Liverpool (zbiorczy) - Strona 395

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lut 2012, 23:15

Modrić tak (chociażby podanie do Bale'a), ale Kranjcar? :roll:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 06 lut 2012, 23:19

Doktor, z tym Krancjarem to pojechałeś po po bandzie.Toż on od co najmniej roku nic nie gra :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lut 2012, 23:20

Włącznie z dzisiejszym spotkaniem, gdzie nie pokazał praktycznie nic.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2012, 23:20

Ale i tak nie zamienilbym go na zadnego pomocnika L'poolu oprocz Steviego :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lut 2012, 23:21

:roftl3:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 06 lut 2012, 23:21

Ciężko za wiele dobrego powiedzieć o grze ofensywnej Tottenhamu, ale myślę, że rozumiem Doktora. Tottenham potrafi szybko wymieniać piłki na małej przestrzeni, często grają z pierwszej piłki, a to się oczywiście podoba. W tym meczu poza kopaniem w środku pola nie było niczego specjalnego, zwłaszcza że na końcu wkradło się wiele nerwowości i widać było, że perspektywa 1 punktu wydała im się satysfakcjonująca. No, ale ja mecz oglądałem jednym okiem.

Tak na marginesie to ten Parker jest rewelacyjny. On głowę chyba pod pociąg by wsadził, gdyby tylko była taka konieczność. Tyle co cepów od rywali zbiera (jak np. kopniak w brzuch od Suareza :badziewie: ) i gość dalej gra tak samo odważnie i nie narzeka. Szkoda, że tak mało takich piłkarzy w dzisiejszych czasach.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 06 lut 2012, 23:21

Do Bale'a podawał właśnie Kranjcar - mam na myśli najlepszą sytuację Spurs w tym meczu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lut 2012, 23:25

Komentatorzy na C+ twierdzili, że podawał Modrić.

metol, napisz jeszcze, że Suarez specjalnie go kopnął. :wink: Odnośnie Parkera - święta racja. Żałuję, że latem Dalglish się po niego nie zgłosił. Bardzo sobie cenię umiejętności i boiskowy charakter tego zawodnika.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 lut 2012, 23:26

Daaaamian pisze:Jeszcze jedną rzecz chciałbym zauważyć. Oliver poprowadził ten mecz idealnie. Żadnego błędu. Dosłownie.
Też chciałem o tym wspomnieć, ale mnie ubiegłeś. Jest jeszcze jakaś nadzieja, że będzie lepiej, ale trzeba stawiać na mlodych sędziów. Taki może być wniosek po bardzo dobrych zawodach arbitra. Do tego też dobra praca liniowych, bo nie przypominam sobie też ich błędu. W sumie to nie jestem tylko pewien czy King nie dostał w rękę po strzale Suareza w polu karnym. Z jednej strony to było z bardzo bliska, ale z drugiej kapitan Spurs miał dość szeroko rozłożone ręce - trudna sytuacja(ale tak jak mówiłem, nie jestem pewien czy piłka na 100% trafiła w rękę).

Tottenham mógł się podobać zwlaszcza fanom hiszpańskiej piłki(vide Doktor), bo długimi fragmentami utrzymywał się przy piłce, ładnie ją rozgrywając od nogi do nogi. Faktycznie zazwyczaj nie było większego efektu w postaci sytuacji na gola, ale podobać się to w jakimś stopniu mogło. Liverpool z kolei grał bardziej po brytyjsku. 0-0 to w sumie dobry wynik dla United, więc mogę być zadowolony, ale przyznam się szczerze, że w trakcie meczu nie potrafiłem trzymać kciuków za Liverpool. No jakoś nie umiem wam dobrze życzyć :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lut 2012, 23:28

Ja Wam również. :lol:

Zapomniałem o tej sytuacji Kinga. Musiałbym to jeszcze raz zobaczyć. Nie mniej jednak sędziowanie na bardzo wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2012, 23:29

Ciężko za wiele dobrego powiedzieć o grze ofensywnej Tottenhamu, ale myślę, że rozumiem Doktora. Tottenham potrafi szybko wymieniać piłki na małej przestrzeni, często grają z pierwszej piłki, a to się oczywiście podoba.
Dokladnie.

Nie mowie ktora druzyna byla lepsza czy gorsza. Po prostu wydaje mi sie,ze Spursi maja tzw. ''wieksza kulture gry". Liverpool stosuje raczej proste srodki.

Dobra,juz sie nie wypowiaam. Nie obserwuje Prem i jeszcze sie ze mnie smiejecie :nein: FOCH !

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 lut 2012, 23:32

Co trzeba powiedzieć to świetna gra Walkera który całkowicie wyłączył z gry Bellamy'ego tak że ten nawet nie piernął. Zresztą Downing też nic nie pokazał, co doskonale obrazowało sytuacja minutę po wejściu Anglika na plac gry gdy wypuścił sobie piłkę, a i tak Walker był szybszy. Także świetna postawa w obronie Kyle. Za to w ofensywnie z kolei to Johnson nie dał zbyt wiele pograć Walkerowi jakby chciał zadać kłam twierdzeniom, że w defensywie specjalnie nie ogarnia.
Ogólnie to właśnie brakowało mi skrzydeł Tottenhamu tego z czego tak słyną, Krjancar grał praktycznie w środku, Walker nie dawał rady, z drugiej strony Ekotto mało się podłączał, a Bale praktycznie w drugiej połowie grał podwieszonego napastnika pod Adebayora/Sahe, więc też środek. Spursi wyglądali tak jakby ten remis im pasował, zagęścili strasznie środek i czekali na swoją okazję. Mimo, że remis jest dobrym wynikiem dla United to żałuje, ze Bale nie strzelił tej sam na sam, a co LFC by się poczuło jak my na Anfield, prowadzili grę, mieli parę okazji, a tu jeb jedna akcja i przegrany mecz. No ale Walijczyk strasznie to skasztanił. W ogóle to był podobny mecz do tego pucharowego starcia w FA CUP LFC jak mówiłem wtedy takie mecze często kończą się remisem, lub minimalną wygraną jednej ze stron i dziś padł właśnie remis.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 06 lut 2012, 23:33

Daaaamian pisze:metol, napisz jeszcze, że Suarez specjalnie go kopnął. :wink:
Nie wiem czy zrobił to specjalnie. Jak mówiłem mecz oglądałem jednym okiem, a drugim czytałem. Widziałem jedną powtórkę, ale nie wyglądało to przyjemnie. A jeśli nie było to celowe to zdecydowanie Panu Suarezowi zabrakło wyobraźni. Zresztą sędzia chyba był podobnego zdania, bo - o ile się nie mylę - postanowił za owe zagranie pokazać żółty kartonik.

EDIT:
Dobrze, dobrze, już, już. Nikogo się nie czepiam dziś dla odmiany.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 23:45 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 lut 2012, 23:37

Zgodzę się z tą wyobraźnią, ale nie doszukiwałbym się celowości tego zagrania. Żółta pokazana słusznie.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 06 lut 2012, 23:46

Obrazek

Na piłkę raczej nie patrzył :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”