Polscy kibice - Strona 41

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 cze 2009, 19:50

maciek_88 pisze:Wg Ciebie osoby robiące oprawy i ci kretyni to te same osoby?
Miałem o to samo zapytać.

Wilmore, wpychasz bandytów wszczynających zadymy oraz tych, którzy przychodzą na mecze pozdzierać gardło dla swojej drużyny do jednego worka, co świadczy o twoim ograniczeniu. Pieprzysz przy okazji o fatalnej myśli trenerskiej w Polsce, wychwalasz Leo, twierdzisz, że użytkownicy forum to pseudoznawcy, bo w większości nie zgadzają się z twoją opinią, a przecież ty też chyba jesteś przedstawicielem polskiej myśli trenerskiej, czyli też gówno wiesz. Ale nie ma to jak wejść na forum internetowe, pokazać innym jakim to ty jesteś oświeconym człowiekiem. Szkoda, że ci się to nie udaje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2009, 19:54

maciek_88 pisze:Wg Ciebie osoby robiące oprawy i ci kretyni to te same osoby?
Nie, i nigdzie tego nie napisałem.
Równasz ruch kibolski z kibicowskim?
Wilmore, wpychasz bandytów wszczynających zadymy oraz tych, którzy przychodzą na mecze pozdzierać gardło dla swojej drużyny do jednego worka,
Gdzie, pokaż paluszkiem?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 cze 2009, 20:10

Tak, w tym poście napisałeś kibolskiego, niestety, ty słowo "kibol" stosujesz zamiennie ze słowem "kibic", tak więc wychodzi na to, że kibol i kibic to to samo. http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p449177 Choćby tu nie piszesz o kibolach tylko o kibicach. Tak więc, jeżeli ty kiboli (huliganów, bandytów, jak kto woli) nazywasz kibicami, to nie dziw się, że się wyciąga takie wnioski.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8674
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2009, 20:24

piotrcies pisze:że kibol i kibic to to samo
Ha, bo to jest to samo. Tylko wyborcza próbuje wmówić społeczeństwu, że jest inaczej. "Kibol" to najbardziej zaangażowany kibic - to wam mówię ja, cloner :lol: Pisałem o tym pracę, więc wiem :boruta:
:beer:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2009, 20:34

Tak, w tym poście napisałeś kibolskiego, niestety, ty słowo "kibol" stosujesz zamiennie ze słowem "kibic", tak więc wychodzi na to, że kibol i kibic to to samo.
:lol:
Ty piszesz X mając na myśli Y, więc mam rację, bo mam rację, a ja wiem lepiej, co Ty masz na myśli artykułując swoje słowa. :lol:
Jak będziesz kolejny raz pisać o kibicach, to mogę uznać, że masz na myśli księży, czy to już Twoim zdaniem będzie zbyt dalece posunięta interpretacja?
Straszne, nawet nie wiem, jak to skomentować. :lol: A już najmniej tego przyzwanego postu - nie będę się znęcać, tylko Ci wyjaśnię to:
Grupa użytkowników starała nam się wmówić na forum, że to były normalne działania kibiców, stąd takie, a nie inne słowo, w temacie o Górniku Zabrze, w którym każde kolejne nazwanie bydła po imieniu spotykało się z oporem części użytkowników.

Masakra. :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 cze 2009, 20:48

Gdybyś słowo kibice wziął w cudzysłów, to może twoje intencje byłyby bardziej zrozumiałe. Nie zrobiłeś tego, więc nie winię się za złą interpretację twoich słów. Co do mojej rzekomej "nadinterpretacji "twoich słów, to pozwól, że to trochę inaczej wyłożę, może zrozumiesz mój tok myślenia. Pytasz, gdzie wrzucasz chuliganów i NORMALNYCH kibiców do jednego worka. Moim zdaniem robisz to nazywając bandytów kibicami. Dla mnie kibic = człowiek, który przychodzi dopingować swój klub, kibol (chuligan, bandyta) = człowiek, który przychodzi zrobić rozróbę. Nazywanie jednych drugimi jest wyraźną oznaką niedostrzegania różnicy, przynajmniej dla mnie.
cloner pisze:Ha, bo to jest to samo.
Jeżeli kibol i kibić to to samo, to jak nazwiemy ludzi, którzy mogą zrobić ci krzywdę, bo idziesz w szaliku znienawidzonego przez nich klubu? Dla mnie to właśnie kibole. Poza tym samo to słowo ma wydźwięk pejoratywny, co pozwala nazywać tak bandytów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2009, 20:55

Pytasz, gdzie wrzucasz chuliganów i NORMALNYCH kibiców do jednego worka. Moim zdaniem robisz to nazywając bandytów kibicami.
To zdanie najlepiej pokazuje, jak panujesz nad językiem polskim.
Dam sobie rękę uciąć, że wśród bandytów jest sporo osób uważających się za kibiców - i do tego zapewne często ci bandyci są bandytami nie przez swoje czyny stadionowe.
Nie zrozumiałeś zdania, doczepiłeś się do niego, a teraz starasz się ratować za wszelką cenę zupełnie chybioną interpretację. Może jak to przemyślisz, to dojdziesz do tego. Ja tego ciągnąć już nie będę.
A własne insynuacje i wsadzanie ludziom innych słów w usta niż te, które wypowiedzieli, zostaw w spokoju, dobra rada, bo wygląda to żenująco. :wink:
A na sam już koniec:
Dla mnie kibic = człowiek, który przychodzi dopingować swój klub, kibol (chuligan, bandyta) = człowiek, który przychodzi zrobić rozróbę. Nazywanie jednych drugimi jest wyraźną oznaką niedostrzegania różnicy, przynajmniej dla mnie.
A więc uważasz, że nie istnieje człowiek, który przychodzi dopingować, po czym popełnia wykroczenie/przestępstwo na stadionie?
Czarne i białe, bez odcieni szarości?
To pytanie retoryczne, odpowiedź pozostawiam Twojej refleksji, nie ma co tu o tym rozmawiać.

Tak czy owak nie dostałem tego, czego chciałem, czyli prób na siłę wytłumaczenia czynu ruchu kibolskiego, jak to miało miejsce choćby w sytuacji z Zabrza. Szkoda :(

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 cze 2009, 9:01

To już jest przesada. Kilkunastoletni pseudokibice niemal wszczęli bójkę na meczu...o juniorski puchar na szczeblu podokręgu! W większości mieli oni około 15-16 lat. Sprowokowali innych kibiców, ale do większych rozrób nie doszło, gdyż prowokatorzy na widok atakujących....uciekli. Koszmar.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8674
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2009, 11:40

piotrcies pisze:Dla mnie to właśnie kibole
Dla Ciebie mogą być, ale mijasz się z prawdą.

Ile razy mam pisać, że "kibole" to najbardziej zaangażowani kibice. A że obecnie mediom to nie odpowiada, to taki wizerunek się kreuje.
piotrcies pisze:kibol (chuligan, bandyta) = człowiek, który przychodzi zrobić rozróbę.
Nie wiem jak jest u Ciebie w mieście, ale u mnie na przykład, chuligani nie przychodzą na mecz, żeby zrobić rozróbę, tylko żeby mecz obejrzeć. Na bójki to się umawiają przed lub po meczu, tak żebyś Ty nie ucierpiał.

- Ankietowani kibice deklarują na łamach Pana książki, że gdyby mogli ponownie wybrać drogę życia, wybraliby kibicowanie. Skąd się bierze ten fenomen, który przecież wymaga tylu poświęceń, dla osób postronnych jest irracjonalny, a czasami bywa niebezpieczny dla zdrowia i życia, lub powoduje kłopoty z prawem?

- Trudno się dziwić komuś jeżdżącemu za swą drużyną przez długie lata, że gdyby mógł wybrać jeszcze raz, to też zostałby kibicem. Gdy ktoś jeździ, to znaczy, że mu to odpowiada. Kibice mają własny świat wartości. Najważniejszy jest dla nich klub, a godne szacunku przywiązanie do klubowych barw. Czemu wiele osób na całym świecie fanatycznie kibicuje? Są emocje, jest możliwość zamanifestowania swego przywiązania do klubu, miasta, regionu i wreszcie kraju. Jest cała otoczka towarzysząca meczom. Ci, którzy jeździli, bądź jeżdżą, wiedzą o co chodzi. Dla wielu ludzi klub, któremu kibicują, to wręcz religia. Kibice zwycięstwo ukochanej drużyny traktują jako swe własne. Tak naprawdę to właśnie kibole są najuczciwsi w całej tej zabawie, jaką jest piłka. Jeżdżą na mecze, poświęcając własny czas i pieniądze. A często narażając też własne zdrowie. Działacze i zawodnicy zazwyczaj idą tam, gdzie im więcej zapłacą. Dziś wierność klubowi i przywiązanie do barw cechuje tylko kibiców.
dr socjologii Jerzy Dudała dla chuliganskiezycie.blog.onet.pl

Jeśli komuś się nudzi, to proszę przesłuchać: http://goool.pl/main.php?id=16530

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lip 2009, 16:37

Kibice Legii po raz kolejny oficjalnie nie będą mogli obejrzeć wyjazdowego meczu z Wisłą Kraków. "Biała Gwiazda" swoje mecze w rundzie jesiennej sezonu 2009/10 rozgrywać będzie na stadionie Ludowym w Sosnowcu. Bez kibiców gości, dodajmy. Chociaż w Sosnowcu istnieje sektor dla fanów drużyn przyjezdnych i jeszcze parę tygodni temu funkcjonował on bez zarzutu na meczach II-ligowego Zagłębia, to właśnie brak kibiców gości był jednym z warunków umożliwiających rozgrywanie meczów Wiśle na stadionie w Sosnowcu.

Wszystkie mecze rozgrywane przez Wisłę w Zagłębiu Dąbrowskim będą spotkaniami podwyższonego ryzyka. Spotkanie Wisła - Legia zaplanowano na 7 listopada. Kibice z Warszawy oficjalnie nie będą mogli go zobaczyć.

Absurd czas zacząć :roll:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2009, 20:03

Absurd jest jeszcze większy. Możliwe, że mecze Wisły w Sosnowcu będą się odbywały....całkiem bez publiczności! Prawdopodobnie policja nie zgodzi się na to. by krakowianie przyjeżdżali do Sosnowca ze względu na animozje między kibicami obu klubów.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 05 lip 2009, 9:50

:lol:

Brać przykład hahaha piłkarze, trenerzy, kibice - wszyscy :lol:
Gdy na meczu ekstraklasy będzie piro, gazety następnego dnia robią z tego negatywną sensację, do tego nazywają nas kibolami i w świetle osób nie orientujących się w środowisku piłkarskim
Wyjątek stanowił finał PP kiedy Remes zasponsorował oprawy. :lol: Wtedy to było pięknie, cudownie, barwnie, kolorowo. :D

Z Wisłą to porażka na całej linii. A mogli grać w Tarnowie, to Tarnów ma samorząd jaki ma i stadion taki jaki ma i nic z tego nie wyszło. Zamiast problemów, zamiast ograniczeń do 3 500 widzów w Sosnowcu, zamiast specjalnych pociągów, podwyższonej mobilizacji policji - Biała Gwiazda mogła czuć się jak u siebie. U nas na najważniejszych meczach bez problemów padłyby komplety 15 000 widzów!

PS. co do Bielska, jakaś banda szczeniaków się nudziła.

PS.2 http://portalkibica.pl/aktualnosci/rank ... zow-3.html Jest nowy ranking frekwencji.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lip 2009, 15:32

Zgadza się, wielka szkoda, że Wisła nie będzie grała w Tarnowie, bo tam mogliby ich wesprzeć nawet miejscowi kibice. Ale Wisła tnie koszty, a musiałaby zainwestować w podgrzewaną murawę chyba z własnych pieniędzy.

A bezsensowne napinki pociąłem.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 09 lip 2009, 23:38

Ale rozpierducha w Chile i Ghanie. :lol: widziałem urywki w tv, nieźle się działo. :lol:

PS> Czy Azja nie jest przyszłością? Póki co poziom futbolu denny, ale gdyby był lepszy to kto wie...

<= oo taka mini oprawa z USA> :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lip 2009, 16:32

Może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi kibicom Polonii Warszawa? Wczoraj w przerwie meczu LE wywiesili transparent FooTBallowi Złodzieje i na końcu tarcza z L. Czyli ITIowski herb z tamtego sezonu. Rozumiem, że duże TB to aluzja do Teddy Boysów, ale o co chodzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”