Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 398

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 kwie 2008, 13:12

Arsenal manager Arsene Wenger admitted his team's title hopes are now over.

"Yes we are out," Wenger said afterwards. "We played with quality and spirit, and I'm very proud of our performance. What can you do? We had plenty of chances and we were really unlucky not to win."
my wierzymy jeszcze a on juz nie? :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 kwie 2008, 13:16

Magnum pisze:my wierzymy jeszcze a on juz nie?
12 pkt do zdobycia, a 10 do odrobienia .... United musieliby przegrać 3 i jeden zremisować, a my wygrać wszystko ... serio się jeszcze łudzisz ?

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 14 kwie 2008, 15:00

fieldy pisze:Co do Bentleya, mało razy opowiadał jak to Wenger prawie mu zniszczył karierę ? Jak na niego nie stawiał ? Wątpię, aby w ogóle rozważał powrót
Po za tym potrzeba nam kogoś kto od razu może wskoczyć do pierwszej jedenastki i nie będzie osłabieniem na miarę Eboue czy Diabyego. Bentley to jest taki solidny zawodnik, który owszem miał świetny sezon, ale nie sądze by mógł się stać gwiazdą mocniejszego klubu niż Blackburn. Już chętniej widziałbym Gamsta Pedersena ale też jako ewentualne uzupełnienie składu.
Jak już z Villi to 2 asystenta w lidze, Ashley Younga. Lubi chłopak w necie wystąpić, ale gra czasami kapitalnie. Młody, szybki, skutecznie dogrywa.
Czego chcieć więcej ?
No właśnie. Zawodnika który może zdecydować o losach meczu..
fieldy pisze:I jest taki, nazywa się Gallas. Tylko, że wtedy albo musi grac Sendi w środku, albo Djourou, który albo jest wypoyczony, albo kontuzjowany. Albo z kolei jakis wytwór Wengera pt. Gilberto or Song na stoperze.
Tylko że rozbijanie podstawowej pary stoperów jest baaardzo ryzykowne. Wolałbym jakiegoś uniwersalnego defensora na ławce zamiast wymuszonego przestawiania zawodników

Ponowie pytanie guru. Ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja Gouffrana? Bo ponoć był już zaklepany dla Arsenalu. A to jest zawodnik który już niedługo może być wielką gwiazdą

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 14 kwie 2008, 17:55

Jak już jesteście przy temacie transferów to Ja też się wypowiem.
Podpisuje się pod Ben Arfą.
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie - wg mnie interesującym ruchem byłoby sprowadzenie R. Van der Vaarta czy Huntelaara.
Preferuje trop holenderski

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 14 kwie 2008, 18:26

BERGKAMP pisze:R. Van der Vaarta
To samo co Diego. Za drogi i mamy już silnie obsadzoną to pozycje. Chyba że odszedłby Hleb. Wtedy możnaby poszukać tego typu zawodnika
BERGKAMP pisze:Huntelaara.
Środkowego napastnika Wenger nie kupi, bo przecież już mamy Adebe. W obwodzie jest jeszcze Bendtner

Jeśli chodzi o Ajax to ostatnio podpisaliśmy z nimi umowe partnerską czy coś takiego, więc być może będą jakieś efekty. Jednak na za dużo nie liczyłbym

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 14 kwie 2008, 19:10

Wątpię żeby Rafael czy Huntelaar do nas przszedł, bo po prostu mają lepsze opcje.
fieldy pisze:Jak już z Villi to 2 asystenta w lidze, Ashley Younga. Lubi chłopak w necie wystąpić
To mnie rozwaliło :lol:

Ja podpisuję się pod Ashleyem oburącz. Ale to na razie tylko jeden zawodnik. A co z atakiem? Zarate to tylko nasz wymysł. Ale chyba mało realny...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 kwie 2008, 19:37

amolinn pisze:Ja widziałbym raczej Gourcuffa. Zwłaszcza że Milan już go chyba nie chce
Ja tez bym go widzial, tylko nie wiem czy Wenger wciaz jest nim zainteresowany i ile by ewentualnie kosztowal. Kiedys byl do wziecia za grosze.
fieldy pisze:Jak już z Villi to 2 asystenta w lidze, Ashley Younga. Lubi chłopak w necie wystąpić, ale gra czasami kapitalnie. Młody, szybki, skutecznie dogrywa.
Czego chcieć więcej ? A pewnie byłby w miarę tani - do 10 mln.
Zanim poszedl do Villi wenger sie nim dosc mocno interesowal. Bossa pewnie odstraszyla cena. Vilal dala za niego £9.75. Teraz bedzie o wiele drozszy. Mysle ze jego cena skoczyla do 13-14 baniek.
BERGKAMP pisze:Huntelaara.
:shock: Wez przestan. Nie chce go widziec w trykocie Arsenalu.
amolinn pisze:Ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja Gouffrana? Bo ponoć był już zaklepany dla Arsenalu. A to jest zawodnik który już niedługo może być wielką gwiazdą
No wlasnie byla taka informacja, ze ma do nas przesjsc latem, ze niby jest juz zaklepany. temat pojawil sie tylko na jednym czy dwoch portalach i najwidoczniej umarl smiercia naturalna. :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 kwie 2008, 20:17

guru pisze:Zanim poszedl do Villi wenger sie nim dosc mocno interesowal. Bossa pewnie odstraszyla cena. Vilal dala za niego £9.75. Teraz bedzie o wiele drozszy. Mysle ze jego cena skoczyla do 13-14 baniek.
A ja myśle, że za 10 by poszedł, bo w drugą stronę pójdzie Djourou, albo inny Hoyte.
VDV byłby dobry moim zdaniem. brakuje nam zawodników którzy potrafią kapitalnie uderzyć z dystansu. Albo są, tylko rzadko próbują.
Ale i tak wszystkie te spekulacje o kand dupy mozna potłuc. Wenger już zapowiedział, ze kupi 1 doświadczonego zawodnika i nikogo wiecej. Pewnie kilku do rezerw.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 kwie 2008, 20:25

amolinn pisze:Jaaskalainen
Bo ja wiem. Jussi nie jest już najmłodzszy i pewnie będzie bardzo starannie przeglądał ewentualne oferty. Jeśli nie miałby pewnego miejsca w bramce Arsenalu to wątpię żeby zgodził się na przeprowadzkę na ES.

Jak dla mnie idealnym kandydatem nawet na pozycję numeru 1 byłby McGregor z Rangersów. Koleś jest stosunkowo młody, a już niezwykle doświadczony. Ma za sobą kapitalny sezon i czas najwyższy by pokazać swoje umiejętności w mocniejszej lidze niż szkocka. Oczywiście opcja, że trafi do Londynu jest mało prawdopodobna, ale większość tu przez Nas wymienionych transferów to tylko spekulacje.
fieldy pisze:VDV byłby dobry moim zdaniem.
No i mógłby nieco ciężaru zdjąć z barków Cesca. Co dwóch klasowych pomocników to nie jeden. Obecnie jak Fabregas ma spadek formy (co zwalam raczej na karb zmęczenia) to cała gra się kładzie.

BTW, podobno Senderos się załamał psychicznie :lol: Biedak mocno przeżył swoje wpadki na Anfield.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 14 kwie 2008, 20:51

Nie no pomimo całego szacunku do Wengera jego stanowisko w kwestii transferów zaczyna już mnie mocno irytować :(
Zachowuje się jak uparty osioł. Czy naprawdę tak ciężko dostrzec to że nie można budować drużyny opierając się na tak małej liczbie doświadczonych graczy :o
Bardzo dobrze że Wenger stale rozgląda się za młodymi zdolnymi.
Od czasu do czasu należy jednak pozyskać naprawdę zawodnika z uznanym nazwiskiem na rynku - takiego który gwarantuje równy dobry poziom przez cały sezon
W końcowych fragmentach sezonu po raz kolejny odpadamy z walki o kolejne trofea właśnie ze względów na tą nielogiczną politykę transferową.
Wenger sam sobie wbija samobója.
Nie rozumiem tego - Prezes mu mówi że dostanie tyle funduszy na transfery ile będzie konieczne a on się zadowala jednym graczem :!:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 14 kwie 2008, 21:33

Ma ktoś jakieś statsy Veli z tego sezonu?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 kwie 2008, 12:53

fieldy pisze:
Magnum pisze:my wierzymy jeszcze a on juz nie?
12 pkt do zdobycia, a 10 do odrobienia .... United musieliby przegrać 3 i jeden zremisować, a my wygrać wszystko ... serio się jeszcze łudzisz ?
to był sarkazm ;)
ja nie, ale inni tutaj zdaja sie wierzyc.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 15 kwie 2008, 14:01

Duch pisze:No i mógłby nieco ciężaru zdjąć z barków Cesca. Co dwóch klasowych pomocników to nie jeden. Obecnie jak Fabregas ma spadek formy (co zwalam raczej na karb zmęczenia) to cała gra się kładzie.
A w czasie kiedy Cesc byłby zdrowy to na jakiej pozycji miałby grać? Kolejny środkowy na pozycji skrzydłowego? A wątpie żeby VdV chciał być zmiennikiem. W razie odejścia Hleba byłby to świetny transfer, bo to zawodnik o gigantycznym potencjale, a przede wszystkim strzelający dużo bramek. Ale na dzień dzisiejszy jest to nierealny transfer
fieldy pisze:Wenger już zapowiedział, ze kupi 1 doświadczonego zawodnika i nikogo wiecej. Pewnie kilku do rezerw.
To że Wenger mówi że kupi jednego doświadczonego gracza nie znaczy że tylko jeden zawodnik wzmocni pierwszy zespół. Po prostu przyjdzie jeden z uznanym nazwiskiem.

Bardziej mnie martwią ciągłe plotki o Hlebiei przede wszystkim to że kontraktu nie podpisał jeszcze Flamini. Ostatnio zainteresowanie nim wyraził Bayern. Strata tych graczy byłaby wielkim ciosem i na dobrą sprawę rozsypałaby wszelkie plany transferowe bo na gwałt należałoby znaleść graczy o podobnych predyspozycjach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2008, 14:05

amolinn pisze:To że Wenger mówi że kupi jednego doświadczonego gracza nie znaczy że tylko jeden zawodnik wzmocni pierwszy zespół. Po prostu przyjdzie jeden z uznanym nazwiskiem.
powiedział, że nie bedzie kupował na wszystkie pozycje tylko na jedną. Do tego oznajmił, ze pieniądze ma i nie boi sie wydac dużej sumy, ale tylko wtedy jeśli uzna to za stosowne. Czyli mówi to samo co roku.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 15 kwie 2008, 14:06

fieldy pisze: powiedział, że nie bedzie kupował na wszystkie pozycje tylko na jedną. Do tego oznajmił, ze pieniądze ma i nie boi sie wydac dużej sumy, ale tylko wtedy jeśli uzna to za stosowne. Czyli mówi to samo co roku.
Czyli moje nadzieje że Wenger uczy się na własnych błędach odeszły w siną dal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”