MŚ 2014: GRUPA A - Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun - Strona 5

Mistrzostwa Świata. Brazylia 2014
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: MŚ 2014: GRUPA A - Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 cze 2014, 0:16

Nie czułem zbyt dużej zajawki tymi MŚ i po pierwszym meczu wielkiej ochoty na oglądanie nie ma. Jeden wielki skandal. Tak sobie myślałem, że Brazylia będzie mieć klopoty i zastanawiałem się czy nie postawić na Chorwatów x2. Dobrze, że tego nie zrobiłem bo wkurw byłby jeszcze większy. Nie przewidziałem, że już od pierwszego meczu zacznie się drukarnia. Ciekawe co będzie potem? Cyrk.

A tak swoją drogą to sądze, że jakby w bramce Chorwatów stał ktoś lepszy to móglby wyciągnać każdego z tych goli. Każdy był do wyciągnięcia pierwszy trzeci, no i karny mając na rękach tak puścić. Teraz po ogląnięciu powtórek jestem jeszcze bardziej pewien. Pletikosa dał dupy niemiłosiernie, można było to obronić i pierwszego i trzeciego.

Nie oglądałem zbyt wiele Brazylii w meczach towarzyskich i tak patrząc dziś przed meczem na skład sobie myślałem co już wspomniałem na wstępie, że wcale jak dla mnie murowanym faworytem nie są. I ten mecz to potwierdził. Tak samo nie widzę ich jako majstrów. Jeśli sędziowe nie będą ich ciągnąc sądzę, że Hiszpanie czy Niemaszki ich pyknął. Mistrzów Świata z Fredem w ataku to ja nie widzę.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 13 cze 2014, 0:23

Wydaje mi się, że perspektywy Chorwacji nie są wcale takie najgorsze, pomimo przegranej. Tzn. in minus działa fakt, że Modrić i spółka nie mają żadnego marginesu błędu, który byłby w przypadku zdobycia prawdopodobnego punktu dzisiaj. Z gry już to wyglądało dosyć dobrze, zwłaszcza w drugiej połowie był fragment gdy Modrić i Rakitić kontrolowali środek pola. A należy mieć jeszcze na uwadze, że ogromnie widoczny był brak Mandżukicia - ten drewniak Jelavić był taaaak bezproduktywny. Niewiele lepszy Perisić. Jako, że Mandżukić będzie dostępny do gry, a Perisić miał dobry sezon, to byłbym dobrej myśli. Drużyna na poważną niespodziankę w rundzie pucharowej, przy czym nie może im się powinąć noga z dosyć niewygodnymi rywalami, co nie jest przesądzone - wiadomka, turniej.

Z Pletikosą to fakt, każda z tych bramek do wyjęcia.

Modrić nawet w dużo gorszej drużynie dominuje środek pola. 8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2014, 0:31

Pisalismy o troche dziwnej drugiej linii Chorwatow i o tym, ze przydalby sie ktos do "ochrony" Modrica i Rakitica, ale widze, ze Kovac wielkiego wyboru nie ma, bo Vukojevic to nie poziom mundialowy, a Badelj w slabiutkiej formie, wiec stad troche taka kombinowana ta linia pomocy Hrvatskiej.

Awatar użytkownika
B-Klasa
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: B-Klasa » 13 cze 2014, 7:55

Szkoda Chorwatów. Czują na pewno, że nie wykorzystali swojej szansy. Prowadzili przecież 1-0, a patrząc na cały mecz,to Brazylia niczego wielkiego nie pokazała,biorąc pod uwagę fakt, że przez wiele osób to główny faworyt do zdobycia tytułu. Dupę Canarinhos uratował Neymar, miał trochę szczęścia przy pierwszym golu, strzał nie był mocny, ale wyszedł bardzo precyzyjny, no i od tego momentu Brazylijczycy troszkę ogarnęli się. W drugiej połowie nikt nie chciał zaryzykować. Ciekawe czy Brazylijczycy mocniej zaatakowaliby, gdyby nie ten karny z kapelusza, a dalej byłby remis.

Jeszcze raz potwierdza się, że przygotowywanie zespołu bez możliwości gry o punkty jest ciężkie. Przyszła presja, przeciwnik bardziej zmotywowany, agresywny i j to nie była już ta ofensywna i pięknie grająca Brazylia. Małymi momentami nawet bezradna w ataku. No nic pierwsze, koty za płoty. To był mecz otwarcia, a jak wiadomo, różnie to w nim bywa.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 13 cze 2014, 8:13

Nie wróżę Brazylii sukcesu, oczywiście z grupy wyjdą,ale później przeciwnik z górnej półki i, z taką grą jak wczoraj,turniej dla nich dobiegnie końca.
Pachniało sensacją i szkoda, że Chorwaci po golu pozwolili Brazylii rozwinąć skrzydła.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 cze 2014, 9:35

Żałosne wczoraj zawody Freda. Obstawiałem go jako króla strzelców tego turnieju, ale wczoraj pokazał, że nie umie grać pod tak wielką presją. Nie dość, że rzadko kiedy był przy piłce, to poza wywalczonym karnym nie przyczynił się w znacznym stopniu do wygranej jego drużyny.
Gdyby Neymar nie strzelił wczoraj gola w pierwszej połowie, to jak słowo daję, Brazylia by to mogła przegrać. Szczególnie, że chwilę wcześniej ich największy gwiazdor dostał żółtą kartkę. On też miał problemy z presją, każdy jego kontakt z piłką kwitowany był rykiem trybun.
Chorwacja w sumie całkiem dobrze się broniła przez pierwsze minuty po stracie gola. Na skrzydłach Brazylijczycy niewiele mogli zrobić, drużyna z Bałkanów wychodziła mocnym pressingiem, więc piłkarze "Canarinhos" musieli schodzić do środka. Strzał Neymara na 1-0 był piękny, naprawdę ładnie ta piłka weszła od słupka. Nie ma tutaj co obwiniać Pletikosa, bo w pierwszych momentach gry wybronił na razie interwencję turnieju. ;)
W drugiej połowie gospodarze turnieju dalej mieli problemy z atakami, ale uratował ich ten karny.
No i dziwnie by było, gdyby Marcelo, mój ulubiony zawodnik w tej ekipie, największy śmieszek z drużyny, strzeliłby samobója, który miałby zadecydować o losach meczu. :angry2: Jak zobaczyłem jego minę, to sam posmutniałem, prawie się chłopak tam popłakał.

Dziś Meksyk-Kamerun. Ciekawie jak Eto'o i spółka sobie poradzą, bo przeciwnika mają godnego. No i jaka tam atmosfera u nich panuje, skoro jednego dnia Eto'o ubliża Songowi, a następnego zamieszcza zdjęcie z kilkoma graczami, że jest u nich świetnie? Myślę, że padnie tutaj dużo goli. Meksyk radzi sobie naprawdę nieźle, nie bronią się non-stop, tylko próbują sami kreować grę. Kamerun zresztą podobnie, ich obrona do najlepszych nie należy, więc spodziewam się dużo błędów z ich strony. Mimo to drużyna z Ameryki Północnej spokojnie powinna tutaj zabrać trzy punkty ze sobą.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 cze 2014, 20:54

Już w pierwszym spotkaniu,niektórzy udali się do fryzjera - dziś przeszli samych siebie Alves,Neymar blond :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 cze 2014, 20:58

Alvesowi do starości spieszno czy co? Jeszcze nie widziałem by ktoś się na siwo farbował.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 17 cze 2014, 21:06

Neymar często sobie tak farbuje na blond włosy z przodu.

Za to Alves... :roftl3:
Obrazek

Po raz kolejny ciary na hymnie, chociaż teraz trochę mniejsze. :oops:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 cze 2014, 21:12

Masz ciary na obcym hymnie?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 cze 2014, 21:14

w koncu hymn kraju, ktory jest kolebka futbolu

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 cze 2014, 21:17

To przy hymnie Anglii już nie chcę wiedzieć co się działo ;)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 cze 2014, 21:23

Carbon nie uznaje anglii jako kolebki futbolu

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 cze 2014, 21:27

Ah, ten okrzyk meksykańskich kibiców podczas wykonywania 'trójki' drużyny przeciwnej jest genialny :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”