II LIGA - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 05 sie 2005, 22:54

fala pisze:Po awansie jego drużynom tak dobrze nie szło i zawsze wylatywał .
No właśnie... czyli taki wspaniały to nie jest :lol:
Teraz przyszedł czas na Kujawiak , więc twój Widzewek nie będzie miał łatwo .
Tak dla przypomnienia: Twój Kujawiaczek :lol: dostał dwa razy baty od Widzewka -> 2:1 w Łodzi i 0:1 we Włocławku!! Więc niech Kujawiak się boi potęgi WIDZEWA !!

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 06 sie 2005, 9:26

Widzisz bartek21siwy
Po pierwsze to nie jestem kibicem Kujawiaka i żadnej drużyny z II ligi .
Kujawiak - Widzew 0-1 , w tym przypadku nie masz się czym szczycić , był to ostatni mecz ligowy , decydujący o grze w barażach , szanse Kujawiaka były nikłe na to . Widzew grał w tym meczu fatalnie , zachodzi tylko pytanie dlaczego Kujawiak nie potrafił strzelić gola ( czyżby kupienie meczyku ) . Następny mecz już wszystko wyjaśnił i pokazał miejsce w szyku Widzewowi , przegrał 1-3 z Odrą , której udało się wygrać zaledwie dwa mecze w rundzie rewanżowej ( wygrana z Polonią w dziwnych okolicznościach , nie uznanie bramki prawidłowo zdobytej przez Gołaszewskiego , Odra strzela po upływie czasu doliczonego ) .
Twierdzisz , że Widzew nie wystartuje z -9 , napisz dlaczego ?
Jak dla mnie ostatnie wydarzenia w polskiej piłce , zeznania Dziurowicza , zdegradowanie GKS -u do klasy B za to samo , tylko że rok póżniej , przekona PZPN do utrzymania swojej decyzji .
Śmiejesz się , że stawiam Lechię Gdańsk jako jednego z kandydatów do awansu , to zerknij wstecz i przypomnij sobie kto ostatnio awansuje ...
Cracovia - beniaminek , Korona - beniaminek , chyba nie zapomniałeś z kim przegrałeś awans ...

Zaznaczam że to są tylko typy , które nie muszą się sprawdzić 8)

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 06 sie 2005, 13:57

Tak dla Twojej wiadomości. Widzew w poprzednim sezonie miał skład "z łapanki" czyli kto przyszedł to grał. Widać jednak, że nawet "składana" drużyna jest lepsza od większości z II ligi!! Widzew wcale nie planował awansu do I ligi, ale jak jest okazja to dlaczego nie spróbować??
Z Odrą przegraliśmy tak wysoko, gdyż mieliśmy słaby skład, a poza tym rozegraliśmy kilka meczy więcej. Odbiło to się na formie naszych zawodników, gdyż większość z nich była z IV ligi!!
fala pisze:Twierdzisz , że Widzew nie wystartuje z -9 , napisz dlaczego ?
Bo PZPN "odwołał" kary dla Widzewa i Piasta. W tabelach nie powinno się uwzględniać tych kar!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 sie 2005, 16:44

fala pisze:przypomnij sobie kto ostatnio awansuje ...
Cracovia - beniaminek , Korona - beniaminek , chyba nie zapomniałeś z kim przegrałeś awans ...

Zaznaczam że to są tylko typy , które nie muszą się sprawdzić 8)
Z calym szcunkiem, ale nie wydaje mi sie zeby Lechia miala takie pieniadze i "plecy" (no chyba ze u fryzjerów :lol: ) jakie mialy Craxa i Kielce. no i raczej nie ma tak mocnego skladu jak te dwie wymienione druzyny.
Cracovie i Korone pamietam jeszcze z 3 ligi, mialem okazje obejrzec na zywo obie te druzyny i musze powiedziec ze juz w 3 lidze mialy sklad, ktory moglby spokojnie walczyc o 1 lige (tym bardziej, ze o ile mnie pamiec nie myli miedzy 3ligowymi a 2 ligowymi sezonami tak bardzo sie nie wzmocnily, zaznaczam - o ile mnie pamiec nie myli :D ).

Awatar użytkownika
Skibal
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skibal » 06 sie 2005, 18:18

Masz rację Cracovia awansując do drugiej ligi nie robiła żadnych wzmocnień (oprócz przybycia kilku juniorów). To zasługa Stawowego który sciągnął za sobą z proszkowianki zawodników tj. Skrzyński, Nowak Radwański, Bania, Baran. Zauwarzcie że Ci zawodnicy grają teraz w I lidze i bardzo dobrze sobie radzą.

Moim zdaniem Lechia nie będzie miała szans żeby awansować. Jeszcze nie w tym sezonie. Kadra jest nawet niezła ale za to budżet jest przeciętny(3 mln).

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 06 sie 2005, 18:38

Z tym , że Cracovia i Korona nie robiły wzmocnień to się nie zgodzę .
Cracovia - Szczoczarz , Węgrzyn
Korona - Piechna
Zarówno Piechna jak i Węgrzyn byli najważniejszymi punktami tych drużyn i to oni głównie przyczynili się do awansu .
Nie są to jedyne wzmocnienia ale teraz nie przychodzi mi do głowy kto to był .

Wszystko w związku z awansem Lechia okaże się w czerwcu , poczekamy zobaczymy :roll:

Awatar użytkownika
Skibal
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skibal » 06 sie 2005, 18:44

Przepraszam że zapomniałem o Kaziu. O Szczoczarzu nie napisałem bo prawie cały czas grzał ławę. ps. Do Korony razem z Piechną z Heko przybył także Grzegorzewski. :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 sie 2005, 0:41

fala pisze:Z tym , że Cracovia i Korona nie robiły wzmocnień to się nie zgodzę .
Cracovia - Szczoczarz , Węgrzyn
Korona - Piechna
Zarówno Piechna jak i Węgrzyn byli najważniejszymi punktami tych drużyn i to oni głównie przyczynili się do awansu .
Nie są to jedyne wzmocnienia ale teraz nie przychodzi mi do głowy kto to był .

Wszystko w związku z awansem Lechia okaże się w czerwcu , poczekamy zobaczymy :roll:
Jasne masz racje, tylko popatrz:
Łukasz Szczoczarz - o nim wiedzialem bo poszedl z mojej Stali, ale celowo nie wspomnialem z racji tego ze chyba nawet teraz w 1 lidze czesciej gra niz wtedy w 2...
Węgrzyn - no fakt zawodnik na poziomie 1 ligi tylko ze delikatnie mowiac "wiekowy"...
Grzegorzewski, Piechna - owszem przyczynili sie do awansu (Piechna chyba zostal nawet krolem strzelcow) ale to posilki z 3 ligi, ktore okazaly sie objawieniami (jak widac poki co tylko wystarcza im to na 2 lige bo w 1 narazie cieniuchno) wiec ciezko bylo uwazac ze to wlasnie oni wprowadza Korone do 1 ligi, bo jak wiesz(albo i nie) roznica miedzy czolowka 3 ligi a czolowka 2 ligi jest baaardzo znaczaca...
wiec mowiac ogolnie posilki nie byly az tak oszalamiajace a ze niektore okazaly sie strzalami w dziesiatke - tylko pogratulowac trenerom...

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 07 sie 2005, 15:43

Jak wcześniej już napisałem , wzmocnień było więcej , ale nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd , więc sprawdziłem u żródła i podam ci wszystkie wzmocnienia Cracovii za czasów gry w II lidze .
Baster - przyszedł ze Stalowej Woli , klubu który spadł z II ligi
Olszewski - były bramkarz I ligowego Widzewa i Pogoni
Bojarski - na drugą rundę z GKS Katowice
Drumlak - na drugą rundę z Pogoni Szczecin
Przytuła - ze Szczakowianki Jaworzno
Jeżeli jeszcze dodam do tego Kazika Węgrzyna , to okazuje sie , że w Cracovii pojawiło się 6 piłkarzy ogranych na pierwszo - i drugoligowych boiskach .

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 sie 2005, 23:18

fala pisze:to okazuje sie , że w Cracovii pojawiło się 6 piłkarzy ogranych na pierwszo - i drugoligowych boiskach .
Z czego polowa na "druga runde" :D ale co tam, niewazne, teraz craxa gra w 1 lidze, jeszcze... bo cos mi sie wydaje ze juz niedlugo.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 08 sie 2005, 17:53

W drugiej lidze zdecydowanie najlepszą drużyną jest WIDZEW ŁÓDŹ. Myślę, że to mój ukochany klub zdobędzie awans z 1szego miejsca. Mocne są także drużyny Jagielloni, Ruchu, Śląska i Lechii Gdańsk.

Kujawiak jest bardzo słaby i podobnie jak Łks musi walczyć o utrzymanie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 sie 2005, 15:29

marcin90 pisze:Mocne są także drużyny Jagielloni, Ruchu, Śląska i Lechii Gdańsk.

dodałbym do tego jeszcze Świt. Oni naprawdę mają mocny skład. Bardzo dobrzy napastnicy Wrzesiński i Bajera. Na bramce świetnie ostatnio grający Misztal(ah te 2 obrony z ŁKS-em) W pomocy nieprzewidywalny Konopka. Świt powinien się liczyć w walce o awans. 8)

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 24 sie 2005, 15:55

dodałbym do tego jeszcze Świt. Oni naprawdę mają mocny skład. Bardzo dobrzy napastnicy Wrzesiński i Bajera. Na bramce świetnie ostatnio grający Misztal(ah te 2 obrony z ŁKS-em) W pomocy nieprzewidywalny Konopka. Świt powinien się liczyć w walce o awans.
ale jak wielkie problemy finansowe

ja nie wierze w to, że Świt się włączy o walke

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 sie 2005, 15:57

Dlatego Świt musi walczyć o 1.lige wtedy się i inwestorzy znajdą.

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 25 sie 2005, 0:44

Jagiellonia nie zwalnia tempa i znow kolejne zwyciestwo, szkoda tej porazki dzis Lechii z Ruchem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”