Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 3966

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5281
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 lut 2015, 11:58

Kluchman pisze:
cloner pisze:a Przyjaciele jest skierowany raczej do ludzi poniżej 30, max 35 roku życia. Przynajmniej tak mi się wydaje
Tylko na tym forum chyba nie ma nikogo w wieku +35. :>
a Wiesiek?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 lut 2015, 12:01

cloner pisze:
sickstick pisze:Zacznę od języka i tutaj mam dylemat. Co polecacie? Rosyjski, Francuski, Norweski, może Chiński?
Jak masz siłę to ucz się chińskiego. Tylko nie ucz się go tak "dobrze", jak polskiego. Przymiotniki z małej.
Masz mnie :angry2: :roftl3:
Właśnie nie wiem czy chiński nie okaże się zbyt trudny. Nie chce lecieć z motyką na słońce.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 lut 2015, 12:11

sickstick pisze:Mam teraz rok laby (powtórka ostatniego roku na studiach, w sumie do napisania 3 egzaminy w 12 miesięcy) postanowiłem zrobić masę kursów. Zacznę od języka i tutaj mam dylemat. Co polecacie? Rosyjski, Francuski, Norweski, może Chiński?
Na co komu francuski? :D Języki skandynawskie to dobry krok - podobno norweski najłatwiejszy. Rosyjski nie taki trudny do nauczenia, a alfabet opanować można w parę dni - polecam, bardzo dobrze mi się go uczy. Dla darmowych noclegów na świecie i ciekawych znajomości polecam esperanto :jupi:
DDK pisze:a Wiesiek?
Nie postarzaj go! :ban:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 165

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 lut 2015, 12:12

Kluchman pisze:
cloner pisze:a Przyjaciele jest skierowany raczej do ludzi poniżej 30, max 35 roku życia. Przynajmniej tak mi się wydaje
Tylko na tym forum chyba nie ma nikogo w wieku +35. :>
:won:
futbolowa pisze:Na co komu francuski? :D
Na przykład dla osoby studiującej epokę napoleońską.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 lut 2015, 12:40

Okej, jak studiujesz coś konkretnego, to wiadomo. Ale ogólnie ten paskudny język wydaje mi się mało przydatny. Już lepiej inwestować w angielski czy niemiecki. To tak jak z moją fanaberią na hiszpański - wszystko spoko, tylko jeśli się nie podróżuje, to do niczego nigdzie się on nie nada - stosunków żadnych z nimi nie mamy, coby opłacało się tu kogoś z hiszpańskim zatrudnić ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lut 2015, 13:31

futbolowa pisze: To tak jak z moją fanaberią na hiszpański - wszystko spoko, tylko jeśli się nie podróżuje, to do niczego nigdzie się on nie nada - stosunków żadnych z nimi nie mamy, coby opłacało się tu kogoś z hiszpańskim zatrudnić ;)
Jakbyś wyjechała do USA, to być może przydałby się bardziej, niż angielski :smile2:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 lut 2015, 14:06

Tja, marzenia :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2239
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 lut 2015, 14:19

Na francuski w tych zjebanych korpo też jest.
Gowniane podejscie ludzi tutaj,tych ktorzy mysla,ze zlapali Boga za nogi.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 lut 2015, 15:05

Tomusmc pisze:
kaczy pisze:Czy ktoś z was miał coś podobnego
Ja miałem połamaną lewą część szczęki, współczuję Ci przeogromnie. Masz zapewne 6 tygodni męki i jedzenie papek. Chyba, że będzie to jakoś inaczej wyglądać ;) ta Twoja prawilność w tym przypadku nie powinna mieć miejsca
O jedzenie sie najmniej martwie, bo przynajmniej mozna kontrolowac dietę, i nie będzie podjadania. Gorzej z tym ze jutro zakładają mi szyny na ok. Miesiac A lada dzień moga mnie wezwać na robotę. Przedłużony urlop może się jeszcze bardziej wydłużyć jesli bd musiał odmówić.

Teraz goszcze się w szpitalu i ogladam tv. Nie wiem wiem czy już maja swoja kategorie te debilne programy typu trudne sprawy. Ale 'szkola życia' to kolejny upadek misji społecznej Tvp.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 lut 2015, 15:22

Podstawowa dewiza brzmi - nie włącza się publicznych telewizji do wiadomości, no chyba, że wcześniej wyhaczysz coś ciekawego jak "Teleexpress" na przykład.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 lut 2015, 16:06

EnJoy pisze:Na francuski w tych zjebanych korpo też jest.
Gowniane podejscie ludzi tutaj,tych ktorzy mysla,ze zlapali Boga za nogi.
tzn. kogo? tych co szprechają francuzczyzną?

ja już rok się uczę norweskiego, mogę odpowiedzieć na niektóre pytania :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 lut 2015, 17:57

kaczy znam sporo osób, które operowały taką wadę zgryzu jaką ja mam [w stylu Jacka Gmocha ;)] - operacja polega na wyłamaniu całej żuchwy, wycięciu jej kawałków i wstawieniu na nowo. Opuchlizna schodzi tygodniami, twarz jest sina, zęby zadrutowane, jedzenie tylko przez słomkę - współczuję zatem bardzo, bo to na pewno megaból :shock:
Carbon pisze:Podstawowa dewiza brzmi - nie włącza się publicznych telewizji do wiadomości, no chyba, że wcześniej wyhaczysz coś ciekawego jak "Teleexpress" na przykład.
A ja jestem od jakiegoś czasu na diecie informacyjnej i cudownie się z tym żyje. Telewizję włączam jedynie dla sportu i '1 z 10', a wszelkie gówniane wiadomości mnie omijają - dzięki temu nie wkurzam się od rana, co się wyrabia dookoła, a i tak największe wieści [strajki, katastrofy, bójki] w jakiś sposób do mnie docierają.
EnJoy pisze:Gowniane podejscie ludzi tutaj,tych ktorzy mysla,ze zlapali Boga za nogi.
Kogo masz na myśli?
Diamen23 pisze:ja już rok się uczę norweskiego, mogę odpowiedzieć na niektóre pytania
Jak wrażenia? Rzeczywiście nie jest tak bardzo skomplikowany, jakby się wydawało?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 lut 2015, 18:10

futbolowa pisze:współczuję zatem bardzo, bo to na pewno megaból
Ból może niekoniecznie bo później nic się nie czuje, ale prawdziwy dramat przychodzi jak inni przy Tobie jedzą pyszności, których Ty nie możesz wsadzić do ust z wiadomych względów ;) ale co można zblendować to głowa mała
futbolowa pisze:wszelkie gówniane wiadomości mnie omijają - dzięki temu nie wkurzam się od rana, co się wyrabia dookoła, a i tak największe wieści [strajki, katastrofy, bójki] w jakiś sposób do mnie docierają
Mam identycznie. Kiedy przestałem oglądać wszelkiej maści wiadomości od razu lepiej się czuję. Oglądam Comedy Central lub sport i szerokim łukiem omijam to co się dzieje bo na każdym kanale pieprzą inaczej. Jednak radio, praca czy internet nie pozwalają przejść obok wszelkich wiadomości obojętnie i tak się życie kręci ;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 lut 2015, 18:15

Ja tam od ponad dwoch lat nie mam telewizji i nie moge powiedziec zebym cierpial... tylko mnie cholera bierze jak na jedynce leci jakis mecz a ja musze kombinowac jak kon pod gorke zeby go obejrzec.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2015, 18:26

Tomusmc pisze:Oglądam Comedy Central lub sport i szerokim łukiem omijam to co się dzieje bo na każdym kanale pieprzą inaczej.
Ja mam dokładnie to samo. W tv ogarniam tylko sport, comedy central i filmy na dvd (no i na dysku zewnętrznym).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”