AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 399

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 mar 2008, 20:17

[quote]Jak zwykle popełniliśmy błędy w meczu na własnym stadionie, zagraliśmy zbyt spokojnie na początku, byliśmy rozkojarzeni, nieskuteczni pod bramką przeciwnika i odrobienie dwóch goli stało się skomplikowane, nawet jeżeli prawie nam się to udało. Arbiter? Sędziował obiektywnie, nie pomógł nam. Jeżeli chcemy znaleźć się w pierwszej czwórce, to nie możemy kontynuować tego, co uczyniliśmy dzisiaj. Nie mamy więcej czasu na pomyłki i coś teraz musi się zmienić."[/quote]

A to moja wina :?: , oj Carlo osmieszasz sie :!:

Tak ja kWilmore uwazam ze powinnismy nie grac w zadnych pucharach bo jak awansujemy do Lm lub Uefa to zmiany beda kosmetyczne a tak beda musieli dokonac wzmocnien by wygrac Serie A tylko pozostaje pytanie kto bedzie chcial przejsc do takiego klubu co nei gra w pucharach ? :roll:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 mar 2008, 20:28

myhalek_acm pisze:A tylko pozostaje pytanie kto bedzie chcial przejsc do takiego klubu co nei gra w pucharach ? :roll:
Wielu młodych perspektywicznych piłkarzy. Powinniście się cieszyć wreszcie może ściągniecie paru młodych i utalentowanych piłkarzy którzy mogą poczekać rok na grę w CL. Bo chyba wywalczycie awans w następnym sezonie :?:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2008, 20:41

dokładnie, o ile brak LM w następnym sezonie jest problemem przy ściąganiu gwiazd czy takiego Barzagliego, który wreszcie zagrać w LM chce i pod tym kontem pewnie się patrzeć będzie to, to już jeśli mowa o takim Nasrim, Zapacie, Montolivo, Pazzinim czy o innych, którzy mogą być na celowiniku Milanu
Większy problem to straty finansowe, LM to gwarancja 40-60 mln euro + niesamowita reklama

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 mar 2008, 21:23

Kiedyś Milan i tak będzie musiał dokonać wymiany kadry dlatego nie wydaje mi się żeby gra w pucharach miała w tym przeszkodzić :] Ten sezon to czysty popis Rossonerrich i nawet zakochany w swoich piłkarzach Berlusconi musiał już to dostrzec. Szykuje się ciekawe mercato :)

Przypulg
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przypulg » 30 mar 2008, 21:28

myhalek_acm - to żeś napisał.
Ja kocham Milan za to że jest a nie za wynik.
Przynajmniej pożegnamy sezonowych kibiców.
:twisted:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 mar 2008, 22:24

Sezonowych Przypulq :?: , Czy gdziekolwiek napisalem ze nie kibicuje Milanowi :?: Dalem tylko upust swojej Frustracji , a to roznica .
I na pewno nie kibicuje dziadkom typu Serginhio,Cafu , Favalli, Brocchi,Simic, i kilku innych polamancow jak emerson ,Seedorf czy Gila . Bo oni nie zasluguja na Milan a przynajmniej nie w tym wieku lub nie w tej formie co np Gila .

Bez odbioru[/b]

Ps.
Jak podaje Controcampo, pierwszym transferem Milanu w nowym sezonie będzie pozyskanie 33-letniego weterana Interu Mediolan Cesara. W międzyczasie gazeta podała, że Milan rozpoczął rozmowy z Favallim i Serginho w sprawie nowych umów.
No to mamy rewolucje :rotfl4:

Niedlugo Galliani bedzie siekal bramki razem z Pato a Berlusconi Stanie na bramce :hardkor2:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 mar 2008, 22:40

Ten transfer Cesara to chyba jakiś żart prima aprilisowy... cóż, Brazylijczyk w tym sezonie gra i tak lepiej niż się spodziewałem, ale i tak to kawał drewna :roll: . Cesar, Ferrari i wielka niewiadoma jakim jest powrót Shevy nie wróży dobrze...

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 30 mar 2008, 22:55

No nie mówcie, że Ferrari już jest zaklepany? :lol:

Ja nie wiem, oni są ślepi, czy tak bardzo pokładają nadzieje w to MilanLab? Przecie jak wyjebane by to nie było, to może jedynie podnieść sprawność fizyczną, ew. psychiczną, grajka, a nie jego skillsy.

A co do tego braku gry w pucharach, o ile w ogóle tak sie stanie, to wątpie żeby to było aż tak wielką przeszkodą dla potencjalnych celów transferowych. Wyrobiona marka, to jednak wyrobiona marka ;).

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 mar 2008, 23:52

(L)oczkerson pisze:dokładnie, o ile brak LM w następnym sezonie jest problemem przy ściąganiu gwiazd czy takiego Barzagliego, który wreszcie zagrać w LM chce i pod tym kontem pewnie się patrzeć będzie to, to już jeśli mowa o takim Nasrim, Zapacie, Montolivo, Pazzinim czy o innych, którzy mogą być na celowiniku Milanu
Większy problem to straty finansowe, LM to gwarancja 40-60 mln euro + niesamowita reklama
Myślę że trochę przesadzacie z tym problemem w ściąganiu zastępców. Milan nie musi sie nigdzie reklamować bo i tak jest znany na całym świecie i swoją marką będzie przyciągał wieeeelu piłkarzy bijąc na głowę jakieś Marsylie, Udinesy itp a jak zagwarantuje odpowiednie zarobki to i niejeden zawodnik skusi się na grę przez jeden sezon w PUEFA. I nie wierzę (piłkarze pewnie też) że Milan sie nie odbuduje. Chociaż jak się czyta wypowiedzi Gallianiego i jego spojrzenie na obecna sytuację to wcale nie jest to takie pewne :lol: Ale taki Nasri o ile w ogóle odejdzie to czym się różni od Riberego (w przypadku gdy Maryslia nie załapie się do gry w LM) a przecież Serie A jednak wciąż bije Bundesligę 8)
(L)oczkerson ta gwarancja 40-60 mln to dla zwycięzcy LM :?: Bo Roma za poprzedni sezon zgarnęła bodajże 30 mln o ile dobrze pamiętam.
rdz pisze:No nie mówcie, że Ferrari już jest zaklepany? Laughing
Wg informacji Roselli Milan nie interesuje(wał) się Ferrarim! Chyba że macie jakieś nowe info :glass:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 31 mar 2008, 0:00

Yukasz pisze:Bo Roma za poprzedni sezon zgarnęła bodajże 30 mln o ile dobrze pamiętam.
Pieniadze czyli jak i ile można zarobić

1 600 000 euro za udział w fazie grupowej

325 000 euro za każdy rozegrany mecz w fazie grupowej

325 000 euro za każde zwycięstwo

162,500 euro za każdy remis

1 600 000 euro za gre w 1/8 finału

1 900 000 euro za gre w 1/4 finału

3 900 000 euro dla finalsty

6 500 000 euro dla zdobywcy pucharu

Tak to sie rozkłada, plus wpływy z biletów itp itd ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 mar 2008, 0:31

(L)oczkerson pisze:dokładnie, o ile brak LM w następnym sezonie jest problemem przy ściąganiu gwiazd czy takiego Barzagliego, który wreszcie zagrać w LM chce i pod tym kontem pewnie się patrzeć będzie to, to już jeśli mowa o takim Nasrim, Zapacie, Montolivo, Pazzinim czy o innych, którzy mogą być na celowiniku Milanu
Chyba się źle wypowiedziałem (to wszystko przez znajomych bo wpadli jak ją pisałem i tak na szybko ją skończyłem :P)
W każdym razie mam na mysli to że jesli Milan nie będzie grał w europejskich pucharach to bardzo utrudni to transfer takiego Drogby, który ma jednak 30 lat i czekać powiedzmy 2 lata na powrót Milanu do wielkości raczej nie będzie specjalnie chciał. Wymienionych przezemnie wyżej Zapate, Nasriego, Montolivio, Pazziniego, Hamsika, Aquilaniego i innych kapitalnych młodych graczy Milan mógłby dalej przekonać do przejścia bez większych problemów i nie ma watpliowści ze dalej może ściągnąć klasowych piłkarzy wystarczy tylko chcieć i zainwestować w kadrę, a Berlusconi chyba nie rozumie że jak teraz nie zainwestuje w drużynę tych 50 mln czy ile tam potrzeba to straci jeszcze więcej, bo Milanu w LM nie będzie, w kolejnych sezonach jeśli nie będzie wielkich wzmocnień lepiej byc nie powinno a to generuje wielkie straty czy to 30 mln czy 50 nie ma większego znaczenia (zresztą jeśli mowa o Romie i jej zyskach to pewnie dostaje mniej za prawa do transmisji bo wiem że zwycięsca może zyskać nawet 60 mln a jeśli dojdziesz do 1/2 czy 1/4 to do progu 40 mln spokojnie można dobić licząc zyski z praw transmisyjnych, bilety, dodatkowe dochody od sponsorów itd.), bo Milan już wcześniej przebąkiwał że ma mało funduszy, a przeciez grali w LM, osiągali duże zyski na polu transferowym (albo przedając Sheve, albo zachowując wydatki i zyski na podobnym poziomie a nie wywaljać miliony jak inni), wiec jak teraz będą postępowali nie mając środków z LM aż boję się myśleć, jeśli Berlusconi nie sypnie od sibie większej gotówki.

Po drugie Milan musi pokazać że planuje rewolucję, a narazie wszystkie szczątkowe informacje, które otrzymujemy, sugerują co innego i jeśli Milan podpiszę nowe kontrakty z dziadkami (a podobno to właśnie robi) to jasnym będzie że o rewolucji nie ma mowy, bo przykładowo jak sobie wyobrażacie przyjście 5 dobrych graczy do Milanu jeśli w kadrze dalej będą ci wszyscy piłkarze, których teraz jest koło 25 :?:
Ostatnio zmieniony 31 mar 2008, 0:37 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 mar 2008, 0:36

Yukasz pisze:Ale taki Nasri o ile w ogóle odejdzie to czym się różni od Riberego (w przypadku gdy Maryslia nie załapie się do gry w LM) a przecież Serie A jednak wciąż bije Bundesligę Cool
oj nie bądź taki pewien. Nasri to jeszcze nie poziom Francka. To nie to samo. Zresztą Franck woli grać na skrzydle, a Nasri na środku.
A jak Serie A będzie dalej tak grała, wyglądała jak teraz to za parę dobrych lat Bundesliga tak się do niej podciągnie, że co najmniej zrówna poziomem.
Bo poziom Bl od mniej wiecej 2,3 lat poszedł w górę i liga się dobrze rozwija. Wszystko idzie w dobrym kierunku :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 mar 2008, 1:06

Akarin pisze:Zresztą Franck woli grać na skrzydle, a Nasri na środku.
Nie miałem na myśli ich pozycji a raczej to że są gwiazdami tej samej ligi.
Akarin pisze:A jak Serie A będzie dalej tak grała, wyglądała jak teraz to za parę dobrych lat Bundesliga tak się do niej podciągnie, że co najmniej zrówna poziomem.
Bo poziom Bl od mniej wiecej 2,3 lat poszedł w górę i liga się dobrze rozwija. Wszystko idzie w dobrym kierunku Wink
Mając na uwadze to ze pod koniec 2012 roku będziemy mieli koniec świata z pełną odpowiedzialnością twierdzę że Bundesliga nigdy nie przegoni Serie A :P A poza tym co masz na myśli pisząc 'jak Serie A będzie dalej tak grała' :?: Bo jeśli to o czym myslę to równie dobrze możesz to samo napisać tyle że Serie A zastępując La Ligą :? A za 'za parę dobrych lat' to i OE może mieć 2 miejsca w LM...

'Bundesliga to nie liga' :boruta:
ciekawe czy znowu będzie burza po tym przytoczeniu :think:

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 31 mar 2008, 13:35

Carlo:
Arbiter zaprezentował się dziś dokładnie tak samo jak my, słabo. Nie można jednak mówić, że przegraliśmy przez niego".

Galliani:
"Nie skomentuję meczu, którego wynik wypaczył arbiter"

Ok, rozumiem Łysego - fakt faktem, sędzia sie nie popisał.
Ale racje ma też Carlo, na boisku nie gra jednak sędzia a zawodnicy.
Czyzby Carlo nareszcie zacznie głośno mówić że mu sie to a to nie podoba?
Czy dalej będzie patrzył "krzywym okiem" (jak to mój kolega nazwał :) ) na wszystko?

Mam nadzieje że Carlo stworzy liste. Liste graczy niepotrzebnych. Bo pierwsze trzeba pozbyć się rezydentów, potem kupić nowych.

Kiedyś czytałem że Milan ma w najbliższym czasie wyglądać tak:
18-20 zawodników podstawowych (11 + główni rezerwowy), oraz kilku graczy młodych, wychowanków (Primavera).

Byłoby to ciekawe, choć ryzykowne bo ta ławka niby dobra niby słaba.(choć teraz też tak jest)

Do lata zostało już nie wiele czasu, dokońca ligi jeszcze mniej. Narazie pozostaje nam czekać...

P.S

Chyba że jedziemy do Mediolanu na rozmowe z Silvio? :bicz:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 mar 2008, 14:13

Yukasz pisze:Bundesliga to nie liga' boruta śmiech
ciekawe czy znowu będzie burza po tym przytoczeniu Think
nie będzie burzy :P
zlotowe hasło, nic więcej :]
Yukasz pisze:Bo jeśli to o czym myslę to równie dobrze możesz to samo napisać tyle że Serie A zastępując La Ligą Confused
tyle, że La Liga to, mimo, ze lekki kryzys jest, zawsze lepsza półka niż Serie A :wink: a co do rozwoju Bundesligi to się nie martw.
Yukasz pisze:A poza tym co masz na myśli pisząc 'jak Serie A będzie dalej tak grała' Question
chodzi mi raczej o popularność wśród kibiców. Stadiony rzadko wypełnione, większosć ogląda mecze w TV, a na samej kasie z TV kluby nie pociągną. Większość ma duże długi, które będą musieli w końcu spłacić, co odbije się na jakości kupowanych zawodników. Zresztą zagłębiać się nie będę, bo to nie ten temat :wink: cieszy mnie głównie to, że Bundesliga idzie w dobrym kierunku i ma szanse (nawet do 2012 :wink: ) dogonić poziomem Serie A.

To temat Milanu, wiec nie będę im go zaśmiecał dyskusją o rozwoju BL :wink: :P Oni mają swoje zmartwienia :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”