Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 394

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sty 2010, 20:57

Wiem, że sam Sir Alex wypowiadał się o nim w bardzo przyjemnych słowach, ale mimo 7 lat pracy w klubie z Liverpoolu jego jedynym sukcesem jest awans do finału Pucharu Anglii w ostatnim sezonie.
zapomniałeś chyba o tym kto po raz ostatni rozbił pierwszą czwórke.
Fieldy ma racje Moyes wykonuje kapitalną robotę i bez wątpienia widziałbym go wśród tych którzy mogliby zastąpić Sir Alexa.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 17 sty 2010, 22:28

Kamil232 pisze:zapomniałeś chyba o tym kto po raz ostatni rozbił pierwszą czwórke
A wcale, że nie zapomniałem :P

Moyes wykonuje świetną robotę w niebieskiej części Merseyside, potrafi wynaleźć dobrych zawodników to prawda. Ale my nie jesteśmy klubem, który ma znaleźć młodego piłkarza, wypromować go i sprzedać do Realu (naprawdę nie :wink: ). Dla mnie to trener idealny właśnie do klubów takich jak Everton. Walczących o puchary, a mimo to mający ogromną swobodę i komfort pracy w razie niepowodzenia.
Mam do niego duży szacunek za pracę w Evertonie, ale nie widzę go kompletnie jako trenera United.

A może by tak spróbować ukraść Wengera z Arsenalu? :>

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sty 2010, 22:34

A może by tak spróbować ukraść Wengera z Arsenalu? :>
:haha:
Po co wam Wenger? Po pierwsze on niedlugo odejdzie na emeryturę, po drugie powiedzial, ze jak przedluzy kontrakt (obecny wygasa w czerwcu 2011) to ma zamiar zakończyć karierę w Arsenalu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sty 2010, 22:42

Magnum pisze:Po pierwsze on niedlugo odejdzie na emeryturę
Po czym wnosisz :>

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 sty 2010, 23:12

Nigdy nie rozumiałem tych rozmów na temat następcy Fergiego. W zawodzie trenera wszystko może się zmienić w kilka miesięcy - z dobrze rokującego manago możesz stać się nieudacznikiem. I tak np. było w przypadku Keane'a, którego jeszcze 2 lata temu wielu widziało na OT, a teraz pewnie mało kto by chciał, żeby przejął rezerwy z rąk Ole.

Na dzień dzisiejszy widziałbym Blanca, albo Bruce'a, ale naprawdę nie ma to najmniejszego znaczenia, bo nie wiadomo kiedy Szkot odejdzie na emeryturę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sty 2010, 23:12

Niedługo - względnie. Alex sie nie wybiera na emeryturę jeszcze teraz więc za 2-3 lata po co im Wenger ktory tez zaraz odejdzie na emeryture? O to mi chodzilo.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 17 sty 2010, 23:19

A może by tak spróbować ukraść Wengera z Arsenalu?
Rozumiem ze zartujesz , prawda ?

To z Pepem chyba tez niepowazne , bo po 1 watpie czy czlowiek ktory od zawsze zwiazany byl z FCB ot tak poprostu przeszedl do MU . Poza tym wszyscy po jednym kapitalnym sezonie wynosza go na piedestal - koles zrobil co zrobil ale narazie nie ma doswiadczenia i kto wie z jakim prowadzeniem prowadzilby druzyne z innej ligi , juz nie mowiac o druzynie ktora ma mniejszy potencjal kadrowy niz Barca.

Moyes'a lubie , szanuje , ale watpie czy bylby odpowiednim kandydatem . Mourinho tez bym nie chcial , tak szczerze mowiac.

Popieram natomiast kandydature Guus'a - jak dla mnie czlowiek ktory z gowna potrafi wyczarowac miod . Tylko pamietajmy ze jest zwiazany z Chelsea ...Martin O'Neil - wielu kibicow widzialoby w nim nastepce SAF'a . Ja natomiast mam watpliwosci jak poradzilby sobie z "krnabrnymi pilkarzami" czy potrafilby postawic sprawe jasno jak Alex " albo grasz albo wypierdalasz"

Co do Blanc'a - poczekajmy, odstawia kawal dobrej roboty w Bordeaux ale czy to wystarcza zeby przejac taki klub jak MU ?

PS. Ogolnie rozmowa narazie bezsensu , trenera mamy , nie potrzeba innego .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 sty 2010, 10:41

SexyBitch pisze:PS. Ogolnie rozmowa narazie bezsensu , trenera mamy , nie potrzeba innego
No dobrze tylko pomyśl że powiedzmy za dwa lata sir Alex ogłosi że kończy karierę i co wtedy zrobimy :?: W portki się osramy. Trzeba kogoś zaklepać i tak że jak Ferguson odejdzie on z marszu wejdzie jako trener. Albo powiedzmy zatrudnić takiego O'Neila sezon wcześniej jako drugiego trenera żeby zobaczył jak wygląda klub i żeby zapoznał się z całą jego strukturą.

Widzę że żaden trener Ci nie pasuje poza Guusem więc pytam się ,wpadniesz w depresję jak sir Alex odejdzie :?: Po jestem pewny że jego następca zostanie ktoś kto już został w tej rozmowie wyżej wspomniany ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sty 2010, 11:17

Zaklepać na 2/5/8 lat przed ewentualnym odejściem Fergiego? Są oczywiście nieprzewidywalne wydarzenia, jak np. nagłe pogorszenie stanu zdrowia Szkota, ale chyba takiej ewentualności nie powinniśmy teraz rozpatrywać. Póki co nic nie zapowiada, żeby Fergie odszedł, więc nie rozumiem - powtórzę się - tych dysput. W przeciągu lat tyle może się zmienić, mogą się wykluć nowe nazwiska, a mit co niektórych wyżej wymienionych może szybko zostać obalony.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 sty 2010, 11:28

Ale Ferguson więcej niż trzy lata już u nas nie zostanie i nie ma co o tym gdybać. Sam Boss kiedyś wspominał że jak mu 70 stuknie to odchodzi, i szczerze taka opcja wydaje się najbardziej prawdopodobna. Może zaklepać to złe słowo ale zrobić już głębsze rozeznanie skontaktować się jak trenerzy na to patrzą nie jest złą rzeczą ,a w przypadku wielkiego klubu to nawet konieczność bo klub na pewno będzie chciał się z jakimś trenerem na dłużej związać,a nikt nie chce na pewno trafić na jakiś niewypał typu Roy Keane czy Ciro Ferrara. Potem jak się okaże że Ferguson odchodzi to podejmując decyzję lepiej będzie być rozeznanym niż sprowadzać kogoś na gwałt i takie jest prawidłowe postępowanie klubu ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 sty 2010, 11:43

Martin O'Neil to etatowy kandydat na nastepcę Sir Alexa. Mówiło się o nim już 7,8 lat temu gdy Szkot był podobno blisko odejscia z Manchesteru.
Pewne jest , że odejście Sir Alexa z Manchesteru będzie jedynym z najwiekszych wydarzeń w historii futbolu. Pewnie wiekszość kibiców United nie pamięta innego trenera niż Fergusson :o
Np ja jako kibic Barcy przeżyłem chyba 7 trenerów blaugrany :twisted:

Objęcie Manchesteru po Sir Alexie to wielka pokusa ale i presja i odpowiedzialność

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 sty 2010, 13:06

Przede wszystkim przyznam rację redowi. Poszukiwania na dzień dzisiejszy następcy sir Alexa to jakieś nieporozumienie. Przecież boss, nie licząc zdarzeń losowych, dziś czy jutro nie odejdzie. Poza tym, jestem pewien, że zarząd o odejściu Fergusona będzie wiedział co najmniej rok przed tym wydarzeniem, wtedy będzie czas na rozglądanie się za ewentualnym następcą. Po trzecie, chciałbym, żeby Ferguson sam polecił kogoś odpowiedniego do przejęcia po nim schedy. I w ten sposób powinno się szukać nowego szkoleniowca. Przecież sir Alex jest tak doświadczonym człowiekiem, że wie, kto mógłby kontynuować jego dzieło tak, żeby zespół na tym nie stracił, albo stracił możliwie jak najmniej.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 sty 2010, 13:29

piotrcies pisze:Poza tym, jestem pewien, że zarząd o odejściu Fergusona będzie wiedział co najmniej rok przed tym wydarzeniem
Więc właśnie może dlatego zaczynają się rozglądać :?: Z ego co wiem w przyszłym rku Boss kończy 70 lat, a kiedyś powiedział że właśnie w tym wieku chciałby zakończyć pracę menagerską ;) Więc kto wie czy zarząd nie wie już czegoś więcej od nas i dlatego zaczyna robić mały zwiad. Bo jeśli sir Alex trzymał by się ustalonego przez siebie wieku zakończenia kariery to właśnie przyszły sezon logicznie wydawałby się być tym ostatnim ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 sty 2010, 14:21

SexyBitch pisze: O'Neil - wielu kibicow widzialoby w nim nastepce SAF'a . Ja natomiast mam watpliwosci jak poradzilby sobie z "krnabrnymi pilkarzami" czy potrafilby postawic sprawe jasno jak Alex " albo grasz albo wypierdalasz".
To właśnie jak najbardziej pasuje mi do O'Neila. Facet ma twardą rękę i nie słucha stękań niezadowolonych piłkarzy. W Anglii ma wyrobioną markę i szacunek. Także wśród piłkarzy.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 18 sty 2010, 20:18

SexyBitch pisze:Rozumiem ze zartujesz , prawda ?
Oczywiście, że żartuje. Aż zdziwiłem się, że ktoś wziął to na poważnie. Następnym razem dopisze, że jest to jeden z moich chorych żartów. Albo po prostu nie będę pisał takich rzeczy :P
red85 pisze:I tak np. było w przypadku Keane'a, którego jeszcze 2 lata temu wielu widziało na OT
Roy akurat dobrym przykładem nie jest, Irlandczyk w zawodzie trenera doświadczenie nie ma żadnego, a jego jedyny sezon w Premiership do udanych nie należał. Mały cud, jakim należy uznać awans do najwyższej klasy rozgrywkowej w sezonie 2006/2007 to zdecydowanie za mało, aby w ogóle marzyć o robocie na Old Trafford.
SexyBitch pisze:PS. Ogolnie rozmowa narazie bezsensu , trenera mamy , nie potrzeba innego
Też uważam, że jeszcze za wcześnie na rozmowy o zmianie trenera. Ale jak już majer13 temat rozpoczął to coś trzeba było naskrobać. Zresztą każdy swoje trzy grosze dorzucił :P
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 20:48 przez smudge_90, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”