Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 397

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 13 kwie 2008, 23:05

A to niby Wenger przegral mistrzostwo czy zawodnicy? To tak jakby wine ponosil Wenger bo nie wiem sterowal nogami zawodnikow czy co. To tez wina zawodnikow ze w koncowce sezonu nie zagrali tak wysmienicie jak na poczatku i moga miec rowniez pretensje do siebie.

To ja moge miec doła bo to ja krzyczalem w sierpniu ze Arsenal bedzie Mistrzem Anglii i odejsice Henrego i Ljungberga nie zniszcyz tej ekipy i Arsenal dalej bedzie wielki. Wiekszosc z was jak i zrestza "ekspertow pilkarskich" gleboko w to watpila.
dzisiaj mam powod do dumy bo Arsenal byl wielki gral o mistrzostwo i cala europa zachwycala sie jego gra, niestety nie udalo ise postawic kropki na "I" ale trudno taka pilka. Nie boli mnie to bardzo bo uwazamz emielismy ostrego pecha (jesli chodiz o kontuzje), i czuje sie oszukany bo gdyby nie PARANOJA ZWIAZANA Z SEDZIOWANIEM 1/4 LM to dalej bysmy sie emocjonowlai na tym forum i czekali na finał w Moskwie!

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 13 kwie 2008, 23:05

Duch
Zabawy na wieczór mi narobiłeś, ale co tam: proszę:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?p=388987#388987

Nie lubię gdy ktoś nazywa mnie sezonowcem którym nie jestem.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 kwie 2008, 23:08

A to niby Wenger przegral mistrzostwo czy zawodnicy?
Wenger. Czy to wina Eboue, że Wenger go wystawiał na skrzydle? Czy to wina zawodników, że w mamy za wąską ławkę? Nie.
ddworakk pisze:Wiekszosc z was jak i zrestza "ekspertow pilkarskich" gleboko w to watpila.

Wskaż mi tych kibiców Arsenalu na tym forum, którzy wątpili w majstra. :]
ddworakk pisze:Nie boli mnie to bardzo bo uwazamz emielismy ostrego pecha (jesli chodiz o kontuzje), i czuje sie oszukany bo gdyby nie PARANOJA ZWIAZANA Z SEDZIOWANIEM 1/4 LM to dalej bysmy sie emocjonowlai na tym forum i czekali na finał w Moskwie!
Czy pierwszy raz jesteśmy nękani przez kontuzje? 15 piłkarzami nie wygrasz mistrzostwa. Niestety.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 23:10

Duch pisze:mamy święte prawo kibica żeby spytać co się dzieje, gdzie leży przyczyna.
odpowiedź jest prosta...
Arsenalowi brakuje dobrych zmienników i prawie każda kontuzja gracza z podstawowego squadu rodzi duże problemy.
Jak nie ma Clichiego czy Sagny na bokach obrony to Arsenal tam prawie nie istnieje i w dodatku np. Kolo musi grać nie w środku a na prawej, gdzie nie jest tak dobry (choć nie jest zły) i w dodatku na jego pozycje wchodzi też słaby (ale nie tak słaby jak Hoyte) Senderos.
W pomocy jak kontuzji dozna Rosicki czy Hleb grają tacy piłkarze jak Diaby czy Eboue, którzy po pierwsze nie pasują (przynajmniej dla mnie) do tych pozycji a po drugie są wyraźnie słabsi. w Ataku też nie ma specjalnie wiele alternatyw, co jest w szczególności widoczne kiedy kontuzjowany jest Van Persie (czyli prawie zawsze).

Słowem dla mnie Arsenalowi brakuje szerokiej kadry, jaką ma Man Utd i dzięki ktorej może grać z powodzeniem na wielu frontach (choć co warto podkreślić ta szeroka kadra wynika z tego że dla czerwonych diabłów wywalić 25 mln to jak splunąć i można taką kase przeznaczyć nawet na średniaka czy zmiennika (najdobitniejszym przykładem jest Carrick, ale i Nani, bo wydać prawie 25mln na utalentowanego grajka co ma za sobą jeden sezon w seniorskiej piłce to dla mnie szaleństwo, choć może ja jestem skażony strasznie oszczędną ligą włoską :wink: )

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 13 kwie 2008, 23:18

guru pisze:Czy to wina Eboue, że Wenger go wystawiał na skrzydle?
Wenger lubi podejmować ryzyko w przesuwaniu zawodników na inne pozycje. Tym razem był to chybiony pomysł. Być może zbyt dużo razy Wengerowi poszczęściło się przy takim manewrze i zaczął wpadać na głupie pomysły. Z drugiej strony, kiedy przed sezonem Sagna przechodził do Arsenalu to wielu widziało w tym całkiem dobre rozwiązanie. IMHO znacznie gorszym pomysłem było wystawianie Diaby'ego na skrzydle, bo ten zawodnik ni jak mi tam nie pasuje.
guru pisze:Czy to wina zawodników, że w mamy za wąską ławkę?
Przed sezonem kadra nie wyglądała tak źle
guru pisze:Czy pierwszy raz jesteśmy nękani przez kontuzje? 15 piłkarzami nie wygrasz mistrzostwa. Niestety.
A to wina AW że mamy co roku plagę kontuzji?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 kwie 2008, 23:19

Zabawy na wieczór mi narobiłeś, ale co tam: proszę:
:angry2: muszę chyba popracować nad ironią czy coś. Piwus coś mnie słuchy doszły, że udzielasz lekcji :P

No, ale już dobra. Zostałeś oficjalnym kibicem Arsenalu z atestem forumowego kółka wzajemnej adoracji (FKWA), Skrót taki sobie, ale jesteśmy otwarci na nową nazwę :D
(L)oczkerson pisze:odpowiedź jest prosta...
No, to ja wiem. Tylko w taki sposób odpowiedziałem poprzednikowi :wink: Z tym, że tak jak pisał guru - My to wiemy, ale nie wiem czy Wenger dostrzega powagę sytuacji (mam nadzieję, że tak i boss stanie na wysokości zadania)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 kwie 2008, 23:25

(L)oczkerson pisze:z Goal.com
CdS już wczoraj podawało tą informację. Oczywiście i tak jest ona mało wiarygodna jeśli chodzi o „dogadanie się” i przede wszystkim kwotę jaką Inter miałby zapłacić na Białorusina.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 kwie 2008, 23:43

amolinn pisze:Z drugiej strony, kiedy przed sezonem Sagna przechodził do Arsenalu to wielu widziało w tym całkiem dobre rozwiązanie.
No, ale większość zmieniła zdanie po 5 meczach. Boss nadal czeka i wierzy, że zrobi z niego skrzydłowego formatu. Jak na razie droga daleka, bo w OE mamy lepszych.
amolinn pisze:Przed sezonem kadra nie wyglądała tak źle
No wyglądała wręcz wyśmienicie.
amolinn pisze:A to wina AW że mamy co roku plagę kontuzji?
Na następny sezon też nie ma sensu się wzmacniać, bo może ominął nas kontuzje. Zajebisty tok myślenia.
Duch pisze:forumowego kółka wzajemnej adoracji (FKWA)
Tam jeszcze zapomniałeś wsadzić Arsenalu. Bynajmniej tak brzmiała oryginalna wersja Wilmore a.k.a Mourinho.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 14 kwie 2008, 0:09

guru pisze:Na następny sezon też nie ma sensu się wzmacniać, bo może ominął nas kontuzje. Zajebisty tok myślenia.
Czy ja gdzieś napisałem że nie trzeba przed następnym sezonem wzmocnić się? Kto mógł w sierpniu przewidzieć że Taylor złamie nogę Eduardo, albo że RvP będzie niedostępny prawie cały sezon. Jedyne na co można było narzekać to brak porządnych skrzydłowych. Dopiero w czasie sezonu okazało się że mamy braki w składzie ( choć np Ty przekonywałeś mnie że nie potrzebujemy nowego środkowego obrońcy). Wierze że Wenger wyciągnie wnioski i kupi 3-4 klasowych zawodników

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 kwie 2008, 0:25

amolinn pisze:albo że RvP będzie niedostępny prawie cały sezon.
To było chyba bardziej do przewidzenia niż do nieprzewidzenia. Robin regularnie co sezon wypada nam z gry na kilka miesięcy. Od kilku sezonów jestesmy nękani kontuzjami i to było bardzo trudne do przewidzenia.
amolinn pisze:( choć np Ty przekonywałeś mnie że nie potrzebujemy nowego środkowego obrońcy).
I nadal tak twierdzę. Skoro na mecz z LFC dostępny był prawy obrońca (Eboue), a Wenger tam wystawia jednego z naszych 2 najlepszch środkowych obrońców, to coś tu jest nie tak. Sami sobie kładziemy kłody pod nogi.
Wierze że Wenger wyciągnie wnioski i kupi 3-4 klasowych zawodników
Wenger nie kupi 3-4 zawodników. No chyba, że liczysz też tych 15-letnich Wietnamczyków.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 14 kwie 2008, 0:43

guru pisze:Wenger nie kupi 3-4 zawodników. No chyba, że liczysz też tych 15-letnich Wietnamczyków.
Bez przesady. Przed obecnym sezonem przyszli Eduardo, Sagna i Diarra, a więc całkiem dobrzy zawodnicy. Może to nie był szczyt marzeń ale chyba nikt na nich nie narzekał. Szkoda że 2 z nich straciliśmy po pół roku, ale to już troche inna historia.

To że odstajemy kadrowo od reszty czołówki jest faktem ale nie można linczować od razu Wengera za to że nie wydał 40 baniek na następnych 2 zawodników.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 14 kwie 2008, 1:15

guru napisał:
Wskaż mi tych kibiców Arsenalu na tym forum, którzy wątpili w majstra.
Nie mam obecnie czasu na grzebanie w postach i szukania kilku zdan w setkach wypowiedzi... ale zapewniam ze atcy byli. A po nickach teraz napewno nie powiem bo nie hcche nikogo oskarzac. Nie byles to pewnie ty guru.

amolinn napisał:
Przed obecnym sezonem przyszli Eduardo, Sagna i Diarra, a więc całkiem dobrzy zawodnicy.
i Fabiański. :D

Akurat Sagna to moim zdaniem swietne wzmocnienie. Eduardo tez swoje zrobil i 12 bramek 10 asyst jak czy to nie jest dobry transfer? Jak najbardizej strzal w "10' a kto wie czy Eduardo nie błysnałby w koncowce sezonu.

Chcialbym zeby Wenger zakupil jakiegos Anglika :wink: jeden to jakos tak za malo :lol: dwoch brzmi juz lepiej :lol: a jakby bylo 3 to calkiem wypas :lol: ale takich z gornych polek rzecz jasna.

Moze powrot Bentley'a dobry pilkarz w dodadku to nasz wychowanek, widizałbym Diego w Arsenalu (juz jeden pilkarz z Bundesligi sie sprawdzil)
Ben Arfa o ktorym sie mowilo to tez nie jest zla opcja. Moim zdaniem Arsenalowi najbardziej trzeba bramkostrzelnego skrzydłowego, takiego młodszego Piresa w formie ale jakos o tej godiznie nie widze kandydatow... :wink: nikt nie przychodiz mi na mysl.

Ribery ponoc przed sezonem mial przejsc do Arsenalu ale za duzo chcial zarabiac i Wenger sie na to nie zdecydował... A teraz za pozno na to.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 kwie 2008, 1:48

amolinn pisze:Bez przesady. Przed obecnym sezonem przyszli Eduardo, Sagna i Diarra, a więc całkiem dobrzy zawodnicy. Może to nie był szczyt marzeń ale chyba nikt na nich nie narzekał.
Chciałbym żeby w tym sezonie przyszło jeszcze 3-4 właśnie takich zawodników. Diarra niestety już u nas nie gra, ale zawodnikiem jest bardzo dobrym. Sagna świetnie się zaaklimatyzował i moim daniem jest lepszy od Eboue. Eduardo? Niestety doznał długoterminowej kontuzji, ale do tego czasu bardzo dobrze się prezentował. Bardzo dobry transfer, chociaż uważam, że Wenger za długo z nim czekał.

Wiele razy już wałkowaliśmy temat transferów. Ja tam lubię o tym pisać, więc znowu się podzielę swoimi spostrzeżeniami. :P

Bramka- jakiegoś bramkarza, który konkurowałby z Fabiańskim o miano zmiennika Almuni.

Lewa obrona- W tym sezonie na szczęście nie mieliśmy z tym problemu, bo Clichy mało kiedy wypadał ze składu. Traore to nie jest jeszcze piłkarz na pierwszy skład (wypożyczyć go). Na lewą obronę mam kandydata. Jest nim Shorey. :wink:

Nie wiem czy opłaca się kupować zmiennika dla Cesca. Jest Diaby, ale nadal nie wiadomo gdzie będzie go wystawiał Wenger. Ja bym chciał zobaczyć go w środku pola.

Lewe skrzydło- Rosickiego nie można traktować jako zawodnika do podstawowej 11, skoro ma takie problemy zdrowotne. Umiejętności piłkarskie ma wysokie, ale nie można liczyć na jego dostępność. Dlatego pasowałby ktoś naprawdę dobry (mnie się śni Quaresma :P ). Kandydata zawsze można znaleźć. Wspomniany już Quaresma, Silva, Ben Arfa, Young, N'Zogbia czy tam jeszcze ktoś.

Kolejna pozycją jest atak. Eduardo nie ma co wliczać na przyszły sezon. Van Persiego można liczyć jako 0,5, bo tylko przez pół sezonu jest z niego pożytek. Pozostaje nam Ade i Bendtner. To za mało. Wróci jeszcze Vela, ale on będzie bardziej zapchajdziurą. Trochę w ataku, trochę na skrzydle. Coś jak teraz Walcott. Ale do rzeczy. Na oku mam zajebistego kandydata- Zarate. :wink:

Czyli mówimy tu o 4 wzmocnieniach. To nie tak dużo, biorąc pod uwagę sprzedaż Gilberto i koniec kontraktu Jensa.

Ciekawe co z tym Gouffranem? Bardzo bym go chciał. Atak- prawe skrzydło. Nigdy za wiele.
ddworakk pisze:Ribery ponoc przed sezonem mial przejsc do Arsenalu ale za duzo chcial zarabiac i Wenger sie na to nie zdecydował... A teraz za pozno na to.
Wenger jest dziwny. Tego Riberyego nigdy mu nie wybaczę.
ddworakk pisze:Moze powrot Bentley'a dobry pilkarz w dodadku to nasz wychowanek
Podaj mi jednego zawodnika, który został sprzedany, a potem został z powrotem kupiony przez Wengera.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 14 kwie 2008, 8:25

guru pisze:Bramka- jakiegoś bramkarza, który konkurowałby z Fabiańskim o miano zmiennika Almuni.
Jaaskalainen moim zdaniem byłby idealny. Doświadczony w PL, mógłby rywalizować z Manuelem o miejsce w bramce ale w przyszłości nie blokowałby Fabianowi możliwości gry.
guru pisze:Lewa obrona- W tym sezonie na szczęście nie mieliśmy z tym problemu, bo Clichy mało kiedy wypadał ze składu. Traore to nie jest jeszcze piłkarz na pierwszy skład (wypożyczyć go). Na lewą obronę mam kandydata. Jest nim Shorey. Wink
Tutaj przydałby się jakiś zawodnik który w razie potrzeby może grać zarówno na środku jak i na lewej. Nie widziałem zbyt wielu meczów Shorey'a ale wydaje się być jedynie przeciętnym graczem.
guru pisze:Nie wiem czy opłaca się kupować zmiennika dla Cesca. Jest Diaby, ale nadal nie wiadomo gdzie będzie go wystawiał Wenger. Ja bym chciał zobaczyć go w środku pola.
W środku tak, ale w miejsce Gilberto. Jakoś nie umiem go sobie wyobrazić jako rozgrywającego. Ja widziałbym raczej Gourcuffa. Zwłaszcza że Milan już go chyba nie chce
ddworakk pisze:Diego w Arsenalu (juz jeden pilkarz z Bundesligi sie sprawdzil)
To jest nierealne. Zresztą po co nam taki piłkarz. Mamy Cesca
guru pisze:Lewe skrzydło
No tu jest potrzebny jakiś wymiatacz. Jednak nie liczyłbym na Quaresme. On będzie kosztował fortune. Już bardziej prawdopodobne jest sprowadzenie Ben Afry. Piłkarz uniwersalny, młody i bardzo przyszłościowy. Czyli taki jakich Wenger lubi najbardziej.

Nie liczyłbym też na typowego środkowego napastnika. Pewnie przyjdzie jakiś zawodnik mogący grać na ataku lub na skrzydle (Ben Afra czy Agbonlachor)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 kwie 2008, 9:25

amolinn pisze:Jaaskalainen moim zdaniem byłby idealny. Doświadczony w PL, mógłby rywalizować z Manuelem o miejsce w bramce ale w przyszłości nie blokowałby Fabianowi możliwości gry.
Już to kiedyś pisałem, dla mnie dużo lepszy kandydat do bramki niż Almunia.
Juz pomijając umiejętności czysto bramkarskie, które Jussi ma większe, a patrząc tylko na doświadczenie, ogranie .. Fin bije na głowę Manuela.

Co do Bentleya, mało razy opowiadał jak to Wenger prawie mu zniszczył karierę ? Jak na niego nie stawiał ? Wątpię, aby w ogóle rozważał powrót ... choć Jens się ostatnio z Wengerem pokłócili i wczoraj juz grał :lol:

amolinn pisze:Tutaj przydałby się jakiś zawodnik który w razie potrzeby może grać zarówno na środku jak i na lewej. Nie widziałem zbyt wielu meczów Shorey'a ale wydaje się być jedynie przeciętnym graczem.
I jest taki, nazywa się Gallas. Tylko, że wtedy albo musi grac Sendi w środku, albo Djourou, który albo jest wypoyczony, albo kontuzjowany. Albo z kolei jakis wytwór Wengera pt. Gilberto or Song na stoperze.
Traore bym nie wypozyczał, za duży ma potencjał aby ryzykować jego odejscie. A te wypożyczenia już mi sie tak nie podobają tak jak wcześniej ... sam Vela ostatnio mówił, że chętnie przyjdzie na Emirates, ale jak nie dostanie pozwolenia, to też sie nic nie stanie, bo równie chętnie zostanie w Osasunie.
Agbonlahor za chiny ludowe nie przyjdzie. I nie chodzi mi o fakt, że jest Anglikiem :smile2: będzie za drogi.
Jak już z Villi to 2 asystenta w lidze, Ashley Younga. Lubi chłopak w necie wystąpić, ale gra czasami kapitalnie. Młody, szybki, skutecznie dogrywa.
Czego chcieć więcej ? A pewnie byłby w miarę tani - do 10 mln.
Ben Arfe też bym chciał, oczywiście bardziej niż Younga, tylko nie wiem czy Alaus jakiejś zaporowej ceny nie wymyśli. Sam Hatem pasuje stylem do Arsenalu i moze grać na skrzydle i w ataku. To byłby niewątpliwie dobry transfer.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”