Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 lip 2005, 16:11

bellus pisze:
cloner pisze:NIE POZWOLMY BY POLSKA RZADZILY KACZORY

Kolejny co nie lubii Kaczyńskiego, tak jak patrze na to to się zastanawiam z kąt poparcie dla niego w sądażach.
Heh to proste...wykrzyczy kilka sloganów i jest poparcie.

Szacunek dla Kaczora mam za próby walki z przestępczością podczas bycia szefem resortu sprawiedliwości. Fakt ten wciąż wiele osób pamięta i to też jest prawdopodobnie jeden z powodów tak wysokiego zaufania w stosunku do niego.
bellus pisze:Właśnie bo z kandydatów poza 5 - Lepper, Cimoszenka, Relige, Tusk, Kaczyński - nie dotykaliśmy tylko JKM. Fakt faktem Henryka ma małe szanse podobnie jak niestety JKM. Co do spraw gospodarczych to w pełni popieram program i rozumienie mechanizmów rynku jakie reprezentuje były kierowca autobusu i jego świta.

Odrzuca mnie trochę od tej partii to, że jak dla mnie to jest taka platforma emerytów - czego symbolem niewątpliwie jest Mazowiecki. Który lepiej by wpajał wnukom słuszną jego zdaniem politykę grubej kreski. Może chociaż one uwierzą.
Nie lubię też Belki. A takie łączenie się byłych partyjnych z byłymi działaczami solidarności mi tak troche działa na niestrawność.

Sama kondydatka to napewno lepsza opcja niż Kwaśniewska. Jednak podzieli los Hanny Gronkiewicz - Walc.
PD to jeden wielki niewypał. Jedna wielka porażka 'Wybiórczej'.

Pewnie, że HB jest lepsza od Kwaśniewskiej - na ten temat nie ma po co dyskutować.
bellus pisze:

Na napewno nie ja. Z Jeleniej Góry to wszędzie daleko - najdalej odsunięte od Wawy miasto wojewódzkie z podziału na 49. Ja to mam blizej do Berlina czy Pragii.
Ja również nie, ale o ile pamiętam wspominałeś o krytyce Kaczora ze strony Krakowiaków?
bellus pisze:

skąd się wywodzi to chyba pytanie retoryczne,
Naturalnie.
bellus pisze:A czy zasłużył - w moim przekonaniu tak. Chociażby miłością do systemu w którym usilnie trwa ten od którego pochodzi neologizm. Komunista komunistą zostanie na zawsze.
Pozatym dobrze brzmi Cimoszenka.
To jak brzmi to już kwestia indywidualnego gustu.

A w czym ta miłość się objawia?

Jeszcze raz nie pisze, że jestem fanem Cimoszki. Jestem jak najbardziej na nie w stosunku do, mówiąc trywialnie, komuchów. Cimoszkę poprę wyłącznie w II turze, pod warunkiem, że spotka się w niej z Kaczorem czy Lepperem.

bellus pisze:Skoro tak uważasz to powiedz mi jakie plusy ma Cimoszenka? A jakich nie ma Kaczyński. Bo argumenty zawdiego mnie nie przekonuja, jak zresza każde stwierdzenie typu "on jest głupi i basta".

Powiedz najpierw jaką rolę w ustroju jaki mamy spełnia prezydent (nie sprawdzam Twojej wiedzy, tylko chce w pewien sposób dojść do mojej odpowiedzi na zadane pytanie).
bellus pisze:Do załamania naszej gospodarki to doprowadzą socjaliści - komuniści.
Dobry jest tytuł artykułu we Wprost: "Socjalizm czy postęp?".
Inna rzecz, że Kaczynski gospodarczo to socjalista pełną gębą.
'socjaliści - komuniści' mogą rzeczywiście doprowadzić do załamania gospodarki, ale nie mówimy tutaj o wyborach parlamentarnych. Chyba, że uważasz, że Cimoszewicz jest w stanie zaszkodzić gospodarce z fotela prezia.

Dokładnie - Kaczor to socjalista. I tutaj mam pytanie PIS to prawica czy lewica? :roll:
bellus pisze:1. Denerwuje mnie samo podejście w Polsce. Każdy polityk udowadnia jaki to On jest biedny. U nas to że jesteś biedny to jest plus. To jest niesamowicie chorę. NIe ma polityki sukcesu. Kandydaci popadają w taką fobię w tym względzie, że niemal udowadniają społeczeństwu jacy to oni są głupi i że są nieudacznikami bo nic przez całe swoje życie nie zarobili. W USA to było by nie do pomyślenia - głosować na kogoś biednego. Zresztą słusznie poco mam głosować na kogoś kto nie był w stanie sam się dorobić, był natyle nie poradny że nie ma większych oszczędności. Jak taki ktoś może sobie radzić w dowodzeniu największym przedsiębiorstwem - PAŃSTWEM.
Tutaj zgadzam się z Tobą w 100%
bellus pisze:2. Mnie natomiast intryguje zeznanie pdatkowe Cimoszenki. Zwłaszcza w kontekście zeznań przed komisją śledczą.
Mnie to natomiast nie intryguje. Zresztą po co miałby celowo nie zawierać w omawianym zeznaniu informacji o akcjach?
bellus pisze:3. Stosunek wzgędem prawa to ciekawy ma Cimoszenka. Jedna wielka kpina.
Hmm, masz tutaj na myśli zachowanie podczas pierwszego przesłuchania (a raczej pierwszej części) ? Bo jeżeli tak to się z Tobą nie zgadzam. Ustawa mówiła jasno o prawach świadka, z których Cimosza skorzystał.

I znowu przypomne - wybór Cimoszki dla mnie będzie wyborem mniejszego zła.
bellus pisze:W jaki sposób nie pozwala funkcjonować normalnie?
Praktycznie w każdym aspekcie życia.

ALe podkreślam, iż nie zamierzam dyskutowac o homoseksualistach...za gorąco dzisiaj jest
:lol:
bellus pisze:Na Boga równouprawnieine to nie jest dawania przywilejów...
To prawo do tej parady byłoby wg. Ciebie przywilejem?

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 lip 2005, 17:58

kostek pisze:Szacunek dla Kaczora mam za próby walki z przestępczością podczas bycia szefem resortu sprawiedliwości. Fakt ten wciąż wiele osób pamięta i to też jest prawdopodobnie jeden z powodów tak wysokiego zaufania w stosunku do niego.

To oraz niechęć do komunistów i prezentowanych przez nich układów. Jest moim zdaniem źródłem poparcia dla Kaczyńskiego. Zapomniał bym jeszcze o tym, że Warszawiacy jak dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło to po raz kolejny wybrali by właśnie jednego z liderów PiS na prezydenta stolicy to też o czymś świadczy.

kostek pisze:Ja również nie, ale o ile pamiętam wspominałeś o krytyce Kaczora ze strony Krakowiaków?

To dobrze, więc wycofuje tą uwagę chodz Piwus chyba z Krakowa jest a może tutaj też się myłe. No nic i tak ta uwaga o stosunkach Kraków - Warszawa nie była stricte poważna.

kostek pisze:To jak brzmi to już kwestia indywidualnego gustu.

A w czym ta miłość się objawia?

Cimoszenka to neologizm też naturalnie żart. W moim odczuci całkiem sprawny. Jeśli jednak CI to przeszkadza to abyśmy obaj czuli się dobrze w tej dyskusji moge zrezygnować z tych językowych zabaw.
A jeśli za podstawę, jedną z podstaw, ustroju demokratycznego uznać należy wolny rynek i swobodny obieg kapitału niezależny od państwa. To to chociażby jest argumentem na to że Cimoszewicz jako socjalista gosodarczy "miłuje" ustrój jaki panuje u Lukaszenki. Na białorusi też bardzo silne sa koneksje świata biznesowego polityki i służb bezpieczeństwa. Cimoszewicz powiązany jest w analogiczne układy w naszym kraju. Nawet jeśli nie osobiście (mam jednak nadzieję, że komisja śledcza trochę pokaże społeczeństwu) to poprzez swoich poteżnych przyjaciół takich jak chociazby Aleksander Kwaśniewski.
Przypominam jeszcze, że wybór Cimoszewicza to wybór kontynuacji polityki jaką prowadził Aleksander Kwaśniewski.

kostek pisze:Powiedz najpierw jaką rolę w ustroju jaki mamy spełnia prezydent (nie sprawdzam Twojej wiedzy, tylko chce w pewien sposób dojść do mojej odpowiedzi na zadane pytanie).

Niechce tutaj przytaczać trójpodziału władzy, wykonawczej funkcji etc. Domyślam się, że chodzi Ci tutaj o stwierdzenie z mojej strony że władza prezydenta w Polsce jest defacto mała.
Jednak prawicowy prezydent to szansa na "przepuszczenie" uchwał prawicowego rządu. Zdecydowanie wolę to niż lata walk na lini premier - prezydent.

kostek pisze:Mnie to natomiast nie intryguje. Zresztą po co miałby celowo nie zawierać w omawianym zeznaniu informacji o akcjach?

Punkt 1.
Pomijam fakt, że wg tego co słyszałem w Radiu Zet (początku przesłuchania niestety nie widziałem) to Marszałek nie potrafił stwierdzić kategorycznie, że w chwili gdy został ministrem zrezygnował z bycia czlonkiem rady nadzorczej firmy której był udziałowcem. Jest to oczywiście niezgodne z ustawą o przeciwdziałaniu korupcji. Ale co tam pana marszałka nie dotyczą prawa. On jest ponad to.
kostek pisze:Hmm, masz tutaj na myśli zachowanie podczas pierwszego przesłuchania (a raczej pierwszej części) ? Bo jeżeli tak to się z Tobą nie zgadzam. Ustawa mówiła jasno o prawach świadka, z których Cimosza skorzystał.

Niby gangsterzy też w świetle prawa chorują i odraczane są im wyroki. Przeciągane są procesy żeby uległo przedawnieniu. Wszystko w ramach prawach w RP obowiązujących.
Jedna wielka kpina z komisji, Polski, prawa i innych którzy mieli kiedykolwiek do czynienia z sądami. Gdyby obowiązywały prawa anglosaskie to były to przypadek dzięki któremu każdy proces można było by zniszczyć. Precedens...
Chyba, że uważasz, że Cimoszewicz jest w stanie zaszkodzić gospodarce z fotela prezia.

Dokładnie - Kaczor to socjalista. I tutaj mam pytanie PIS to prawica czy lewica?
Blokując ustawy konkretne to tak. Mógłby to zrobić.
Ty chyba znasz odpowiedz, ale innym przybliże to na przykładzie UPR. JEst to partia Konserwatywno liberalne - mało inteligentini i nie znający problemu ludzie mówią że tak być nie możę - a jednak wszystko jest w najlepszym pożądku. UPR gospodarczo jest liberalna (niskie podatki, prywatyzacja) konserwatywna jest natomiast światopoglądowo (stosunek do aborcji, homoseksualizmu, komunistów).
PiS jest więc wg tego schamatu konserwatywny w dóch płaszczyznach. Tak gospodarczej - są socjalistami i światopoglądowo.
Praktycznie w każdym aspekcie życia.

ALe podkreślam, iż nie zamierzam dyskutowac o homoseksualistach...za gorąco dzisiaj jest
Tak ogólną odpowiedz dałeś....
Poczekam zatem do ochłodzenia ale to już może w innym temacie.
To prawo do tej parady byłoby wg. Ciebie przywilejem?
Z przywilejami nie chodziło mi o samą paradę.

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 30 lip 2005, 17:59

Jak wygra Lepper albo Cimoszewicz to ja się chyba powiesze :? niechce Polski z aferami, paradami głupoty, bezrobociem, ubogą gospodarką i uzależnienia od krajów zachodnich :evil:

Donald Tusk=Człowiek z zasadami :roll:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 lip 2005, 18:16

bellus pisze: To oraz niechęć do komunistów i prezentowanych przez nich układów. Jest moim zdaniem źródłem poparcia dla Kaczyńskiego. Zapomniał bym jeszcze o tym, że Warszawiacy jak dobrze pamiętam i nic się nie zmieniło to po raz kolejny wybrali by właśnie jednego z liderów PiS na prezydenta stolicy to też o czymś świadczy.
Fakt - niechęć do komunistów to również pozytyw, jednak taki, którym w mojej opinii nie przełożyłby się na jakieś konkretne decyzje z wymiernymi korzyściami dla społeczeństwa.
bellus pisze:
To dobrze, więc wycofuje tą uwagę chodz Piwus chyba z Krakowa jest a może tutaj też się myłe. No nic i tak ta uwaga o stosunkach Kraków - Warszawa nie była stricte poważna.
Tak też ją odebrałem. Jeden Piwus wiosny nie czyni..

bellus pisze:
Cimoszenka to neologizm też naturalnie żart. W moim odczuci całkiem sprawny. Jeśli jednak CI to przeszkadza to abyśmy obaj czuli się dobrze w tej dyskusji moge zrezygnować z tych językowych zabaw.
Nie przeszkadza mi. Jednak nie uważam, żeby było to smaczny żart. Prezydentura w stylu Łukaszenki to nic śmiesznego.
bellus pisze: A jeśli za podstawę, jedną z podstaw, ustroju demokratycznego uznać należy wolny rynek i swobodny obieg kapitału niezależny od państwa. To to chociażby jest argumentem na to że Cimoszewicz jako socjalista gosodarczy "miłuje" ustrój jaki panuje u Lukaszenki.
O ile wiem to w ostatnich latach sprawach gospodarczych Cimoszka nie zabiera raczej głosy, stąd też dziwi mnie, że tak jednoznacznie go szufladkujesz...
bellus pisze:Na białorusi też bardzo silne sa koneksje świata biznesowego polityki i służb bezpieczeństwa. Cimoszewicz powiązany jest w analogiczne układy w naszym kraju. Nawet jeśli nie osobiście (mam jednak nadzieję, że komisja śledcza trochę pokaże społeczeństwu) to poprzez swoich poteżnych przyjaciół takich jak chociazby Aleksander Kwaśniewski.
W pewnym stopniu się z Tobą zgadzam (jak zresztą pisalem Cimoszewicz nie jest żadnych ideałem i nie mam tu zamiary go bronić)
bellus pisze:Przypominam jeszcze, że wybór Cimoszewicza to wybór kontynuacji polityki jaką prowadził Aleksander Kwaśniewski.
Generalnie tak, jednak czy trzeba się zastanowić czy chcemy chcemy prezydentury podobnej do tej Kwacha (do ktorej można mieć ogrom zastrzeżen, ale Polski to on nie kompromitował - pisze to ja, całkowity przeciwnik Kwacha) czy takiej a'la Kaczor?
bellus pisze:Niechce tutaj przytaczać trójpodziału władzy, wykonawczej funkcji etc. Domyślam się, że chodzi Ci tutaj o stwierdzenie z mojej strony że władza prezydenta w Polsce jest defacto mała.
Jednak prawicowy prezydent to szansa na "przepuszczenie" uchwał prawicowego rządu. Zdecydowanie wolę to niż lata walk na lini premier - prezydent.
Rząd będzie zdecydowanie prawicowy i prezydent nie będzie miał dużo do powiedzenia.

W ostatnich latach mieliśmy lewicowy rząd oraz lewicowego prezydenta - i mimo to walki na linii Miller- Kwasniewski były obecne.
bellus pisze:

Niby gangsterzy też w świetle prawa chorują i odraczane są im wyroki. Przeciągane są procesy żeby uległo przedawnieniu. Wszystko w ramach prawach w RP obowiązujących.
Jedna wielka kpina z komisji, Polski, prawa i innych którzy mieli kiedykolwiek do czynienia z sądami. Gdyby obowiązywały prawa anglosaskie to były to przypadek dzięki któremu każdy proces można było by zniszczyć. Precedens...
A powiedz czy posądzając posłow o stronniczość Cimoszewicz nie miał racji?
bellus pisze:
Blokując ustawy konkretne to tak. Mógłby to zrobić.
Ty chyba znasz odpowiedz, ale innym przybliże to na przykładzie UPR. JEst to partia Konserwatywno liberalne - mało inteligentini i nie znający problemu ludzie mówią że tak być nie możę - a jednak wszystko jest w najlepszym pożądku. UPR gospodarczo jest liberalna (niskie podatki, prywatyzacja) konserwatywna jest natomiast światopoglądowo (stosunek do aborcji, homoseksualizmu, komunistów).
PiS jest więc wg tego schamatu konserwatywny w dóch płaszczyznach. Tak gospodarczej - są socjalistami i światopoglądowo.
Nie wiem czy prezydentowi uda się skutecznie blokować ustawy... Uważam jednak, że do tego nie dojdzie...

Jasne, znam odpowiedź. Ale UPR jest zdeklarowaną partię aonserwatywno-liberalną, a PIS to taki misz-masz na potrzebny aktualnej sytuacji w kraju.
bellus pisze: Z przywilejami nie chodziło mi o samą paradę.
To dobrze, bo byłbym bardzo zaskoczony nazwaniem w ten sposób zgody na paradę.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 lip 2005, 18:18

Carvalho pisze:Jak wygra Lepper albo Cimoszewicz to ja się chyba powiesze
Nie porównuj, proszę, Leppera do Cimoszewicza... :roll: To trochę głupio brzmi, patrząc na to, co prezentują obaj politycy.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 30 lip 2005, 18:33

W Polsce przedewszystkim trzeba zmieni prawo, PIS i Kaczynscy chca to zrobic, mi to przemawia do glowy, wiec glosowalbym na niego.

Do jego przeciwnikow:

Wymienicie mi 3 powodu, dla ktorych nie mialbym na niego glosowac? Bo widze ze tu wiekszosc jest anty PIS.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 08 sie 2005, 21:43

Lakier, 'przykładowe' powody były już w tym temacie wymieniane.
"Gazeta Wyborcza": Wzrost poparcia dla Donalda Tuska w wyborach prezydenckich i Platformy Obywatelskiej w wyborach do Sejmu - to wyniki pierwszego w tym miesiącu sondażu przedwyborczego.
Sondaż przeprowadzono 5-7 sierpnia przez Pracownię Badań Społecznych, na reprezentatywnej 1002-osobowej grupie dorosłej ludności Polski.

W rankingu prezydenckim Tusk wysunął się na trzecie miejsce, mając 19-procentowe poparcie (wzrost o 6 pkt. proc. w ciągu ostatnich 3 tygodni) i wyprzedzając Andrzeja Leppera o 5 pkt. proc. Pierwsze miejsce okupuje Włodzimierz Cimoszewicz (23 proc. ankietowanych chce na niego głosować, to spadek o 7 pkt. proc.), a drugie zajmuje Lech Kaczyński (20 proc.- spadek o 3 pkt. proc.). Na miejscu piątym znalazł się Zbigniwe Religa z 9 proc. poparciem. Za nim Maciej Giertych (4 proc.) i Marek Borowski (3 proc.)
Dobry wynik kandydata Platformy to pewnie rezultat jego nabierającej tempa kampanii: telewizyjnych spotów i billboardów na ulicach, a także wizyty w Grodnie tuż po zamachu białoruskich władz na niezależność tamtejszego Związku Polaków, twierdzi "Wyborcza".

Włodzimierz Cimoszewicz nadal ma największe poparcie w I turze, ale w II turze przegrałby i z Tuskiem (44 do 56), i z Kaczyńskim (46 do 54). Spadek jego notowań to zapewne efekt problemów z komisją ds. PKN Orlen. Gdyby natomiast w II turze spotkali się Tusk z Kaczyńskim, to wygrałby ten pierwszy, stosunkiem głosów 53 do 47.
Bardzo cieszy mnie wzrost poparcia dla Tuska. Może nie będę zmuszony głosować w II turze na Cimoszewicza...

Ponadto w ostatnim sondażu PGB pojawił się JKM - z 1% poparciem - to cieszy.

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 08 sie 2005, 21:48

W Polsce przedewszystkim trzeba zmieni prawo, PIS i Kaczynscy chca to zrobic, mi to przemawia do glowy, wiec glosowalbym na niego.

to prawda koniec z Komuna, koniec z komunistami,
niech PIS weżmie Polskę mocną ręką, oni nie będą tak ulegli w negocjacjach z Europą jak był ten rząd
Bardzo cieszy mnie wzrost poparcia dla Tuska. Może nie będę zmuszony głosować w II turze na Cimoszewicza...
oczywiście, jeśli w drugiej turze będzie tych dwóch panów, głosuje na Tuska

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 09 sie 2005, 9:44

Japowiem tylko tyle: Gdybym mógł nie głosowałbym nie chcę przyłożyć ręki do upadku tego kraju :wink:
Tak poważnie to zagłosowałbym albo na Wlodka albo nie kaczora ale jednak Dolnalda :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 sie 2005, 15:35

Jak dla mnie odpowiednim kandydatem jest Tusk - czlowiek chyba najbardziej umiarkowany ze wszystkich kandydatow. jego wielkim plusem jest to ze nie jest komuchem, a przy tym nie ma tak skrajnych pogladow jak Kaczynski. Cimoszewicza nie lubie, Religa niech lepiej sie zajmie leczeniem - bedzie wiekszy pozytek, a Leppera szkoda na prezydenta bo poslem nie moglby byc :lol: a tak to i smieszniej jest i w ogole :lol: :lol:
co do reszty to.......... no wlasnie.
kostek pisze:Ponadto w ostatnim sondażu PGB pojawił się JKM - z 1% poparciem - to cieszy.
czyli prawie tyle ile wynosi granica bledu statystycznego :wink: :lol:

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 14 sie 2005, 10:52

Jak zobaczyłem kampanie borowskiego w Tv... to myslałem że sie skończe... ale potem zobaczyłem reklame Tuska... i czułem sie jeszcze gorzej. Co za totalna wieś i prostatctwo ! Ale Borowski to mi sie zawsze wydawal poważny, a tu wzioł sobie na podkład Mezo i Tabb z "hitem roku". Kogo on chce tym przekonać. Ludzie na których to podziała to banda łysych kretynów. Matko boska rece opadają w tym kraju.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 14 sie 2005, 10:57

Jak zobaczyłem kampanie borowskiego w Tv... to myslałem że sie skończe... ale potem zobaczyłem reklame Tuska... i czułem sie jeszcze gorzej. Co za totalna wieś i prostatctwo ! Ale Borowski to mi sie zawsze wydawal poważny, a tu wzioł sobie na podkład Mezo i Tabb z "hitem roku". Kogo on chce tym przekonać. Ludzie na których to podziała to banda łysych kretynów. Matko boska rece opadają w tym kraju.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 sie 2005, 11:03

infernus pisze:Ludzie na których to podziała to banda łysych kretynów. Matko boska rece opadają w tym kraju.
Chodzi Ci o to ze mezo podziala na "bande lysych kretynow", co jak sie domyslam ma oznaczac hiphopowcow, skejcikow i takie tam?? jezeli tak to musze Cie rozczarowac, bo jedyna warstwa spoleczna na ktore dziala mezo, to gimnazjalistki, ktore raczej nie maja jeszcze prawa glosu, a o ubezwlasnowolnionych i chorych psychicznie nie wspominam, bo oni oczywiscie tez nie moga glosowac.
jak dla mnie Borowski tym, ze wzial meza do swojej "reklamowki", pokazal ze jest tak samo slabym biznesmenem, jak i politykiem. nigdy go nie lubilem, ale teraz to juz w ogole przeszedl sam siebie :lol:
ale mimo wszystko mezo bardziej pasowalby do Leppera - wies powinna trzymac sie razem.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 14 sie 2005, 11:11

No i w 100% sie z Tobą zgadzam. Ciekawe co szykuje Cimoszewicz ?

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 sie 2005, 15:32

Krzysztof Jarzyna pisze: ale mimo wszystko mezo bardziej pasowalby do Leppera - wies powinna trzymac sie razem.
Lepper wybrał najlepiej jak mógł - Ich Troje oraz Ivan Delfin (czy jak to się tam zwie). Oba zespoły wręcz idealnie pasują do Samoobrony. Zapowiada się pasjonująca kampania :]:->:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”