9.07 - Berlin - Finał MŚ - Włochy : Francja - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zostanie Mistrzem Świata?

Włosi
64
73%
Francuzi
24
27%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 lip 2006, 22:15

Ech co za sędzia. Nie podyktowany ewidentny rzut karny dla Francji i 1 niesłuszny spalony. Kapitalna parada Buffona po strzale Zidane'a. To był strzał nie do obrony, ale dla Gigiego nie ma takich strzałów :(
Ten sędzia to porażka jak chyba wszyscy sędziowie na tych mistrzostwach. Na pewno większość...

Zobaczymy co przyniesie 2 część dogrywki

Hala Zizou!

Edit: Po co wypowiedziałem te słowa. To się Zidane pokazał. W życiu nie widziałem, żeby się tak chamsko zachował. Piłkarz genialny, ale to co zrobił było żałosne :/ Wstyd :/ Nerwy mu puściły w takim momencie. Matrix go łapał, Zidane się uśmiechnął odszedł pare kroków i z dyńki. Niewiarygodne :P
To bardziej niesamowite niż jego gol w finale LM.

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 09 lip 2006, 22:33

Italio do boju !!! Gigi gwiazdy Ci beda dzis sprzyjac jak powiedzial astrolog !!! FORZA ITALIA !!!

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 09 lip 2006, 22:41

ITALIA MISTRZEM SWIATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 09 lip 2006, 22:46

Koniec. Włochom należało się to mistrzostwo na prestrzeni calego turnieju, ale w tym meczu byli poprostu słabsi. Jeżeli chodzi o ten mecz ten rezultat jest nieuczciwy. Bywa. Troche zniesmaczył mnie Zidane, nie ładnie zakończył turniej.
Szkoda.
Gratuluję wszystkim, którzy byli za Włochami.

pozdr

Edit
Przez cały turniej byłem niepewny czy Włosi są hetero. Upewnili mnie zdejmując sobie spodenki. : :lol:
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 22:57 przez gringo7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 09 lip 2006, 22:50

gringo7 pisze:Włochom należało się to mistrzostwo na prestrzeni calego turnieju
Wg mnie nawet nie. Francja lepiej sobie radziła, głównie po wyjściu z grupy i mieli na pewno trudniejszych przeciwników. A Włochom na drodze stanęła Australia, którą została szczęśliwie pokonana, słaba Ukraina no i silni Niemcy, dopiero w półfinale. Ten mecz był bardzo wyrównany, ale jednak z przewagą Francji. Ale nic... GRATULACJE DLA WŁOCHÓW :!: Najbardziej kontrowersyjną postacią niewątpliwie Materazzi, mimo wszytsko negatywną Zidane, a najlepszym zawodnikiem jak dla mnie Cannavaro.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 lip 2006, 22:52

gringo7 pisze:Gratuluję wszystkim, którzy byli za Włochami.
Chyba powinienes Wlochom pogratulowac zwyciestwa a nie tym co za nimi byli... Bo co oni osiagneli ;)

Zizou szkoda ze tak sie pozegnal z pilka... Francja byla lepsza, ale loteria zadecydowala. Wiec z transferu Toniego do Bayernu raczej nici...

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 09 lip 2006, 22:54

Panie Blatter. Nie można uderzać rywala głową. To prawda. Ale ponoć według statutu pańskiej organizacji przestępczej nie można także wyzywać. Ponoć FIFA ma krzewić wartości międzyludzkie i inne bzdury. Wolno to robić. To dziś pokazano. To wolno. Wolno prowokować, wolno wyzywać. Zidane nie zrobiłby tego. Ten człowiek zasługiwał na szacunek. Zareagował impulsywnie. Zbyt implusywnie. Nie powinien był tego robić. Chamstwa się nie usprawiedliwi. Chamstwo należy karać. Szkoda, że nie chamstwo w wykonaniu Pana Materazziego. Sędziowie do kitu ? Mało goli ? Też. I prowokatorzy oraz rasiści na boisku. Do widzenia WM 2006. Zidane, Francjo. Jesteście wielcy. Wiem, piszę jakbym był w gimnazjum. Przykro mi. Byłem za Francuzami i nie potrafię pogodzić się z jej porażką. Mały człowiek jestem. Wiem. Brawo Zizou, brawo Francjo. Dziekuję za srebro.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2006, 22:57

Martinho pisze:Wiec z transferu Toniego do Bayernu raczej nici...
to od pocztaku bylo nierealne :!: :wink:

Jezeli juz jestem przy osobie Toniego - to slyszac komentarz szpaka, iz do ostaniego karnego podchodzi .... Toni (oczywisice mu sie pokielbasilo z Grosso) to zaraz po jego slowach przypomnialy mi sie 11 niewykorzystane dla Violki :/

No to udany rewanz za mecz z mundialu w Francji, czyli najlepsza europejska druzyna pod wzgledem "gwiazdeczek" :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 lip 2006, 23:00

W takich chwilach zaluje, ze mecz moze wygrac slabsza druzyna. Pilka jest dziwna i niesprawiedliwa, ale trudno. Zidane zawalil, ale to bylo zupelnie nie w jego stylu. Chyba nikt nie ma watpliwosci. Francuzi przegrali z mistrzami swiata... w prowokowaniu.

Forza Prowokatorzy!

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 09 lip 2006, 23:05

Martinho pisze:Chyba powinienes Wlochom pogratulowac zwyciestwa a nie tym co za nimi byli... Bo co oni osiagneli
Tu chodziło mi o to żeby troche załagodzić moje "stosunki" z kibicami rep. Włoch i Serie A. Włochom również gratuluję oczywiście ;p.
ajaccien pisze:Ale ponoć według statutu pańskiej organizacji przestępczej nie można także wyzywać.
Racja. Ciekawe co usłyszał Zidane. Przecież jednak to piłarz profesjonalista więc musiał coś usłyszeć mocnego.

A tak mimo wyszstko Dzieki Zidane za wszystkie piękne zagrania i radość jaką sprawiałeś kibicom. Może to przeczyta :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 lip 2006, 23:05

To co zrobili Wlosi bylo nie fair. Azzurri pamietajcie: My game is fair play. Reprezentacja Wloch prowokacja i Bog wie czym jeszcze zdobyla sobie ten puchar, przynjamniej pomogla sobie. Co do Materazziego: tak sie nie mozna zachowywac wobec wielkiego mistrza pilki Zidane`a. Cieszcie sie zlotem, ale tak naprawde jest tutaj jeszcze moralny zwyciezca.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 09 lip 2006, 23:11

CAMPEONE CAMPEONE OLE OLE OLE !! Nie gadajcie o prowokacji! Mógl Zidane nie podchodzi i go z grzywy sciągac jego problem chciał pokazac ze jest nietykalny mylił się!! :!:

W Prowokowaniu zastanówcie sie niektórzy co piszecie bo mnie smiech bierze?

W przekroju calego turnieju Jarzyna lepsi byli Azzurri!!

Aha i czy to nie jest w stylu Zizou? On wiele razy grał "chamsko" wiec to tez mogło byc w jego stylu!

Ide swiętowac dalej :lol:

Ajaccien: Zal Ci pupę( :lol:) sciska? Cooo? Twój boski Zizou pokazał jak sie umie zachowac? Poszly mu nerwy i koniec. Mozecie sobie spiewac co chcecie MISTRZA SWIATA i tak miec nie będziecie! :wink:
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 23:16 przez BartekTS, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2006, 23:12

Mecz był wyrównany i przynajmniej mnie trzymał w napięciu.

Karny dla Francji można było gwizdnąc lub nie. Jedenastka jednak była i tu Zidane pokazał klasę przy jej egzekwowaniu.

Rehabilitacja Materazziego to jednak było coś. Najpierw tak zawalił początek przez co jego zespół przegrywał aby następnie strzelić bramkę wyrównującą po pięknym strzale głową.

Kolejny róg i poprzeczka po strzale Toniego. Widać, że Francuzi wyraźnie ustępowali dziś w grze w powietrzu i to pod obiema bramkami.

Kolejna bramka dla Włochów. Tym razem Luca Toni. Niestety gol nie uznany. Spalony był ale nie u napastnika Fiorentiny, który wybiegał zza pleców kolegi z drużyny.

Strzał głową Zidane'a i piękna parada Buffona.

Czerwona kartka dla odchodzącego ze świata piłki Zizou. Zachowanie nieuzasadnione i sam Francuz na pewno wiedział co zrobił. Trudno mieć pretensje do arbitra. Swoją drogą ciekawe o czym tam dwaj panowie sobie rozmawiali, że doszło do tego typu sytuacji.

No i zwycięstwo Włochów w rzutach karnych. Nieszczęśliwcem Trezeguet. Azzuri przełamali w końcu ten trapiący ich od lat kompleks konkursu jedenastek.

Podsumowując mecz bardzo wyrównany z niewielkim wskazaniem na Włochy. Ożywił się dziś Henry, który parę razy zademonstrował dobre indywidualne akcje. Dość szybkie tępo meczu, brutalności nie było, ogółem spotkanie mogło się podobać. Szkoda trochę też Vieiry, który musiał opuścić plac gry z powodu kontuzji. Tym bardziej szkoda bo grał świetnie w odbiorze. Wygrała drużyna nieznacznie lepsza i mająca w decydującym momencie więcej zimnej krwi i na pewno odrobinę szczęścia. To na tyle bez zagłębiania się w szczegóły.

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 09 lip 2006, 23:12

Tak zachowywać się nie powinno. Ale Pan Materazzi pokazał, że można się tak zachowywać. Że na boisku można być chamem. Owszem, odpowiedź chamstwem na chamstwo nie była w stylu Zizou. To przykre, że tak wielki piłkarz, i mimo tego co się stało, myślę, że również wielki człowiek, odszedłz boisk w ten sposób. Ale on na pewno usłyszał coś, czego Materazzi nie miał prawa powiedzieć. Nie dlatego, że mówił do Zidane'a. Ale dlatego, że mówił do człowieka. Ale to przekracza najwidoczniej zdolności intelektualne tego piłkarza. Zresztą, już jego rodak, Machiavelli, pisał, że cel uświęca środki.
BartekTS pisze:CAMPEONE CAMPEONE OLE OLE OLE !! Nie gadajcie o prowokacji! Mógl Zidane nie podchodzi i go z grzywy sciągac jego problem chciał pokazac ze jest nietykalny mylił się!! :!:

W Prowokowaniu zastanówcie sie niektórzy co piszecie bo mnie smiech bierze?

W przekroju calego turnieju Jarzyna lepsi byli Azzurri!!

Aha i czy to nie jest w stylu Zizou? On wiele razy grał "hamsko" wiec to tez mogło byc w jego stylu!

Ide swiętowac dalej :lol:
Jeśli już, to "chamsko", zamiast świętować proszę postudiować ortografię, bo jak widzę takie błędy, nawet w przekleństwach, to bierze mnie nie mniejszy śmiech niż Pana z powodu słusznych oskarżeń Materazziego o sprowokowanie Zidane'a.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 23:14 przez ajaccien, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 lip 2006, 23:14

Martinho pisze:Co do Materazziego: tak sie nie mozna zachowywac wobec wielkiego mistrza pilki Zidane`a
skoncz sie kompromitowac , chamstwo nalezy tepic

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”