Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 sty 2007, 19:09

I mamy kolejny transferowy hit :!:

Marcin Wasilewski od piątku jest już zawodnikiem RSC Anderlecht - poinformowało biuro prasowe Lecha Poznań. W piątek doszło do podpisania umowy transferowej pomiędzy KKS Lech Poznań a RSC Anderlecht. Do podpisania umowy doszło w obecności przedstawicieli RSC Anderlecht Hermana Van Holsbeecka i Philippe Collina oraz przedstawicieli poznańskiego klubu w osobach prezesa klubu Andrzeja Kadzińskiego i wiceprezesa Arkadiusza Kasprzaka. Wasilewski trafił do Anderlechtu na zasadzie transferu definitywnego.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 sty 2007, 19:31

Ciekawe za ile poszedł. Lech coś stawiał 800tys ojro. Gdyby za tyle go upchnęli to fiu fiu :shock: Moje najszczersze gratulacje.

A Marcinowi należy liczyć wszystkiego najlepszego i ostrej poprawy gry w obronie. I będą z niego jeszcze ludzie :wink:
Ostatnio zmieniony 12 sty 2007, 19:57 przez deltinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sty 2007, 19:41

deltinho pisze:Ciekawe za ile poszedł. Lech coś stawiał 800tys ojro. Gdyby za tyle go upchnęli to fiu fiu Moje najszersze gratulacje.
Nie ma mozliwosci, zeby poszedł za mniejsze pieniadze, Lechowi zbytnio nie zalezalo na transferze, wiec z nikim by sie nie targował. Widac, ze Wsilewski zrobil ogromne wrazenie na sztabie szkoleniowym. Nic tylko powodzenia i lepszych spodenek. 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 20:25

Jarzinho pisze:lepszych spodenek

:lol: fajnie był wtedy zagotowany :lol: Nie co mecz ja mam ale wszyscy mamy :P

A tak na poważnie to troche szkoda że odchodzi. Anderlecht w sumie zawsze w tej grupie LM sie znajdzie ale Wasyl mógł lepiej trafić. Pewnie zrobił wrażenie nie tylko na tych testach bo musieli go obserwować dłużej, a w lidze miał takie mecze ze czapki z głów, Lech fundował horrory a Wasyl czesto rozgania duchy tymi bramkami głową :wink: Ma ich chyba 5 w tej rundzie. Ciekawe jak teraz trener Smuda załata ta dziure po Marcinie, bo łatwo nie bedzie. Lech w defensywie nie błyszczał ostatnio - wcale. A tu jeszcze taka strata :roll: Choc patrząc na te czeste zapedy Wasyla do przodu to może powiedzieć ze w Lechu był skrzydłowym :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 1:55

Zaza pisze:A tak na poważnie to troche szkoda że odchodzi. Anderlecht w sumie zawsze w tej grupie LM sie znajdzie ale Wasyl mógł lepiej trafić. Pewnie zrobił wrażenie nie tylko na tych testach bo musieli go obserwować dłużej, a w lidze miał takie mecze ze czapki z głów, Lech fundował horrory a Wasyl czesto rozgania duchy tymi bramkami głową Ma ich chyba 5 w tej rundzie. Ciekawe jak teraz trener Smuda załata ta dziure po Marcinie, bo łatwo nie bedzie. Lech w defensywie nie błyszczał ostatnio - wcale. A tu jeszcze taka strata Choc patrząc na te czeste zapedy Wasyla do przodu to może powiedzieć ze w Lechu był skrzydłowym

To jest najbardziej smieszne, bo podobno Wasyl bornic nie potrafi... JEdnak ja jestem innego zdaniea i wydaje mi sie, ze trener Beglow mysli podobnie. Jeszcze ciekawiej, ze zgłosil sie po niego mozna powiedziec staly uczestnik LM, nie jakis średniak z Francji. Takze Anderlecht ma mocny środek obrony, wiec wypady Wasyla beda mniej grozne, bo inny obraz by był Lecha gdyby on takze taki posiadał, przeciez to co robil Kucharski wołało o pomste czy Drzymont. Jesli ktos mowi, ze nie potrafi bronic nie widizal go w akcji w Płocku czy Amice. Zreszta to jeden z najlepiej grajacych Polakwo głowa, kazdy rozny dosrodkowanie i cudem znajduje sie tam wasyl, czy to w Lechu czy reprezentacji...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 2:09

To że bronić nie umnie to przesada, bo sam wiesz że cała formacja defensywna Lech była jak sito. Tym bardzie mnie ciekawia ruchy na Bługarskiiej po odejsciu Wasyla. Mecze z Cracovią, Widzewem czy Legią to pokazały. Przeciesz odrabiali nawet i 3 bramki straty a i tak przegrywali. Patrz - Giza w doliczonym czasie na 4:3. A Sokalski i Radovic w 90 minucie na 3:2. Tu sam powrót do formy Bosego może nie pomóc :wink: tym bardzie teraz gdy odchodzi jeden z najlepszych skrajnych obrońców w lidze. To co najlepiej cechuje Marcina to ten jego ciąg na bramke a zarazem szybkość i argesja. Bo grając wcześniej w Płocku czy Amice zawsze lata po prawej flance.

Nie pamietam jak Anderlecht stoi na środku defensywy [Bomme ? ] pamietaj ze złoty Kompany juz tam nie gra, w meczu z Milan w LM było ciekawie :P ale to nie może byc wyznacznik bo dostali chyba 5 bramek w dwumeczu. Na pewno sie Wasyl tak przyda, a czas załatwiania tego transferu pokazuje że zależało "Viołką" tylko czy to szczyt marzeń ? śmiem wątpić, bo nadaje sie do lepszego towarzystwa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 2:31

van der Borre i van Damme, czyli dwa vany z tym jeden ma kapitalne Nazwisko, jest jeszcze jeden na rezerwie Juchasz :?: jeszcze by sie jakis zanlazl, jednka tych dwoch vanow to reprezentanci kraju i do tego dobrze sie spisujacy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 2:40

No pewnie masz racje tylko powiedz mi czy oni nie grają 3 w defensywie ? bo z ciekawośc szukałem jak zagrali w LM z Milanem i była linia taka - Van den Borre, Juhasz, De Man - i Van den Borre, De Man, Juhasz - a van Damme oba mecze na ławce. Grał jeszcze jakiś Deschacht - ale to chyba stoper na DM ? Bo pamietam że w LM i z Milanem na Giuseppe Meazza i z Lille w Lens zagrali 3 w obronie. Może planują jakieś zmiany :) Bo Wasyl w trzyosobowym boku ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 2:51

W lidze czesto widziałem ich 4 w obronie, nie iwem jak było w LM. JEdnak jesli maja grac 3 to z tego co pameitam Wasyl dosc czesto w Płocku tam grał, wiec problemu takze wiekszego nie pwoinno byc. tylko transfer Marcina raczej wskazuje na przejscie do 4 w obornie z Polakiem na prawej vanami na srodku i Juhaszem czy de Manem na lewej, chyba, ze kogos na druga flanke dokupia.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 sty 2007, 8:57

Trochę coś zabawnego, ale nie tylko tego piłkarza takie coś spotkało. W archiwum tego nie piszę, ale pamiętam dokładnie, jak Marcin Wasilewski po Śląsku Wrocław szukał klubu, gdzie trafił do GKS-u Katowice. Trenował u nas bodajże 2 tygodnie, ale sztab szkoleniowy stwierdził, że jest za słaby, nawet w rezerwach się nie sprawdził :shock: Następnie trafił do Petrochemii Płock i tam dopiero zaczął powoli rosnąć w siłę :) Teraz podpisał kontrakt ze znanym europejskim klubem, ciekawe co nasz były sztab szkoleniowy w nim nie widział :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 9:09

Fishbone pisze:Teraz podpisał kontrakt ze znanym europejskim klubem, ciekawe co nasz były sztab szkoleniowy w nim nie widział
Skoro tam nei trafil to najwidzoczniej nie widział w nim dobrego zawodnika. Moze takze mieliscie umowe ze zła firma dostarczjaca wam stroje...

Oj zle sie dzieje, jedna z najgorszych defensyw w Polsce tzn. Lecha jest smakowitym kaskiem. Po Wasilewskim i Bosackim, przyszła pora na Wojtkowiaka. Do Lecha napłyneła konkretna oferta z vice-lidera ligi szwajcarskiej :arrow: FC Sion 8) Jednak najprawdopodobniej zostanie odrzucona., poniewaz dyrektor sportowy Kolejorza, wczesniej oswiadczył, ze transfer Wasilewskiego automatycznie blokuje pozostałe oferty za defensorow Lecha. No moze jak wpłynie konkretna oferta za Drzymonta :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 sty 2007, 9:36

Jarzinho pisze:
Fishbone pisze:Teraz podpisał kontrakt ze znanym europejskim klubem, ciekawe co nasz były sztab szkoleniowy w nim nie widział
Skoro tam nei trafil to najwidzoczniej nie widział w nim dobrego zawodnika. Moze takze mieliscie umowe ze zła firma dostarczjaca wam stroje...
Wtedy były stroje firmy Nike :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sty 2007, 13:10

Jarzinho pisze:Jeszcze ciekawiej, ze zgłosil sie po niego mozna powiedziec staly uczestnik LM, nie jakis średniak z Francji.
Ludzie są fascynujący. Teraz Anderlecht jest klasowym zespołem, ale kiedy wygrywał z Wisłą, to opinie były trochę inne :rotfl:. Jestem ciekaw jak Anderlecht poradziłby sobie w mocniejszej lidze, choćby francuskiej. Pewnie tak jak w LM. Notabene, napinki są zwyczajnie głupie.

Myślę, że Wasilewski sobie da radę, na początku pewnie będą na niego stawiać, więc będzie miał szansę by na dłużej zadomowić się w podstawowej jedenastce. Inna sprawa, że się pomyliłem. Myślałem, że nikt Wasilewskiego nie kupi za taką kwotę, zapomniałem, że taka suma to kieszonkowe dla niektórych. Co do Lecha to Bosacki i Wasilewski mieli chyba dyrygować obroną i determinowali jej grę, zamiast uspokajać, to ją dobijali. Drugiego nie ma, pierwszego na ławkę, Smuda sprawdza wyłącznie jakiś zagranicznych graczy, więc obrona może nie będzie zachwycająca, ale ma jakieś szanse na przyzwoitość.
Jarzinho pisze:przyszła pora na Wojtkowiaka. Do Lecha napłyneła konkretna oferta z vice-lidera ligi szwajcarskiej :arrrow: FC Sion 8)
Imponujące. Są powody do mruczenia :lol:.

[EDIT]Przepraszam. Cytowanie się pomyliło.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 13:23 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2007, 13:18

Czy Anderlecht jest kalsowym zespolem, moze tak. Napewno nie najwyzsza polka, ale sredniak europejki, do fotero kazdemu polskiemu zespolowi brakuje sporo.
Jednka nie wiem co miala znaczyc ta napinka :oops:
piwus pisze:Smuda sprawdza wyłącznie jakiś zagranicznych graczy, więc obrona może nie będzie zachwycająca, ale ma jakieś szanse na przyzwoitość.
Jeden zawodnik i zaraz sami obcokrajowcy...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sty 2007, 13:18

Piwus :> ? Chyba sie pomyliłeś nie prawdasz ? Zaza 8)

A może teraz za ta kase bedzie łatwiej Lechowi sprowadzić Arbolede ? Co prawda Wasyla nie zastąpi bo to stoper ale mogą inaczej linie obrony zestawić. Smuda bardzo by chciał tego piłkarza na Bługarskiej. Tylko co na to Czesiu Michniewicz i Zagłebie ? :roll: Kiedyś coś sie mówiło kasa + Szeryf ale to mało prawodopodobne.

P.S. Wybaczam Ci Piwus :wink: też lubie murczyć :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”