Gran Derby || Real Madrid CF - FC Barcelona (22.10.2006) - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jakie są Twoje przewidywania odnośnie przebiegu i wyniku niedzielnego spotkania?

Barcelona bez większych problemów pokona Real
16
19%
Barcelona wygra, ale mecz będzie wyrównany
12
14%
Padnie remis po emocjonującym pojedynku
9
11%
Mecz nie przysporzy zbyt wielu emocji i zakończy się remisem
7
8%
Real po zaciętym pojedynku zdobędzie 3 punkty
25
30%
Real łatwo pokona Dumę Katalonii
15
18%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 paź 2006, 23:28

Łukasz_ pisze: Zawsze każdy ma i stara się wyłonić swojego faworyta, posiada jakieś swoje argumenty bądź nie ale zawsze typujesz jedną z drużyn bo... masz jakieś przekonania.
Cieszy mnie, ze trafnie typujesz :D
Dzisiejszy mecz pokazal, ze obrona Barcy nie jest takim monolitem, jak wielu sadzilo i ze mozna sobie radzic z takimi obroncami jak Puyol czy Zambrotta. Oczywiscie w niedziele moga zagrac super spotkanie bo mecz meczowi nierowny, ale ten mecz powinien byc dla pilkarzy Realu wykladnikiem tego, jak nalezy grac przeciwko Barcelonie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 paź 2006, 23:30

Łukasz_ jezeli ty wysuwasz teorie ze faworytem GD bedzie Real po tym ze ppokonal rumunow to fajne masz pojecie o pilce pewnie Getafe juz zapomnailes
Kaczy dobrze ci napisal a ty dalej trzymasz sie swojej glupiej teorii

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 paź 2006, 23:35

Bienias pokaż mi gdzie ja napisałem że moim faworytem jest Real ponieważ wygrał z Rumunami :?: Naprawde zastanawia mnie to skąd wysunołeś ten wniosek. Są dla mnie faworytami ale napewno nie dlatego że pokonali Steaue :]

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 paź 2006, 23:39

Spokojnie od narazie sieje agresją :o (powinno mu przejsc z rana ;) )

Bienias pisze:Kaczy dobrze ci napisal a ty dalej trzymasz sie swojej glupiej teorii

Moze cie zaskocze moze i nie , ale podaj mi swoją teorie nA to ze moja teoria jest taka glupia jak mowisz :>
Bienias pisze:Łukasz_ jezeli ty wysuwasz teorie ze faworytem GD bedzie Real po tym ze ppokonal rumunow to fajne masz pojecie o pilce pewnie Getafe juz zapomnailes

znasz Bieniasie milutki takie powiedzenie ... "JESTES TAK DOBRY JAK BYLES NA OSTATNIM MECZU "

Wyluzuj z tonu dzisiaj , to ze Barcelona byla dzis zdecydowanie slabsza i przegrala nie znaczy ze swiat sie wali ....

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 paź 2006, 23:39

Łukasz_ pisze:Przed dzisiejszym meczem Barcelony myślałem że będzie remis, po tym co zobaczyłem jestem praktycznie przekonany tego że Real wygra. Oczywiście bo bardzo trudnym meczu ale powinni dać rade. Kurs na podopiecznych Capello po dzisiejszym meczu Barcy chyba spadnie, szkoda bo naprawde można było sobie ładnie kupon przemnożyć.
jak mam to rozumiec?

Kaczy nie do ciebie sie zwracalem. moja teoria jest taka jak twoja GD rzadza sie swoimi prawami i nie ma faworyta.
Ps: mecz z Chelsea na mnie wrazenia nie zrobil:P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 paź 2006, 23:48

Bienias jeżeli to co zacytowałeś z mojej wypowiedzi oznacza że moim faworytem jest Real na podstawie meczu z Rumunami to naprawde gratuluje, nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy bo głównie oceniłem sytuacje na podstawie dzisiejszego meczu z Chelseą ale mniejsza z tym. Koniec z mojej strony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 paź 2006, 7:06

Patrzac przez pryzmat LM na GD wychodzi tak :arrow:

Real deklasuje Dynamo, by w LA Liga dostac tega szkołe nowoczesnego footballu od Atletico, 4 dni i taka zmiana.

Barca po ciezkim i słabym w wykonaniu meczu z Werderem, odprawia 3-1 Seville, ktora jeszcze dwa miesace wczesniej pokonała ich w SPE 3-0 :!:

Jak moze byc teraz. Barcelona to nie Steua, Dynamo czy Getafe.

Łukasz_
Real jest w optymalnej formie :?: , to juz jestem spokojny o wynik. Dziekuje.

Porowanie Emersona i Diarry z Essienem i Makelele to cios ponizej passa dla dwojki graczy z Londynu, narazie to moze Diarra nie odstepuje zbytnio od pary graczy Jose, ale Emerson, sorry nie bede sie śmiał, bo odczuwam jeszcze skutki wczorajszej porazki.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 paź 2006, 9:41

Messi E2 Ronaldinho pisze:Łukjasz Real jest w optymalnej formie , to juz jestem spokojny o wynik. Dziekuje.
Łukasz pisze:Real który jeszcze nie jest w optymalnej formie
Jakiś problem ze wzrokiem :?: Czytaniem :?: Czy poprostu porażka Barcelony tak działa na nowych* kibiców Barcelony :?:

*nowych - kibicują im 3 lata, bo od tego czasu mało kiedy przegrywają i teraz po przegranym meczu widać że coś im się dzieje.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2006, 11:50

Łukasz_ prosze nie drazyj tego tematu bo sie osmieszasz. Oceniles Real i Barcelone po meczach tej kolejki Lm i probujesz jakosc wyjsc z tej sytuacji ale robisz to nieudolnie.

PS: Jezeli masz wiecej niz 20 lat to pewnie kibicuje Barcie od tego samego momentu co ty Milanowi tyle ze ja od porazki a nie od zwyciestwa i nie oceniaj nas jako nowych kibicow bo znow sie osmieszyles

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 12:02

Bienias spoko - wiecej luzu. masz racje ! Tylko Magiczne trio z Camp Nou przydało by sie troche pokory - widać że jeszcze Barca Cie na próbe nie wystawiła, a może inaczej wtedy nie była to "kochana Barca"

Przeciesz po meczu z Sevilla, Dinho miał zagrać taki mecz że hoho. Dobra forma wszystkich. Barca miała wykorzystać wszystkie słabości Chelsea itd. Kuźwa ile tego było.

Zrozum że to nie roboty :!: a czesto o wyniku takiego mecz decyduje przypadek, szczeście, dyspozycja dnia czy geniusz jednego czy drugiego. Na tym to polega - bo chyba nie sądzisz że 4 czy 6 faworytów LM bedzie czekała aż Barca wykona swoje i koniec. Chłopie takich klubów jest wiecej.

Nawet jak by Real przegrał przedwczoraj to i tak nic, bo takie mecze to inna bajka. I gadanie że ten zagrał źle a ten lepiej już sie nie liczy bo teraz może Deco zagra mecz życia.

Obecnie na tym poziomie piłka jest tak wyrównana że tylko kretyn napisze że Real nic nie gra i bedzie dołował. Bo to nie listonisze. Jeśli Real strzeli pierwszy bramki nie przegra tego meczu, i moge postawić na to.

Czasem mam wrażanie że fani Barcy nie pamietaja ile lat Duma Kataloni była w cieniu Realu itd :? Bo wtedy też nie było murowanego fawortya bo takie mecze to czesto szachy itd. Wygra lepsz i tyle :] Ale lepszy w danym dniu... Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz :]

A co do samego pojedynku to ja niestety bede zmuszony ogladać powtóke :P Bo na drugim kanala w tym czasie gra Milan Palermo :twisted: Mam nadzieje ze Carles nie nażeka na jakis uraz czy co ? Wiecie coś ? Nie moze mówić że mecz LM beda miał znacznie, a jesli beda miały to bardzie dla Barcy i bardzie pod względem psychologicznym, czyli rechabilitacja itd bo dwóch tak słabych meczy nie zagrają. Bo to za wysoki poziom.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2006, 12:09

Zaza pisze:Mam nadzieje ze Carles nie nażeka na jakis uraz czy co ? Wiecie coś ?
goal.com podało dizś, ze występ Puyola stoi pod znakiem zapytania.
wczoraj też zszedł wczesniej, bo chyba narzekał na uraz, bo coś mi sie nie chce wierzyć w to co Szpaq mówił :roll: że Ryjek broni wyniku [już przerywali wtedy :lol2:] bo to trochę nielogiczne.

Sam Puyol mówi, że ma nadzieje iż sie wykuruje do niedzieli, ale pewnie Frank nie będzie ryzykował, gdyby sie nei udało go w 100% uleczyć. Bo po co ryzykowac dłuższą kontuzję.
A przeciez w obronie Barcy ma kto grać.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 12:16

:evil: uu to źle by było. Bez Tarzana w takim meczu :? Miejmy nadzieje ze zmiana była spowodowana dmuchaniem na zimne ... a nie tym ze dał sie robić i zmienił go by nie było gożej - Szpaku ma filmy - ale mimo to i tak rządzi :P

Wczoraj przyzwoity mecz zagrał Rafael Marquez, wiec jak coś to nie bede ryzykowali tak jak piszesz i zagra Barca duetem Rafa - Thuram. Ale jak było by wszystko ok to Frank moze zrobić inną zmiane :] Marquez na DM [zwłaszcza jak jest w formie] a w obronie Carles i Lillian :twisted: Choć to już zagadka.

Fieldy wygrałeś coś wczoraj ? mi Mondragon zawalił ['] :lol: ale tym - do odstrzału :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2006, 12:16

Zaza pisze:
Czasem mam wrażanie że fani Barcy nie pamietaja ile lat Duma Kataloni była w cieniu Realu itd :? Bo wtedy też nie było murowanego fawortya bo takie mecze to czesto szachy itd. Wygra lepsz i tyle :] Ale lepszy w danym dniu... Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz :]
Hmmm z pierwsza czescia sie zgadzam i o tym mowie. W tym meczu nie ma faworyta. Ale z drugiej strony mowienie ze jestes tak dobry jak Twój ostatni mecz tez jest na wyrost. DAjmy na to Dinho...wczoraj zagral zenade, padake, widac u niego brak dynamiki i ta ociezalosc. W drugiej plowie to chyba myslal juz chyba o nowym kontrakcie :wink: Ale wierze ze na mecz z Realem sie zmobilizuje jak cala druzyna bo wie ze gra dla kibicow. Wczorajszy mecz (a raczej wynik bo styl juz nie) dla wiekszosci cules nie mial wiekszego znaczenia. Liczy sie nd i GD tak samo jak dla kibica Realu. Jestem pewien ze Mardyt zepnie sie w sobie i bedzie chcial pokazac kibicom, swiatu ze dalej jest powaznym kandydatem do tytulu. Pilkarze wiedza o tym wiec beda sie starc bo kibicow Realu i Barcy od wygrania w GD ciesza tylko tytuly mistrzowskie a jak ich nie ma to wlasnie pozytywny wynik GD je zastepuje

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2006, 12:24

Zaza pisze:Fieldy wygrałeś coś wczoraj ?
wczoraj wszystko weszło, gdyz w końcu postawiłem na remis Chelsea - Barca, ale do przerwy :P to mnie uratowało

Zaza pisze:Marquez na DM [zwłaszcza jak jest w formie] a w obronie Carles i Lillian Choć to już zagadka.
to byłby chyba najlepszy wybór. Edmilson wczoraj jakiś taki dziwny był :P Marquez moim zdaniem byłby lepszy na DM'ie, a stoperzy jak napisałeś, Thuram i Puyol,
W ataku sam nie wiem, Eidur wczoraj nic nie pokazał, ale czy go Frank zdejmie ? wątpię, bo Savioli raczej nie wpuści od początku na Real :lol: choć byłaby to jakaś forma zaskoczenia przeciwnika na pewno.
W ogóle cięzko cokolwiek powiedziec o formie graczy Barcy teraz, po tym co wczoraj zobaczylismy, nie wiemy jak zagrają w niedzielę.
na pewno mobilizacja będzie ogromna, czy to zadziała pozytywnie na Ronniego i spółkę ? pojęcia nie mam, ale ufam, że tak - bo konkretna kasa jest do wygrania :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 12:27

Bienias ale to był skrót myślowy "Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz..." Bo każda porażka, moze być naprawione - na tym etapie. Ba nawet lepiej może za Barca juz w niedziele gra drugi tak ciekawy i ważny mecz - bedzie szansa na rechabilitacje. Ale Real a bardziej piłkarze nie sprzedają arbuzów na targu :roll: Bo ja rozumiem małe napinki itd. Ale czesam jest jak jest. Bo jesli Real zaliczył tak słaby poprzedni sezon to jak mógł byc drugi w "najlepszej lidze świata" - rozumiesz ? Teraz piłka jest na takim poziomie że co innego mecze ligowe a co innego klasyki i mecze na szczyście. Bo to zawsze mecz na szczyscie, obojetnie na której pozycji sa oba kluby :twisted:

Bienias pisze:estem pewien ze Mardyt zepnie sie w sobie i bedzie chcial pokazac kibicom, swiatu ze dalej jest powaznym kandydatem do tytulu.

To chyba nie ulega wątpliwość ? Jednak Barca - Real czy Real - Barca to nie mecz o pkt. Cos wiecej. A wczorajszy mecz w żadnym styopniu nie skreśla Barcy w walce o tytuł. Jednak pokazuje że coraz cześciej decyzuje
przypadek, szczeście, dyspozycja dnia itd... :wink:

Może w niedziele to Deco bedzie piłkarzem meczu ? To nie roboty :wink: A dobrze wiesz że czasem od dyspozycji jednego gracza zależy wiele.

Bienias pisze:W drugiej plowie to chyba myslal juz chyba o nowym kontrakcie
A może gra tak dla tego by nie było nowego kontraktu ze strony Barcy :wink: hehe no tak teraz bedzie pewnie kilka scenariuszy :P Tyle mają by pisać brednie ! Za to im płacą :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”