Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Re: Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2010, 15:26

Chyba najnudniejszy mecz jak do tej pory. Niewiele sytuacji podbramkowych, strzałów. Na plus jedynie bramkarz Słowenii.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 cze 2010, 15:28

Nuda i w dodatku Green 2 :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 cze 2010, 15:30

cloner pisze:Chyba najnudniejszy mecz jak do tej pory. Niewiele sytuacji podbramkowych, strzałów. Na plus jedynie bramkarz Słowenii.
Bo Handanovic jest niezły. A sam mecz do zapomnienia....

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 15:32

cloner pisze:Chyba najnudniejszy mecz jak do tej pory.
Nie chyba, a na pewno. Chaochi to dziwny bramkarz. Z jednej strony potrafi świetnie bronić, co pokazał zarówno w pierwszej połowie, jak i w styczniu w PNA, ale często przydarzają mu się takie klopsy jak przy straconej bramce. Przynajmniej nie włączył mu się taki agresor jak w meczu z Egiptem. A Ghezzal pozazdrościł chyba Lodeiro głupoty pod względem wylecenia z boiska. Ogólnie w meczu niewiele było wartego zapamiętania. Dobrze, że mamy dziś jeszcze takie spotkania, które powinny przynieść więcej pozytywnych emocji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2010, 15:33

Tragiczna ta grupa. Oby kolejne spotkania wyglądały o niebo lepiej, bo wczorajsze spotkanie dało się jeszcze oglądać, ale dzisiaj piłkarska masakra, oczywiście negatywna. Bardziej podobała mi się Algieria, ale mieli Ghezzala, który złapał dwie głupie kartki, pierwsza po kilku sekundach pod polem karnym przeciwnika, druga to prawdziwy objaw głupoty. Na koniec ten bramkarz, już na PNA śmiesznie wyglądał, bał się piłki i jeśli dobrze pamiętam symulował kontuzje, żeby zejść z boiska. Może przeskoczył Greena w rankingu patałachów na tym Mundialu. Słowenia mnie bardzo rozczarowała, spodziewałem się zdecydowanie więcej od nich, myślałem, ze to oni będą dominować i prowadzić grę, a zagrali słabiutko, bez większego pomysłu. Patrząc na obie drużyny to nadal USA i Anglicy są faworytami do awansu i tylko bramki będą decydować o pierwszej pozycji.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 cze 2010, 15:44

Milner nigdy w zyciun chyba na lewej pomocy nie gral a tu prosze, kuzwa capelo rezygnuje z wielkiego talentu jonhsona a bierze swp i milnera na ta pozyje, czekam tam na boga pilki barrego.Juz w 2004 na euro widzialem scholsa na lewej pomocy i dziekuje.

anglia ma przecietny zespol ale nie zabranie jonhsona walcota , scholsa(tak tak) bedzie kosztowalo anglie wiele. Mam nadzieje z eodpadna i roo odpocznie przed sezonem.
Usa nie zagrala nic wielkiego,zagrala wrecz slabo ale anglia wygladala jak green.......jedyna anglia ktora mi sie podobala to ta z 96 roku ktora była wstanie osmieszyc wrecz Holandie...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 15:45

Jarzinho pisze:jeśli dobrze pamiętam symulował kontuzje, żeby zejść z boiska.
Wręcz przeciwnie. Sponiewierali go niemiłosiernie tak, że chyba trzy razy przerwano grę, żeby go jakoś poskładać, ale wytrwał do końca.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2010, 15:54

A Scholes ogólne chciał wrócić do kadry, bo przecież zakończył karierę. :?: Barry ostatnio w City gdy oglądałem stale grał w środku, wiem że w Aston grał na różnych pozycjach, ale w MC mi się podobał grając w środku. Bardziej szkoda, że Anglicy nie mają lewego pomocnika(J.Cole?). Przecież Capello na siłę nie musi stawiać na grę skrzydłami, Brazylia kiedyś grała 4 środkowych pomocników, Angole także by tak mogli.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 cze 2010, 15:58

Jarzinho pisze:A Scholes ogólne chciał wrócić do kadry, bo przecież zakończył karierę
Ostatnio udzielił wywiadu i powiedział, że Capello za późno go poprosił o powrót. Nie dziwie mu się. Takie decyzję w takim wieku to w końcu się są przelewki. Inną sprawą jest to czy Scholes faktycznie mógłby tak znacząco wpłynąć na grę Anglii.

He, ktoś już wspominał, że nie powołanie szybkich skrzydłowych na turniej odbije się Capello czkawką. Nie postawił na formę i umiejętności, to teraz niech kombinuje.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 cze 2010, 17:54

Barry nie jest lekiem na problemy trapiące Anglie od lat. W City gra przeciętnie, w reprezentacji jest przydatny bo potrafi odwalać czarną robotę w środku pola, ale problem Anglii jest szerszy. Im brakuje od lat porządnego zawodnika, który potrafiłby rozegrać piłkę z głębi pola, a w tym Scholes jest świetny.

Scholes w systemie 442 się nie sprawdza, ale w 433 bywa nadal naprawdę magiczny 8)
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, 18:00 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2010, 17:58

Jarzinho pisze:Bardziej szkoda, że Anglicy nie mają lewego pomocnika(J.Cole?).
Jak to nie? Przecież jest Adam Johnson, który w domu siedzi i śmieje się z wczorajszego występu skrzydłowych swojej reprezentacji.

Mam nadzieję, że i jeden, i drugi Joe zagra w meczu z Algierią.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 13 cze 2010, 18:41

Wracając do bramkarzy to czy oni są tacy słabi czy piłka aż tak zła

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2010, 18:48

Jak dla mnie i w przypadku bramkarza Algierii i Greena to piłki jakie by nie były to są to tylko i wyłącznie błędy golkiperów i to katastrofalne, a już z pewnością ten dzisiejszy.

Awatar użytkownika
Kibic Piłki
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibic Piłki » 13 cze 2010, 20:50

Ale mamy dzisiaj dzień jełopa :lol: Po pierwsze Ghezzal (podziwiam, dostać dwie bezsensowne żółte kartki w ciągu piętnastu minut, w efekcie pozbawić własny zespół samego siebie, czyli jedynego zawodnika strzelającego bramki i jedynego napastnika, na 2 mecze - brawo); po drugie bramkarze Anglii (ale to wczoraj) i Algierii (choć ten nie aż tak spektakularnie, ale jednak popełnił błąd) i ten Serb który sprokurował karnego - rzeczywiście nikt nie miał nawet najmniejszych szans zauważyć tej ręki :D

No to jeszcze może Niemcy się czymś popiszą 8)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 22:36

Ghezzal to raczej nie będzie pauzował dwóch meczów skoro nie dostał tej czerwonej kartki bezpośrednio?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”