FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 398

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 17:24

mistyk pisze:Uwazam, ze szybciej na Camp Nou ujrzyy Erica niz Andrade. Chociaz sam nie jestem do zadnego z nich specjalnie przekonany.
Nie wiem jak można nie być przekonanym do Andrade :P Zawodnik, któremu nie brakuje zupełnie niczego. Od lat czołowy obrońca w La Liga. Mam nadzieję, że iceald się nie myli i zarząd załatwia ten transfer bardziej po cichu :wink: Portugalczyk IMO gwarantuje większe bezpieczeństwo w obronie niż Abidal a o to nam przecież chodzi.
mistyk pisze:do skladu beda wlaczeni Bojan i Dos Santos, ktorzy tez czasami bede chcieli poczuc murawe nie tylko na treningach.
Ciężko będzie. Pozostanie im raczej Puchar Króla i jakieś epizody w meczach przedsezonowych. Być może uda im się pojawić na murawie w jakimś 'normalnym' meczu, ale jeśli nawet to chyba symbolicznie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 cze 2007, 18:41

RealFan pisze:
Mentor pisze:Oczywiście o ile Barcelona będzie jeszcze do tego czasu zainteresowana Francuzem.
Myślę, że jeśli nie Barcelona to po obniżeniu ceny przez Aulasa znajdą się inni chętni :]

tyle ze abidal juz przyjal oferte barcy i bedzie nasz. po prostu lyon nie bedzie mial wyjscia

to troche inna polityka niz - chcemy diarre! nie damy wam go! dobra to placimy 30 baniek

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2007, 18:46

rkoeman pisze:tyle ze abidal juz przyjal oferte barcy i bedzie nasz. po prostu lyon nie bedzie mial wyjscia
Nie będzie miał wyjścia, ale z innego powodu niż piszesz. Diarra też przyjął ofertę Realu zanim doszło do porozumienia z klubem. Ale to, że chciał u nas grać o niczym nie przesądzało.
rkoeman pisze:to troche inna polityka niz - chcemy diarre! nie damy wam go! dobra to placimy 30 baniek
Tutaj negocjacje wyglądają zupełnie inaczej. Abidalowi po sezonie kończy się kontrakt więc albo teraz za kasę, albo potem za darmo. Mahamadou kontrakt się nie kończył, więc Aulas mógł stwaić warunki. Widzisz różnicę :> Myślę, że widzisz, zatem nie napinaj się bez sensu :P
Ostatnio zmieniony 24 cze 2007, 18:47 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2007, 18:46

rkoeman pisze:tyle ze abidal juz przyjal oferte barcy i bedzie nasz. po prostu lyon nie bedzie mial wyjscia
Przyjal w jakim rozumieniu tego slowa?Podpisal kontrakt?Ustnie zaakceptowal warunki proponowane przez Barcelone?Dal slowo honoru ze albo Barca albo nikt?
Pytam nauczony ostatnimi doswiadczeniami na rynku wloskim :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 cze 2007, 19:29

Mentor pisze: Nie wiem jak można nie być przekonanym do Andrade :P Zawodnik, któremu nie brakuje zupełnie niczego. Od lat czołowy obrońca w La Liga. Mam nadzieję, że iceald się nie myli i zarząd załatwia ten transfer bardziej po cichu :wink: Portugalczyk IMO gwarantuje większe bezpieczeństwo w obronie niż Abidal a o to nam przecież chodzi.

Moze i tak, ale jakos srednio widze jego gre w Barcelonie. Po prostu intuicja... :shock:
Mentor pisze: Ciężko będzie. Pozostanie im raczej Puchar Króla i jakieś epizody w meczach przedsezonowych. Być może uda im się pojawić na murawie w jakimś 'normalnym' meczu, ale jeśli nawet to chyba symbolicznie.
Zgadzam sie z toba. Uwazam jednak, ze Dos Santos moze liczyc na kilka wystepow wiecej od Bojana. Jednak w meczach o punkty bedziemy korzystac glownie z uslug 5 graczy z prozdu - REM, Herny`ego, Guddiego i moze kogos jeszcze. A wlasciwie to powinien ktos jeszcze byc.

rkoeman w srode chyba wszystkim piwo bedziesz stawial :p

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 20:11

Czas najwyższy pooglądać trochę Yaya Toure:

Wiem, że na kompilacjach to każdy może wyglądać świetnie, ale co tam. Yaya już mi się podoba :P Co ciekawe po obejrzeniu tej kompilacji stwierdzam, że Toure będzie wzmocnieniem naszej ... ofensywy Obrazek Nie dość, że zapieprza jak klasowy czarny DM to na dodatek potrafi włączyć się do akcji albo uderzyć z wolnego czy też z dystansu :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 cze 2007, 20:15

Ogladalem tez dzisiaj ta kompilacje. Dzisiaj nie potrzebni sa skauci, wystarczy miec dostep do youtube i championship managera :D

Na powaznie to nie chce sie powtarzac, ale Toure naprawde imponowal mi na MS i mam nadzieje, ze zaimponuje mi tez w Bacry :p

Widze, ze nawet wolne strzela :eek: Ronaldinho, Deco, Xavi, Marquez, Eto`o, Toure - niedlugo wiekszosc zawodnikow bedzie potrafila bic wolne :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 cze 2007, 20:17

Oby w La Liga mijał jak tyczki graczy Valencii tak samo jak na tym filmiku :P Dziwne jest to, że podobno Yaya nie znalazł się na liście 20 najlepszych pomocników w lidze francuskiej sezonu 2006/2007 :? Mam nadzieje, że lequipe źle ocenia zawodników :P

Z innych wieści podobno Chivu jest bardzo blisko Barcelony. Blaugrana zapłaci 12 mln i odda Romie Giuliego. Pożyjemy zobaczymy :wink:

P.S. Transfery "cracków"

Obrazek

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 cze 2007, 20:24

Bask pisze:
P.S. Transfery "cracków"
Saviola :lol:

Dobrze, ze teraz Laporta nie wydaje takich ogromnych sum pieniedzy, a pilkarzy sprowadza z najwyzszej polki. Wystarczy przciez spojrzec ile pieniedzy na transfery pojedynczych zawodnikow wydały w ostatnich latach Chelsea i Manchester. Widac, ze negocjatorzy Barcelony wywiazuja sie ze wsoich zadan dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 20:39

mistyk pisze:Saviola
Moja reakcja była identyczna :lol: :P
Bask pisze:Z innych wieści podobno Chivu jest bardzo blisko Barcelony. Blaugrana zapłaci 12 mln i odda Romie Giuliego. Pożyjemy zobaczymy
Giuly zapierał się, że nie zgodzi się na włączenie go do żadnej transakcji na wymianę. Poza tym on chyba wolałby wrócić do Francji więc poczekajmy na lepsze plotki :P

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 cze 2007, 20:45

Mentor pisze:
Bask pisze:Z innych wieści podobno Chivu jest bardzo blisko Barcelony. Blaugrana zapłaci 12 mln i odda Romie Giuliego. Pożyjemy zobaczymy
Giuly zapierał się, że nie zgodzi się na włączenie go do żadnej transakcji na wymianę. Poza tym on chyba wolałby wrócić do Francji więc poczekajmy na lepsze plotki :P
Tym bardziej, że Roma chce go oddać do Torino, by pozyskać Rosinę :lol: Takie są na to szanse jak na wymianę Chivu-Zambro.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2007, 20:53

Saviola na tej liście pojawił się pewnie tylko ze względu na sumę, jaką Barca za niego zapłaciła :P

Giuly wydawało się, że pójdzie już do Marsylii jako następca Ribery'ego, a tu Barca mu kombinuje i miesza. Sam Giuly na pewno byłby zadowolony z przeprowadzki na Stade Velodrome. Miałby miejsce w składzie, grałby w CL. Żyć nie umierać :P Powinien sam zdecydować, gdzie chce odejść.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 cze 2007, 21:00

Agent FIFA Ernesto Bronzetti, a także człowiek który odpowiada za
transfery w Hiszpanii powiedział dla rozgłośni 'Radio Radio',
że prawdopodobnie do środy wyjaśni się przyszłość piłkarza Romy -
Cristiana Chivu.
Zdradził też, że na wczorajszym spotkaniu dyrektor sportowy Barcy
- Txiki Begiristain pytał o Daniele De Rossiego, ale Roma
stanowczo odpowiedziała, że nie jest zainteresowana sprzedażą
Włocha.
Czyżby Barcelona starała się o jeszcze jakiegoś pomocnika :wink: Jak nie De Rossi to ...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 24 cze 2007, 21:06

Czyżby Barcelona starała się o jeszcze jakiegoś pomocnika Jak nie De Rossi to ...
Yaya Toure z Monaco

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2007, 21:14

Jak transfer Toure zostanie oficjalnie potwierdzony to nie widzę najmniejszego sensu, aby Barcelona kupowała jeszcze jednego pomocnika. Bogactwo w środku pola macie wystarczająco duże. Jest w czym wybierać :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”