przywołałeś słowa wspominanego jegomościa w ramach ciekawostki. Zrobiłeś krok więcej. Z punktu widzenia analizy logicznej. No, ale ta sprawa już wyjaśniona.

Po prostu chciałem zaakcentować, hmh, pewien instrumentalizm i relatywizm, który czasem przebija się przez Twoje posty, kolego internauto Daaaamianie.

Pozdrawiam serdecznie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 17:17

Nie, nie dla ciekawostki. Chciałem zweryfikować to, co napisał Walsh, którego słowami sugerowałem się w dyskusji o oskarżeniu Suareza przez Evrę.

Po co to "Jego Ekscelencja Daaaamian"?

Mam wrażenie, że obce są Ci stosunki między kibicami Liverpoolu a Evertonu, na co wskazuje Twoja sztuczna nienawiść do Liverpoolu, którą nietrudno zauważyć.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 sty 2012, 17:42

Prawdę mówiąc po prostu trudno mi zaakceptować to, że nigdy nie dokonałeś takowej sugestii, a chciałeś jedynie 'zweryfikować to, co napisał Walsh'. Zwłaszcza robiąc to w taki sposób jak przed chwilą starałem się pokazać, czyli używając stwierdzenia "(...) to nie pierwsze oskarżenia Evry o rasizm. Wcześniej również kogoś oskarżał, ale nikt nie został ukarany". No chyba, że jesteśmy się w stanie zgodzić obiektywnie, że jest to zwykła próba weryfikacji prawdy, nic więcej. Ale dobra, porzućmy wątek, bo nie chcę się już ani pastwić ani kreować się na czegoś w rodzaju, nie wiem, Karmazynowego Demaskatora Kłamstewek.

Zwrot 'Jego Ekcelencjo' naturalnie nie jest niezbędna, ale zakładam że nie jest to zwrot obraźliwy, czy to w naszej kulturze, czy nawet w żadnej innej. Wręcz przeciwnie.

A co do stosunków między kibicami Liverpoolu a Evertonu to zdaje się, że jestem względnie na bieżąco, naturalnie biorąc pod poprawkę fakt, że nie jest dane mi żyć w mieście Liverpool zwanym. , Z tego powodu nie posiadłem całej możliwej wiedzy z tego zakresu, zwłaszcza że nie interesuje mnie to szczególnie. Jednakże, kibicuje Evertonowi znaczną część mojego życia, a to siłą rzeczy niejako zmusza do wyrobienia sobie przeze mnie opinii na temat najbliższych rywali i zaznajomienia się z historią rywalizacji pomiędzy tymi klubami. Również nie rozumiem zarzutów o moją rzekomą nienawiść żywioną do klubu Liverpool Football Club, a tym bardziej nienawiść 'sztuczną', cokolwiek to może znaczyć. Tak więc skąd te zarzuty? I jeśli uważasz, że jest coś w relacjach pomiędzy kibicami obu naszych wspaniałych klubów z Merseyside to byłbym niezwykle rad, gdybyś mi, drogi Daaaamianie, w miarę możliwości przybliżył. Jestem otwarty na wiedzę.

Jeszcze raz pozdrawiam.

EDIT: dokonałem dwóch małych modyfikacji postu, bo po pewne myśli wpadły mi do głowy dopiero po napisaniu postu.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 17:48 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 17:46

Po prostu takie wrażenie można odnieść czytając Twoje posty (oczywiście nie wszystkie) na temat Liverpoolu jako klubu. Nie bierz tego do siebie. Nie chcę Ci niczego zarzucać, nic z tych rzeczy. Podzieliłem się jedynie swoimi spostrzeżeniami.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 0:13

Kibic Liverpoolu, który udawał małpę podczas spotkania z United został aresztowany.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 11:52

Liverpool mają wzmocnić 23-letni Kristoffer Nordfeldt, który jest wolnym zawodnikiem i 18-letni Danny Ward grający dla Wrexham. Obaj zawodnicy to... bramkarze. Związane jest to z szykowanym odejściem Doniego, któremu znudziło się siedzenie na ławce. Nie wiem tylko, czy uda się sprzedać Brazylijczyka jeszcze w tym okienku. Tak czy siak i on, i Brad Jones odejdą. Jak nie teraz, to latem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 14:14

Kenny Dalglish pisze:W tym okienku transferowym nic istotnego się już dla nas nie wydarzy. Nikogo nie kupimy i nikogo nie sprzedamy. Nie ma potrzeby dyskutować o spekulacjach mediów.
Dalglish pozamiatał. Jak nie przyjdzie skuteczność, to będzie źle. Bardzo źle.

Poza tym, klub nawiązał współpracę z tajlandzką firmą 3K Battery będącą producentem baterii samochodowych.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sty 2012, 14:58

No nie wierzę... Za co miałbym przepraszać Evrę?
Czy Ty masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież jasno i wyraźnie napisałem, że nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Jeszcze raz, żebyś zrozumiał - nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Powtórzę również to, co pisałem w poprzednim poście - wkleiłem kiedyś wypowiedź Kristiana Walsha, który pisał, ze Evra już wcześniej oskarżał o rasizm Finnana i jednego z pracowników Chelsea. Chciałem zweryfikować wiarygodność tych informacji, co zrobiłem i na forum publicznym w tym temacie, i w prywatnych wiadomościach dyskutując z Redem.
Przeglądnałem sobie posty twoje w tym temacie i jest tak jak mówiłem. Teraz możęsz sobie łatwo mówić ja nic takiego nie mówiłem, ja nikogo nie oskarżałem, już pisałem gadka na poziomie Palikota, że ja tylko pytam. Każdy niemal twój post w tej sprawie, to była próba wybielania sytuacji, a to, że różnice kulturowe, a to, ze słowo negrito nie jest obraźliwie, a to, że Suarez powinien się spokojnie wybronić ala taki post np.
Jeśli faktycznie padło słowo "negrito", Suarez powinien się wybronić.
Wklejałeś jakieś śmieszne zdjęcia Suareza z jakimiś dzieciakiem, mówiłeś, że Suarez bierze udział w jakimś tam akcjach antyrasistowski wiec rastią być nie może(btw. to bardziej chyba świadczy o jego obłudzie i pozerstwie, że na pokaz bierze udział w takich akcjach, a tak naprawdę nie wiele z tego rozumie i nie wiele z tego przekłada na życie, zresztą podobna sprawa jest z Liverpool Fottball Club), wklejałeś jakieś tam artykułu jakiś typów, którzy ssugerowali, ze to Evra go sprowokował i to on zaczął dyskusje więc właściwie jest sam sobie winny. Cała aura twoich postów była jasna, sugestie, że Evra kogoś już tam kiedyś oskarżał( co już udowodnił Metol), próba podważenia wiarygodności Evry, różnice kulturowe, Luis bierze udział w akcjach antyrasistowskich, słowo negrito nie jest obraźliwie, zapomnijmy o sprawie nic złego się nie stało. I jak rozmawiałem z co niektórymi ich zdanie na temat tych twoich postów było podobne. Teraz łatwo się wybielać i mówić, że ja nic takiego nie mówiłem, ja tylko się chciałem dowiedzieć, ja uważam, że kara dla Suareza jest słuszna, aczkolwiek za duża. Zresztą zmieniłeś dopiero ton jak przeczytałeś o tym, ze mówił również do Evry, że jest czarnuchem z którymi on nie gada. Wszystkie twoje posty to była próba obronienia i wybielenia Suareza. Tak więc wobec tego co jest w raporcie FA i twardych dowód na wine Suareza wypadałoby się uderzyć w pierś i powiedzieć, że przesadziłem mocno z tą obroną Luisa.
Po Liverpool Football Club nie ma czego się spodziewać, bo po prostku po akcji koszulkowej są całkowicie skompromitowani, a jeśli jeszcze kiedyś wezmą udział w jakieś akcji antyrasistowskiej to ich wiarygodność będzie równie wielka jak naturalność włosów Wayne Rooney'a, a ktoś kto ich weźmie do takiej akcji będzie skończonym debilem.
Znowu przemilczałeś to, co pisałem o zachowaniu kibiców United
Merseyside Police not aware of any incidents of spitting by Man Utd fans at the Hillsborough memorial - no arrests

Z postu Reda.

Zresztą o co się rzucasz? Munich Song na trybunach The Kop to rzadko słychać? Taka specyfika tych klubów i jazdy po największy tragediach. Nie wiele ma to do rzeczy w całej sprawie czy buczeniu i gwizdaniu na ofiarę rasizmu, za to, że jeden z zawodników LFC nie mógł się powstrzymać, że podjazdem na czarnego zawdonika MU. Ciekawy jestem czy czarnoskórzy kibice Liverpoolu też na niego buczeli? :boruta: Może w porónaniu np. do takiego Johnsona, mają troche oleju w głowie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 15:45

Czy ja pisałem cokolwiek o rzekomym zniszczeniu przez fanów United tablicy upamiętniającej ofiary tragedii na Hillsborough? Nie.
Kamil pisze:Każdy niemal twój post w tej sprawie, to była próba wybielania sytuacji, a to, że różnice kulturowe, a to, ze słowo negrito nie jest obraźliwie, a to, że Suarez powinien się spokojnie wybronić ala taki post np.
Bo różnice kulturowe mają tu znaczenie. Bo słowo "negrito" może mieć wydźwięk i pozytywny, i negatywny (wklejałem artykuł na temat znaczeń tego słowa). Nie jest ono szczególnie obraźliwe. Zwłaszcza dla mieszkańców Ameryki Południowej. Zresztą dywagacje na temat znaczenie słowa '"negrito" możemy odłożyć na bok. W raporcie FA widnieje słowo "negro", a to już zupełnie inna bajka.
Kamil pisze:Wklejałeś jakieś śmieszne zdjęcia Suareza z jakimiś dzieciakiem (...)
Co z tego? Wyraźnie napisałem, że to zdjęcie nie jest żadnym argumentem mającym przemówić na korzyść Suareza. Mogłeś to dodać.
Kamil pisze:(...) że kara dla Suareza jest słuszna, aczkolwiek za duża.
Że niby dopiero teraz tak napisałem? Chyba powinieneś jeszcze raz przejrzeć te posty.
Kamil pisze:Zresztą zmieniłeś dopiero ton jak przeczytałeś o tym, ze mówił również do Evry, że jest czarnuchem z którymi on nie gada.
Co w tym dziwnego? Przed sporządzeniem raportu przez FA nikt nie wiedział, że Suarez wypowiedział w kierunku Evry takie słowa. Wiadomo był jedynie, że Urugwajczyk obraził Francuza na tle rasistowskim, a media przypuszczały, że padło słowo "negrito". Wybacz, że nie zmieniłem zdania przed publikacją raportu FA.
Kamil pisze:(...) twardych dowód (...)
Widziałeś je?
Kamil pisze:(...) wypadałoby się uderzyć w pierś i powiedzieć, że przesadziłem mocno z tą obroną Luisa.
Swoje podejście do sprawy i tak mocno zmieniłem wraz z wyjściem na światło dzienne raportu FA. Przesadą nie było bronienie Suareza w momencie, kiedy mówiło się, że głównym dowodem mają być zeznania Evry, a powodem całego zamieszania jest użycie słowa "negrito".
Kamil pisze:Munich Song na trybunach The Kop to rzadko słychać?
Tak. Podobnie jak piosenki fanów United na temat tragedii na Hillsborough. Chciałem jedynie pokazać, że fani United to nie są święte istoty.
Kamil pisze:Może w porónaniu np. do takiego Johnsona, mają troche oleju w głowie.
A Johnson czemu nie ma oleju w głowie?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sty 2012, 20:32

Chciałem jedynie pokazać, że fani United to nie są święte istoty.
Czy ja gdzieś pisałem, że są?
A Johnson czemu nie ma oleju w głowie?
Bo wyszedł na rozgrzewkę w koszulce broniącej gościa, który powiedział do innego, że jest czarny a on z takimi nie rozmawia. To z nim też nie rozmawia?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 20:37

Pewnie nie. :cry:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sty 2012, 20:50

Jeszcze jedno.
Przesadą nie było bronienie Suareza w momencie, kiedy mówiło się, że głównym dowodem mają być zeznania Evry, a powodem całego zamieszania jest użycie słowa "negrito".
Może wypadało po prostu zaczekać do zakończeni postępowania? widziałeś moje posty w tym temacie i na ten temat, zanim Suarez został zawieszony? Nie, czekałem na werdykt i przedstawienie dowodów. Ty wolałeś się bawić w jego obronę, możę nie aż tak golrliwą jak Liverpool Football Club, bo co Ci trzeba przyznać akcji koszulkowej nie popierałeś, ale jednak odźwięk twoich postów był taki jak napisałem, i jak wiem nie tylko ja je w ten sposób odebrałem.
To przykre, że nawet rasistę klub i kibice są w stanie bronić, dlatego, bo jest niezłym grajkiem. Cóż to chyba po prostu to przerośnięte ego klubu, który uważa się za największy a od 20 lat nie jest w stanie wygrać Mistrzostwa, wiec w imię sukcesów nawet do tego są w stanie się posunąć.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 21:14

Skoro inni bawili się w oskarżanie Suareza przed werdyktem FA, to ja bawiłem się w jego obronę.
Kamil pisze:Czy ja gdzieś pisałem, że są?
Nie. Czy to znaczy, że nie mogłem pisać o zachowaniu niektórych kibiców United?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sty 2012, 21:14

Kenny Dalglish (22/12/11) pisze:"I think where they [the FA] have to be more supportive is the reaction from people and the antagonism of the crowds – towards Luis. That is the great problem"
Kenny Dalglish (28/1/12) pisze: "'Why would I be disappointed for Evra (having been booed)? I've been booed when I played. Fans are entitled to support their team. I've got no problem with that & if there's banter between the teams, that's brilliant"
:rotfl4:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 sty 2012, 21:19

Suarez był wyzywany przez kibiców, a Evra wygwizdywany (w czym swoją drogą nie widzę problemu).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”