Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 397

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lut 2009, 18:15

Z tego co wiem to żona - od kilkunastu lat - Javiera ma na imię Paula, więc może chodzi o Cristiano? :oops:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 lut 2009, 18:19

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomer ... 0202.shtml

tymczasem wiemy już czemu Mourinho wykreślił Quaresme. Ricardo w Chelsea ...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lut 2009, 18:39

Już na amen?

No to Ricardo się pożegnał wczoraj z Interem. Oficjalne jeszcze milczą. Ciekawe ile straciliśmy hajsu na transakcji Boskiego?

p.s zmienilismy właściciela
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,622 ... olan_.html

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lut 2009, 19:03

nie wy jedni :haha:
Ciekawe ile straciliśmy hajsu na transakcji Boskiego?
narazie nic, stracicie dopiero wtedy gdy po sezonie Chelsea czy inna franca będą chciały go wykupić i na 100% będą oferowaly nieporównywalnie mniej niż to co dał Inter.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lut 2009, 19:26

Istnieje jeszcze prawdopodobieństwo, że Quaresma w pojedynke wygra Chelsea mistrzostwo i Lige Mistrzów a po sezonie szejkowie zaoferują 150 milionów funtów za Portugalczyka. Tak już powaznie to chyba Inter zaczął podchody pod Drogbę, bo sumie poszliśmy Chelsea na ręke i mają jako takie zastępstwo dla Joe Cole'a.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 lut 2009, 19:28

A jesli wam zrobi psikusa tak jak strzela z fałsza i powiedzmy polamie sie lub bedzie gral slabiutko to co ? Wraca do was na bajeczny kontrakt .

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lut 2009, 19:30

A Quaresma grał w jakimś meczu Ligi Mistrzów w tym sezonie?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lut 2009, 19:42

Grał. Możecie spać spokojnie :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 lut 2009, 19:45

Grał i to we wszystkich meczach, więc Chelsea o Lidze Mistrzów może zapomnieć :P

Szkoda trochę, że tracimy ofensywnego gracza, a w zastępstwo nie mamy nikogo nowego. Staruszek Figo, zagubiony jak Quaresma Mancini, oraz niemogący przekonać do siebie Jose Luis Jimenez, nie wygląda zbyt kolorowo na męczącą drugą część sezonu ...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 lut 2009, 21:02

No no no jakie wieści.

Mam nadzieję, że Mourinho myśli o tym o czym ja myśle - Deco do Interu po sezonie. :P
Idealny rozgrywający do naszego 4-3-1-2.
Drogba też może być, chociaż osobiście mam już nieco inną wizję ataku na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lut 2009, 21:04

Maciek (interista) pisze: Drogba też może być, chociaż osobiście mam już nieco inną wizję ataku na przyszły sezon.
Aguero?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lut 2009, 21:08

malo macie tych napastnikow? :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 lut 2009, 22:08

Znacznie skromniej - Aquafresca. Włocha trzeba przetestować na poważnie w Interze.
Gdyby pojawiła się możliwość kupna Aguero Inter może powalczyć. Luis Suarez (obecnie pełniący funkcję skauta Interu) potwierdził, że Inter latem spróbuje wykupić Kuna. Osobiście jednak uważam, że grubą kasę Inter powinien wyłożyć nie na napastnika, ale na rozgrywającego - to chyba Babel pierwszy napisał, ale coraz bliżej mi do jego opinii. Z tym, że mam problem z doborem odpowiedniego kandydata. A tutaj wkracza do akcji Quaresma i realne staje się pozyskanie Deco. Quaresma wreszcie na coś może się przydać. :P
I naprawdę nie obchodzi mnie jak źle Deco gra w Anglii. Veron też źle grał.

Natomiast kontynując wątek ataku to jest jeszcze Benzema, prezes Lyon wymienił Inter jako jeden z klubów, które złożyły zapytanie o francuskiego napastnika. No i jest jeszcze Tevez, cena jednak raczej odstraszająca, będą lepsi na rynku za tą cenę albo i niższą.

Przyznam też, choć pewnie strasznie to naiwne, że ostatnia wypowiedź Adriana na nowo rozbudziła moją wiarę w Brazylijczyka, jakoś nie jestem w stanie całkowicie go przekreślić. Naprawdę nie spodziewałem się po tych wszystkich banach ze strony Jose takiej wypowiedzi Adriano.

Latem pożegnamy Crespo, raczej Obinnę. Zostaje Zlatan, Cruz, Adriano, Balotelli - aż takiego tłoku nie ma. Podjęta też zostanie ostateczna decyzja wobec Adriano sprzedaż lub przedłużenie kontraktu - więc liczba napastników może nawet spaść, przyszłość Mario też niejasna. Cruz raczej wiele grać nie będzie. Miejsce dla Aquafreski jak najbardziej się znajdzie.

Opuścił nas Dacourt. Grazie Olivier za lata wiernej służby. Mój zdecydowanie ulubiony Francuz w Interze. Profesjonalista.

Jak widzę te pełne euforii wpisy kibiców Chelsea po transferze pięknego to aż mi żal ich się robi, no ale szybko spadną na ziemię :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lut 2009, 23:00

Sytuacja wygląda tak, że w ataku pewniaka mamy tylko jednego - Zlatan. Cruz ciągle nie podpisał kontraktu i mimo wielkich zasług El Jardinero, jego gra w obecnym sezonie zupełnie mnie nie przekonuje. Adriano i Balotelli to bomby z opóźnionym zapłonem, oczywiście ciesza ich słowa, ale już nie raz to przerabialiśmy z Adriano i nie warto chwalic dnia przed zachodem słońca. Byc może ktoś z nich odejdzie - np. Balotelli na wypożyczenie by grać. Aquafresca moim zdaniem jest już gotów aby dostał szanse, tylko czy warto by zawodnik powoli liczący się nawet w perspektywie pierwszej kadry Italii był ławkowym. Być może będzie jakąs karta przetargową i zmieni klub na mocniejszy niz Cagliari, ale taki, gdzie będzie miał szansę na regularne występy?

Mourinho chciał grać 4-3-3 i ja byłem przeciw. Ważne, że Portugalczy się zreflektował i gramy najbardziej efektywnym ustawieniem. Biorac pod uwagę że wszyscy nasi napastnicy to zawodnicy o zbliżonych do siebie parametrach fizycznych: Ibra 193 cm, Cruz 190, Adriano 189, Balotelli 189 ergo wolałbym kogoś o innych predyspozycjach fizycznych. Drogba byłby kolejnym wysokim napastnikiem, poruszającym sie w podobnych sektorach boiska co Zlatan. Oczywiśćie to spowoduje jeszcze większą schematycznośc w naszej grze i dublowanie się graczy. Nie piszę, że nie jest to niemożliwa współpraca, ale uproszczenie gry zespołu będzie. Choćby Moratti sciągnał rozgrywającego najwyższej klasy. Drogba to ulubieniec Mourinho więc bardziej uderzam tu z racjonalnych pobudek niźli moich chęci. Nie można tez zapominać, że Nerazzurri na pewno interesują sie starszym Milito.

Odnośnie personaliów. Kuna wyciągnac może być cieżko, bo nawet jeśli odejdzie to pewnie Inter nie będzie jedynym zainteresowanym. Chciałbym widzieć w Interze Lavezziego. A propo Luisa Suareza to warto monitorować Luisa Suareza :P. Tyle że tego z Ajaxu. Troche niedojrzały, dużo psuje, ale młody i potencjał ma ogromny. Inne opcje to: Cassano - jeśli się nie pójda na noże z Ibra to sa w stanie rozmontowac każdą defensywę, Tevez, Arszawin choć tu zobaczymy zobaczymy jak skończy telenowela z Arsenalem. W tej chwili to wszystko przychodza do głowy. Powrót Mutu? Sam nie wiem czy w ogole warto podjac starania.

Deco byłby idealny do systemu Interu - moim zdaniem. Ale będę sie cieszył z każdego klasowego playmakera. Moze być Diego, Hamsik czy VdV. Obojętne. Dwa dobre transfery (napastnik i rozgrywający), trochę kosmetyki w innych formacjach i jest git.

A Dacourtowi dzięki za to, że był i jak grał to nie schodził poniżej poziomu. Szkoda, że długa kontuzja przekreśliła mu szanse na walke o pierwszy skład.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lut 2009, 18:03

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeśli mowa o Suarezie to widać podobieństwo do El Chino :lol: . Ale jakoś nie wierzę w tego chłopaka. Oglądałem go w wielu meczach ligi holenderskiej i prezentuje się całkiem nieźle, ale pod bramką często zawodzi. Zresztą jeśli już mówimy o lidze holenderskiej to ostatnio przeżywa ona duży kryzys i ogólnie obniżyła poziom, więc trzeba uważać kogo się stamtąd kupuje. Ajax 3 lata z rzędu nie zakwalifikował się do LM, PSV błąka się w środku tabeli, o Feyenoordzie nie mówiąc, bo każdy polski kibic miał okazję widzieć ich w meczu z Lechem. Nie każdy zawodnik, który tam błyszczy ma szansę stać się gwiazdą. Ostatnio sparzyło się Schalkę, bo Farfan i Engelaar jak dotychczas prezentują się kiepsko. Huntelaar sprowadzony za wielkie pieniądze do Realu też nic nie pokazuje, chociaż to trochę za wcześnie żeby go oceniać. Zresztą czuję, że Ajax zażyczyłby sobie ogromnych pieniędzy, zważywszy jak drogo sprzedali Huntera... no i transfer Sulejmaniego, za którego zapłacili krocie w lecie pokazuje, że cena za Suareza mogłaby sięgnąć około 18-20 mln euro.

Trzeba uważać kogo się kupuje, bo jeśli transfery będą tak nieudane jak w lecie, to za rok będzie ciężko coś ugrać (już teraz jest ciężko swoją drogą :P ). Lavezzi i Milito byliby idealni, do lipca sporo czasu, ale chyba nie widać nikogo lepszego od nich. I byleby to nie był Cassano, nie wyobrażać sobie dueto Antonio-Ibra :P . I do tego niesforni Adriano i Mario na ławce. Mieszanka wybuchowa.
Ale w pomocy marzyłaby mi się mała rewolucja, chciałbym odmłodzenie pomocy i pozbycia się Stankovica i Vieiry, pierwszy krok już uczyniono. Solidny Dacourt trafił do Fulham i jest to dobra wiadomość dla obu stron.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”