Heh to proste...wykrzyczy kilka sloganów i jest poparcie.bellus pisze:cloner pisze:NIE POZWOLMY BY POLSKA RZADZILY KACZORY
Kolejny co nie lubii Kaczyńskiego, tak jak patrze na to to się zastanawiam z kąt poparcie dla niego w sądażach.
Szacunek dla Kaczora mam za próby walki z przestępczością podczas bycia szefem resortu sprawiedliwości. Fakt ten wciąż wiele osób pamięta i to też jest prawdopodobnie jeden z powodów tak wysokiego zaufania w stosunku do niego.
PD to jeden wielki niewypał. Jedna wielka porażka 'Wybiórczej'.bellus pisze:Właśnie bo z kandydatów poza 5 - Lepper, Cimoszenka, Relige, Tusk, Kaczyński - nie dotykaliśmy tylko JKM. Fakt faktem Henryka ma małe szanse podobnie jak niestety JKM. Co do spraw gospodarczych to w pełni popieram program i rozumienie mechanizmów rynku jakie reprezentuje były kierowca autobusu i jego świta.
Odrzuca mnie trochę od tej partii to, że jak dla mnie to jest taka platforma emerytów - czego symbolem niewątpliwie jest Mazowiecki. Który lepiej by wpajał wnukom słuszną jego zdaniem politykę grubej kreski. Może chociaż one uwierzą.
Nie lubię też Belki. A takie łączenie się byłych partyjnych z byłymi działaczami solidarności mi tak troche działa na niestrawność.
Sama kondydatka to napewno lepsza opcja niż Kwaśniewska. Jednak podzieli los Hanny Gronkiewicz - Walc.
Pewnie, że HB jest lepsza od Kwaśniewskiej - na ten temat nie ma po co dyskutować.
Ja również nie, ale o ile pamiętam wspominałeś o krytyce Kaczora ze strony Krakowiaków?bellus pisze:
Na napewno nie ja. Z Jeleniej Góry to wszędzie daleko - najdalej odsunięte od Wawy miasto wojewódzkie z podziału na 49. Ja to mam blizej do Berlina czy Pragii.
Naturalnie.bellus pisze:
skąd się wywodzi to chyba pytanie retoryczne,
To jak brzmi to już kwestia indywidualnego gustu.bellus pisze:A czy zasłużył - w moim przekonaniu tak. Chociażby miłością do systemu w którym usilnie trwa ten od którego pochodzi neologizm. Komunista komunistą zostanie na zawsze.
Pozatym dobrze brzmi Cimoszenka.
A w czym ta miłość się objawia?
Jeszcze raz nie pisze, że jestem fanem Cimoszki. Jestem jak najbardziej na nie w stosunku do, mówiąc trywialnie, komuchów. Cimoszkę poprę wyłącznie w II turze, pod warunkiem, że spotka się w niej z Kaczorem czy Lepperem.
bellus pisze:Skoro tak uważasz to powiedz mi jakie plusy ma Cimoszenka? A jakich nie ma Kaczyński. Bo argumenty zawdiego mnie nie przekonuja, jak zresza każde stwierdzenie typu "on jest głupi i basta".
Powiedz najpierw jaką rolę w ustroju jaki mamy spełnia prezydent (nie sprawdzam Twojej wiedzy, tylko chce w pewien sposób dojść do mojej odpowiedzi na zadane pytanie).
'socjaliści - komuniści' mogą rzeczywiście doprowadzić do załamania gospodarki, ale nie mówimy tutaj o wyborach parlamentarnych. Chyba, że uważasz, że Cimoszewicz jest w stanie zaszkodzić gospodarce z fotela prezia.bellus pisze:Do załamania naszej gospodarki to doprowadzą socjaliści - komuniści.
Dobry jest tytuł artykułu we Wprost: "Socjalizm czy postęp?".
Inna rzecz, że Kaczynski gospodarczo to socjalista pełną gębą.
Dokładnie - Kaczor to socjalista. I tutaj mam pytanie PIS to prawica czy lewica?
Tutaj zgadzam się z Tobą w 100%bellus pisze:1. Denerwuje mnie samo podejście w Polsce. Każdy polityk udowadnia jaki to On jest biedny. U nas to że jesteś biedny to jest plus. To jest niesamowicie chorę. NIe ma polityki sukcesu. Kandydaci popadają w taką fobię w tym względzie, że niemal udowadniają społeczeństwu jacy to oni są głupi i że są nieudacznikami bo nic przez całe swoje życie nie zarobili. W USA to było by nie do pomyślenia - głosować na kogoś biednego. Zresztą słusznie poco mam głosować na kogoś kto nie był w stanie sam się dorobić, był natyle nie poradny że nie ma większych oszczędności. Jak taki ktoś może sobie radzić w dowodzeniu największym przedsiębiorstwem - PAŃSTWEM.
Mnie to natomiast nie intryguje. Zresztą po co miałby celowo nie zawierać w omawianym zeznaniu informacji o akcjach?bellus pisze:2. Mnie natomiast intryguje zeznanie pdatkowe Cimoszenki. Zwłaszcza w kontekście zeznań przed komisją śledczą.
Hmm, masz tutaj na myśli zachowanie podczas pierwszego przesłuchania (a raczej pierwszej części) ? Bo jeżeli tak to się z Tobą nie zgadzam. Ustawa mówiła jasno o prawach świadka, z których Cimosza skorzystał.bellus pisze:3. Stosunek wzgędem prawa to ciekawy ma Cimoszenka. Jedna wielka kpina.
I znowu przypomne - wybór Cimoszki dla mnie będzie wyborem mniejszego zła.
Praktycznie w każdym aspekcie życia.bellus pisze:W jaki sposób nie pozwala funkcjonować normalnie?
ALe podkreślam, iż nie zamierzam dyskutowac o homoseksualistach...za gorąco dzisiaj jest
To prawo do tej parady byłoby wg. Ciebie przywilejem?bellus pisze:Na Boga równouprawnieine to nie jest dawania przywilejów...