Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 18:54

Jarzinho pisze:Ofensywnego stylu to te MŚ nie mają, przynajmniej do tej pory.
Niestety coraz więcej spotkań obecnie wygląda tak, żeby nie stracić, a może coś wpadnie. Efekt widzimy taki jak piszesz: 9 goli w 7 meczach i tylko Korea strzeliła więcej niż jedną bramkę. W żadnym meczu nie padły więcej niż dwa. Mam nadzieję, że pod względem goli rozkręci się ten mundial. Przed czterema laty to już pierwszego dnia padło osiem bramek. Na razie mamy średnią 1,29 gola na mecz. W Niemczech w całym turnieju wynosiła ona 2,3.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2010, 20:20

Australia znowu gra bez choćby jednego napastnika :lol: [']

Najbardziej wysunięty Tim Cahill :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2010, 21:21

Jeśli Niemcy mają się dopiero rozkręcać i zgrywać z każdym meczem, to może od razu dajmy im zagrać w finale :lol: Bardzo młody zespół, z wieloma niedoświadczonymi graczami, nawet golkiper ma ledwie parę występów na koncie, a chłopaki od 10 minuty grają niesamowity futbol. Od 10, bo najpierw to Australia coś tam próbowała, była blisko nawet strzelenia gola, ale w Niemczech jest Lahm :P

Wg mnie, do tej pory najlepszy mecz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2010, 21:22

Niemcy niszczą. Wreszcie coś ciekawego. Miałem postawić na trzy bramki w pewniaku a postawiłem na dwie. Cóż, to tylko zabawa, a może w drugiej połowie się uspokoi :lol:
Tak czy inaczej, Kangury mogły uzyskać prowadzenie, chwilę później jednak Podolski świetna armata. Schwarzer przy drugiej bramce się nie popisał i wygląda na to, że Mundial zbombarduje wszystkie pomysły Arsenalu na bramkarza :lol:

Australia bez pomysłu na grę, widać, że bardzo brakuje im napastnika. Daleko nie zajadą i wydaje mi się, że niestety Niemcy coś jeszcze wrzucą. Ciężko ocenić, czy to Niemcy tacy mocni czy to Australia taka słaba i będzie trzeba poczekać na następną kolejkę, żeby jakieś przewidywania stawiać co do drugiego uczestnika 1/8 finału z tej, ale na teraz można powiedzieć w ciemno, że Niemcy wygrają grupę spokojnie ;)

Jeszcze co do Ozliego - wydaje mi się, że byłby padłby i byłby karny gdyby nie to, że dostał żółtą za nurek na początku meczu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 cze 2010, 21:26

Australijczykom 4:6:0 nie pomaga :lol:
Niemy jak zwykle miażdzą w fazie grupowej, pewnie 8:0 nie będzie ale jeszcze coś dołożą.
Fajny mają teutoni zespoł, większość to młodzi kreatywni gracze plus kilku doświadczonych. przyjemnie sie będzie ich mecze w tej frupie oglądało.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 cze 2010, 21:27

Póki co, po tej połowie jasno mozna stwierdzić, że Niemcy zaprezentowali się najlepiej na tym Mundiualu. Ale to jest początke ble ble ble itp itd etc etc. Warto jednak zwrócić uwagę na ich konswkwencję, młodość czy najzwyczajniej w świecie styl gry - wreszcie ktoś gra tak jak sie powinno grać - duzo klepania między obrońcami, przyśpieszenia, podania w uliczkę - tak grają najlpesze kluby Europpy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2010, 21:29

Cholera, miałem nadzieję, że Niemcy będą słabi, ale ci na razie prezentują się najlepiej. Wykorzystują swoje atuty i słabe strony przeciwnika. Świetne są te ich prostopadłe piłki, grają kombinacyjnie. Pierwszy raz widzę, żeby Niemcy grali jak Hiszpanie. Szkoda, że w odwrotną stronę to nie będzie tak wyglądać.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 cze 2010, 21:30

Mentor pisze:Australia znowu gra bez choćby jednego napastnika :lol: [']

Najbardziej wysunięty Tim Cahill :roll:
I zemściło się to na nich szybciej niż by się spodziewali.

Z innej beczki...

To już jest kur... żałosne, przewidywalne, tandetne i amatorskie. Czy polscy komentatorzy dostają erekcji za każdym razem gdy przypomną o korzeniach Klose, Podolskiego czy Trochowskiego?! A może potrącają im z pensji jak tego nie robią? Rozumiem, żal dupę ściska że biało-czerwonym przeszli koło nosa tacy zawodnicy, ale niech znają pewne granice przyzwoitości bo tego już zwoczajnie słuchać się nie da. Każda okazja do znalezienia jakiejś analogii czy polskiego akcentu na tym Mundialu zostanie wykorzystana. Po słabym meczu Słoweńców już się żale zaczęły - czemu oni a nie my?
Żal! Żal, tandeta i śmierdzące amatorstwo. TVP i ich specjaliści oraz komentatorzy zaniża poziom tego turnieju jak może.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2010, 21:34

Wreszcie jakiś faworyt potrafi nie tylko zdominować rywala, grać dobrze, ale być w miarę skuteczny. Bardzo dobra gra Niemców, Klose i Podolski w klubach nie strzelali i chyba zawodzili, a na Mundialu na dzień dobry pakują po bramce. Miro dobrze pójdzie to może dogoni wielkiego Ronaldo. Choć ciężko mi w to uwierzyć. Kilku zawodników, którzy nie zagrali nawet 10 spotkań w reprezentacji w 11, kilku następnych na ławie, a wyglądają świetnie. Co by nie mówić to spokojnie mogą patrzeć na ten turniej jak i na przyszłość.
Australia zawodzi, kilka dobrych minut na początku, a później masa błędów w defensywie, łapanie na spalone jak w Realu :D , prawie zerowa skuteczność. Wreszcie ktoś może nastrzela więcej niż 2 bramki i jakoś poprawi wynik strzelecki na tej imprezie.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, 21:36 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2010, 21:36

Ja również jestem pod wrażeniem gry Niemców. Efektowna i efektywna piłka. Dużo szybkiej, kombinacyjnej gry, niemal nieustanny napór i w ogóle jakaś taka moc. Przeciwnik żałosny, ale to nie umniejsza Niemcom. Ciekaw jestem nie tyle drugiej połowy co kolejnych spotkań z ich udziałem.
Cris7 pisze:Pierwszy raz widzę, żeby Niemcy grali jak Hiszpanie.
Wiem co chciałeś przekazać tym porównaniem, ale Niemcy grają chyba jednak dużo bardziej bezpośrednią piłkę :P Mnóstwo tych prostopadłych podań i akcje generalnie rozwiązywane szybko. Hiszpania więcej klepania i ataku pozycyjnego.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2010, 22:01

Mentor pisze:
Cris7 pisze:Pierwszy raz widzę, żeby Niemcy grali jak Hiszpanie.
Wiem co chciałeś przekazać tym porównaniem, ale Niemcy grają chyba jednak dużo bardziej bezpośrednią piłkę :P Mnóstwo tych prostopadłych podań i akcje generalnie rozwiązywane szybko. Hiszpania więcej klepania i ataku pozycyjnego.
Racja, trochę się zagalopowałem. Chodziło mi o to, że grają futbol atrakcyjny dla oka, bo zazwyczaj grali skutecznie, ale nie oglądało się tego zawsze przyjemnie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2010, 22:19

Turek do Brazylijczyka i jest czwarta bramka dla Niemiec :P

Kangury w obronie beznadzieja. Prostopadle pilki reprezentantow Niemiec raz za razem sialy poploch w ich szeregach.
Niemcy dzisiaj swietnie zorganizowani pomyslowi w ofensywie i jest pierwszy na tych mistrzostwach over. Wielkie brawa chociaz rywal nie byl zbyt wymagajacy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 cze 2010, 22:21

Scoreline : 2 x Polacy ,1x Niemcy, 1x Brazylia :lol: Jak na razie najlepszy mecz jeśli chodzi o jakość i piłkę z prawdziwego zdarzenia :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2010, 22:25

Wydaje mi się, że żółta dla Tima spokojnie by wystarczyła. Arbiter chciał chyba utrzymać średnią dnia. Druga połowa podobna do pierwszej. Jeśli Australijczycy atakowali, to bardzo nieudolnie i bez wiary. W sumie trudno im się dziwić. Mimo wszystko oczekiwałem więcej emocji po tym meczu. A był totalnie jednostronny. Brawa dla Niemców, bo pokazali niezłą piłkę i dali jasny sygnał, że mają spore aspiracje w tej imprezie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2010, 22:28

Niemcy bezdyskusyjnie lepsi. Pod każdym względem, aż miło było patrzeć jak jadą z Australią, szkoda ze Cahill wyleciał za coś, za co nie powinien. No i chyba karnego mógł przy stanie 0:2 podyktować, bo zdaje się Mertesacker ręką zagrał.
Sporo fajnych akcji, ale obrona Australii specjalnie nie przeszkadzała. Cieszy, ze w końcu jakieś bramki zobaczyliśmy, no i chyba Niemcy jako pierwsi nauczyli się grać nową piłką.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”